• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Ungarsk gullash

Gullash er nem og lækker simremad. Lav ungarsk gullash med paprika og fløde og server den med en luftig kartoffelmos.

Sus til opskrift Print opskrift

 

Gullash- opskrift på ungarsk gullash

Søndag, simremad og serier på sofaen.

Det kunne være en plan.

Måske en kort tur ud i det blå. Orange. Så der er ekstra meget plads til at fylde maven senere.

Det bliver en nødvendighed, så er du advaret. Du kommer ikke til at forlade bordet, før gryden er skrabet og den sidste mos kørt ned. Det er guf for ganen, sådan en gullash.

Og. Den. Ligger. Tungt. 

Men et par timers mavekneb er det hele værd. Også de par timers hygge på komfuret, som en ægte gullash kræver. Det gør den godt, kødet skal kunne tygges med øjenbrynene. Som man siger.

Relateret: Bag madbilledet: Fotografer og style efterårets gryderetter

Så kan man altid diskutere kartoffelmosen. Vi er bestemt ikke enige herhjemme.

Nogle vil have den fløjlsblød. Okay, lind, om man vil. Andre, undertegnet her, er mere til den grove mos. Den suger saucen bedre. Og kan der sniges pastinak, knoldselleri eller persillerod ind i kartoffelmosen, så sidder den lige i skabet.

Men smør og mælk, der er vi enige. Og jep, det kommer i iskoldt! I rigelige mængder.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Så.

Gullash.

Hvad siger du?

Du kan lige overveje, om ingredienserne skal på indkøbslisten. Om gryden skal lande på bordet i aften.

Hvordan du laver kartoffelmosen, styrer du selv.

Jeg har endnu ikke verdens bedste opskrift på kartoffelmos.

Den er mere sådan her: 

  • Kartofler, delt, i en gryde med vand. Ingen salt. Koge, koge. Prikke med…hvad der nu lige er ved hånden.
  • Kogt? Tjoo.
  • Vandet fra. Gem en kop, hvis det er en af de dage, hvor der er mørbradgryde på plakaten. Så kører vi ikke fuldfed.
  • I med skummetmælk. Det er den, som er i køleskabet. Rigtig smør. Peber. Og trykke med en kartoffelmoser eller et piskeris. Er kæresten på vagten, så er det elmikseren.
  • Mose, mose. Vurdere. Smage. Mere mælk, mere smør. Og til sidst en håndfuld salt.

Altså kort og godt; ingen kogetid, ingen mængder på ingredienser, ingen eksakt fremgangsmåde.

Det er sådan den bedste kartoffelmos bliver fremstillet :)

Gullash- opskrift på ungarsk gullash

Nøj, det er en fast favorit på vintermenuen. Sad jeg ikke plantet bag skærmen indtil torsdag kl. 20.00, så var mellemmaderne med spegedreng røget ud til højre for sådan portion.

Jep.

Du nok også luret den. Bloggen er plastret til i blinkende spots, de seneste mange blogindlæg har handlet om det, og måske du også har fået en email eller 5 fra mig de sidste dage.

Yes. Foodstyling Masterclass er åbnet. Mit step-by-step online kursus til dig, der er overvældet og egentlig bare gerne vil vide, hvad pokker, de der tager madbilleder bruger af metoder, teknikker og magiske trylleformularer

Dem får du.

Og mere til.

Så du med selvsikkerhed kan arbejde med dit kamera, lys og redigering – tage det ene madbillede efter det andet. 

Slut med flere hårudtrækkende timer bag kameraet, hvor du skal styler på må og få – du følger en klar arbejdsproces, fra opskrift til færdigredigeret og uploadet billede.

Dørene er, som altid, åbnet for en begrænset periode. Så skal du være med på beatet i 2018 med bedre madbilleder, så er det nu, du skal springe med. 

Vi træner sammen online – og du bestemmer fuldstændig, hvornår du går i gang. I weekenden. Eller om 3 måneder. Når du er med, så er kurset er dit.

Så.

Kom med.

Bliv mester i madfotografering – du får alle værktøjer, teknikker og ikke mindst et komplet workflow, så du med selvsikkerhed kan planlægge, fotografere og redigere de billeder, som du vil tage og skære timevis af din madfotografering.

Spring på efterårsholdet.  Jeg venter på dig på den anden side med champag.. gullash og grov kartoffelmos :)

 

Gullash- opskrift på ungarsk gullash

Gullash

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 500 g skært oksekød, gullashstrimler/tern
  • 2 spsk olie
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 3 gulerødder, i grove skiver/tern
  • 2 spsk paprika
  • 1/4 tsk chili
  • 3 spsk koncentreret tomatpure
  • 5 dl oksebouillon, eller 5 dl vand + 1 oksebouillonterning
  • 1 laurbærblad
  • 2,5 dl madlavningsfløde 9 eller 18%
  • Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom olie i en stor gryde og svits kødet ved høj varme.
  • Tilsæt løg og hvidløg og svits med 1 minut.
  • Kom paprika og chili i - svits det 10 sekunder.
  • Tilsæt tomatpure og svits det med 10 sekunder.
  • Kom bouillon, gulerødder og laurbærblad i. Bring det hele i kog.
  • Skru ned til svag varme og lad din gullash simre under låg i ca. 1 time. Rør undervejs.
  • Tag låget af og lad retten koge lidt ind i ca. 30 minutter.
  • Tilsæt madlavningsfløde og kog din gullash igennem - smag til med salt og peber.
  • Server med kartoffelmos, frisk timian eller persille og evt. syltede rødbeder, asier eller hvad du har i sylte-gemmerne.

Noter

Vil du have en tykkere sauce, kan du jævne den.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

BONUS: Kom ungarsk gullash på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op
Previous Post: « Tandoori kylling
Next Post: Sodabrød med cheddar og rosmarin (Irish Soda bread) »

Reader Interactions

Comments

  1. Ludvig

    “Ungarsk gullash” UDEN masser af rød peber…. Hmm!
    Så er det altså IKKE “Ungarsk Gullash”….. Så det bare en gullash!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Ah, der er jeg vist ik helt enig 😜

      Men kan man lide rød peber, så kommer man selvfølgelig bare det i 😊

  2. Trine

    Tusind tak for en fantastisk god opskrift. Min kæreste og jeg har brugt den efterhånden mange gange. Det er blevet en af vores livretter 😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Trine,

      Hvor er det dejligt at høre :-)

      Hav en rigtig dejlig dag!

  3. Emilia

    Kunne an evt komme det hele i en stegeso i stedet? og hvor længe tror du så det skal have?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Emilia,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, det jeg tænker jeg, at du kan – tilsæt evt. jævning (eller vend kødet i mel inden du svitser det), da du ikke kan koge den ind på samme måde i en stegeso.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en dejlig dag!

  4. Milena

    Sikke en lækker ret Louise! Den må jeg lave nu her på søndag, hvor man intet magter :D
    Jeg kom til at tænke på, hvad det er for et plugin du bruger til dine opskrifter. Jeg leder nemlig efter et, hvor det er muligt at komme links ind i sin ingrediensliste, så man fx kan henvise til en anden opskrift, på fx pure, hvis det skal i en ret.
    God dag,
    Milena

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Aftensmad på 20 minutter 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du også en af de heldige, som fik den helt store kasse i julegave? 👀Eller måske fik du nappet den her i “godt-tilbud-sæsonen”? Du ved, den helt trendy kasse, med …yup,  brølet af en Air Fryer 🌪️

Har du fået bakset sådan en sag ind på køkkenbordet, ..well, så er den her opskrift ikke til dig 🙈

Men til gengæld er den lige så nem. Hurtig. Og med et spark til smagsløgene efter en måske allerede kålholdig januar 😄

Laks i grøn karrysauce 

Du skal lige koge en pose ris. Eller holder du lav profil på kuldydrat-fronten, så smide en pose pre-chopped blomkålsris i indkøbskurven. 

Men ellers så er vi ude i lynhurtig aftensmad. Ikke på 30 lange, maverumlende minutter. Niks. Du kan kaste panden på bordet efter kun 20 minutter✌️

Så giv Air fryer’enen pause, hiv panden frem og nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio) ☺️👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #sundmad #laks #lækkermad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework