• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler

Om få dage hopper jeg på et tog, synker ned i sædet og hiver en podcast i ørene. Suser mod Frederikshavn og tre dages juleferie.

Det med toget er jeg lunken over, men jeg kører en daglig overoptimisk hjernevask som forberedelse; “Det er hyggeligt, det er jul og ingen tager jo alligvel toget der lige op til jul ..”

Yes, der bliver visualiseret tom togvogn, der fløjter ind på stationen 1 time før tid, mens sneen daler ned og julekoret hilser mig velkommen med skønsang, lun gløgg og en hjælpe-alf, der tager alle pakkenellikerne.

Hvis man tror nok på det, så går det i opfyldelse.

Nuvel.

Jeg tænker, det alligevel bliver for urealistisk at forvente sig juleknas på togturen, så det skal ordnes.

Den er svær.

Krummer gider man ikke – så det udelukker alt fra pebernødder til vaniljekranse.

Bagværk tager for meget plads i maven, som jo skal være klar til and og hele molevitten.

Hmm.

En fedtet chokoladetrøffel.

Ikke dumt. Slet ikke dumt.

Det forholder sig sådan: 

Vi har været gennem havregrynskugler, dadelkugler med kakao og klassiske romkugler på bloggen, men verdens nemmeste chokoladetrøfler er blevet glemt.

Måske fordi de egentlig kun består af 3 ingredienser; chokolade, fløde og salt.

Men i en og samme gryde sker der altså løjer, kan jeg godt sige dig.

De smelter sammen til en himmelsk herlighed, som bare skal rulles og smelter på tungen.

Det er guf for ganen, de her chokoladetrøfler. Det er der ingen tvivl om.

Og en genial ide, når man skal smile “glædelig jul” med gebisset til hele togkupeen..

Chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler 101

Nå. Men.

3 ingredienser, det burde være lige ud af landevejen.

Sagen er bare, at du ikke rigtig kan gemme en ingrediens i sådan en opskrift. Så for, du får de bedste chokoladetrøfler, så lad os lige tage en hurtig gennemgang.

Chokolade:

Du har helt ret, der er forskel på chokolade.

Og mellem kun 2 andre ingredienser, er det svært at skjule den chokolade, du ikke står på tæer efter i køkkenet torsdag aften kl. 23.21.

Så frem med den gode plade, som du gerne kører ned. Om den er den ene eller anden afart – billig eller dyr, det er ikke afgørende. Det afgørende er, at du er vild med chokoladen “rå”.

Så jep, bræk lige et stykke og smag – det er faktisk en ordre, inden du går i gang.

Og yes, det kan godt tage en plade eller 4, at smage sig frem til den heeelt rigtige ;)

 

Piskefløde:

Jo mere frisk, jo længere holder chokoladetrøflerne. Øko eller konventionel. Discount eller Karoline – du styrer showet i køledisken.

 

Salt:

Kan man virkelig smage forskel på salt?

Er du saltentusiast, så bliver det et stort rungende “KÆMPE FORSKEL – det er helt vildt!”.

Er du, som vi nu er flest; ikke rigtig, vel..

Nu kommer jeg jo deroppe fra, hvor færgen suser til Læsø.

Og nu siger jeg lige noget hurtigt; Øboerne griner hele vejen til banken over den mængde salt i frække, autentiske poser, som de prakker turister og andet godtfolk på.

De har skudt papegøjen og det tager jeg dulme hatten af for.

At kunne blive ved med, år efter år, at sælge en “gastronomisk” oplevelse, som ingen andre –  :)

Bottom line: 

Salt er salt – salt er kemisk set ens, uanset om det er fint, groft,  flagesalt eller sydet.

Men der hvor fidusen kommer ind er, hvordan saltet opmåles, hvor hurtigt saltet bliver opløst i maden, hvordan det føles når man spiser det og ser ud på maden.

Hvis vi tager den første, så er der altså forskel på vægten af 1 teskefuld fint salt, groft salt og flagesalt – så dit resultat kan hurtigt ændre sig alt efter, hvilken salt du opmåler med din teske.

Den næste. Det handler det om, at fint salt er hurtigt væk, hvor flagesalt holder noget længere – også under bagning (fx. på toppen af chocolate chip cookies).

Det er også her, dine tænder knaser gennem saltet og du virkelig får den der salteksplusion sammen med den søde bid.

Salt har altså forskellig tekstur,  afhængig af om vi taler flagesalt, sydesalt eller groft salt.

Og den sidste; salt er en pæn afslutning. På bøffen, på brødet eller chokoladekagen, samtidig med det giver det bid.

Så ja, der er forskel på salt. Bare ikke på den måde, som producenter og saltkonger sælger det til dig – det handler i højere grad om den sensoriske oplevelse.

Så hvad skal du bruge i den her opskrift?

Den fine salt i køkkenskabet. Dine chokoladetrøfler skal være fløjlsbløde, derfor skal saltet opløses fuldstændig.

 

Smag i dine chokoladetrøfler

Skal der være fest, så tilsæt smag til dine chokoladetrøfler. Du bestemmer, de sluger det hele.

  • Appelsinskal
  • Kaffe
  • Kanel
  • Lakrids
  • Chili eller cayennepeber
  • Aroma eller essens (rom, appelsin, pebermynte, kirsebær .. )
  • [Indsæt selv, hvad du dine smagsløg har forkærlighed for]

 

Kakaopulver

Er du ikke vild med en bid støvet kakaopulver kan chokoladetrøflerne rulles i:

  • Finthakket chokolade
  • Smeltet chokolade
  • Lakridsgranulat
  • Glimmerstøv eller festlig juleglimmer
  • Kokosmel
  • Frysetørret frugt
  • Hakkede nødder (pistacienødder er lækkert)
  • [Indsæt selv, hvad du kan finde i dit køkkenskab]

 

Opskrift på chokoladetrøfler

Jaja, den kommer nu. Den får du her.

Du er nu fuldstændig klar til at kaste dig ud i den ædle kunst at bakse en omgang chokoladetrøfler sammen.

20 styk?

“Måske jeg bare skal lave en halv portion?”

Whaaat!

No way.

Niks.

Du kommer til at fortryde det.

Just sayin’

Jeg ville doble op.

Og så en gang til for prins Knud.

Hvem han end er ..

Chokoladetrøfler

Chokoladetrøfler

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 250 g mørk chokolade, 50-65%
  • 1,5 dl piskefløde
  • 1 tsk valgfri smag, kaffepulver, appelsin, lakrids, kanel..
  • ¼ tsk salt
  • 50 g kakaopulver
  • Evt. ¼ tsk kanel, hvis du juler
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Hak chokoladen fint.
  • Kom fløde, smagsgiver og salt i en gryde.
  • Kog det op ved jævn varme under omrøring.
  • Sluk for varmen.
  • Tilsæt hakket chokolade og rør til chokolademassen er helt glat.
  • Beklæd en lille form med bagepapir (ca. 15x20 cm)
  • Hæld chokolademassen i formen og sæt formen i køleskabet i min. 3 timer til massen har sat sig.
  • Kom kakao og evt. kanel i en dyb skål.
  • Tag formen med chokoladeblandingen ud af køleskabet.
  • Tag en teske-fuld af chokoladeblandingen op og form den hurtigt med hænderne til en kugle.
  • Chokolademassen smelter hurtigt mellem varme hænder.
  • Fortsæt med resten af chokoladeblandingen.
  • Rul kuglerne i kakaodrys og kom dem i en plastikbeholder.
  • Sæt dem på køl i 1 time eller indtil servering.
  • Opbevar chokoladetrøflerne på køl.

Noter

Ca. 14-16 dage (holdbarhed på fløde forlænges 2-3 gange når den koges).
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Btw.

Ses vi i toget, så sig hej.

Jeg er hende, som ser ud som om, hun ikke overlever turen og har ansigtet smurt ind i chokoladetrøfler.

Og har booket al hyldeplads hele vejen hen til 1’class.

Jeg rejser aldrig let..

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Chokoladetrøfler

(Blogindlægget indeholder affiliatelinks)
Previous Post: « Snaps til julefrokost: Snaps med pebermyntestokke + snaps med dild og citron
Next Post: 2017 »

Reader Interactions

Comments

  1. Majbrit

    Sikke en fantastisk beskrivelse!!!! Det skal helt klart prøves i flere varianter/smage… håber det var en god togtur 😁 tak for at gøre opskrifts søgning så underholdende og selvfølgelig for en masse gode opskrifter

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Majbrit,

      Taaak ☺️ Dejligt at høre at du kan bruge bloggen og opskrifterne.

      Hav en forrygende dag!

  2. kirsten heding

    nå det var egentlig romkugler jeg var ude efter, men de her skal da prøves næste gang jeg får lyst til at lege med chokolade (nåja hvornår har man IKKE lyst til det?) men jeg har lige en oplysning : prins Knud var kong Frederik den 9.s lillebror som efter sigende var ganske dum.
    mvh Kirsten Heding

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kirsten,

      Tak for info om prins Knud – så fik vi også på plads, hvem han var 😆😜

      Prøv endelig chokoladetrøflerne – jeg lover, du ikke bliver skuffet! For ja, du har helt ret, hvornår har man ikke lyst til chokolade 🤪

      Hav en fortsat dejlig dag!

  3. Stine

    Hej, vil man kunne bruge hvid/lys/mørk chokolade til denne opskrift, eller egner den sig kun til mørk chokolade??

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Stine,

      Tak for dit spørgsmål og interesse i opskriften.

      Du kan i princippet bruge den type chokolade, som du bedst synes om :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet!

      Hav en forrygende dag!

  4. Julie Bøttcher

    Hej Louise,

    Kan disse chokoladetrøfler mon fryses? Eller holder de sig friske og lækre, efter de 14-16 dage på køl?
    Er bekymret for, om de vil blive lidt “trælse” efter en to ugers tid, og tænker, om en tur i fryseren holder dem mere friske?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Julie,

      Tak for dine spørgsmål til opskriften.

      Jeg har ikke testet, om chokoladetrøflerne kan fryses, men umiddelbart tænker jeg, at de kan blive lidt “vandede”.

      Men giv det et forsøg og fortæl os meget gerne om resultatet i en kommentar her på bloggen :-)

      God weekend!

  5. Sab

    Jeg laver lige de trøfler igen i år. De bedste ever.
    Tak for den og må jeg anbefale Toblerone;)

    God jul,

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sab,

      Tak for din kommentar – dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften på chokoladetrøfler :-)

      Også en rigtig glædelig jul til dig :-)

  6. Mette

    Lavede dem i dag og de er helt fantastiske! Bedste opskrift på chokoladetrøfler og fedt med dine 101´er 😊

    Glædelig jul og tak for altid geniale opskrifter 😃

    Svar
    • Loui

      Hej Mette,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord :-)

      Dejligt at du kunne lide chokoladetrøflerne.

      Håber du havde en dejlig jul og kom godt ind i det nye år.

  7. Ole Hansen

    Yes, vi glæder os så virkelig meget til at smage de der chokoladetrøfler, når du nu lander med toget i Frederikshavn..

    Glædelig jul.

    Far

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework