• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Bag madbilledet: Foodstyling blokering – når madbillederne driller

Foodstyling blokering

Nu er det ikke sådan, at jeg stiller mig bag kameraet, får en åbenbaring og stylingen på magiskvis sidder i skabet hver evig eneste gang.

Langt fra.

Lad os prøve noget nyt i dag. Lad os se på nogle af de billeder som aldrig nåede bloggen. Hvor foodstylingen fejlede, og jeg rev hår ud i store totter.

“Genial opskrift, Louise, det bliver et mega fedt billede.”

Jeg var ret sikker på, at salaten faktisk ville sælge sig selv på et billede og derfor tog jeg den lidt på gefühl. Ingen planlægning.

På farvehjulet er blå og orange det perfekte match, men nogle gange fungerer teori ikke helt i praksis – slet ikke når der også sniger sig grøn ind. 

27 minutters rykken rundt. Jeg var på nippet til at kyle den varme perlebygsalat ud. Glemme alt om den og bikse en anden opskrift til bloggen sammen.

Så.

Dyb vejrtrækning.

Den nemmeste kompositionregel og en skud lys fra siden.

Perlebyggen overlevede med den mest simple styling. At jeg så nok burde have skiftet objektiv, for at undgå det skøre perspektiv fra vidvinkel i billedet, det taler vi ikke om. Nogle stylinger er bare en nødplan.

madfotografering og foodstyling - bedre madbilleder (1)

Okay, fyldte kartofler med hønsesalat.

En opskrift og billeder til Alt for damerne – temaet var efterår, men ikke på den traditionelle, rustikke måde. Mere nordisk, mere stil, hvilket i mine tanker betød blå, metal og tekstur.

Nuvel, begge billeder indeholder nøgleordene, de blå nuancer matcher bare ikke på det første billede. Mønster og tekstur gider ikke hinanden og kompositionen sender vores øjne lige ud af billedet – fremfor at guide os gennem det.

madfotografering og foodstyling - bedre madbilleder (1)

Haps, en chokoladekage burde være lige ud af landevejen. Sådan en sag kan jo få alles mundvand til at løbe i stride strømme.

Problemet med bagte kager fra siden er bare, at medmindre de er smurt op, så er de ikke ret flatterende.

Herudover havde min kage en kæmpe flænge i toppen, som sprang lige i øjet. Revnen kunne klares med kagestykker skåret ud og ja, et lille touch magi med redigering i Lightroom.

Nuvel og så er runde kager bare pænere oppefra. Det er altid en sikker stylingplan; ‘If it ain’t broke, don’t fix it’

madfotografering og foodstyling - bedre madbilleder (1)

Cookies kan være lidt en flad, kedelig starut at style. Så jeg hev lidt ekstra ind i billedet.

Råvarerne var tiltænkt at skulle vise indholdet af cookiesene, men endte med at tage al opmærksomheden i billedet – både pga. af størrelse, men også pga. af det hvide.

Hvid tiltrækker vores øjne i billeder, og det er altid det som vi vil se først. Så i stedet for at have fokus på cookies, som egentlig var superstjernen i billedet, så stjal råvarerne al opmærksomheden.

Og kluden? Ingen ved helt, hvad den gør i billedet..

På det andet billede er det hvide klæde lagt under fadet med cookies. Så fremfor at stjæle opmærksomheden bliver vores øjne, via det hvide, ledt hen til det vigtigste i billedet; cookies!

Og farven på cookies? Døjer du med, at kameraet ikke napper den helt rigtigt?
Måske du skal skifte din farveprofil i Lightroom.

madfotografering og foodstyling - bedre madbilleder (1)Temaet var et måltid, som man kunne samles om. Højre billede med de runde elementer, endte med at skabe en følelse af det.

Jeg tænker egentlig, at det første billede kunne have fungeret, hvis jeg havde  undgået forvrængningen fra vidvinkel objektive), placeret flere elementer (evt. øl, og glas, for at skabe en illusion af snacks), brugt et bræt som skabte mere kontrast til kartoflerne og måske smidt en portion hænder ind i billedet.

1 ret, samme baggrund, to udtryk/fortællinger.

madfotografering og foodstyling - bedre madbilleder (1)

Come on.. Brunt i brunt, med dårlig belysning. Jeg vil ikke engang kommentere det. Det var en lang dag..

Nogle gange skal man bare gå helt enkelt.

madfotografering og foodstyling - bedre madbilleder (1)

På en restaurant havde jeg set sådan et billede, med forskellig slags mad sat på gafler og hold nu mavle, det var fedt. Så total inspireret tog jeg ideen med og afprøvede den på de her meatballs.

Problemet var bare, at de også havde en af gaflerne med meatballs på en mørk baggrund og jo mere, jeg arbejdede på stylingen, jo mere kradsede det i etikken. Det blev plagiat. På Foodstyling Masterclass er der sat en hel lektion af til etik i foodstyling med blandt andet de 4 spørgsmål, du skal stille dig selv som fotograf. Det er ikke fedt, at få stjålet en cykel. Og det er heller ikke fedt, at få kopieret en styling fuldstændig.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

Gaffelbilledet kunne være fedt, men det vil kræve en lidt mere unik tilgang til stylingen.

madfotografering og foodstyling - bedre madbilleder (1)

Med første portion rabarberkoldskål var jeg ude i 17 setups, hvor det her var et hurtig testskud af et dem.

Målet var et blødt, feminint udtryk i et lyst billede (sådan fotograferer du lyse madbilleder). Det fungerede overhovedet ikke. Det mørke rugbrød og den røde kompot udgør den helt klassiske fejl i madfotografering.

Tilbage i køkkenet, ny dag, ny omgang koldskål og setup. Samme farvenuance i hele billedet og mere ro.

madfotografering og foodstyling - bedre madbilleder (1)

Opgaven hed marmelade med syltesukker fra Dansukker. Jeg gik efter en hel simpel styling, hvilket 95% af tiden fungerer for mig og min billedstil.

Der er bare lige de der sidste 5% – når billedet føles ufærdigt, kedeligt og forkert. Det her er et eksempel på det.

Så frem med abrikoser, som kunne skabe liv og en balance med den orange marmelade. Herudover grønne blade, der gav sammenhæng med det grønne på emballagen. Alt i alt, at skabe en balance og få produktet, som billedet handlede om, integreret med de øvrige elementer.

Og næ – snydt pomfit! Bladene er faktisk ikke abrikosblade. Jeg kunne simpelthen ikke opstøve friske abrikoser med grene og blade. Så hvad gør man når billedet desperat mangler noget grønt? Ud i haven, nippe en håndfuld blade og grene fra æbletræet og stikke dem ind i abrikoserne.

Jep, velkommen bag kulisserne på de dage som kræver alternative metoder.

tærte

Fransk løgtærte. Fordi baggrunden betyder alt for dit billede, udtrykket og stemningen.

adobe lightroom

Well, er så er det faktisk også muligt, at redde et billede, når en af de dage melder dig sig. Hvor du ikke lige når det mens det gode lys er der, og den smeltede ost er ubarmhjertig – 3 minutter så er den tør og kedelig.

Tak til Lightroom. Det her er sager, som du ikke kan klare i hverken PicMonkey, Pixlr eller med 17 filte fra 3 apps. Der skal det tunge skyts til. Og et billede fotograferet i Raw. Men så er alt også muligt. Seriøst, Lightroom redder din mås hver gang! 

Du kan se de endelige madbilleder her: Ostebrød med krydderurter og hvidløgssmør

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

 

Det er svært at være kreative på kommando

Gennemgående for en del af de her billeder, at jeg ikke har planlagt dem.

At tænke mit madbillede igennem inden jeg stillede mig bag kameraet og kampen mod tiden startede.

Madfotografering handler om planlægning:

Om at vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.

Jojo.

Det er fedt at prøve sig frem, “go with the flow”, du ved.

Det er bare ikke altid flow’et kommer susende.

I hvert fald ikke til mig.

Og du har ikke flere dage eller bare timer til at style – mad skal fotograferes hurtigt.

Det betyder at skal du planlægge dit madbillede inden du stiller dig bag kameraet – hele planlægningsprocessen og workflowet ser vi mere på i den her gratis video-masterclas. 

Planlægning er 50 % når du fotograferer madbilleder.

Som instant sparer dig strittende hårpragt, sprungen bombe i køkkenet og et kamerabatteri, som blinker stressende rødt.

 

Previous Post: « Is med mint og chokolade + is med saltet karamel + is med hindbær og hvid chokolade
Next Post: 10 opskrifter med squash »

Reader Interactions

Comments

  1. Mette

    Tak for en den lækre gratis foodstylingguide :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mette

      Velbekom, dejligt du kunne bruge den :)

  2. Henriette

    Hej Louise

    Tusinde tak for en god blog, du er smadderdygtig og en rigtig god formidler. Jeg har lært så meget af dine artikler om foodstyling og hvor er det befriende at se at du også “bare” er et menneske :) Tak for det.

    Mvh. Henriette

    Svar
  3. Pernille

    Endnu et fantastisk indlæg!
    Er helt vild med at du deler tips til fotografering af mad.

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework