• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Find de rigtig props til dine madbilleder

Props til madbilleder og foodstyling

 

Sidste år lærte jeg et nyt ord.

ROI.

Return of investment. Jeg ved ikke helt hvordan, at jeg var havnet til det businessoplæg, men rockerkedeligt var det.

Du ved; smart fyr i jakkesæt, virkelig meget promade(!) og en talestrøm, som ikke overladte mange vejrtrækninger undervejs.

..Jeg kiggede på kager på Instagram.

..Og studerede de andre til oplægget..

..Og overvejede, hvornår slipsefyren skulle trække vejret.

Nå. Men på vejen hjem. I den obligatoriske pendlerkø i Aarhus Nord, mens jeg guffede min medbragte kanelsnegl(e), kunne jeg alligevel ikke lade være at spekulere over ROI.

Sådan i min hverdag og ikke en organisation med 100 ansatte.

Well.

Pt. står der 3-4 kasser props på loftet, som griner af mig.

Tallerkener. Glas. Fade. Kopper. Viskestykker. Tekander. Bageriste…

Og jeg bruger max. 5-10% af de props, som står tilbage på reolerne.

Såå.

Return of Investment. ROI.

På props.

Yrk!

props i madbilleder

Der er en forestilling om at foodstyling handler om præcis det. Altså at jonglere med alle de her elementer i et madbillede.

Det kan det også gøre. Men det behøver det ikke. Faktisk ender det ofte med, at alle de ekstra ting stjæler opmærksomheden fra det vigtigste i billedet; maden.

Jeg skal dog være den første til at indrømme, at jeg eeeeelsker billeder med mange elementer; når foodstylisten virkelig kan få det til at fungere og det er deres personlige stil. Jeg sukker efter det. Men det er bare ikke mig og det tog rigtig lang tid for mig, at indse det.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

De billeder jeg drages af er nødvendigvis ikke de billeder, som jeg selv skal tage.

Men i ualmindelig lang tid var jeg overbevist om, at det handlede om de der props. Og jeg købte ind. Genbrugsbutikker. Isenkræmmere. Nettos spothylder. Fyldte mine skabe, skuffer og reoler op til randen.

“Hvis bare jeg finder de rigtige props, så bliver det meget nemmere at få dem til, at fungere i mine billeder…”

Jeg tog fejl!

I virkelighedens verden bor jeg helt minimalt. Mest af alt fordi jeg er exceptionel dårlig til boligindretning, men også fordi pyntegenstande og stillebens bare ikke er mig. Det samme når det gælder tøjstil. Sort, grå og mørkeblå. Helt klassisk – ingen dikkedarer.

props i madbilleder

Det var virkelig “hånd-mod-pande”-klask, da det her gik op for mig.

Måske passer props bare ikke til mit brand. Måske er der en grund til, at jeg kæmper så meget med de forbandede props og stadig føler mine billeder er helt forkerte. Måske er jeg bare ikke særlig god til props.

Jep, det lyder indlysende, men nogle gange er det svært, at se skoven for bare træer. Du bliver opslugt af, hvad andre gør i deres billeder.

Du behøver ikke tage billeder som dem i damebladene.

Du behøver ikke tage madbilleder, som ligner alle andres.

Du behøver ikke en rund bagerist.

(Faktisk troede jeg også, at jeg ikke kunne tage gode madbilleder uden sådan en rund bagerist. Jeg gav 275 kroner for en og har a-l-d-r-i-g brugt den…)

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

Nå. Men.

Jeg tog en flyttekasse. Faktisk 4. Og pakkede 50% af mine props ned.

Tog en skridt tilbage og revurderede min foodstyling.

Pakke yderligere 20% ned.

I stedet for at blive overvældet og stresset over alle de forskellige props på hylderne, så var der kun dem tilbage, som rent faktisk virkede for mig. Passede til mit brand.

I dag er vi nede på at jeg bruger max. 5-10% af mine props.

Yes. 5-10% af det her:

props i madbilleder

Nuvel.

Lad os være ærlige: Props er sjovt.

Gamle ting, tjek! Kulørte ting, tjek. Keramik, tjek. Alt på loppemarkedet, dobbelt tjek.

Problemet er bare, at de er en dårlig investering, hvis du køber ind uden en plan.

Penge i en flyttekasse(r) på loftet..

Det gjorde jeg. Købte ind uden en plan og lagde den ene pengeseddel efter den anden i en mør Jem&Fix-papkasse.
Hold nu fast, jeg kunne have sparet mange moneter, hvis jeg bare havde købt helt enkle, neutrale og rigtig gode ting som passede til mit brand fra start.

Så inden du suser ud og tømmer flere genbrugsbutikker. Og Nettos spothylder.

Stop op.

Tag et kig på dit lager. Også selvom det kun har tre tallerkener med guldkant og en rund bagerist.

Vær ærlig over for dig selv.

Heeeelt ærlig.

  • Passer dine props til dit brand/blog?
  • Hvilke props bruger du mest? Hvad er dine go-to props, som altid virker?
  • Og hvilke props har du ikke de sidste mange måneder, måske aldrig?

Eller har du dem blot fordi de er fede, trendy og du har en undskyldning for, at købe lækre ting ind?

I get it!

Men der er forskel. På basisprops og stylingprops. Sidst nævnte er dem, som havner i papkassen. Dem det klør i fingrene efter på loppemarkedet. Og dem som ødelægger dine billeder.

Forskellen? Den får du på Foodstyling Masterclass + en krystalklar plan til indkøb af props. De rigtige.

Du bliver helt klar på, hvilke props (basis og styling) som passer til dit brand og hvorfor de virker for dine billeder, så du ved hvordan, du kan købe ind med en sikker prop-plan.

Du køber altså ikke ind til flyttekassen på loftet – men kan på lang afstand spotte de rigtige props, som virker for dig.

Og øge din ROI. Return of Investment på props.

For er der et spørgsmål som jeg ofte får, så er det hvor du finder de gode props og hvad man skal se efter. Kort sagt; Du skal gå efter hvad der passer til dit brand (eller det brand du fotograferer for) og din madfotografering/billedstil.

Nuvel er du foodstylist, som tager billeder fra andre, så har du selvfølgelig mere på lager, men du har stadig din egen billedstil og det er den folk vælger dig på.

Hilsen Louise (prop-hoarder)

***

Okay, nu vi snakker om props.

Og du har fundet frem til en nogenlunde aftale med dig selv og din indre hoarder.

Lad os se på et par tips til, hvad der dur.

  • Du skal hovedsageligt gå efter mindre ting, fordi alt ser større ud i kameraet. Det betyder blandt andet dessert- og frokosttallerkener, frem for middagstallerkener og fade.
  • Matte props, frem for skinnende! Der findes ikke noget værre end en splinterny ske uden så meget som en ridse – eller fedtplet. Koldsveden springer allerede frem her..
  • Og gå så efter props som passer til din billedstil (props behøver ikke kun være gamle ting eller stentøj!)

Men hey, lad lige være med, at bralre ud med det her til en foodstylist, de elsker deres keramik, stentøj og små fancy sakse ;)

Previous Post: « Fotografer mørke madbilleder + videotræning
Next Post: 11 fejl jeg lavede som nybegynder i madfotografering »

Reader Interactions

Comments

  1. Nicole

    Noget nyt mht. til næste kursus opstart? (masterclass foodstyling).

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nicole,

      Tak for din interesse i kurset “Foodstyling Masterclass”.

      Hvis du skriver dig op på ventelisten på denne side: https://www.foodstylingkursus.dk/ vil du helt automatisk få tilsendt information om kurset, så snart der er nyt i forhold til opstart osv.

      Hav en skøn dag og sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål til kurset :-)

  2. Freja Hansen

    Øv, for søren, jeg havde skrevet mig på til at få mails fra dig omkring foodstyling, men de mails du har sendt har jeg lige set i min spam-mappe.
    Har du nogen ide om, om du kommer til at afholde kurser igen :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Freja

      Øv, at de landede i spam – jeg får lige tjekket op på mit emailprogram.
      Nej, datoerne er ikke fastlagt endnu, men det bliver nok sidst på efteråret 2017 :)

      Mange hilsner
      Louise

  3. Anne

    Hahahaha, den runde rist. Laver mange fotobriefs, og den skide runde rist er bare overalt når jeg leder efter inspirationsbilleder.

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework