• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Æblesnaps med rosmarin og ingefær (+ video)

Brøndums - æblesnaps med rosmarin

Kan du gætte, hvad det her er?

Svar:

Du har ret.

Det er en omgang hjemmelavet snaps.

Men det er ikke bare et snaps, vel …

Det er overskud for fuld udblæsning – rent blær.

Om du er vært eller gæst. 

Se bare her:

Vært:

Glem alt om hjemmebagte pebernødder og selv-rørt karrysalat – laver du din snaps selv, så kan du slippe afsted med, hvad som helst til dit julegilde. Ikke engang et peberkagehus kan hamle op på den her front (tak til snyde-skabeloner fra IKEA).

Jeg siger det bare; hjemmelavede sild eller hjemmebrygget snaps – det er det, som rykker i år.
Er du den magelige type, så hop på sidstnævnt. Det der med sild kan godt blive noget pangel.

Just sayin’

Gæst:

En dusk fra tanken? Rødvin fra hylden, hurtigt støvet af med skjorteærmet? Chokoladeæsken, som har været på omgang de sidste 3 år?

Præcis!

Værtindegaven er julens store dilemma.

Er du smart, så hiver du en dunk af den her æblesnaps med. Og hey, laver rigeligt nu du er i gang – nok til alle julens arrangementer.

Et lækkert mærkat på, pænt julebånd og du bliver julens hotteste gæst.

Kioskpigen vil takke dig, herfra og til månen, over ikke at skulle pakke endnu en flaske ind i rødt cellofan, mens der står 21 andre i kø.

Host.

Been there, done that..

æblesnaps med rosmarin

Så.

Julefrokoster, julefester og “det er jul, vi skal ses”-dage – de venter lige om hjørnet.

Inklusiv snaps på bordet.

Skal du være med på noderne med en hjemmelavet udgave i år?

Måske husker du det?

I sommers teamede jeg op med Brøndums snaps med en mission om, at mængde snapsen ind på sommerscenen.

Det gik meget godt, når jeg selv skal sige det.

Stikkelsbærsnaps, rabarbersnaps og en lækker mojito-snaps.

Jep.

Snaps behøver ikke være den klassiske kryddersnaps. Du bestemmer præcis, hvad din snaps skal smage af, hvor sød eller syrlig den skal være og hvordan du drikker den; I smarte drinks, vilde cocktails med paraply og glimmer eller som den lille skarpe.. sommerlige slurk.

Der blev glemt alt om rom, vodka og gin. Mojitos med hjemmelavet lime/mynte-snaps, det er noget som blæser gæsterne omkuld en (råkold) sommeraften.

Så.

Mission completed.

Eller.

Jeg var nu egentlig overbevist om, at Brøndums vil sætte min toplækre snapseversioner i storproduktion.

Men jeg ved ikke med dig, jeg har endnu ikke fundet flaskerne?

Brøndums - æblesnaps med rosmarin

Nå.

Jeg vælger at se det som om, at den er blevet revet af hylderne; Louiogbearnaisen Limited Edition.

Så Brøndums får, sammen med dig, lige “en til det andet ben”.

Som man siger.

Høhø.

Sommerfrugterne er skiftet ud med efterårets herligheder i en sprød æblesnaps med rosmarin og ingefær.

Og den fejer de tidligere snapse af banen! Dansk efterår på flaske.

Smag  – og duft selv!

Det er en stor-sælger den her variant ;)

Det er godt med dig, Louise – det virker altså bare omstændigt med hjemmelavede sager – det orker jeg ikke.

I get it.

Men.

Giv mig 34 sekunder.

Klik på “play” herunder.

Nemt, huh?

34 sekunder (og lidt til ), så er har du klaret en æblesnaps og kan spille karl smart her fra og til juleaften.

Bogstaveligt talt.

Fik du ikke lige fat i alle ingredienserne i videoen, så finder du opskriften på æblesnaps med Brøndums Klar Snaps herunder.

…

Æblesort til snapsen

  • Det styrer du selv. Mest fordi jeg ikke kan hive æble-ekspert kasketten på.
  • De her æbler hang på træet i min forhave. De dufter forrygende, smager fremragende, så det blev i med dem.
  • Et æble med fuld fart på saft og kraft er altid bedst, men har du noget i gemmerne fra et æblerov i naboens have, så skynd dig at få dem gemt i snapsen.
  • Madæblerne. De der melede, grove nogen. Gem dem til udstopning af and.

Så.

Hvad siger du? Skal du med på snapseholdet?

Pas dog på.

Har du en gang hevet sådan en balje gyldne dråber med, så fanger bordet.

Du bliver udnævnt til snapse-stormester og har den tjans i al evighed ;)

Æblesnaps med rosmarin og ingefær

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

  • 3 kviste frisk rosmarin
  • 3 æbler
  • 1 citron
  • 3 cm frisk ingefær
  • 2 spsk rørsukker
  • ½ flaskeBrøndums Klar Snaps
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Fjern kernehuset i æblerne og skær dem i både. Skær skallen af citronen.
  • Skræl ingefær og skær den i 1 cm stykker.
  • Kom rosmarin, æblebåde. citronskal, ingefær og rørsukker i et rengjort glas med
  • tætsluttende låg.
  • Hæld snaps på glasset - helt til kanten, så alle råvarer er dækket.
  • Ryst glasset, så ingredienserne blandes godt.
  • Lad snapsen trække 14 dage et mørkt og køligt sted.
  • Filtrer snapsen gennem et klæde eller et kaffefilter og hæld den på en rengjort flaske.
  • Du kan smage snapsen til med 1-2 tsk klar sirup, hvis den er for syrlig eller med mere
  • Brøndums Klar, hvis den er for bitter/kraftig i smagen.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Husk.

Den samme æblesort kan være ret forskellig i smag, sødme og modenhed. Det bliver din snaps så også. Den er færdig, når du synes den er der. En trækketid skal vurderes, den er ikke endegyldig.

God brygning – og skåål :)

…

Inden du klikker videre.

Behind the scenes til de nysgerrige:

Brøndums - æblesnaps med rosmarin

Previous Post: « Afrikansk gryde med kylling, søde kartofler og peanuts
Next Post: Den ultimative madplan »

Reader Interactions

Comments

  1. Lars

    Har nu lavet den 2 gange og den er super god. Jeg brugte 3 citroner og pakke af frisk ingefær.
    Hvid du ikke kan lide snaps kan du li denne her.

    Hvad med holdbarheden, kan de stå flere måneder eller bliver den dårlig.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Lars

      Dejligt at høre :)
      Holdbarheden er lidt forskellig, men fordi der er frugt i den her, så vil jeg sige et halvt års tid.

      Mange hilnser
      Louise

  2. Laura

    Hej,
    Hvor stort er det glas du laver snapsen i? 😊 Jeg har købt et sylteglas på 1000 ml og har lige svært ved at få plads til 3 æbler der i. Det fylder hele glasset og ikke kun toppen som på dit billede.

    Vh Laura

    Svar
  3. Kathe

    Skal den lagre efter den er kommet på flaske, eller er den klar med det samme?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kathe,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Snapsen skal lagre/ trække på flaske i 14 dage et mørkt og køligt sted. Herefter filtrer du snapsen gennem et klæde eller et kaffefilter og hælder den på en rengjort flaske.

      Og så er den i princippet drikkeklar :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar på bloggen.

      Hav en dejlig dag.

    • Käthe

      Jeg fik ikke smagt den lige efter den blev filtreret, men først 2-3 uger senere. Men hallo den er god😁👍

  4. Nicolaj

    Fed video du har lavet og som altid et godt blogindlæg fra din side.
    Jeg er vist overbevist og skal prøve det hjemmelavet snaps ;-)

    Svar
  5. Karina

    Hej Louise

    Jeg laver hvert år snaps selv og den her lyder rigtig god, den vil jeg prøve.
    Tak for en god blog og altid spændende opskrifter.

    Vh Karina

    Svar
  6. Heidi

    Flot og fin video :) Det ser rigtig lækkert ud.

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework