• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Ungarsk gullash

Gullash er nem og lækker simremad. Lav ungarsk gullash med paprika og fløde og server den med en luftig kartoffelmos.

Gå til opskrift Udskriv

 

Gullash- opskrift på ungarsk gullash

Søndag, simremad og serier på sofaen.

Det kunne være en plan.

Måske en kort tur ud i det blå. Orange. Så der er ekstra meget plads til at fylde maven senere.

Det bliver en nødvendighed, så er du advaret. Du kommer ikke til at forlade bordet, før gryden er skrabet og den sidste mos kørt ned. Det er guf for ganen, sådan en gullash.

Og. Den. Ligger. Tungt. 

Men et par timers mavekneb er det hele værd. Også de par timers hygge på komfuret, som en ægte gullash kræver. Det gør den godt, kødet skal kunne tygges med øjenbrynene. Som man siger.

Relateret: Bag madbilledet: Fotografer og style efterårets gryderetter

Så kan man altid diskutere kartoffelmosen. Vi er bestemt ikke enige herhjemme.

Nogle vil have den fløjlsblød. Okay, lind, om man vil. Andre, undertegnet her, er mere til den grove mos. Den suger saucen bedre. Og kan der sniges pastinak, knoldselleri eller persillerod ind i kartoffelmosen, så sidder den lige i skabet.

Men smør og mælk, der er vi enige. Og jep, det kommer i iskoldt! I rigelige mængder.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Så.

Gullash.

Hvad siger du?

Du kan lige overveje, om ingredienserne skal på indkøbslisten. Om gryden skal lande på bordet i aften.

Hvordan du laver kartoffelmosen, styrer du selv.

Jeg har endnu ikke verdens bedste opskrift på kartoffelmos.

Den er mere sådan her: 

  • Kartofler, delt, i en gryde med vand. Ingen salt. Koge, koge. Prikke med…hvad der nu lige er ved hånden.
  • Kogt? Tjoo.
  • Vandet fra. Gem en kop, hvis det er en af de dage, hvor der er mørbradgryde på plakaten. Så kører vi ikke fuldfed.
  • I med skummetmælk. Det er den, som er i køleskabet. Rigtig smør. Peber. Og trykke med en kartoffelmoser eller et piskeris. Er kæresten på vagten, så er det elmikseren.
  • Mose, mose. Vurdere. Smage. Mere mælk, mere smør. Og til sidst en håndfuld salt.

Altså kort og godt; ingen kogetid, ingen mængder på ingredienser, ingen eksakt fremgangsmåde.

Det er sådan den bedste kartoffelmos bliver fremstillet :)

Gullash- opskrift på ungarsk gullash

Nøj, det er en fast favorit på vintermenuen. Sad jeg ikke plantet bag skærmen indtil torsdag kl. 20.00, så var mellemmaderne med spegedreng røget ud til højre for sådan portion.

Jep.

Du nok også luret den. Bloggen er plastret til i blinkende spots, de seneste mange blogindlæg har handlet om det, og måske du også har fået en email eller 5 fra mig de sidste dage.

Yes. Foodstyling Masterclass er åbnet. Mit step-by-step online kursus til dig, der er overvældet og egentlig bare gerne vil vide, hvad pokker, de der tager madbilleder bruger af metoder, teknikker og magiske trylleformularer

Dem får du.

Og mere til.

Så du med selvsikkerhed kan arbejde med dit kamera, lys og redigering – tage det ene madbillede efter det andet. 

Slut med flere hårudtrækkende timer bag kameraet, hvor du skal styler på må og få – du følger en klar arbejdsproces, fra opskrift til færdigredigeret og uploadet billede.

Dørene er, som altid, åbnet for en begrænset periode. Så skal du være med på beatet i 2018 med bedre madbilleder, så er det nu, du skal springe med. 

Vi træner sammen online – og du bestemmer fuldstændig, hvornår du går i gang. I weekenden. Eller om 3 måneder. Når du er med, så er kurset er dit.

Så.

Kom med.

Bliv mester i madfotografering – du får alle værktøjer, teknikker og ikke mindst et komplet workflow, så du med selvsikkerhed kan planlægge, fotografere og redigere de billeder, som du vil tage og skære timevis af din madfotografering.

Spring på efterårsholdet.  Jeg venter på dig på den anden side med champag.. gullash og grov kartoffelmos :)

 

Gullash- opskrift på ungarsk gullash

Gullash

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid2 timer
Samlet tid2 timer
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 500 g skært oksekød, gullashstrimler/tern
  • 2 spsk olie
  • 1 løg, finthakket
  • 1 fed hvidløg, finthakket
  • 3 gulerødder, i grove skiver/tern
  • 2 spsk paprika
  • 1/4 tsk chili
  • 3 spsk koncentreret tomatpure
  • 5 dl oksebouillon, eller 5 dl vand + 1 oksebouillonterning
  • 1 laurbærblad
  • 2,5 dl madlavningsfløde 9 eller 18%
  • Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom olie i en stor gryde og svits kødet ved høj varme.
  • Tilsæt løg og hvidløg og svits med 1 minut.
  • Kom paprika og chili i - svits det 10 sekunder.
  • Tilsæt tomatpure og svits det med 10 sekunder.
  • Kom bouillon, gulerødder og laurbærblad i. Bring det hele i kog.
  • Skru ned til svag varme og lad din gullash simre under låg i ca. 1 time. Rør undervejs.
  • Tag låget af og lad retten koge lidt ind i ca. 30 minutter.
  • Tilsæt madlavningsfløde og kog din gullash igennem - smag til med salt og peber.
  • Server med kartoffelmos, frisk timian eller persille og evt. syltede rødbeder, asier eller hvad du har i sylte-gemmerne.

Noter

Vil du have en tykkere sauce, kan du jævne den.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

BONUS: Kom ungarsk gullash på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op
Previous Post: « Tandoori kylling
Next Post: Sodabrød med cheddar og rosmarin (Irish Soda bread) »

Reader Interactions

Comments

  1. Ludvig

    “Ungarsk gullash” UDEN masser af rød peber…. Hmm!
    Så er det altså IKKE “Ungarsk Gullash”….. Så det bare en gullash!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Ah, der er jeg vist ik helt enig 😜

      Men kan man lide rød peber, så kommer man selvfølgelig bare det i 😊

  2. Trine

    Tusind tak for en fantastisk god opskrift. Min kæreste og jeg har brugt den efterhånden mange gange. Det er blevet en af vores livretter 😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Trine,

      Hvor er det dejligt at høre :-)

      Hav en rigtig dejlig dag!

  3. Emilia

    Kunne an evt komme det hele i en stegeso i stedet? og hvor længe tror du så det skal have?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Emilia,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, det jeg tænker jeg, at du kan – tilsæt evt. jævning (eller vend kødet i mel inden du svitser det), da du ikke kan koge den ind på samme måde i en stegeso.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en dejlig dag!

  4. Milena

    Sikke en lækker ret Louise! Den må jeg lave nu her på søndag, hvor man intet magter :D
    Jeg kom til at tænke på, hvad det er for et plugin du bruger til dine opskrifter. Jeg leder nemlig efter et, hvor det er muligt at komme links ind i sin ingrediensliste, så man fx kan henvise til en anden opskrift, på fx pure, hvis det skal i en ret.
    God dag,
    Milena

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework