• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Græsk farsbrød med feta og soltørrede tomater, ovnbagte krydrede kartofler og tzatziki

Græsk farsbrød med feta og soltørrede tomater kartofler og tzatziki - græsk mad opskrift

1 uge på Kreta. 26 grader. Pænt blåt vand. Ubestemmeligt, lidt lusket hotel. Slår du til i dag, får du afbudsrejsen til 2498 kroner.
5-8 klik, så kan du være på vej til lufthavnen. 3-4 timer senere spankulere i pendulfart mellem liggestol og bar.

Louiogbearnaisen – nu med rejseservice ;-)

Nå.

Strandløven. Pool-pumaen er endnu ikke kravlet ud fra vinterhiet?

Got it.

Lad os starte roligt ud med en omgang græsk mad.

Men, æh, har du så været i Grækenland, Louise?

Niks.

Præcis ligesom Indien, Afrika, Tunesien, Marokko, Mexico, you name it … langt de fleste eksotiske opskrifter, du suser forbi herinde – jeg er ikke den store globetrotter.

Endnu. 

Så ja, jeg vil nok ikke strække den til praleri af min erfaring med det græske køkken- men det gør nu ikke forkærligheden mindre. Nøj, det er guf for ganen. Og ren rens for næsen. Du må aldrig gå ned på hvidløg i det græske køkken!

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Og det gør vi heller ikke her.

Nogen herhjemme mente bestemt, det krævede 14 dage på sofaen efter min græske menu.

Sart næse, huh..

Græsk farsbrød med feta og soltørrede tomater kartofler og tzatziki - græsk mad opskrift

Anyway.

Et par fif til græsk farsbrød, som slår benene væk under dig. Lidt praleri skal der jo til.. 

Græsk farsbrød 101:

  • Lam, oksekød, svinekød…lama. Bare kødet er hakket, så kan du køre lige præcis din favorit i farsbrødet.
  • Rasp kan udskiftes med havregryn.
  • Vild med oliven, så hiv 50 g op af glasset, hak dem groft og kast dem i farsen.
  • Der er ret stor forskel på soltørrede tomater, så smag lige på kammeraterne inden brug. De kan være heftig saltede eller ret hårde – dem lader du helst blive i glasset.
  • Og jojo, du kan sagtens skrue en anelse ned for mængden af fyld. Men det gør altså noget helt særligt i græsk farsbrød.

 

Græsk farsbrød

Server med krydrede kartofler, tzatziki og græsk salat
Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid45 minutter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 2 dl babyspinat
  • 500 g kalv og flæsk
  • 3 spsk soltørrede tomater, hakkede
  • 1 løg, finthakket
  • 1 dl rasp
  • 3 spsk ristede pinjekerner, grofthakkede
  • 3 spsk feta, smuldret
  • 1 æg
  • 1,5 dl mælk
  • 1 spsk Worcestershire sauce
  • 2 tsk oregano
  • 1 tsk timian
  • Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Varm olie ved svag varme på en pande. Tilsæt hvidløg og spinat - rør rundt til spinaten falder sammen. Tag hvidløg og spinat af varmen og lad det afkøle lidt. Hak spinaten groft.
  • Kom alle ingredienser i en stor skål.
  • Frem med hænderne og ælt det hele godt sammen til en ensartet fars.
  • Smør et ovnfast med olie.
  • Kom farsen i fadet og form til et brød.
  • Bag farsbrødet ved 180 grader i ca. 40-50 minutter.
  • Lad det hvile 5 minutter inden servering.
  • Server med kartofler, tzatziki, græsk salat/tomatsalat, græske brød eller en græsk pastasalat.

Noter

Lam, oksekød, svinekød...lama. Bare kødet er hakket, så kan du køre lige præcis din favorit i farsbrødet.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Græsk farsbrød med feta og soltørrede tomater kartofler og tzatziki - græsk mad opskrift

What!

0,5 dl olivenolie – der er alligevel også en pæn sjat?

Og jeg garanterer dig for, at hver en dråbe er det værd. Så luk øjnene, pøs på og glæd dig til at hive forrygende kartofler ud af ovnen.

Forresten. Har du hverken græsk krydderi, Herbes de Provence eller er bare ikke ellevild over krydderiblandinger, så dur klassisk oregano, timian, rosmarin eller merian også på kartoflerne.

Kartofler i ovn med parmesan

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid50 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 kg kartofler
  • 0,5 dl olivenolie
  • 2 tsk græsk krydderiblanding, eller Herbes De Provence
  • Friskkværnet peber
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 dl parmesanost, fintrevet
  • Groft salt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Skær kartoflerne i både.
  • Læg kartoflerne på en bradepande eller i et stort ovnfast fad.
  • Kom halvdelen af olivenolien over kartoflerne. Drys med græsk krydderi og chiliflager.Vend det hele godt rundt.
  • Drys med halvdelen af parmesanosten.
  • Bag 30 minutter ved 180 grader.
  • Tag kartoflerne ud, rør godt rundt og tilsæt resten af olivenolie og parmesanosten.
  • Kom dem tilbage til ovnen og bag videre i ca. 20-25 minutter.
  • Tag kartoflerne ud og drys med groft salt og evt. friskhakket persille.

Noter

Kartoflerne kan bages sammen med græsk farsbrød.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Græsk farsbrød med feta og soltørrede tomater kartofler og tzatziki - græsk mad opskrift

Spørg dig selv:

Skal jeg ud i verden de næste 24 timer? (48, hvis du, host.., også spiser al tzatzikien)

Det inkluderer både luftning af hund og ukrudtsoprykning ved hækken over til naboen.

Just sayin’

Din ånde, efter en spandfuld seriøs tzatziki, slår vitterlig folk halvfordærvet.

Også selvom, at du har skuret og skrubbet med tandbørsten, slubret en halv liter SB12 og hældt en potte kaffe ned som kamuflering.

Sådan en hvidløgsånde fra tzatziki er ikke sådan at få has på. Den tager tid. Og god plads omkring dig.

Så er du advaret :-)

Tzatziki med agurk og hvidløg

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Samlet tid10 minutter

Ingredienser

  • 2,5 dl græsk yoghurt 10%
  • 1 agurk
  • 2 fed hvidløg, presset
  • 1-2 spsk citronsaft
  • Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Riv agurken groft og pres den fri for væde over et par omgange. Der er virkelig meget væske!
  • Rør græsk yoghurt med presset hvidløg, citronsaft, salt og peber.
  • Kom revet agurk i og rør det hele godt sammen.
  • Stil tzatzikien i køleskabet - gerne nogle timer eller til dagen efter.
  • Smag til.

Noter

Lader du tzatzikien stå til næste dag, så vil hvidløgssmagen være stærkere.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Græsk farsbrød med feta og soltørrede tomater kartofler og tzatziki - græsk mad opskrift

Previous Post: « Kylling og kartofler i spinat/parmesansauce
Next Post: Citronfromage »

Reader Interactions

Comments

  1. Pia

    Det er lidt sjovt med hvidløg, nogle lugter når de har spist det mens andre ikke gør – jeg får ikke “hvidløgsånde” selv men jeg ved, at man kan pille selve kimen, altså den lille grønne stilk ud af fedet, da det er den, der gør, at man (nogle personer ) lugter. Det hjælper også for nogle, at spise persille eller andet grønt, som spinat og grønne æbler 🧄🍏🥬

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Pia,

      Tak for brugbar info – interessant 👍 😊

  2. Lone Færk

    Uhm hvor et dejligt måltid😊 smagfuld og saftig farsbrød og lækre krydrede kartofler, laver det helt sikkert igen.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hvor er det dejligt at høre – skønt at du kunne bruge opskriften og at den var et hit 😀

      Hav en rigtig dejlig dag og god weekend!

  3. Maria

    Har du en idé til et alternativ til spinat? Min datter på under et år må helst ikke få spinat.
    Opskriften lyder super lækker!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maria,

      Du kan sagtens udelade spinat. Eller du kan erstatte med fx. grønkål, hvis du gerne vil have lidt grøntsager med 🙂

      Håber farsbrødet bliver godt :-)

      Hav en god dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework