• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Find de rigtig props til dine madbilleder

Props til madbilleder og foodstyling

 

Sidste år lærte jeg et nyt ord.

ROI.

Return of investment. Jeg ved ikke helt hvordan, at jeg var havnet til det businessoplæg, men rockerkedeligt var det.

Du ved; smart fyr i jakkesæt, virkelig meget promade(!) og en talestrøm, som ikke overladte mange vejrtrækninger undervejs.

..Jeg kiggede på kager på Instagram.

..Og studerede de andre til oplægget..

..Og overvejede, hvornår slipsefyren skulle trække vejret.

Nå. Men på vejen hjem. I den obligatoriske pendlerkø i Aarhus Nord, mens jeg guffede min medbragte kanelsnegl(e), kunne jeg alligevel ikke lade være at spekulere over ROI.

Sådan i min hverdag og ikke en organisation med 100 ansatte.

Well.

Pt. står der 3-4 kasser props på loftet, som griner af mig.

Tallerkener. Glas. Fade. Kopper. Viskestykker. Tekander. Bageriste…

Og jeg bruger max. 5-10% af de props, som står tilbage på reolerne.

Såå.

Return of Investment. ROI.

På props.

Yrk!

props i madbilleder

Der er en forestilling om at foodstyling handler om præcis det. Altså at jonglere med alle de her elementer i et madbillede.

Det kan det også gøre. Men det behøver det ikke. Faktisk ender det ofte med, at alle de ekstra ting stjæler opmærksomheden fra det vigtigste i billedet; maden.

Jeg skal dog være den første til at indrømme, at jeg eeeeelsker billeder med mange elementer; når foodstylisten virkelig kan få det til at fungere og det er deres personlige stil. Jeg sukker efter det. Men det er bare ikke mig og det tog rigtig lang tid for mig, at indse det.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

De billeder jeg drages af er nødvendigvis ikke de billeder, som jeg selv skal tage.

Men i ualmindelig lang tid var jeg overbevist om, at det handlede om de der props. Og jeg købte ind. Genbrugsbutikker. Isenkræmmere. Nettos spothylder. Fyldte mine skabe, skuffer og reoler op til randen.

“Hvis bare jeg finder de rigtige props, så bliver det meget nemmere at få dem til, at fungere i mine billeder…”

Jeg tog fejl!

I virkelighedens verden bor jeg helt minimalt. Mest af alt fordi jeg er exceptionel dårlig til boligindretning, men også fordi pyntegenstande og stillebens bare ikke er mig. Det samme når det gælder tøjstil. Sort, grå og mørkeblå. Helt klassisk – ingen dikkedarer.

props i madbilleder

Det var virkelig “hånd-mod-pande”-klask, da det her gik op for mig.

Måske passer props bare ikke til mit brand. Måske er der en grund til, at jeg kæmper så meget med de forbandede props og stadig føler mine billeder er helt forkerte. Måske er jeg bare ikke særlig god til props.

Jep, det lyder indlysende, men nogle gange er det svært, at se skoven for bare træer. Du bliver opslugt af, hvad andre gør i deres billeder.

Du behøver ikke tage billeder som dem i damebladene.

Du behøver ikke tage madbilleder, som ligner alle andres.

Du behøver ikke en rund bagerist.

(Faktisk troede jeg også, at jeg ikke kunne tage gode madbilleder uden sådan en rund bagerist. Jeg gav 275 kroner for en og har a-l-d-r-i-g brugt den…)

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

Nå. Men.

Jeg tog en flyttekasse. Faktisk 4. Og pakkede 50% af mine props ned.

Tog en skridt tilbage og revurderede min foodstyling.

Pakke yderligere 20% ned.

I stedet for at blive overvældet og stresset over alle de forskellige props på hylderne, så var der kun dem tilbage, som rent faktisk virkede for mig. Passede til mit brand.

I dag er vi nede på at jeg bruger max. 5-10% af mine props.

Yes. 5-10% af det her:

props i madbilleder

Nuvel.

Lad os være ærlige: Props er sjovt.

Gamle ting, tjek! Kulørte ting, tjek. Keramik, tjek. Alt på loppemarkedet, dobbelt tjek.

Problemet er bare, at de er en dårlig investering, hvis du køber ind uden en plan.

Penge i en flyttekasse(r) på loftet..

Det gjorde jeg. Købte ind uden en plan og lagde den ene pengeseddel efter den anden i en mør Jem&Fix-papkasse.
Hold nu fast, jeg kunne have sparet mange moneter, hvis jeg bare havde købt helt enkle, neutrale og rigtig gode ting som passede til mit brand fra start.

Så inden du suser ud og tømmer flere genbrugsbutikker. Og Nettos spothylder.

Stop op.

Tag et kig på dit lager. Også selvom det kun har tre tallerkener med guldkant og en rund bagerist.

Vær ærlig over for dig selv.

Heeeelt ærlig.

  • Passer dine props til dit brand/blog?
  • Hvilke props bruger du mest? Hvad er dine go-to props, som altid virker?
  • Og hvilke props har du ikke de sidste mange måneder, måske aldrig?

Eller har du dem blot fordi de er fede, trendy og du har en undskyldning for, at købe lækre ting ind?

I get it!

Men der er forskel. På basisprops og stylingprops. Sidst nævnte er dem, som havner i papkassen. Dem det klør i fingrene efter på loppemarkedet. Og dem som ødelægger dine billeder.

Forskellen? Den får du på Foodstyling Masterclass + en krystalklar plan til indkøb af props. De rigtige.

Du bliver helt klar på, hvilke props (basis og styling) som passer til dit brand og hvorfor de virker for dine billeder, så du ved hvordan, du kan købe ind med en sikker prop-plan.

Du køber altså ikke ind til flyttekassen på loftet – men kan på lang afstand spotte de rigtige props, som virker for dig.

Og øge din ROI. Return of Investment på props.

For er der et spørgsmål som jeg ofte får, så er det hvor du finder de gode props og hvad man skal se efter. Kort sagt; Du skal gå efter hvad der passer til dit brand (eller det brand du fotograferer for) og din madfotografering/billedstil.

Nuvel er du foodstylist, som tager billeder fra andre, så har du selvfølgelig mere på lager, men du har stadig din egen billedstil og det er den folk vælger dig på.

Hilsen Louise (prop-hoarder)

***

Okay, nu vi snakker om props.

Og du har fundet frem til en nogenlunde aftale med dig selv og din indre hoarder.

Lad os se på et par tips til, hvad der dur.

  • Du skal hovedsageligt gå efter mindre ting, fordi alt ser større ud i kameraet. Det betyder blandt andet dessert- og frokosttallerkener, frem for middagstallerkener og fade.
  • Matte props, frem for skinnende! Der findes ikke noget værre end en splinterny ske uden så meget som en ridse – eller fedtplet. Koldsveden springer allerede frem her..
  • Og gå så efter props som passer til din billedstil (props behøver ikke kun være gamle ting eller stentøj!)

Men hey, lad lige være med, at bralre ud med det her til en foodstylist, de elsker deres keramik, stentøj og små fancy sakse ;)

Previous Post: « Fotografer mørke madbilleder + videotræning
Next Post: 11 fejl jeg lavede som nybegynder i madfotografering »

Reader Interactions

Comments

  1. Nicole

    Noget nyt mht. til næste kursus opstart? (masterclass foodstyling).

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nicole,

      Tak for din interesse i kurset “Foodstyling Masterclass”.

      Hvis du skriver dig op på ventelisten på denne side: https://www.foodstylingkursus.dk/ vil du helt automatisk få tilsendt information om kurset, så snart der er nyt i forhold til opstart osv.

      Hav en skøn dag og sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål til kurset :-)

  2. Freja Hansen

    Øv, for søren, jeg havde skrevet mig på til at få mails fra dig omkring foodstyling, men de mails du har sendt har jeg lige set i min spam-mappe.
    Har du nogen ide om, om du kommer til at afholde kurser igen :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Freja

      Øv, at de landede i spam – jeg får lige tjekket op på mit emailprogram.
      Nej, datoerne er ikke fastlagt endnu, men det bliver nok sidst på efteråret 2017 :)

      Mange hilsner
      Louise

  3. Anne

    Hahahaha, den runde rist. Laver mange fotobriefs, og den skide runde rist er bare overalt når jeg leder efter inspirationsbilleder.

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework