• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Gullash

    Af Louise | 7 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Gullash er nem og lækker simremad. Lav ungarsk gullash med paprika og fløde og server den med en luftig kartoffelmos.

    Sus til opskrift Print opskrift
    Gullash- opskrift på ungarsk gullash

    Søndag, simremad og serier på sofaen.

    Det kunne være en plan.

    Måske en kort tur ud i det blå. Orange. Så der er ekstra meget plads til at fylde maven senere.

    Det bliver en nødvendighed, så er du advaret. Du kommer ikke til at forlade bordet, før gryden med gullash er skrabet og den sidste mos kørt ned. Det er guf for ganen, sådan en gullash.

    Og. Den. Ligger. Tungt. 

    BONUS: Få mine gratis, professionelle skabeloner til din madplan! Klik her og få skabelonerne nu

    Men et par timers mavekneb er det hele værd. Også de par timers hygge på komfuret, som en ægte gullash kræver. Det gør den godt, kødet skal kunne tygges med øjenbrynene. Som man siger.

    Gullash med kartoffelmos

    Så kan man altid diskutere kartoffelmosen. Vi er bestemt ikke enige herhjemme.

    Nogle vil have den fløjlsblød. Okay, lind, om man vil. Andre, undertegnet her, er mere til den grove mos. Den suger saucen bedre. Og kan der sniges pastinak, knoldselleri eller persillerod ind i kartoffelmosen, så sidder den lige i skabet.

    Men smør og mælk, der er vi enige. Og jep, det kommer i iskoldt! I rigelige mængder.

    Hvordan du laver kartoffelmosen, styrer du selv.

    Kartoffelmos til gullash

    Jeg har endnu ikke verdens bedste opskrift på kartoffelmos. Altså ingen kogetid, ingen mængder på ingredienser, ingen eksakt fremgangsmåde, men det hele er bare på sjus.

    Det er sådan den bedste kartoffelmos bliver fremstillet :)

    • Kartofler, delt, i en gryde med vand. Ingen salt. Koge, koge. Prikke med...hvad der nu lige er ved hånden.
    • Kogt? Tjoo.
    • Vandet fra. Gem en kop, hvis det er en af de dage, hvor der er mørbradgryde på plakaten. Så kører vi ikke fuldfed.
    • I med skummetmælk. Det er den, som er i køleskabet. Rigtig smør. Peber. Og trykke med en kartoffelmoser eller et piskeris. Er kæresten på vagten, så er det elmikseren.
    • Mose, mose. Vurdere. Smage. Mere mælk, mere smør. Og til sidst en håndfuld salt.

    Relateret: Bag madbilledet: Fotografer og style efterårets gryderetter

    Gullash- opskrift på ungarsk gullash

    Gullash

    Hvad siger du?

    Du kan lige overveje, om ingredienserne skal på indkøbslisten. Om gryden skal lande på bordet i aften.

    Nøj, det er en fast favorit på vintermenuen. Sad jeg ikke plantet bag skærmen indtil torsdag kl. 20.00, så var mellemmaderne med spegedreng røget ud til højre for sådan portion.

    Jep.

    Du nok også luret den. Foodstyling Masterclass er åbnet. Mit step-by-step online kursus til dig, der er overvældet og egentlig bare gerne vil vide, hvad pokker, de der tager madbilleder bruger af metoder, teknikker og magiske trylleformularer

    Dem får du.

    Og mere til.

    Så du med selvsikkerhed kan arbejde med dit kamera, lys og redigering - tage det ene madbillede efter det andet. 

    Slut med flere hårudtrækkende timer bag kameraet, hvor du skal styler på må og få - du følger en klar arbejdsproces, fra opskrift til færdigredigeret og uploadet billede.

    Vi træner sammen online - og du bestemmer fuldstændig, hvornår du går i gang. I weekenden. Eller om 3 måneder. Når du er med, så er kurset er dit.

    Kom med.

    Bliv mester i madfotografering - du får alle værktøjer, teknikker og ikke mindst et komplet workflow, så du med selvsikkerhed kan planlægge, fotografere og redigere de billeder, som du vil tage og skære timevis af din madfotografering.

    Spring på -  Jeg venter på dig på den anden side med champag.. gullash og grov kartoffelmos :)

    Gullash- opskrift på ungarsk gullash

    Gullash

    Den lækreste gullash med masser af smag. Server med kartoffelmos eller ris.
    Print opskrift Pin opskrift
    Forb. tid10 minutter minutter
    Tilb. tid2 timer timer
    Samlet tid2 timer timer
    Antal: 4 pers.

    Ingredienser

    • 500 g skært oksekød, gullashstrimler/tern
    • 2 spsk olie
    • 1 løg, finthakket
    • 1 fed hvidløg, finthakket
    • 3 gulerødder, i grove skiver/tern
    • 2 spsk paprika
    • ¼ tsk chili
    • 3 spsk koncentreret tomatpure
    • 5 dl oksebouillon, eller 5 dl vand + 1 oksebouillonterning
    • 1 laurbærblad
    • 2,5 dl madlavningsfløde 9 eller 18%
    • Salt/peber
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom olie i en stor gryde og svits kødet ved høj varme.
    • Tilsæt løg og hvidløg og svits med 1 minut.
    • Kom paprika og chili i - svits det 10 sekunder.
    • Tilsæt tomatpure og svits det med 10 sekunder.
    • Kom bouillon, gulerødder og laurbærblad i. Bring det hele i kog.
    • Skru ned til svag varme og lad din gullash simre under låg i ca. 1 time. Rør undervejs.
    • Tag låget af og lad retten koge lidt ind i ca. 30 minutter.
    • Tilsæt madlavningsfløde og kog din gullash igennem - smag til med salt og peber.
    • Server med kartoffelmos, frisk timian eller persille og evt. syltede rødbeder, asier eller hvad du har i sylte-gemmerne.

    Noter

    Vil du have en tykkere sauce, kan du jævne den.
    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Ludvig

      januar 18, 2022 at 6:14 pm

      "Ungarsk gullash" UDEN masser af rød peber.... Hmm!
      Så er det altså IKKE "Ungarsk Gullash"..... Så det bare en gullash!

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        januar 19, 2022 at 2:21 pm

        Ah, der er jeg vist ik helt enig 😜

        Men kan man lide rød peber, så kommer man selvfølgelig bare det i 😊

    2. Trine

      april 24, 2020 at 4:51 pm

      Tusind tak for en fantastisk god opskrift. Min kæreste og jeg har brugt den efterhånden mange gange. Det er blevet en af vores livretter 😊

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 27, 2020 at 10:19 am

        Hej Trine,

        Hvor er det dejligt at høre :-)

        Hav en rigtig dejlig dag!

    3. Emilia

      september 17, 2018 at 2:05 pm

      Kunne an evt komme det hele i en stegeso i stedet? og hvor længe tror du så det skal have?

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        september 18, 2018 at 2:00 pm

        Hej Emilia,

        Tak for dit spørgsmål.

        Ja, det jeg tænker jeg, at du kan - tilsæt evt. jævning (eller vend kødet i mel inden du svitser det), da du ikke kan koge den ind på samme måde i en stegeso.

        Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

        Hav en dejlig dag!

    4. Milena

      oktober 19, 2017 at 12:08 pm

      Sikke en lækker ret Louise! Den må jeg lave nu her på søndag, hvor man intet magter :D
      Jeg kom til at tænke på, hvad det er for et plugin du bruger til dine opskrifter. Jeg leder nemlig efter et, hvor det er muligt at komme links ind i sin ingrediensliste, så man fx kan henvise til en anden opskrift, på fx pure, hvis det skal i en ret.
      God dag,
      Milena

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2024 Louiogbearnaisen