• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Foccacia brød med tomat og rosmarin

Foccacia brød med tomat og rosmarin - opskrift på italiensk madbrød

Så efter at have stirret på et hvidt digitalt ark. Klimpret lidt på tastaturet. Skrevet uanstændige ord. Slettet. Smågrint. Bidt i skrivebordskanten. For til sidst, med et suk som fik en trygt snorkende hvalp til at flyve 1 meter op i forskrækkelse, at smide hovedet ned i tastaturet.

Der var ikke flere ord på den side af sommeren.

Jeg hev stikket ud. Klistrede en post-it til skærmen med “Glem det” og har brugt 2,5 uge på…absolut ingenting.

Vi taler tour’en. Kaffe. Kigge på grønne totter i højbedet. Smuglytte til naboerne snak på den anden side af hækken. Mere kaffe. Serier, eftermiddagslure i ét væk.

Lige afbrudt af daglige ture forbi hjemmekontoret.

Og den der post-it på computeren…

Hvem siger ferie er nemt!

Nå.

Blogposten som aldrig nåede, at se dagens lys før jeg havde hevet stikket; Hjemmebagte foccacia.

Oh manner, det er brød som kan noget. Saftigt, blødt og kridhvidt. Haps! Perfekt madbrød til grill eller bare en stor skål pesto-dyp til frokost.

Det er vanedannende, så er du advaret.

Men altså med den indre strandløve på standby, ventede på bobler i vandkanten, så går det nok. Der er ret lange udsigter.

Grillplanen derimod, den kan sagtens klares under halvtaget. Vi er stadig på kul i en ret medtaget klassisk Weber, så de store gastronomiske udskejelser sker ikke. Men er du en ørn til grilleriet, så burde sådan en omgang foccacia sagtens kunne bages på grillen.

Ork, det vil være pivlækkert.

Eller i en massiv stenovn i haven. Arhmen, glem alt om hipt grønt tilbehør eller den halve ko – jeg napper bare brød med brød på så :)

Foccacia. Eller en af dem her:

Madbrød til grillmad

  • Brød med soltørrede tomater, rosmarin og havsalt
  • Ostebrød med krydderurter
  • Ølbrød med ost og timian
  • Pull-apart brød med krydderurter, hvidløgssmør og ost
  • Tapasbrød
  • Madbrød med semidried tomater og basilikum

 

Yes. Nogle kalder det tilbehør, andre skipper kartoflen. Og bøffen. Og de grillede, brændte squash og stride forårsløg.

Forresten stilken på tomaten er bare braller. Og über-besværlig at hive ud af en bagt tomat uden resten af tomaten følger med og smører sig ud over din hvide trøje.

Men altså en hvid trøje for et madbillede. Helt fair. Foodstyling kræver sine ofre ;)

Foccacia brød med tomat og rosmarin - opskrift på italiensk madbrød

Inden du kaster dig ud i den italienske brødkunst, så lad os lige runde et par sager.

Fyld til foccacia:

Du er ikke lige tomattypen. I hear you. Foccacia kan varieres i det uendelige; Revet parmesanost, løg, krydderurter, oliven, kartoffelskiver, pepperoniskiver, hvidløg, skinke, bacon, soltørrede tomater. Du giver bare gas. Og husker rigelige mængder olivenolie. Den gør forskellen.

Foccacia i bradepande:

Er du mere til at dele din foccacia, så bag ét stort brød i en bradepande. Find en lille bradepande (30 x 40 cm) og fordel dejen heri. Tryk den godt ud i bradepanden, så den ligger jævnt og er ca. 1.5 cm i højden. Følg samme fremgangsmåde som i opskriften, men bag brødet ca. 10 minutter længere.

Langtidshævet focaccia:

Selvom foccaciabrød holder sig saftige og friske i ret lang tid, så er de nu allerbedste nybagte og lune. Men orker du ikke lige mel op til begge ører og fedteri med rosmarinkviste, mens gæsterne hygger i haven, kan du sagtens klare dit foccaciabrød på forhånd. I med brødet i en bradepande ved 2. hævning, vent med fyldet og olivenolien. Ind, tildækket, i køleskabet 6-8 timer. Ud 1/2-1 time før bagning – så dejen lige får lov at vågne igen. På med fyld og olie. Bag løs.

Olivenolie:

Skal det være olivenolie? Jep.

 

Foccacia brød med tomat og rosmarin - opskrift på italiensk madbrød

 

Foccacia brød med tomat og rosmarin - opskrift på italiensk madbrød

Foccacia brød med tomat og rosmarin

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid12 minutter
Antal: 5 -6 brød

Ingredienser

Foccacia

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 500-700 g hvedemel, pizzamel eller Tipo 00

Top

  • Cherrytomater eller små cocktailtomater
  • 3 stikle frisk rosmarin
  • Olivenolie
  • Flagesalt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Smuldr gær i en skål, tilsæt vand og opløs gæren.
  • Kom sukker, salt og olivenolie i.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes.
  • Ælt dejen til den smidig og glat (ca. 5 min. på en røremaskine ved medium hastighed, til dejen slipper skålens kanter).
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca. 1 time.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 5-6 stykker. Form stykkerne til kugler og tryk dem flade (ca. 1 cm).
  • Kom brødene på bagepapir.
  • Dæk brødene til og lad dem efterhæve i ca. 30-40 minutter.
  • Forvarm ovnen med en bageplade i.
  • Brug fingerspidserne til at trykke en masse huller i brødene. Dryp med olivenolie og smør det let ud over brødene - ca. 1-2 spsk olivenolie per brød.
  • Tryk tomater ned i brødene og drys med rosmarin og salt.
  • Kom brødene med bagepapir over på den varme bageplade.
  • Bag brødene ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 12-15 minutter til de er gyldne og gennembagte.
  • Lad dem afkøle 10 minutter på en bagerist før de serveres.

Noter

Mini tomater er også et hit på brødene.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Foccacia brød med tomat og rosmarin - opskrift på italiensk madbrød

Previous Post: « Jordbæris
Next Post: Carrot Cake Balls »

Reader Interactions

Comments

  1. Jannie

    Hej:)

    Ved du hvordan de har det med en tur i fryseren?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Det kan sagtens fryses 🙂

      Lun gerne brødet inden servering, så bliver det ekstra lækkert!

      God bagelyst!

  2. Tobias

    Hej, hæver dejen blot ved stuetemperatur, eller i køleskab?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tobias,

      Det er ved stuetemperatur, men vil du gerne lave den på forhånd, før du fx. får gæster, så kan du ved 2. hævning komme brødet i en bradepande (vent med fyldet og olivenolien). Ind i køleskabet med den (tildækket) i 6-8 timer. Ud 1/2-1 time før bagning – så dejen lige får lov at vågne igen. På med fyld og olie og så i ovnen.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

  3. Henrik

    Nu vil jeg prøve at gøre dig kunsten efter, jeg har dog fundet på nogle ændringer i min udgave

    Jeg har ganget din opskrift med 2, men jeg har også erstattet noget af melet med 200 g fuldkorns mel den fra Valsemøllen, derudover har jeg til sat med 4 fed hvidløg, 2 tsk timian i dejen.

    Jeg kunne dog kun få tilsat 800 g Tipo 00 – jeg tænker at min mel har været meget tørt og måske især fuldkorns melet.

    Nu venter jeg spændt på resultatet, dejen står og hæver og ovnen er ved at varme op.

    Mange tak for dine inspirationer, jeg følger faktisk din blog ret meget. Jeg har skrevet linket til min opskrifts blog.

    PS opskriften på min nye foccacia bolle / brød har jeg endnu ikke fået skrevet.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Henrik,

      Tak for din kommentar – jeg er så glad for at høre, at du kan bruge bloggen som inspiration.

      Også tak for input til opskriften – håber resultatet blev godt 😊

      Held og lykke med din blog!

  4. Kristina

    Når brødet bages i en form, hvad skal man så bruge for at undgå at brødet sidder fast?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kristina,

      Du kan smøre formen eller bradepanden med lidt olivenolie, så den ikke hænger fast.

      Prøv det af og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en forrygende dag!

  5. Mette F

    Kan man blande krydderurter i dejen? 🙂 har bagt dem én gang – mega lækre!👌🏼
    Vh Mette

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mette,

      Det kan man sagtens :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet.

      Hav en dejlig dag.

  6. Mai

    Årh hvor er din skrivestil bare skøn og ukompliceret – går perfekt sammen med en wannabe hjemmebrygget cappuccino! Jeg får gæster i morgen, og har valgt at lave din version af foccacia – de lyder kanon gode! – Glæder mig! :o)

    Hav en formidabel weekend!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mai,

      Tak for din kommentar og de fine ord :-)

      Håber du og dine gæster kan lide foccacia brødet.

      Hav en forrygende dag

  7. Jonas

    Rigtig gode. Kan klart anbefale dem.

    Svar
  8. Maria

    Faldt over din blog for nogle uger siden og elsker den. Flotte professionelle billeder og du skriver helt fantastisk og indlevende. Tak.

    – Maria

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Maria

      Tusinde tak, det er jeg rigtig glad for du synes :)

  9. Tina

    Har bagt dem i dag og smager fantastisk :) Tak for lækker opskrift og verdens bedste blog :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Tina

      Skønt at du kunne bruge opskriften – og tusinde tak :D

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework