Er vi der nu igen?
Yes.
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Nem aftensmad på en hverdag.
Det virker!
Opskriften kan du som altid stikke i lommen herunder. Men inden du når så langt, så lad os lige suse over et par punkter i opskriften.
KYLLING OG KARTOFLER 101:
- Om du kører en hel parmesan eller hiver en pre-chopped pose ned fra kølehylden, det bestemmer du. Yes, der er mere smag i en hel fætter, men på en ganske almindelig tirsdag fungerer den nemme løsning fint.
- Herbes de Provence er et blandingskrydderi, som du kan finde i langt de fleste større supermarkeder. Eller du kan finde krydderislatterne frem fra krydderiskabet og mixer din egen blanding.
- Du bestemmer fuldstændig om du går all in på en fuldfed piske eller vælger den ultralette madlavningsfløde. Jo mere fedtfattig, jo heller end gerne vil saucen skille. Og noget af smagen ryger også i svinget. Jeg brugte en 18% madlavningsfløde.
- Og nej, du får ikke lov til at udelade spinat og tomat ;) Retten skal spices op med grønt,
- Jojo. Man kunne strække sig og krudte op i ovnen, smide panden derind. Det er smart. Hvis du ikke har en ovn som min, der tager på den gode side af 20 minutter at varme op.

Kylling og kartoffel i spinat og parmesansauce
Nem og lækker aftensmad
Print opskrift
Pin opskrift
Antal: 4 pers
Ingredienser
- 2 spsk olie
- 1 hel kylling, delt eller 5-6 stykker bryst og lår med ben.
- 2 fed hvidløg, finthakket
- 1/2 løg, finthakket
- 1 tsk paprika
- 1 spsk Herbes de provence
- 1 tsk chiliflager
- 450 g små kartofler, delt i kvarte
- 6 cocktailtomater, delt i kvarte
- 1 hønsebouillonterning
- 2,5 dl vand
- 2,5 dl madlavningsfløde
- 2 dl parmesanost, revet
- 1 håndfuld babyspinat, ca. 2 dl
- Salt og peber
Sådan gør du
- Kom olie på en stor pande og brun kyllingestykkerne på alle sider.
- Tag kyllingen af panden igen.
- Kom hvidløg, løg paprika, herbes de provence og chiliflager på panden og svits 1 minut.
- Tilsæt kartofler og svits dem med 2 minutter.
- Kom tomater på panden og svits dem med 30 sekunder.
- Hæld herefter vand og bouillonterning på panden, skru ned til jævn varme og lad det hele simre i ca. 5 minutter.
- Tilsæt madlavningsfløde, parmesanost, spinat, salt og peber til panden.
- Lad spinaten falde lidt sammen og kom herefter kyllingestykkerne tilbage på panden.
- Lad retten simre 15-20 minutter ved svag varme til kyllingen og kartoflerne er møre.
- Smag til med salt og peber.
- Server med et drys frisk parmesan på toppen, godt brød til at suge saucen og en frisk salat.
Noter
Retten kan fryses.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app
Bliver du vild med opskriften her, så du vi helt sikkert også synes, de her opskrifter med kylling er et hit:
Simpelthen så lækker – hele familien var begejstrede – og de forlanger, at den snart kommer på bordet igen ☺️
Hej Anette,
Dejligt at høre at du kunne bruge opskriften, og at hele familien var begejstret for den 👍😀
Hav en skøn dag!
Hej,
Virkelig skøn ret for os der godt kan lide kyllongeretter, og gerne vil have nye udfordringer. Har også lavet den i stor dyb “ovnklar” pande med godt resultat. Vores venner er aldrig bange for at være “prøvekaniner” hos os, og den gik rent ind 👍
Har af samme grund printet opskriften ud, og den er nu en del af vores tilbagevendende opskrifter.
Gode hilsner
Lotte
Hej Lotte,
Tusinde tak for din fine kommentar – hvor er jeg bare glad for at høre, at I og jeres venner er så glade for opskriften :-)
Hav en fantastisk dag!
NYYYYYDELIG!!!
🙏 Bente – dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften 😀
Hav en skøn dag!
Super smagfuld opskrift
Gjorde som Lis Malling og kom det hele i et ovnfast fad i ovnen til sidst.
200 grader i ca. en halv time
Hej JM,
Dejligt at høre at du kunne bruge opskriften, og at den blev god :-)
Godt tip med at kommen den i ovnen 👍
Tak og hav en fortsat skøn dag! 😀
Er ikke den store parmesan-fan – kan man bruge en anden slags ost ?
Hej Christina
Det burde du sagtens kunne – det får selvfølgelig en anden smag, da parmesan er en relativ stor del af saucen, men en anden smagfuld ost, vil helt sikkert også være lækkert :)
Hej.
Super opskrift, jeg forberedte det hele på panden som efter opskriften og samlede det i et ildfast fad, med kylling øverst. Det fik 35 min v. 200 gr. og blev perfekt 👍
Mvh Lis Milling
Hej Lis.
Tak for din kommentar – dejligt at høre at du kunne bruge opskriften :-)
Hav en skøn dag!
OMG (sagt højere end Janice fra Venner)
Den bedste kyllinge-ret jeg længe har smagt. Er pænt glad for at jeg lavede dobbelt portion og nu har ekstra i fryseren 😊
Du er simpelthen genial.
Hej Maj-Britt,
Tusinde tak for de fine ord og skønt at høre, at du er vild med opskriften 😀
Hav en super dag!
Super skuffet over den her opskrift. Begge gange jeg har lavet den har kyllingen været super rå selv efter at have fået 3x det opskriften sagde. Sidste gang jeg har lavet den.
Hej Mille,
Tak for din kommentar og jeg beklager, at du ikke er tilfreds med resultatet.
Jeg har ikke selv oplevet, at kyllingestykkerne var rå efter at have stået og simret – måske du har brugt nogle meget store stykker? Du kan evt. prøve med kyllingefilleter – det smager også dejligt :-)
Hav en dejlig dag.
Ser helt vildt godt ud.
Jeg ejer ikke så stor en pande, så kan jeg flytte det hele over i et ildfast fad og så ind i ovnen og opnå samme smag?
Hej Mette,
Tak for dit spørgsmål til opskriften.
Jep, du kan sagtens steg det hele af og så samle det i et fad :-)
Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på bloggen.
Hav en forrygende dag!
Wow, har lige prøvet din opskrift her til aften, yummy! Det er ikke sidste gang jeg laver den. Kartoflerne skulle have lidt længere end 20 min for at blive møre, men det ved jeg til næste gang ;-)
Hej Anja,
Tak for din kommentar og de fine ord – skønt at høre at du kunne bruge opskriften :-)
Nogle gange kan den tid retten skal stå og simre godt variere lidt alt efter størrelsen på kartoflerne, blussets styrke osv. så ja, det er med at prøve sig frem :-)
Hav en skøn dag!
Har lavet denne ret flere gange nu, og hold da op den er god. Også serveret til gæster, som var meget tilfredse. Mange tak for lækkerierne
Hej Peter,
Tak for din kommentar og de fine ord – så skønt at høre, at du kan bruge opskriften :-)
Må indrømme at jeg helt får lyst til at lave den igen – for den er altså bare så lækker og så er den nem at lave :-)
Hav en dejlig dag!
Hej Loui!!
Jeg er kæmpe fan! Det smager simpelthen så mega godt :p fruen er også oven ud lykkelig! Mange tak for en dejlig opskrift ;)
Hej Morten,
Tusinde tak for din kommentar og de fine ord – hvor er det dejlig at høre, at I er vilde med opskriften :-)
Hav en fantastisk dag.
Dejlig udiktatorisk opskrift. Der er god plads til egne indfald. Jeg har ikke smagt den endnu, men det kommer
Hej Helle,
Tak for din kommentar.
Håber du kan lide opskriften – skriv endelig igen og lad mig høre, hvad du synes om den.
Hav en fantastisk dag.