• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Key Lime Pie

Key Lime Pie er en skøn kage fra Key West i Florida – frisk og mild smag af lime. Server med flødeskum eller med marengs. Nap opskriften på Key Lime Pie med kondenseret mælk herunder.

Gå til opskrift Udskriv

 

Key Lime Pie - opskrift på kage med lime

Snaskede kanelsnurrer, tunge chokoladekager og vilde flødekager.

Trænger dine smagsløg til noget i den lidt lettere afdeling?

En ganerensning efter heftige vintermåneder.

3 ord; Key Lime Pie.

Den legendariske kage fra Key West i Florida. Frisk, sprød, blød og med en mild smag af lime.

Jeg siger dig, det er en vinder lige nu:

Og så er den overraskende nem at strikke sammen. Okay, bunden er lidt noget bøvl, det er vi enige om – men når du har den på plads, så er det lige ud af landevejen. Strandpromenaden.

Kondenseret mælk, æg og en spandfuld lime, så kører bussen. Det bliver ikke meget nemmere – eller bedre.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Er du ambitiøs, så topper du med en marengs. Du ved, ligesom en klassisk citrontærte. Personligt, synes jeg det fungerer ret godt med den her kokosmarengs, den giver et lille tvist.

Du bestemmer. Uanset om du går med flødeskum eller marengs, tyllet op eller smurt ud i en bunke, så smager Key Lime Pie forrygende.

Især en råkold februardag.

Jeg testede det personligt i sidste uge:

Key Lime Pie - opskrift på kage med lime

Mandag kl. 19.21:

Swusssh.

Bilen bliver kastet ind mellem en blå Fiat og ambitiøs knallert, som åbenbart kræver en hel p-bås.

Hurtig, som en ninja, ud.

Med lang uldfrakke, som med; “mit outfit er gennemtænkt skødesløst”-udtryk ihærdigt prøver at skjule den rodede knold, bare tæer i mudret gummistøvler og ketchupplet på joggingbukserne.

I hastig trav forbi labrad..gylden henter..ubestemmelig hund, grønne planter som helt sikkert ikke klarer aftenfrosten og ind i Brugsen.

Skarpt sving til venstre.

Jakken flagrende autentisk efter.

Falkeblikket stiller ind – gennemsøger de 7 meter lange, fedtede glasmontrer.

Nej.

Niks.

Heller ikke.

Come on, hvor er du.

Nej, nej, nej.

Det er løgn det her.

Kom nu.

Suk.

Og så!

Der er de.

7 perfekte kammerater ligger side om side. 3 med hvid glasur, 2 med kakao. Ventende kun på mig.

8 minutter efter:

Kaffen løber brummende gennem filtret, den sorte slyngel aka. pelsdyret er klar i sofaen og den gode serie står på stand-by.

Rysssh.

Bagerposen giver den helt rigtige lyd, du ved.

Jeg napper en, vejer den i hånden.

Jow, den er go’.

Burde man liiige tage en  bid på forskud?

1, 2, 3 …

Og min gammeldags fastelavnsbolle er fyldt med svesker!

Ikke vaniljecreme – men sveskemos.

Bagerdamen har taget forkert.

Jeg går i seng.

…

Og står op igen.

Kl. er 19.41.

Hiver et stykke Key Lime Pie op af fryseren.

Og nuvel.

Den er måske ikke helt fryseegnet, men..

Glem alt om uldfrakker, gummistøvler og vintertrætte bagerdamer.

Det her er ren Florida og palmer med hver en mundfuld.

 

Key Lime Pie - opskrift på kage med lime

 

Key Lime Pie - opskrift på kage med lime

Key Lime Pie

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 8 pers

Ingredienser

Bund

  • 200 g digestive kiks
  • 100 g smør, smeltet

Fyld

  • 1 dåse kondenseret mælk, 397g
  • 4 æggeblommer
  • Skal og saft af 3 store eller 4 små lime

Top

  • Piskefløde
  • Evt. lime
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom kiksene i en foodprocessor eller blender og blend dem helt fint. Alternativt kan du knuse dem i en pose eller under et viskestykke med en kagerulle.
  • Bland de knuste kiks og smør i en skål.
  • Tryk blandingen jævnt ud i bunden af tærteformen og op af siderne. Det kræver lidt tålmodighed.
  • Forbag bunden ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 10-12 minutter.
  • Tag bunden ud og lad den køle af, mens fyldet laves.
  • Pisk kondenseret mælk, æggeblommer, limeskal og saft sammen i en skål.
  • (Er du til en meget syrlig key lime pie, kan du springe næste step over)
  • Lad blandingen trække 30 minutter, så du får hevet alt smag fra limen ud i fyldet. Hæld fyldet gennem en sigte og sigt limeskallen fra.
  • Fordel fyldet i den forbagte bund.
  • Bag tærten ved 175 grader (alm. ovn) i ca. 15-18 minutter. Den skal blive fast i midten.
  • Tag tærten ud og lad den afkøle.
  • Pynt med flødeskum og limeskiver/limeskal.

Noter

Vil du have en højere key lime pie, kan du double opskriften op. Men hold dig til max. 6 limefrugter. Vær opmærksom på længere bagetider.
Kagen er ikke egnet til frysning.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Key Lime Pie - opskrift på kage med lime

 

 

Previous Post: « Mochakage med saltet smørcreme
Next Post: Online fotokursus for begyndere »

Reader Interactions

Comments

  1. Cathrine

    Du skriver at tærten ikke er fryseegnet, men ville man kunne fryse den når den er bagt og så først komme flødeskum/marengs på inden servering?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Cathrine,

      Nej, den kan desværre ikke fryses med optimalt resultat. Men den kan sagtens laves lidt tid før og så pyntes inden servering.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet!

  2. Tanja

    Hej,
    Kan man lave minitærter med denne opskrift, og blot sætte bagetiden ned? I så fald, hvad anbefaler du af tid? Mine tærteforme er cirka 5 cm. i diameter.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tanja,

      Det kan du sagtens :-)

      Jeg tænker, at de skal have cirka 7-8 minutter i ovnen.

      God bagelyst!

  3. Louise sletting

    Hej 😊
    Jeg ved, at det er et opslag af ældre dato, men jeg vil begive mig ud i denne opskrift på onsdag.
    Hvordan opbevarer du din indtil servering? Bare ved stue temperatur eller i køleskab?
    Ved sidstnævnte, kan jeg så alternativt lave den dagen før og bare opbevare på køl?

    God mandag til dig 😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Louise,

      Jeg har afprøvet begge dele. Den kan sagtens stå på køl nogle timer – ved længere tid kan bunden godt miste noget sprødhed, men vil du lave den dagen før, tænker jeg, det er optimalt, at du kommer den i køleskabet.

      Prøv det af og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en fortsat dejlig dag!

  4. Tina

    Mærkeligt – min kage vil ikke blive fast i midten. Har givet den 30 minutter længere end i opskriften. Hvor længe pisker du fyldet ?
    Hilsen
    Tina

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tine

      Øv altså, det er så træls, når resultatet ikke bliver, som man regner med :-(

      Umiddelbart så tænker jeg, at det er den kondenserede mælk, som der har været noget med…kan ikke lige se, hvad det ellers lige skulle være.

      Jeg pisker normalt bare lige fyldet sammen, til det er en jævn masse.

      Håber det kan hjælpe dig, og skulle du lave denne (i øvrigt super lækre) Key Lime Pie igen, så fortæl os gerne om resultatet :-)

      Hav en fantastisk dag og god weekend!

  5. Marir

    bruger du ikke de helt små key lime frugter? Har altid selv kun brugt de rigtige key lime frugter eller juice heraf, da jeg har hørt at almindelige limefrugter ikke er det samme.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marir,

      Tak for dit spørgsmål og interesse i opskriften.

      Normalt så bruger jeg de lime frugter der er nemme at få fat på. Jeg ved godt, at der er forskel på smagen, alt efter hvilken lime frugt man bruger – f.eks. er key lime frugten en anelse mere aromatisk, men personligt så synes jeg, at key lime tærten smager forrygende, uanset hvilke lime-sort man bruger :-)

      Hav en skøn dag

  6. Cecilia

    Hvad er størrelsen på tærteformen? Jeg har kun almindelige ‘takkede’ tærteforme. Er en springform så ikke bedre?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Cecilie,

      Tak for dit spørgsmål.

      Jeg brugte en helt alm. størrelse tærteform, så du kan sagtens bruge den alm. takkede, hvis du har sådan en. Jeg tænker, at du også sagtens kan bruge en springform.

      Prøv det ad og lad mig høre om resultatet!

      Hav en skøn dag og god weekend!

  7. Nicoline

    Hej Louise.
    Det ser bare super lækkert ud! Hvis jeg vælger marengs som topping skal kagen så tilbage i ovnen (og i så fald hvor lang tid)? Eller vil du putte marengs på fra start?

    Mange hilsener fra Nicoline.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Nicoline,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, kom tærten tilbage i ovnen i ca. 2-3 minutter, så toppen får farve eller brug en gasbrænder til at brune toppen.

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en dejlig dag.

  8. Tanja

    Kan den laves dagen i forvejen?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tanja,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, denne Key Lime Pie kan sagtens laves i forvejen. Håber du kan lide den :-)

      Hav en dejlig dag.

  9. Dorte

    Bages den o springform ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Dorte,

      Tak for dit spørgsmål.

      Jeg brugte en tærteform :-)

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en fantastisk dag.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀 Find det h Grønt tilbehør til aftensmaden? 👀

Find det hele eller halve blomkålshoved nede i grøntsagsskuffen. 

Skær ud i skiver. 

Ind i ovnen. 

Bag 25 minutter. 

Top med grøn pesto og pinjekerner. 

(..saltede mandler er også et hit, hvis du ikke lige her pinjekerner på lager og hey, det samme er et gavmildt drys revet ost på toppen inden bagning 😋)

Og du har lækre, nemme (og top hippe) blomkålssteaks, der dur til det meste 😃🙌

#blomkål #tilbehør #nemaftensmad #vegetarianrecipes #vegetarmad #sundmad #madfotograf #madinspiration #söndagsmiddag #madfotografering #cauliflowerrecipes #cauliflowersteak #madspild #buzzfeedfood #onmytabletoday #foodblogfeed #foodstylingandphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework