Endelig.
Farvel 2017.
Vi blev aldrig rigtig gode kammerater.
2018.
Kan du også mærke det?
Det bliver ræ’tig lækkert.
…
Det summer cirka de sidste 14 dage op af mit år. Tiden hvor alt bliver vendt og drejet, analyseret og dissekeret.
8 notesbøger, en vægkalender og hundredvis af dokumenter fra 2017 er blevet skimmet.
Mine ord for 2017 var uden tvivl: organisering, strukturering og administration.
Jeg trådte ikke bare et, men 5-7 skridt tilbage, tog hornbrillen på, en dyb indånding og gik i gang med min største udfordring; at organisere og strukturere. Få orden på sagerne, udarbejde processer og kort sagt; få styr på det kedelige, for at kunne hoppe 10 skridt frem.
Det er ikke min stærkeste side. Men nødvendigt, og der blev slugt den ene frø efter den anden i år. Hvor 2016 var året med fuld gas på udvikling af kurser, e-bøger og undervisning – alt det sjove, så har 2017 været lige omvendt.
Derfor har det obligatoriske nytårsindlæg også været nogle dage undervejs i år. Skulle det aflyses? Jeg er egentlig mere på bare at suse direkte videre til 2018 og starte på en frisk.
Men du får alligevel et par rodede ord og betragtninger fra mit 2017.
Og billedeminder fra Iphon’en i autentisk, grumset kvali ;-)
En god blandet landhandel uden polering, gennemtænkt struktur og glimmer på toppen.
Rettere sagt; En pærevælling.
Måske du også har haft et af de der år, der ikke rigtig blev danset fandango i.

Behind the scenes på et af årets mest populære opskrifter
Nå. Men.
Efter et 2016 med turbo, startede jeg årets fuldstændig udbrændt og har egentlig nok brugt det meste af året på at finde ud af, hvordan det er muligt at blæse og have mel i munden.
Du ved, give den 120% og samtidig ikke ende med at ligge og bide i græsset.
Lad mig give dig formlen: At støvsuge Amazon for kloge bøger, gennemkværne dem, række tunge, smide dem i bogreolen .. for så alligevel at opdage ordene komme krybende i baghovedet på gåture med den sorte slyngel og stirring i loftet langt over midnat.
Det har ulmet i baghovedet hele året.
- Mindset.
- Struktur.
- Planlægning.
Alt det, jeg helt bevidst har gået langt udenom indtil nu. Rynket på næsen af.
Er du vild i varmen, der har været mange “aha’er”. Og kameler, der har kradset i halsen, mens de blev slugt.
Såa, tjoo .. ordet “navlepillende” kan vi vist også lige så godt smide i årets pulje.
Det at vende blikket indad endte med noget ret specielt.
Jeg endte nemlig året med noget, som jeg har tænkt over de sidste 2 år, sagt højt til andre det sidste år, men haft massiv blokering omkring; At uddelegere arbejde.
Det er sket.
Yes.
Jeg har ansat en assistent!

Årets gave: Et styk vægreol med Ikea Hack
Og så har det været året, hvor jeg næsten har brugt flere timer foran et kamera end bag ved det.
Noget der på ingen måde falder mig naturligt, men et mål jeg satte for mig selv først på året.
Status?
Udover man lige skal have styr på den pelsede linselus, så er jeg endt med at blive fan.
Vi forsætter ind i 2018 med mere video.
Hvilket leder videre til, at vi let og elegant kan tale mere om næste år nu.
Det som bliver et fænomenalt godt år :-)
Louiogbearnaisen 2018
Så.
Nok om mig.
2018 – hvad byder det på for dig?
Well, der kommer fart på.

Kaffe. Masser af kaffe når der er nyt kursus på plakaten.
Foodstyling Masterclass
Foodstyling Masterclass åbner igen i foråret.
Kurset er noget helt særligt for mig – især for jeg har de ultimative bedste studerende, som jeg hver evig eneste dag får lov at følge og se deres udvikling.
I sommers opdaterede jeg baggrundsworkshoppen med nye videoer og i december færdiggjorde jeg et overbygningskursus til Foodstyling Masterclass omkring produktfotografering.
Det skulle have været en lille bonus-lektion, men endte med et 4 timers kursus om, hvordan du implementerer produkter naturligt i madbilleder og sælger gennem madbilleder. Om du er virksomhed eller blogger. Kurset er ret specielt for mig, da det er et område som jeg virkelig brænder for og alt for ofte ser overset.
Er Foodstyling Masterclass og produktfotografering noget for dig, så hold dig opdateret her:

Yes. Ukrudtet har slugt terrassen udenfor
Spritnyt kursus
Der kommer et spritnyt kursus her i 2018 og vi er den her gang ikke ude i fotografering, men noget helt andet.
Kurset har været på tegnebrættet i godt og vel 3 år og nu er tiden helt rigtig. Jeg kan endnu ikke løfte sløret, men hold øje – det bliver godt :)

Højbedstyven, som snackede mine grøntsager
Hvad med det personlige, Louise?
Jeg er hverken, online eller i real life, den der deler ud og åbner op. Men det hører sig alligevel til et nytårsindlæg, så lad os tage det personlige – i turbofart.
Du får 3 hurtige med alt det gode.
Det som har betydet mest i 2017:
1.Slangeløs insulinpumpe og sensor.
Uden tvivl.
Jeg taler sjældent om der her på bloggen, men i år var ret revolutionerende for min diabetes, som jeg har levet med i 22 år. En dag i juni fik jeg skiftet alt udstyr ud med de her to nye apparater.
Jep.
Min arme er plastret ind, spækket med blå mærker, ar og suger nysgerrige øjne, når robo-armene luftes.
Men ved du hvad.
Jeg er mere end taknemlig for at få lov til at have de her på hver dag.
De betyder alverden og mere til.

Insulinpumpe og glukosesensor
2. Ham her.
Den sorte slyngel, den lækreste fyr i byen. Intet slår begejstringen fra en evig glad cocker-mås.
Altid klar til ballade, holder mine tæer varme under skrivebordet og sørger for smil på læben hver dag. Jeg er pjattet med ham.

Frosne tæer i Frederikshavn.
3. Louiogbearnaisen
– fordi mit arbejdsliv ikke kan skilles fra det personlige.
Tak til dig, som klikker ind og følger med. Ser med på de sociale medier. Åbner mine e-mails. Læser mine e-bøger. Hopper med på mine kurser. Og ikke mindst, bakker op omkring alle tiltag med e-bøger, kurser og sponsorerede indlæg. Det betyder, at jeg hver dag kan arbejde med det, som jeg brænder for. Tak.
Jeg håber, du får et forrygende 2018 og har lyst til at hænge ud med mig endnu et år :)
..
Hov.
Inden du går.
Jeg har et spørgsmål til dig.
Først overvejede jeg et storslået spørgeskema, men lad os se det i øjnene. Du har travlt med alt andet.
Helt fair.
Så jeg har kogt det ned.
Ét spørgsmål og så kan du suse videre.
Det tager kun 2 minutter, så jeg håber, du vil give dit besyv med.
Okay?
Årets spørgsmål fra mig til dig:
- Hvis du kunne få 1 times gratis rådgivning hos mig, hvad ville du så spørge mig om?
Eller hvis du er mere på et konkret område.
- Hvis du skulle investere i et kursus hos mig, hvad ville du så gerne lære?
“Hit me” – frit fra leveren :-)

Når der ikke er mere bacontern og man er nødt til at have fotobevis med hjem..
Lækkert indlæg – så dejligt at se lidt mere “backstage” :-)
Godt nytår
Hej Hanne,
Tak for din kommentar og de fine ord.
Glad for at høre, at du kunne lide “backstage”- indlægget :-)
Hav en fantastisk dag og også rigtig godt nytår til dig.
Hej Louise.
Jeg ville spørge dig om hurtige brugbare tips til nem billederedigering, der ikke involverer dyre redigeringprogrammer, så billederne får den der lyse, lækre stil.
Desuden ville jeg spørge dig om tips om gode kameraindstillinger og vinkling til billeder af større motiver, som elementer i boligen fx et dækket spisebord, hvor alle elementer er vigtige.
Glæder mig til nye indlæg og kurser.
Ps. Jeg lavede dine chokoladetrøfler i ferien baseret på toblerone. Hold nu op, de var skamligt vidunderlige. Jeg gemte dem til mig selv. Hæ hæ.
Hej,
Tak for din kommentar og input til nye indlæg og kurser. En rigtig god idé med tips til billederedigering a la “low-cost” og kameraindstillinger samt vinkling til billeder af større motiver.
Det vil jeg bestemt tage med mig :-)
Hav en fantastisk dag.
Tak for Danmarks bedste blog. Jeg er trofast læser og jeg er vild med dine billeder, skrivestil og tiltag. Jeg vil gerne have et kursus om noget med grafisk design, som jeg synes du er rigtig god til. Det vil være fedt.
Hej Ditte,
Tusinde tak for din feedback og for at følge bloggen trofast :-)
Dit forslag lyder som en rigtig god ide, og jeg vil bestemt tage det med i mine overvejelser, når jeg skal planlægge nye kurser.
Hav en forrygende dag.