• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Find de rigtig props til dine madbilleder

Props til madbilleder og foodstyling

 

Sidste år lærte jeg et nyt ord.

ROI.

Return of investment. Jeg ved ikke helt hvordan, at jeg var havnet til det businessoplæg, men rockerkedeligt var det.

Du ved; smart fyr i jakkesæt, virkelig meget promade(!) og en talestrøm, som ikke overladte mange vejrtrækninger undervejs.

..Jeg kiggede på kager på Instagram.

..Og studerede de andre til oplægget..

..Og overvejede, hvornår slipsefyren skulle trække vejret.

Nå. Men på vejen hjem. I den obligatoriske pendlerkø i Aarhus Nord, mens jeg guffede min medbragte kanelsnegl(e), kunne jeg alligevel ikke lade være at spekulere over ROI.

Sådan i min hverdag og ikke en organisation med 100 ansatte.

Well.

Pt. står der 3-4 kasser props på loftet, som griner af mig.

Tallerkener. Glas. Fade. Kopper. Viskestykker. Tekander. Bageriste…

Og jeg bruger max. 5-10% af de props, som står tilbage på reolerne.

Såå.

Return of Investment. ROI.

På props.

Yrk!

props i madbilleder

Der er en forestilling om at foodstyling handler om præcis det. Altså at jonglere med alle de her elementer i et madbillede.

Det kan det også gøre. Men det behøver det ikke. Faktisk ender det ofte med, at alle de ekstra ting stjæler opmærksomheden fra det vigtigste i billedet; maden.

Jeg skal dog være den første til at indrømme, at jeg eeeeelsker billeder med mange elementer; når foodstylisten virkelig kan få det til at fungere og det er deres personlige stil. Jeg sukker efter det. Men det er bare ikke mig og det tog rigtig lang tid for mig, at indse det.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

De billeder jeg drages af er nødvendigvis ikke de billeder, som jeg selv skal tage.

Men i ualmindelig lang tid var jeg overbevist om, at det handlede om de der props. Og jeg købte ind. Genbrugsbutikker. Isenkræmmere. Nettos spothylder. Fyldte mine skabe, skuffer og reoler op til randen.

“Hvis bare jeg finder de rigtige props, så bliver det meget nemmere at få dem til, at fungere i mine billeder…”

Jeg tog fejl!

I virkelighedens verden bor jeg helt minimalt. Mest af alt fordi jeg er exceptionel dårlig til boligindretning, men også fordi pyntegenstande og stillebens bare ikke er mig. Det samme når det gælder tøjstil. Sort, grå og mørkeblå. Helt klassisk – ingen dikkedarer.

props i madbilleder

Det var virkelig “hånd-mod-pande”-klask, da det her gik op for mig.

Måske passer props bare ikke til mit brand. Måske er der en grund til, at jeg kæmper så meget med de forbandede props og stadig føler mine billeder er helt forkerte. Måske er jeg bare ikke særlig god til props.

Jep, det lyder indlysende, men nogle gange er det svært, at se skoven for bare træer. Du bliver opslugt af, hvad andre gør i deres billeder.

Du behøver ikke tage billeder som dem i damebladene.

Du behøver ikke tage madbilleder, som ligner alle andres.

Du behøver ikke en rund bagerist.

(Faktisk troede jeg også, at jeg ikke kunne tage gode madbilleder uden sådan en rund bagerist. Jeg gav 275 kroner for en og har a-l-d-r-i-g brugt den…)

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

Nå. Men.

Jeg tog en flyttekasse. Faktisk 4. Og pakkede 50% af mine props ned.

Tog en skridt tilbage og revurderede min foodstyling.

Pakke yderligere 20% ned.

I stedet for at blive overvældet og stresset over alle de forskellige props på hylderne, så var der kun dem tilbage, som rent faktisk virkede for mig. Passede til mit brand.

I dag er vi nede på at jeg bruger max. 5-10% af mine props.

Yes. 5-10% af det her:

props i madbilleder

Nuvel.

Lad os være ærlige: Props er sjovt.

Gamle ting, tjek! Kulørte ting, tjek. Keramik, tjek. Alt på loppemarkedet, dobbelt tjek.

Problemet er bare, at de er en dårlig investering, hvis du køber ind uden en plan.

Penge i en flyttekasse(r) på loftet..

Det gjorde jeg. Købte ind uden en plan og lagde den ene pengeseddel efter den anden i en mør Jem&Fix-papkasse.
Hold nu fast, jeg kunne have sparet mange moneter, hvis jeg bare havde købt helt enkle, neutrale og rigtig gode ting som passede til mit brand fra start.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

Så inden du suser ud og tømmer flere genbrugsbutikker. Og Nettos spothylder.

Stop op.

Tag et kig på dit lager. Også selvom det kun har tre tallerkener med guldkant og en rund bagerist.

Vær ærlig over for dig selv.

Heeeelt ærlig.

  • Passer dine props til dit brand/blog?
  • Hvilke props bruger du mest? Hvad er dine go-to props, som altid virker?
  • Og hvilke props har du ikke de sidste mange måneder, måske aldrig?

Eller har du dem blot fordi de er fede, trendy og du har en undskyldning for, at købe lækre ting ind?

I get it!

Men der er forskel. På basisprops og stylingprops. Sidst nævnte er dem, som havner i papkassen. Dem det klør i fingrene efter på loppemarkedet. Og dem som ødelægger dine billeder.

Forskellen? Den får du på Foodstyling Masterclass + en krystalklar plan til indkøb af props. De rigtige.

Du bliver helt klar på, hvilke props (basis og styling) som passer til dit brand og hvorfor de virker for dine billeder, så du ved hvordan, du kan købe ind med en sikker prop-plan.

Du køber altså ikke ind til flyttekassen på loftet – men kan på lang afstand spotte de rigtige props, som virker for dig.

Og øge din ROI. Return of Investment på props.

For er der et spørgsmål som jeg ofte får, så er det hvor du finder de gode props og hvad man skal se efter. Kort sagt; Du skal gå efter hvad der passer til dit brand (eller det brand du fotograferer for) og din madfotografering/billedstil.

Nuvel er du foodstylist, som tager billeder fra andre, så har du selvfølgelig mere på lager, men du har stadig din egen billedstil og det er den folk vælger dig på.

Hilsen Louise (prop-hoarder)

***

Okay, nu vi snakker om props.

Og du har fundet frem til en nogenlunde aftale med dig selv og din indre hoarder.

Lad os se på et par tips til, hvad der dur.

  • Du skal hovedsageligt gå efter mindre ting, fordi alt ser større ud i kameraet. Det betyder blandt andet dessert- og frokosttallerkener, frem for middagstallerkener og fade.
  • Matte props, frem for skinnende! Der findes ikke noget værre end en splinterny ske uden så meget som en ridse – eller fedtplet. Koldsveden springer allerede frem her..
  • Og gå så efter props som passer til din billedstil (props behøver ikke kun være gamle ting eller stentøj!)

Men hey, lad lige være med, at bralre ud med det her til en foodstylist, de elsker deres keramik, stentøj og små fancy sakse ;)

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

 

Previous Post: « Fotografer mørke madbilleder + videotræning
Next Post: 11 fejl jeg lavede som nybegynder i madfotografering »

Reader Interactions

Comments

  1. Nicole

    Noget nyt mht. til næste kursus opstart? (masterclass foodstyling).

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nicole,

      Tak for din interesse i kurset “Foodstyling Masterclass”.

      Hvis du skriver dig op på ventelisten på denne side: https://www.foodstylingkursus.dk/ vil du helt automatisk få tilsendt information om kurset, så snart der er nyt i forhold til opstart osv.

      Hav en skøn dag og sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål til kurset :-)

  2. Freja Hansen

    Øv, for søren, jeg havde skrevet mig på til at få mails fra dig omkring foodstyling, men de mails du har sendt har jeg lige set i min spam-mappe.
    Har du nogen ide om, om du kommer til at afholde kurser igen :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Freja

      Øv, at de landede i spam – jeg får lige tjekket op på mit emailprogram.
      Nej, datoerne er ikke fastlagt endnu, men det bliver nok sidst på efteråret 2017 :)

      Mange hilsner
      Louise

  3. Anne

    Hahahaha, den runde rist. Laver mange fotobriefs, og den skide runde rist er bare overalt når jeg leder efter inspirationsbilleder.

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Foodstylingtip #18: Brug farveteori
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
For 10 år siden på en højskole havde jeg, ikke helt frivilligt, billedkunst 😅🎨 Jeg har tidligere delt en historie på foodstylinglisten omkring min oplevelse med det fag og en åbenbaring jeg, som jeg har taget med mig i mine madbilleder siden ☺️⁠
⁠⁠
Well, udover den, så lærte jeg om farveteori. Dem findes der et hav af. Altså farveteorier.⁠⁠
⁠⁠
En af dem er den analoge farveteori. At bruge farver, som ligger ved siden af hinanden på farvecirklen. Den kombination giver et harmonisk og roligt billede. ⁠⁠
⁠⁠
Og yes, det er selvfølgelig den, som jeg har brugt i billedet med fersken-iste 🍹⁠⁠(...med en sjat gin i, så der både til nerverne efter aftenens håndboldkamp og sommerlængsler her i snevejret 😄 skal du have et sip med?)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Orange og gule nuancer 🟠🟡 - og så et hint af grøn 🟢 For mest effektivt med den analoge farveteori, så skal der være en dominerende farve og så en sekundær farve.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Flere tips (og historier 😉), klik på linket i bio og kom med på foodstylinglisten 👉 @louiogbearnaisen⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#happyhour #iste #icetea #peachicetea #drinksofinstagram #foodstylingtips #madfotografi #cocktailgram #foodphotographyandstyling 
⁠
⁠
⁠
⁠
Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀ ⁠ Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀
⁠⠀
Altså dine lidt for gode, kreative eller forklarende ideer i et madbillede 👩‍🎨⠀
⁠⠀
Sådan et madbillede, det skal opbygges og det har vi mere end 18 byggesten - og endnu flere metoder og teknikker til! Så den der begrænsning - ouuch, den kan være så svær 😅⠀
⁠⠀
Se bare her 👉 swipe og se billedet med mine “darlings” 😉⠀
Drinks med appelsinskal og så lige servietten. Arhmen, jeg var SÅ begejstret over scenen og storytellingen, som det skabte i min plan. De der drinks, sammen med indbagt brie og osteplatten. Fuld stemning på hygge foran pejsen 😁🔥⠀
⁠⠀
Problemet er bare at drinksene hiver fokus til sig og kommer til at rode i et allerede tætpakket billede med masser af forskellige elementer. De tager, mere end de giver til billedet 👋⠀
⠀
Ofte så står et madbillede bare stærkere ved at gøre det mere enkelt, udvælge og bruge få byggesten og metoder fra værktøjskassen 🧱🧰⠀
⁠⠀
Så “Kill your darlings” – gå indimellem efter klarhed og enkelhed, selvom det nogle gange kan være svært at fjerne  eller du føler dit billede bliver for simpelt og kedeligt. Har du prøvet at hænge fast i det? 👀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠⠀
⁠⠀
#osteplatte #ostebord #appetizers #hyggemad #cheeseboard #bakedbrie #foodstylingtips #cheeseaddict #comfortfood #foodandwine #beautifulcuisines #madfotografi #madinspiration #foodphotography #snacktime #21foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀ ⁠⠀ Er der no FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀
⁠⠀
Er der nogle redskaber, som er uundværlige i foodstyling? Pincetter? Forstøverflaske? Pensler? Marmorbaggrunde? Runde bageriste? ⠀
⠀
Næ. ⠀
⠀
Men der er dog én ting, som jeg ikke kan leve uden ☺️⠀
⁠⠀
En ting, som altid er med i værktøjskassen. En ting, som har fulgt mig de sidste 10 år. En ting, som er blevet brugt i utallige madbilleder.⁠⠀
⁠⠀
Min lille gasbrænder. Bedre kendt, som flammekasteren herhjemme 😄🔥🔥⠀
⁠⠀
For uanset, hvor meget du svitser, griller og bakser med en skorpe - well, så kan den ofte med fordel få et “whooosh af gasbrænderen. Give maden det helt færdige look 😀⠀
⠀
Her er det alt-i-en-pande citronkylling med kartofler, porrer og kikærter, som fik det sidste touch #21foodstylingtips 🔥☺️ ⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #aftensmadinspiration #kylling #chickendinner #chickenrecipes #madinspiration #nemmad #healthycooking #nemmeopskrifter #onepanmeal #madfotografering #sundaftensmad #easydinner
FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework