• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Marokkansk salat med quinoa, gulerødder og kikærter

Marokkansk salat med kikærter, gulerødder og quinoa

Sundhedsbølgen ruller.

Er du sprunget på?

Leder efter en lækker salat til kylling, linsebøffen eller det famøse plantefars.

Nu vi taler om det.

Jeg har ventet i køledisken. Og ventet. Hip, ny fødevare – jeg skal være med!

Men.

Plantefars er altid udsolgt.

Og det var kikærterne også, da jeg skulle smide en favnfuld i kurven til den her salat med fuld fart på farverne.

Seriøst, det begynder at blive liiiidt for udbredt med planteføde ;)

Nuvel.

Jeg har heldigvis fyldt op i dåse-depotet, så favoritten over dem alle; marokkansk salat, kunne komme med ind i 2018.

Den er piv go’.

Marokkansk salat med kikærter, gulerødder og quinoa

Har du set med på Instagram på @louiogbearnaisen, så har du helt sikkert set den sprælske salat med kikærter og quinoa en hel del gange. Ork, den er blevet lavet nærmest ugentligt herhjemme de sidste måneder.

Masseproduceret. 

Perfekt som mættende salat til frokost, sammen med tandoori kylling eller bare med en krydret frikadelle.

BONUS: Kom marokkansk salat på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op 

Og så er den nem.

Især hvis du kan få fingre i både pre-revne gulerødder og kikærter på dåse.

Yes, du ved jeg ikke går af vejen for en nem løsning. Især ikke når udpillede pistacienødder stadig har pris som guld, og du er nødsaget til selv at hive dem ud af skallen.

En af gangen!

Hver anden ryger selvfølgelig i maven. Så 1/2 deciliter pistacienødder til en marokkansk salat?

Det er skam hårdt arbejde.

Men det hele værd :)

pistacienødder

 

Marokkansk salat med kikærter, gulerødder og quinoa

Marokkansk salat med quinoa, gulerødder og kikærter

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Samlet tid10 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Salat

  • 2,5 dl revne gulerødder
  • 3-4 forårsløg, fintsnittede
  • 1 dl persille, friskhakket
  • 1,5 dl rød quinoa, kogt og afkølet (eller hvid, sort - du bestemmer)
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 1/2 dl lyse rosiner
  • 1/2 dl saltede pistacienødder, grofthakket

Dressing

  • 6 spsk olivenolie
  • 4 spsk citronsaft
  • 1 tsk akaciehonning
  • 1/2 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk chiliflager
  • Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Dressing

  • Bland alle ingredienser til dressingen sammen og smag til.

Salat

  • Bland alle ingredienser til salaten sammen i en stor skål.
  • Hæld dressingen over og bland den med salaten.
  • Server som måltidssalat eller til kylling, kød eller krydrede frikadeller.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Yrk!

Louise, du har jo skrevet opskriften i decilitermål.

But why?

Yes, vi er enige om, at gram altid er bedre. Men når det kommer til salat, så behøver det ikke være så nøjagtigt.

Er du vild med rosiner, så kaster du flere af dem i. Knap så pjattet med kikærter, så hold igen på den front. Skarpe forårsløg? Så brug kun 2. Sløve forårsløg, så brug 5.
En hund efter chili, så skruer du op i dressingen. Og har du lige en bunke feta liggende i køleskabet, så smager det også tossegodt i salaten.

Jeg garanterer dig for, at det ikke kan gå galt med quinoasalaten her.

Også selvom, du ikke lige rammer den på gram’et…deciliteren.

Amar’ halshug.

Marokkansk salat med kikærter, gulerødder og quinoa

 

Previous Post: « 2017
Next Post: Havregrynsbarer med chokolade »

Reader Interactions

Comments

  1. Winnie Schneider

    Det er jo en VILD skøn salar. Søgte bare efter en salat med kikærter og quinoa, da jeg lige havde kogt begge del. Wauu en lækker salat. Havde godt nok ikke pistacienødder, men saltede cashew og det gjorde skal ikke noget. Tak for ny yndlingssalat

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Winnie,

      Dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften – lyder også lækkert med saltede cashewnødder…det må prøves 😋

      Hav en skøn dag!

  2. Katinka

    Hej
    Lækker salat! Mine vegetardøtre napper resten med som madpakke. Tak for god inspiration!
    Hilsen Katinka

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Katinka,

      Tak for din kommentar – hvor er det dejligt at høre, at både du og dine døtre kan lide opskriften :-)

      Hav en fantastisk dag!

  3. Vivi M. Larsen

    Ha ha ha! Din intro til kikærtesalaten bragte virkelig smilet frem, skønt med noget crazy humor her midt i denne svære sundhedstid.😜 Den salat skal jeg da prøve selvom jeg nok må være lidt forsigtig med kikærterne, ikke fordi jeg ikke kan lide dem, for det kan jeg megagodt, men fordi mavsen gør ondt.(jeg spiser efter low foodmap principperne) Mange tak for andre gode opskrifter også, din blog ligger på min iPad på favoritter listen.😃

    Svar
    • Loui

      Hej Vivi,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord – det varmer :-)

      Du kan sagtens holde igen med kikærterne eller helt undlade dem – det bliver salaten absolut ikke dårligere af :-)

      Lad mig endelig høre, hvad du synes om den.

      Hav en skøn dag.

  4. Marie

    Hej Louise

    Fantastiske billeder! Elsker dine billeder, du er virkelig talentfuld.

    Hvornår åbner dit foodstylingkursus igen?

    Svar
    • Loui

      Hej Marie,

      Tak for din kommentar og de fine ord :-)

      Mit Foodstyling kursus åbner igen til marts 2018 – håber vi ses :-)

      Hav en dejlig dag og god weekend!

  5. Camilla

    Ser lækkert ud :)

    Svar
  6. Grete

    Tror det skal prøves , ser godt ud med nogle gode ting i

    Svar
    • Loui

      Hej Grete,

      Tak for din kommentar.

      Den er altså også bare så god 😋 – især her om vinteren gør den sig godt :-)

      Skriv endelig tilbage om resultatet.

      Hav en skøn fredag og god weekend!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework