• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler

Om få dage hopper jeg på et tog, synker ned i sædet og hiver en podcast i ørene. Suser mod Frederikshavn og tre dages juleferie.

Det med toget er jeg lunken over, men jeg kører en daglig overoptimisk hjernevask som forberedelse; “Det er hyggeligt, det er jul og ingen tager jo alligvel toget der lige op til jul ..”

Yes, der bliver visualiseret tom togvogn, der fløjter ind på stationen 1 time før tid, mens sneen daler ned og julekoret hilser mig velkommen med skønsang, lun gløgg og en hjælpe-alf, der tager alle pakkenellikerne.

Hvis man tror nok på det, så går det i opfyldelse.

Nuvel.

Jeg tænker, det alligevel bliver for urealistisk at forvente sig juleknas på togturen, så det skal ordnes.

Den er svær.

Krummer gider man ikke – så det udelukker alt fra pebernødder til vaniljekranse.

Bagværk tager for meget plads i maven, som jo skal være klar til and og hele molevitten.

Hmm.

En fedtet chokoladetrøffel.

Ikke dumt. Slet ikke dumt.

Det forholder sig sådan: 

Vi har været gennem havregrynskugler, dadelkugler med kakao og klassiske romkugler på bloggen, men verdens nemmeste chokoladetrøfler er blevet glemt.

Måske fordi de egentlig kun består af 3 ingredienser; chokolade, fløde og salt.

Men i en og samme gryde sker der altså løjer, kan jeg godt sige dig.

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

De smelter sammen til en himmelsk herlighed, som bare skal rulles og smelter på tungen.

Det er guf for ganen, de her chokoladetrøfler. Det er der ingen tvivl om.

Og en genial ide, når man skal smile “glædelig jul” med gebisset til hele togkupeen..

Chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler 101

Nå. Men.

3 ingredienser, det burde være lige ud af landevejen.

Sagen er bare, at du ikke rigtig kan gemme en ingrediens i sådan en opskrift. Så for, du får de bedste chokoladetrøfler, så lad os lige tage en hurtig gennemgang.

Chokolade:

Du har helt ret, der er forskel på chokolade.

Og mellem kun 2 andre ingredienser, er det svært at skjule den chokolade, du ikke står på tæer efter i køkkenet torsdag aften kl. 23.21.

Så frem med den gode plade, som du gerne kører ned. Om den er den ene eller anden afart – billig eller dyr, det er ikke afgørende. Det afgørende er, at du er vild med chokoladen “rå”.

Så jep, bræk lige et stykke og smag – det er faktisk en ordre, inden du går i gang.

Og yes, det kan godt tage en plade eller 4, at smage sig frem til den heeelt rigtige ;)

 

Piskefløde:

Jo mere frisk, jo længere holder chokoladetrøflerne. Øko eller konventionel. Discount eller Karoline – du styrer showet i køledisken.

 

Salt:

Kan man virkelig smage forskel på salt?

Er du saltentusiast, så bliver det et stort rungende “KÆMPE FORSKEL – det er helt vildt!”.

Er du, som vi nu er flest; ikke rigtig, vel..

Nu kommer jeg jo deroppe fra, hvor færgen suser til Læsø.

Og nu siger jeg lige noget hurtigt; Øboerne griner hele vejen til banken over den mængde salt i frække, autentiske poser, som de prakker turister og andet godtfolk på.

De har skudt papegøjen og det tager jeg dulme hatten af for.

At kunne blive ved med, år efter år, at sælge en “gastronomisk” oplevelse, som ingen andre –  :)

Bottom line: 

Salt er salt – salt er kemisk set ens, uanset om det er fint, groft,  flagesalt eller sydet.

Men der hvor fidusen kommer ind er, hvordan saltet opmåles, hvor hurtigt saltet bliver opløst i maden, hvordan det føles når man spiser det og ser ud på maden.

Hvis vi tager den første, så er der altså forskel på vægten af 1 teskefuld fint salt, groft salt og flagesalt – så dit resultat kan hurtigt ændre sig alt efter, hvilken salt du opmåler med din teske.

Den næste. Det handler det om, at fint salt er hurtigt væk, hvor flagesalt holder noget længere – også under bagning (fx. på toppen af chocolate chip cookies).

Det er også her, dine tænder knaser gennem saltet og du virkelig får den der salteksplusion sammen med den søde bid.

Salt har altså forskellig tekstur,  afhængig af om vi taler flagesalt, sydesalt eller groft salt.

Og den sidste; salt er en pæn afslutning. På bøffen, på brødet eller chokoladekagen, samtidig med det giver det bid.

Så ja, der er forskel på salt. Bare ikke på den måde, som producenter og saltkonger sælger det til dig – det handler i højere grad om den sensoriske oplevelse.

Så hvad skal du bruge i den her opskrift?

Den fine salt i køkkenskabet. Dine chokoladetrøfler skal være fløjlsbløde, derfor skal saltet opløses fuldstændig.

 

Smag i dine chokoladetrøfler

Skal der være fest, så tilsæt smag til dine chokoladetrøfler. Du bestemmer, de sluger det hele.

  • Appelsinskal
  • Kaffe
  • Kanel
  • Lakrids
  • Chili eller cayennepeber
  • Aroma eller essens (rom, appelsin, pebermynte, kirsebær .. )
  • [Indsæt selv, hvad du dine smagsløg har forkærlighed for]

 

Kakaopulver

Er du ikke vild med en bid støvet kakaopulver kan chokoladetrøflerne rulles i:

  • Finthakket chokolade
  • Smeltet chokolade
  • Lakridsgranulat
  • Glimmerstøv eller festlig juleglimmer
  • Kokosmel
  • Frysetørret frugt
  • Hakkede nødder (pistacienødder er lækkert)
  • [Indsæt selv, hvad du kan finde i dit køkkenskab]

 

Opskrift på chokoladetrøfler

Jaja, den kommer nu. Den får du her.

Du er nu fuldstændig klar til at kaste dig ud i den ædle kunst at bakse en omgang chokoladetrøfler sammen.

20 styk?

“Måske jeg bare skal lave en halv portion?”

Whaaat!

No way.

Niks.

Du kommer til at fortryde det.

Just sayin’

Jeg ville doble op.

Og så en gang til for prins Knud.

Hvem han end er ..

Chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 250 g mørk chokolade, 50-65%
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 tsk valgfri smag, kaffepulver, appelsin, lakrids, kanel..
  • ¼ tsk salt
  • 50 g kakaopulver
  • Evt. ¼ tsk kanel, hvis du juler

Sådan gør du

  • Hak chokoladen fint.
  • Kom fløde, smagsgiver og salt i en gryde.
  • Kog det op ved jævn varme under omrøring.
  • Sluk for varmen.
  • Tilsæt hakket chokolade og rør til chokolademassen er helt glat.
  • Beklæd en lille form med bagepapir (ca. 15x20 cm)
  • Hæld chokolademassen i formen og sæt formen i køleskabet i min. 3 timer til massen har sat sig.
  • Kom kakao og evt. kanel i en dyb skål.
  • Tag formen med chokoladeblandingen ud af køleskabet.
  • Tag en teske-fuld af chokoladeblandingen op og form den hurtigt med hænderne til en kugle.
  • Chokolademassen smelter hurtigt mellem varme hænder.
  • Fortsæt med resten af chokoladeblandingen.
  • Rul kuglerne i kakaodrys og kom dem i en plastikbeholder.
  • Sæt dem på køl i 1 time eller indtil servering.
  • Opbevar chokoladetrøflerne på køl.

Noter

Ca. 14-16 dage (holdbarhed på fløde forlænges 2-3 gange når den koges).
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

Btw.

Ses vi i toget, så sig hej.

Jeg er hende, som ser ud som om, hun ikke overlever turen og har ansigtet smurt ind i chokoladetrøfler.

Og har booket al hyldeplads hele vejen hen til 1’class.

Jeg rejser aldrig let..

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Chokoladetrøfler

(Blogindlægget indeholder affiliatelinks)
Previous Post: « Snaps til julefrokost: Snaps med pebermyntestokke + snaps med dild og citron
Next Post: 2017 »

Reader Interactions

Comments

  1. Majbrit

    Sikke en fantastisk beskrivelse!!!! Det skal helt klart prøves i flere varianter/smage… håber det var en god togtur 😁 tak for at gøre opskrifts søgning så underholdende og selvfølgelig for en masse gode opskrifter

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Majbrit,

      Taaak ☺️ Dejligt at høre at du kan bruge bloggen og opskrifterne.

      Hav en forrygende dag!

  2. kirsten heding

    nå det var egentlig romkugler jeg var ude efter, men de her skal da prøves næste gang jeg får lyst til at lege med chokolade (nåja hvornår har man IKKE lyst til det?) men jeg har lige en oplysning : prins Knud var kong Frederik den 9.s lillebror som efter sigende var ganske dum.
    mvh Kirsten Heding

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kirsten,

      Tak for info om prins Knud – så fik vi også på plads, hvem han var 😆😜

      Prøv endelig chokoladetrøflerne – jeg lover, du ikke bliver skuffet! For ja, du har helt ret, hvornår har man ikke lyst til chokolade 🤪

      Hav en fortsat dejlig dag!

  3. Stine

    Hej, vil man kunne bruge hvid/lys/mørk chokolade til denne opskrift, eller egner den sig kun til mørk chokolade??

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Stine,

      Tak for dit spørgsmål og interesse i opskriften.

      Du kan i princippet bruge den type chokolade, som du bedst synes om :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet!

      Hav en forrygende dag!

  4. Julie Bøttcher

    Hej Louise,

    Kan disse chokoladetrøfler mon fryses? Eller holder de sig friske og lækre, efter de 14-16 dage på køl?
    Er bekymret for, om de vil blive lidt “trælse” efter en to ugers tid, og tænker, om en tur i fryseren holder dem mere friske?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Julie,

      Tak for dine spørgsmål til opskriften.

      Jeg har ikke testet, om chokoladetrøflerne kan fryses, men umiddelbart tænker jeg, at de kan blive lidt “vandede”.

      Men giv det et forsøg og fortæl os meget gerne om resultatet i en kommentar her på bloggen :-)

      God weekend!

  5. Sab

    Jeg laver lige de trøfler igen i år. De bedste ever.
    Tak for den og må jeg anbefale Toblerone;)

    God jul,

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sab,

      Tak for din kommentar – dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften på chokoladetrøfler :-)

      Også en rigtig glædelig jul til dig :-)

  6. Mette

    Lavede dem i dag og de er helt fantastiske! Bedste opskrift på chokoladetrøfler og fedt med dine 101´er 😊

    Glædelig jul og tak for altid geniale opskrifter 😃

    Svar
    • Loui

      Hej Mette,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord :-)

      Dejligt at du kunne lide chokoladetrøflerne.

      Håber du havde en dejlig jul og kom godt ind i det nye år.

  7. Ole Hansen

    Yes, vi glæder os så virkelig meget til at smage de der chokoladetrøfler, når du nu lander med toget i Frederikshavn..

    Glædelig jul.

    Far

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart med feedback på dine madbilleder? ⁠
⁠
Eller synes, du ofte sidder lidt fast og går i stå med tvivl, usikkerhed og spørgsmål? ⁠
⁠
Måske har du overvejet en live-foodstylingworkshop?⁠ 🤔⁠
⁠⁠
Ofte bliver jeg spurgt om jeg ikke holder sådan en. ⁠
⁠
Det gør jeg ikke. ⁠
⁠
For jeg oplever bare ikke, at det er den bedste måde at lære madfotografering på, fordi: ⁠⁠
⁠⁠
👉 Du har ikke et prof. studio derhjemme inkl. udstyr, props, vinduer, når du rent faktisk skal bruge det, som du har lært på workshoppen.⁠⁠
👉Du skal dele undervisningen med 8-10 andre. Også Lotte, som snakker hele tiden.⁠⁠
👉Du kan ikke bestemme tempoet for din egen læring.⁠
👉 Du kan huske max 10-15% bagefter.⁠
👉Du kan umuligt lære og øve alle aspekter af madfotografering på én eftermiddag (eller en weekend) uanset, hvor sej du er.⁠⁠
⁠⁠
Men workshops har en pointe - når der er flere med, så er der mere værdiudveksling og flere forskellige resultater. Og du kan få feedback på dit arbejde😃⁠
⁠⁠
Derfor har jeg lavet noget nyt i år, noget jeg har overvejet det meste af 2020: Et foodstyling-gruppeforløb 🙌⁠
⁠⁠
Foodstyling PRO er et 'do it together' gruppe-coaching program, for dig, som er topmotiveret og vil tage bedre madbilleder - uden tvivl, overvældethed og “det er også fordi..”-undskyldninger. ⁠⁠
⁠⁠
På Foodstyling Pro kombinerer vi high touch support, personlig feedback og gruppe-sparring 💪⁠
⁠⁠
Det betyder, at du hænger ud med mig (og min kaffeånde pustende i nakken) og 9 andre topmotiverede kursusdeltagere i en lukket Facebookgruppe, på 4 video-sessioner og aldrig kommer til at gå i stå med tvivl og spørgsmål, mens du tager bragende gode madbilleder 😀⁠
⁠⁠
Jep, vi træner vi sammen. Ikke i tætpakkede, hæsblæsende 2 dage. Men hen over 3 måneder med fuld fokus på dine madbilleder.⁠⁠
⁠⁠
Det bliver en fest 🥳⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstylingholdet 🔎⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Bagte rodfrugter med myntecreme og ristede græskarkerner 😋)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodstylingandphotography #foodphotography #foodstylingtips #foodstylingmasterclass #aftensmadinspiration #rodfrugter #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. De For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. Den handlede om, hvor sjovt det var at se min udvikling fra Louiogbearnaisen for 10 år siden og til i dag - særligt på billedefronten.⁠⁠
⁠⁠
Indimellem har jeg haft lyst til at slette godt og vel 5 år af indholdet på bloggen. Ikke fordi opskrifterne er dårlige, men fordi billederne er tåkrummende 😅⁠
⁠⁠
Men de bliver der.  For de er den bedste reminder. ⁠⁠
⁠⁠
For dig, der måske føler, at du slet ikke er kreativ, har et medfødt styling-talent eller tænker du aldrig vil kunne tage gode madbilleder 😔⁠
⁠⁠
Vi starter alle et sted. Og jeps, jeg startede helt, heeeeelt fra bunden. Du kan bare swipe og se nogle af mine tidligere billeder 🙈⁠
⁠⁠
Jaa?⁠ 😉⁠
⁠⁠
Foodstyling handler ikke om talent, kreativitet eller held. Det handler om, hvilke teknikker, metoder og værktøjer som virker og hvordan du bruger dem. ⁠
⁠⁠
Og det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+ bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere blændende gode madbilleder med konkrete og enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstyling Masterclass⁠ 👉⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #foodstylingkursus #madfotografering #foodphotography #foodstylingandphotography #madbilleder #foodstylingmasterclass
Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠ ⁠⁠ Wa Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠
⁠⁠
Wauw, det har været forrygende med alle jer, som har hængt ved, tagget, DM’et og delt jeres madbilleder med mig gennem januar og har haft lyst til at være med på det mundrette tema: ⁠⁠
⁠⁠
“Krudt-op-for-madbillederne-januar-og-gør-klar-til-at-lægge-2021-feedet-ned-med-bragende-gode-madbilleder”⁠ 😄⁠
⁠⁠
Kæmpe high five 🙌⁠
⁠⁠
Vi fejrer det med små, lækre marengskager med mascarponecreme og bær 🍒⁠
⁠⁠
Vi har været gennem så mange områder af foodstyling, teknikker, metoder, mindset og et hav af madbilleder. Og jeg håber sådan, at du har tyvstjålet det hele undervejs og fået fif'ene brugt ? 📸⁠
⁠
Hvilket tip har været din favorit? 😃⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠
⁠⁠
#marengs #petitcake #kagetid #kage #droolclub #cakeinspiration #sweettreats #kageinspiration #foodstyling #canonnordic #adobelightroom #lightroomedit #foodphotographyandstyling #madfotografering #lækkerier #kagebord #sødesager
Foodstylingtip #21: Det perfekte madbillede findes Foodstylingtip #21: Det perfekte madbillede findes⁠
⁠
 ..ikke!⁠
⁠
Føler du, at wauw, nu har du bare taget et godt madbillede.. Og så et par dage efter når du ser på det igen, så dur det bare slet ikke 😒 Du bliver nedslået. Og stiller endnu højere krav til dig selv, fordi du har en indre fornemmelse af, at du kan gøre det – meget – bedre, end du lige har gjort. Samtidig kommer du i tvivl om, hvorvidt du er god nok. Om du nogensinde kan gøre det godt nok 😳⁠
⁠
Perfektionisme - det som holder allerflest af os tilbage fra at nå vores mål og drømme 🤦‍♀️⁠
⁠
Jeg er all in på fokus på at forbedre og optimere dine madbilleder (den har du nok luret 😉). Men samtidig, så lad os også lige hive fat i skurken; perfektionisme. ⁠
⁠
Jeg er ikke ramt af perfektionisme, hvor alt jeg gør skal være 110% perfekt eller jeg slet ikke kan stoppe med at arbejde på noget. Men jeg er perfektionist i den forstand, at jeg har urimelige krav til mig selv og altid synes, at jeg kan gøre det bedre. Jeg er aldrig heeeelt tilfreds - eller i så fald er den tilfredshed kortvarig. ⁠
⁠
Derfor har jeg heller aldrig taget et madbillede, som jeg er 100% tilfreds med.⁠
⁠
Og det er okay. ⁠
⁠
Jeg har nemlig brugt alt for meget energi på, at overkomme, glemme, slå mig selv i hovedet med, at jeg ikke kunne få den følelse væk. Jeg kan ikke styre, hvad jeg føler, men jeg kan vælge, hvordan jeg handler på de tanker og følelser. ⁠
⁠
Du er snedigere end perfektionismen. ⁠
⁠
Vend den til en drivkraft, sund stræben og brugbar superpower (- den kan være så gavnligt redskab i fotografering 📸)⁠
⁠
Spark den indre cheerleader frem. Tag action. Udfordr dig selv. Tro på processen. Giv dig selv tilladelse til at “træne” og have det sjovt uden, du altid skal have et brugbart (og delbart) billedresultat - det er aldrig spild af tid. Og husk så, at have et fast greb i nakken på dig selv, for du er din egen værste kritiker 👀⁠
⁠
Lad ikke perfektionisme holde dig tilbage eller tage modet fra dig for at tage de forrygende madbilleder, du kan 👊⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠
#21foodstylingtips #madfotografering #perfektionisme #mindsetmastery #selvstændigekvinder #foodphotographyandstyling
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework