• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Citronfromage

Klassiske citronfromage er en nem dessert, som kan laves på forhånd til gæster. Nap den skønne opskrift på lækker citronfromage og guide til arbejde med husblas herunder.

Sus til opskrift Print opskrift

 

Citronfromage - opskrift på gammeldags citronfromage

Den her er til dig:

..Som også lige nåede at suse på loftet, hive sommertøjet ned og vaske hele molevitten. 

..Som også tog en dyb indånding og lukkede de kridhvide ankler ud i af buksebenet, som nu er gået over i en blålig tone af kulde.  

..Som også provianterede 5 liter koldskål og 3 poser kammerjunker, som ikke smager helt rigtig i regn og rusk. 

Til dig, som også blev snydt af sommeren i sidste uge. Udmærket ved, at lige om hjørnet kommer den nok igen, men bare har brug for at fake sommer og sol et par dage mere.

Citronfromage.

Ja da!

Kuren mod post-summerblues.

Og ikke nok med det.

Den gammeldags citronfromage er blevet spiffet op med marengs. Surt med sødt – det kan noget. Eller okay, enhver ide, som kræver jeg hiver flammekasteren op af skuffen er god.

Citronfromage, er det ikke lidt bøvlet?

Tjoo.. hvis du ikke har en opvaskemaskine, så er den. Vi kører nemlig et arsenal af skåle i opskriften! Men ud over det og svære overvejelser omkring anretning:

Skal det være glas? Høje glas? Små, runde glas? Cocktail-glas? Eller skåle? Hvide, farvede, glas, dybe, brede?

Den er svær.

Men som sagt, ud over serverings-dilemmaet, så er citronfromage ret nem og hurtig.

Citronfromage - opskrift på gammeldags citronfromage

Nem? Arrh, Louise. 

Jaja, så lad os da snakke om elefanten i blogindlægget.

Kaster du et hurtigt blik ned over opskriften, ser du den!

Husblas.

Yrk.

Men helt ærligt; Er der grund til at frygte husblas?

Laver du en hurtig google-søgning, så vil langt de fleste overbevise dig om at; “Niks, det er slet ikke svært”.

Nå. Men vi plejer ikke at lyve for hinanden herinde, så skal du frygte husblas?

Øh, ja!

Eller okay, frygte er måske også lige at give husblas for meget credit.

Det er jo bare hud, sener og knogler fra køer og grise.  Eller hvis du kører vegetar/veganer-stilen, så agar

Haps!

Men den er bestemt ikke for sjov, det skal give lidt kriller i maven. Husblas kan gå helt galt. Du ved trevler, klumper og ubestemmelig konsistens.

Kan husblas så undværes?

Well.. ikke rigtig. En citronfromage er bare ikke rigtig god sjasket.

Et par tips til at vinde kampen over husblas.

Sådan arbejder du med husblas

  • Husblas skal udblødes i koldt vand. Og masser af det. Frem med den ekstra store skål, så er du sikker.
  • Husblas-bladene skal lægges i vandet et af gangen, så de ikke klistrer sammen.
  • Husblass skal smeltes over svag varme. Rør ofte, og undgå, at husblassen bobler og bliver for varm. Koger din husblas er der intet, som stivner.
  • Husblas skal have samme temperatur, som den masse husblassen skal røres i. Får din husblas et temperaturchok, krediterer den med trevler og klumper. Så køl den smeltede husblas ned, inden du blander løs. Brug lidt af “hovedmassen” eller citronsaft, som herunder, til at køle det smeltede husblas ned.  Den skal være klassisk lillefinger varm, når den blandes i.

 

Citronfromage - opskrift på gammeldags citronfromage

Citronfromage - opskrift på gammeldags citronfromage

Citronfromage

Klassisk citronfromage pyntet med marengs
Print opskrift Pin opskrift
Antal: 6 pers.

Ingredienser

Citronfromage

  • 4 blade husblas
  • Skal af 2 citroner - ca. 2 spsk.
  • 1 dl citronsaft
  • 80 g sukker
  • 4 æggeblommer
  • 3 æggehvider
  • 2 dl piskefløde

Marengs

  • 2 æggehvider
  • 100 g sukker
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Citronfromage

  • Læg husblas-bladene i en stor skål med koldt vand. Lad dem ligge ca. 10 minutter.
  • Pisk sukker, æggeblommer og citronskal lyst og luftigt - ca. 3-4 minutter.
  • Pisk æggehviderne stive i en anden skål.
  • Pisk fløden til flødeskum i en tredje skål.
  • Tag husblas-bladene op af vandet og kram det let for vand. Kom dem i en lille gryde.
  • Smelt husblas ved svag varme, under konstant omrøring - den må ikke begynde at boble.
  • Tag gryden af varmen og hæld citronsaft i den smeltede husblas.
  • Vend det i ægge/sukker-massen.
  • Vend dernæst flødeskum i.
  • Vend til sidst æggehviderne over 2-3 gange.
  • Fordel citronfromagen i 6 glas, skåle eller en stor skål.
  • Dæk med film og kom citronfromagen i køleskabet til den har sat sig - ca. 2-3 timer.

Marengs

  • Pisk æggehviderne stive.
  • Tilsæt sukker til æggehviderne lidt af gangen.
  • Pisk marengsen sej - ca. 3 minutter.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose. Klip et 1 cm, hul.
  • Sæt toppe af marengs på citronfromagen.
  • Brænd dem let med en gasbrænder.
  • Server straks.

Noter

Er du virkelig pjattet med citronfromage, så er der til 4 personer.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Vild med det syrlige? Kager med citron! Jeg har luret i arkivet, samlet de allerbedste – værs’go.

Nap 5 friske kager med citron her.

De her kager med citron går rent ind. Friske og syrlige. Men bedst af alt – pivnemme!

Citronfromage - opskrift på gammeldags citronfromage

Previous Post: « Græsk farsbrød med feta og soltørrede tomater, ovnbagte krydrede kartofler og tzatziki
Next Post: Kylling med Garam Masala og kokosmælk »

Reader Interactions

Comments

  1. EK

    Har lige lavet citronfromagen og synes den ser skilt ud, har heldigvis nok ingredienser til at lave en ny, men hvad tror du jeg har gjort forkert…vil jo være dumt at begå den samme fejl igen
    Ellers tak for mange gode opskrifter, bruger dem flittigt

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej EK,

      Øv, hvor ærgerligt. Jeg tænker umiddelbart, du måske er kommet til at røre for meget i det, da du vendte enten fløden eller æggehviderne i. Eller at din fløde eller æggehvider har været for kolde i forhold til de andre ingredienser. Lad dem gerne stå 15 minutter på køkkenbordet inden de tages i brug, så de får stuetemperatur. Det kan også være den varme masse, som har været for varm – den skal være cirka 35 grader, når fløden kommes i.

      Så ja, hvad det lige præcis er, der er gået galt, kan jeg ikke helt sige, men jeg er ret sikker på, at det har med temperaturen at gøre 🙂

      Håber du har mod på at prøve opskriften af igen.

      Hav en dejlig dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework