• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Snaps til julefrokost: Snaps med pebermyntestokke + snaps med dild og citron

snaps - jule drink

Kan du mærke det?

Det strammer til.

Det er lige oppe over ..

At du skal springe fra det ene julegilde til det andet. Måske endda selv være den ivrige vært.

Yrk!

Er det der, du er, så skal du hænge ved nu.

Det her er blogindlægget til dig, der kan godt kan få lidt dug på panden når julefrokosten nærmer sig.

Så.

Kan jeg hjælpe dig med julefrokost-menuen?

Niks.

Kan jeg hjælpe med flere timer i juledagene?

Niks.

Men jeg kan til gengæld hjælpe dig med en lyn-snaps, som får dine gæster til at glemme alt om det manglende indkøb af klassisk kryddersnaps. 

 

snaps - jule drink

 

Ingen julefrokost uden snaps.

Om det er på den ene eller anden side af juleaften.

Så har du glemt at smide en flaske “våde øjne” i indkøbskurven, så fikser vi den i dag.

Okay.

I min iver over min famøse ide, glemte jeg måske lige at tage højde for, du nok egentlig også skal ud og hapse råvarer til den her lyn-snaps.

Så ja, hvis du sidder med et hævet, mistænksomt øjenbryn, så har du ret.

Du kunne lige så godt kaste en kryddersnaps ind under frakken, når du alligevel er ude og købe ind til de hjemmelavede snaps her.

Men hvis vi nu lige hopper over den fejlslutning.

Kører videre med den ide, som jeg slet ikke kan få armene ned over.

Yes, det drev af væggene med selvfedhed i mit snapse-laboratorie herhjemme, da de her to snapseudgaver blev kradset på tegnebrættet. Det har det egentlig gjort lige siden, jeg teamede op med Brøndums omkring “Mission snaps”.

Challenge accepted!

Jeg går ikke af vejen for en god udfordring – og slet ikke når den inkluderer noget, hvor jeg ikke er helt på hjemmebane.

Efter både 3 x sommersnaps og 1 x efterårssnaps kan jeg kun konkludere:

Det er ren trylledrik, sådan en klar snaps. I med lækre sager. Vente, vente. Og abrakadabra – snaps med pivfrække smage. Og perfekt grundlag for masser af praleri. Det er vigtigt – jeg holder mig i al fald ikke tilbage på den front ;)

Og det skal du heller ikke.

Here we go: 

2 x julesnaps.

snaps - jule drink

Lad mig sætte scenen for dig: 

Du skal holde julefrokost.

Alt er klappet og klart.

Lige indtil ..

Yrk.

Du har glemt at købe snaps!

Og butikkerne har lukket nu.

(tak til Bilka for også at ødelægge min ide med døgnåbent ..)

Nå. Men.

Butikkerne har lukket.

Og du kan ikke forlade køkkenet i morgen formiddag – der er både gris, fisk og æbleskiver, som skal plejes med omhu.

What to do!

Aflyse julefrokosten?

Arrrh..

Frem med Brøndums Klar snaps (som du altid har i gemmerne – i hvert fald efter det her).

Lure rundt i køkken og stue.

Hvad skuer dit øje.

Præcis!

Plyndre juletræet for pebermyntestokke, bland med snaps og ryst.

Drik den som den er eller lav den ultimative juledrink til tøserne.

 

Skal snapsen være mere sildevenlig, kører du den her:

Åben køleskabet.

Frem med citronen til fiskefileterne og dilddusken til rejerne, bland med snaps og lad den suge natten over.

Over på en pæn flaske og måske med en frisk dusk dild i – som pynt.

Julefrokosten er reddet – snapsen er i hus på under 2 minutter.

Endda hjemmelavet.

Det bliver ikke meget nemmere – eller mere overskudsagtigt.

Der må hermed prales ;)

Og skåles!

snaps - julefrokost

 

Den til desserten (og festen): 

snaps - jule drink

Snaps med pebermyntestokke

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 4 pebermynte sukkerstokke
  • 1 flaske Brøndums Klar Snaps

Sådan gør du

  • Kom sukkerstokke i et rengjort glas/flaske (1 liter) med tætsluttende låg.
  • Hæld snaps på glasset - helt til kanten.
  • Lad snapsen trække ca. 6 timer et mørkt og køligt sted - til sukkerstokkene er opløst.
  • Filtrer snapsen gennem et klæde eller et kaffefilter og hæld den på en rengjort flaske.
  • Du kan smage snapsen til med 1-2 tsk klar sirup, hvis den er for bitter eller med mere Brøndums Klar, hvis den er for sød i smagen.
  • Server til dessert eller bland op med mousserende vin.

Noter

Jo flere pebermyntestokke, jo mere smag.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

Den til silden: 

Julefrokost-snaps med dild og citron

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 20 g frisk dild, ca. 4-5 stilke
  • 1 citron
  • 1 flaske Brøndums Klar Snaps

Sådan gør du

  • Skær det yderste af skallen af citronen. Undgå at få det hvide med.
  • Kom dild og citronskal i et rengjort glas/flaske (1 liter) med tætsluttende låg.
  • Skær citronen over og pres saften fra halvdelen af citronen i glasset(ca. 3 spsk citronsaft).
  • Hæld snaps på glasset - helt til kanten, så råvarerne er dækket.
  • Lad snapsen trække 18 timer et mørkt og køligt sted.
  • Filtrer snapsen gennem et klæde eller et kaffefilter og hæld den på en rengjort flaske.
  • Du kan smage snapsen til med 1-2 tsk klar sirup, hvis den er for syrlig eller med mere Brøndums Klar, hvis den er for bitter/kraftig i smagen.

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

snaps - jule drink

 


Samarbejdspartner: 

Tak til Brøndums for et sponsoreret samarbejde, som har piftet Louiogbearnaisen op med intet mindre end 6 snapseopskrifter med Brøndums Klar Snaps.
Sommer, efterår, jul eller påske – hjemmelavet snaps dur året rundt, og det har været en ren fest at trylle løs i mit snapse-lab’ herhjemme. 


 

Previous Post: « Tag bedre gruppebilleder til julekort
Next Post: Chokoladetrøfler »

Reader Interactions

Comments

  1. Camilla

    Hej Louise

    Tak for altid gode opskrifter. Jeg lavede dild og citron snaps til 2.juledag og den var et hit.

    Svar
    • Loui

      Hej Camilla,

      Tak for din kommentar.

      Skønt at høre at du kunne lide snapsen med dild og citron, og at den var et hit til juleforkosten :-)

      Hav en dejlig dag.

  2. Tobias H

    Genial snaps den med med stokkene. Lavede den igår og familien fik den idag. Den var nem og god.

    Svar
    • Loui

      Hej Tobias,

      Tak for din kommentar.

      Jeg er glad for at du og din familie kunne lide snapsen med permyntestokkene – den er altså også bare så god og forfriskende :-)

      Hav en dejlig dag.

  3. Pernille

    De snaps skal da prøves her til jul!

    Har fulgt med dine snapseindlæg og det har været mege inspirerende. Meget utraditionelt og et frisk pust, som jeg har kunne bruge. Tak for en rigtig god blog, Louise.

    Glædelig jul og godt nytår til dig.

    Svar
    • Loui

      Hej Pernille,

      Tusinde tak for de fine ord og for at følge med på bloggen.

      Jeg er glad for, at du har fundet inspiration i snapseindlæggene :-)

      Håber også du havde en dejlig jul og kom godt ind i det nye år.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀ ⁠⠀ Swi FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀
⁠⠀
Swipe til højre: to baggrunde, to udtryk. ⁠⠀
⁠⠀
Jojo, også to stylinger 🙈 Men baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede ✨ Sat på spidsen, så..⁠⠀
⁠⠀
Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer 👀⠀
⁠⠀
Den er bare en ret stor del af madbilledet. Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem 😊⠀
⁠⠀
👉 Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil – hvilke baggrunde passer ind i dine madbilleder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken baggrund synes du, som matcher bedst til de mexicanske hotdogs med krydrede pølser, grillede majs og tomatsalsa? 🔥😃⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hotdogs #hotdoggourmet #foodphotography #mexicanfood #foodstylish #21foodstylingtips #madfotografering #madinspiration #grillmad #sommermad #foodandwine
FOODSTYLINGTIP 5: Brug samme former⁠ og farver
⁠⠀
Lag, tekstur, placering - vi har været gennem en bunke teknikker til opbygning af dit madbillede, så du får sparket liv og interesse i det 📸😃⁠⠀
⁠⠀
Men skal der altid bare pakkes liv ind i sådan et madbillede?⁠ 🤔⠀
⁠⠀
Niks - ro og balance kan også skabe en stemning, følelse og sammenhæng i et madbillede. 
⁠⠀
Og det er præcis det udtryk, som billedet her med cheesecakes skulle have for at fremhæve dem 😊 Ro og harmoni. En understøttelse til de runde, luftige cheesecakes og sarte forårsblomster 🌸⁠⠀
⁠⠀
Så vi har en blød, lys dug, runde tallerkener i matchende nuancer og former til kagerne og farvetonen er holdt i en blød cremehvid.⠀
⁠⠀
Og yes, selvfølgelig er der 3 af små, lækre citron-cheesecakes med kikse/mandelbund. Du ved, det ulige antal fra sidste uge 😉⁠⠀
⁠⠀
Januars tema #21foodstylingtips suser derudaf - jeg håber du kan bruge dem ☺️⠀
I morgen får du tip til, hvordan du sikrer dit billede kamera altid får stillet skarpt 🎯⠀
⁠⠀
Hæng ved og tag gerne madglade, som du vil dele tipsene med, i kommentarfeltet 🙋‍♀️⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#cheesecake #bakingtime #cheesecakelover #lemoncake #foodstylingandphotography #droolclub #madfotografering #foodstyleguide #kageinspiration #bageglæde #beautifulcakes #dessert #citronkage #nobakecheesecake
FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀ ⁠⠀ Forleden FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀
⁠⠀
Forleden drønede vi over struktur og tekstur i madbilleder, for at skabe sammenhæng og dybde. Og det er præcis, hvad lag også gør 😀⁠⠀
⁠⠀
Hvis du bruger dem rigtigt - for de skal helst ikke stikke ud - de skal samle billedet. ⁠⠀
⁠⠀
👉 Swipe for at se billedet med en mørk tallerken fremfor en hvid. ⁠⠀
⁠⠀
Den mørke tallerken, den er slet ikke helt dum her - der er struktur og den er god til skabe fokus og holdepunkt i et ellers lyst billede.⠀
Men den stjæler lidt fokus fra maden og bryder sammenhæng i billedet. ⠀
⁠⠀
Så ind med den hvide tallerken, byg lagene op for dybde og spæd godt op med struktur og tekstur 👉 Så er der påskemiddag med feta-fyldt lam og sprød kerne- og aspargessalat - foråret kan bare komme 😊⁠💚⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#easterdinner #nordiccuisine #foodphotography #foodstylingtips #visuelkommunikation #selvstændigekvinder #21foodstylingtips #madfotograf #madinspiration #påskemiddag #lam #salat #gæstemad
FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀
⁠⠀
Da jeg sidste år delte det her tip i mit nyhedsbrev, så var der ild i indbakken efterfølgende 🔥⠀
⁠⠀
Fordi tippet er en kompositionsmetode, som ingen taler om - men som tager 1/10 del af et sekund at bruge og er ekstremt virkningsfuld 😃⠀
⁠⠀
Suser du ind i mit feed eller ind på billedarkiv på louiogbearnaisen.dk, vil du se den gå igen og igen #kæmpefavorit⠀
⁠⠀
Kompositionsmetoden er: 'Sæt to af de tre elementer tættere sammen.'⁠ ✨⠀
⁠⠀
Jeps, det er bare det - nemt, huh 😉⠀
⠀
Og den virker. Prøv den af 🙌⠀
⁠⠀
Skal du med på Foodstyling-nyhedsbrevet og have alt med, så smid en “👋“ i kommentarfeltet eller send mig en DM, så sender jeg dig fluks et link 📧⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodphotography #foodstyling #markedsføringstips #foodstylingtips #21foodstylingtips #nemaftensmad #laks #sundmad #sundaftensmad #easydinner #salmonrecipe #grillspyd #madinspiration #madfotografing
FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀ ⁠⠀ Ken FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀
⁠⠀
Kender du det der med at dit billede kan føles fladt, kedeligt eller usammenhængende? 🤔⁠⠀
⁠⠀
Det er her, du med fordel kan hive tekstur ind, for struktur og tekstur kan skabe dybde og interesse i et billede, samt få et billede til at føles ”helt”. Du ved, det du ikke lige kan sætte fingeren på ☝️🙂⁠⠀
⁠⠀
Så skab tekstur og struktur med baggrunde, papir, stof, metal, træ, props, toppings. Det er præcis, den metode, som er brugt her til at give den ellers noget flade galette med asparges liv 🌱. ⁠⠀
⁠⠀
Der er stof, metal, papir, baggrund med ru overflade og feldsalat på toppen. Alt sammen noget, som sparker liv i madbilledet og giver dybden til tærten 😀.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁠⠀
⁠Kender du en som er pjattet med madbilleder eller måske deler lige rigeligt ud af dem i deres feed 😉, så du altid sidder med en rumlende mave, så tag dem i kommentarfeltet og del de #21foodstylingtips med dem 🙌😃⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#galette #quiche #foodphotography #foodstylingtips #madfotograf #markedsføringstips #madblogger #madfotografering #madinspiration #tærte #nemaftensmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework