• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Foccacia brød med tomat og rosmarin

Foccacia brød med tomat og rosmarin - opskrift på italiensk madbrød

Så efter at have stirret på et hvidt digitalt ark. Klimpret lidt på tastaturet. Skrevet uanstændige ord. Slettet. Smågrint. Bidt i skrivebordskanten. For til sidst, med et suk som fik en trygt snorkende hvalp til at flyve 1 meter op i forskrækkelse, at smide hovedet ned i tastaturet.

Der var ikke flere ord på den side af sommeren.

Jeg hev stikket ud. Klistrede en post-it til skærmen med “Glem det” og har brugt 2,5 uge på…absolut ingenting.

Vi taler tour’en. Kaffe. Kigge på grønne totter i højbedet. Smuglytte til naboerne snak på den anden side af hækken. Mere kaffe. Serier, eftermiddagslure i ét væk.

Lige afbrudt af daglige ture forbi hjemmekontoret.

Og den der post-it på computeren…

Hvem siger ferie er nemt!

Nå.

Blogposten som aldrig nåede, at se dagens lys før jeg havde hevet stikket; Hjemmebagte foccacia.

Oh manner, det er brød som kan noget. Saftigt, blødt og kridhvidt. Haps! Perfekt madbrød til grill eller bare en stor skål pesto-dyp til frokost.

Det er vanedannende, så er du advaret.

Men altså med den indre strandløve på standby, ventede på bobler i vandkanten, så går det nok. Der er ret lange udsigter.

Grillplanen derimod, den kan sagtens klares under halvtaget. Vi er stadig på kul i en ret medtaget klassisk Weber, så de store gastronomiske udskejelser sker ikke. Men er du en ørn til grilleriet, så burde sådan en omgang foccacia sagtens kunne bages på grillen.

Ork, det vil være pivlækkert.

Eller i en massiv stenovn i haven. Arhmen, glem alt om hipt grønt tilbehør eller den halve ko – jeg napper bare brød med brød på så :)

Foccacia. Eller en af dem her:

Madbrød til grillmad

  • Brød med soltørrede tomater, rosmarin og havsalt
  • Ostebrød med krydderurter
  • Ølbrød med ost og timian
  • Pull-apart brød med krydderurter, hvidløgssmør og ost
  • Tapasbrød
  • Madbrød med semidried tomater og basilikum

 

Yes. Nogle kalder det tilbehør, andre skipper kartoflen. Og bøffen. Og de grillede, brændte squash og stride forårsløg.

Forresten stilken på tomaten er bare braller. Og über-besværlig at hive ud af en bagt tomat uden resten af tomaten følger med og smører sig ud over din hvide trøje.

Men altså en hvid trøje for et madbillede. Helt fair. Foodstyling kræver sine ofre ;)

Foccacia brød med tomat og rosmarin - opskrift på italiensk madbrød

Inden du kaster dig ud i den italienske brødkunst, så lad os lige runde et par sager.

Fyld til foccacia:

Du er ikke lige tomattypen. I hear you. Foccacia kan varieres i det uendelige; Revet parmesanost, løg, krydderurter, oliven, kartoffelskiver, pepperoniskiver, hvidløg, skinke, bacon, soltørrede tomater. Du giver bare gas. Og husker rigelige mængder olivenolie. Den gør forskellen.

Foccacia i bradepande:

Er du mere til at dele din foccacia, så bag ét stort brød i en bradepande. Find en lille bradepande (30 x 40 cm) og fordel dejen heri. Tryk den godt ud i bradepanden, så den ligger jævnt og er ca. 1.5 cm i højden. Følg samme fremgangsmåde som i opskriften, men bag brødet ca. 10 minutter længere.

Langtidshævet focaccia:

Selvom foccaciabrød holder sig saftige og friske i ret lang tid, så er de nu allerbedste nybagte og lune. Men orker du ikke lige mel op til begge ører og fedteri med rosmarinkviste, mens gæsterne hygger i haven, kan du sagtens klare dit foccaciabrød på forhånd. I med brødet i en bradepande ved 2. hævning, vent med fyldet og olivenolien. Ind, tildækket, i køleskabet 6-8 timer. Ud 1/2-1 time før bagning – så dejen lige får lov at vågne igen. På med fyld og olie. Bag løs.

Olivenolie:

Skal det være olivenolie? Jep.

 

Foccacia brød med tomat og rosmarin - opskrift på italiensk madbrød

 

Foccacia brød med tomat og rosmarin - opskrift på italiensk madbrød

Foccacia brød med tomat og rosmarin

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid12 minutter
Antal: 5 -6 brød

Ingredienser

Foccacia

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 3 spsk olivenolie
  • 500-700 g hvedemel, pizzamel eller Tipo 00

Top

  • Cherrytomater eller små cocktailtomater
  • 3 stikle frisk rosmarin
  • Olivenolie
  • Flagesalt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Smuldr gær i en skål, tilsæt vand og opløs gæren.
  • Kom sukker, salt og olivenolie i.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen mens dejen æltes.
  • Ælt dejen til den smidig og glat (ca. 5 min. på en røremaskine ved medium hastighed, til dejen slipper skålens kanter).
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca. 1 time.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 5-6 stykker. Form stykkerne til kugler og tryk dem flade (ca. 1 cm).
  • Kom brødene på bagepapir.
  • Dæk brødene til og lad dem efterhæve i ca. 30-40 minutter.
  • Forvarm ovnen med en bageplade i.
  • Brug fingerspidserne til at trykke en masse huller i brødene. Dryp med olivenolie og smør det let ud over brødene - ca. 1-2 spsk olivenolie per brød.
  • Tryk tomater ned i brødene og drys med rosmarin og salt.
  • Kom brødene med bagepapir over på den varme bageplade.
  • Bag brødene ved 225 grader (over- og undervarme) i ca. 12-15 minutter til de er gyldne og gennembagte.
  • Lad dem afkøle 10 minutter på en bagerist før de serveres.

Noter

Mini tomater er også et hit på brødene.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Foccacia brød med tomat og rosmarin - opskrift på italiensk madbrød

Previous Post: « Jordbæris
Next Post: Carrot Cake Balls »

Reader Interactions

Comments

  1. Jannie

    Hej:)

    Ved du hvordan de har det med en tur i fryseren?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Det kan sagtens fryses 🙂

      Lun gerne brødet inden servering, så bliver det ekstra lækkert!

      God bagelyst!

  2. Tobias

    Hej, hæver dejen blot ved stuetemperatur, eller i køleskab?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tobias,

      Det er ved stuetemperatur, men vil du gerne lave den på forhånd, før du fx. får gæster, så kan du ved 2. hævning komme brødet i en bradepande (vent med fyldet og olivenolien). Ind i køleskabet med den (tildækket) i 6-8 timer. Ud 1/2-1 time før bagning – så dejen lige får lov at vågne igen. På med fyld og olie og så i ovnen.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

  3. Henrik

    Nu vil jeg prøve at gøre dig kunsten efter, jeg har dog fundet på nogle ændringer i min udgave

    Jeg har ganget din opskrift med 2, men jeg har også erstattet noget af melet med 200 g fuldkorns mel den fra Valsemøllen, derudover har jeg til sat med 4 fed hvidløg, 2 tsk timian i dejen.

    Jeg kunne dog kun få tilsat 800 g Tipo 00 – jeg tænker at min mel har været meget tørt og måske især fuldkorns melet.

    Nu venter jeg spændt på resultatet, dejen står og hæver og ovnen er ved at varme op.

    Mange tak for dine inspirationer, jeg følger faktisk din blog ret meget. Jeg har skrevet linket til min opskrifts blog.

    PS opskriften på min nye foccacia bolle / brød har jeg endnu ikke fået skrevet.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Henrik,

      Tak for din kommentar – jeg er så glad for at høre, at du kan bruge bloggen som inspiration.

      Også tak for input til opskriften – håber resultatet blev godt 😊

      Held og lykke med din blog!

  4. Kristina

    Når brødet bages i en form, hvad skal man så bruge for at undgå at brødet sidder fast?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kristina,

      Du kan smøre formen eller bradepanden med lidt olivenolie, så den ikke hænger fast.

      Prøv det af og lad os høre om resultatet :-)

      Hav en forrygende dag!

  5. Mette F

    Kan man blande krydderurter i dejen? 🙂 har bagt dem én gang – mega lækre!👌🏼
    Vh Mette

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mette,

      Det kan man sagtens :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet.

      Hav en dejlig dag.

  6. Mai

    Årh hvor er din skrivestil bare skøn og ukompliceret – går perfekt sammen med en wannabe hjemmebrygget cappuccino! Jeg får gæster i morgen, og har valgt at lave din version af foccacia – de lyder kanon gode! – Glæder mig! :o)

    Hav en formidabel weekend!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mai,

      Tak for din kommentar og de fine ord :-)

      Håber du og dine gæster kan lide foccacia brødet.

      Hav en forrygende dag

  7. Jonas

    Rigtig gode. Kan klart anbefale dem.

    Svar
  8. Maria

    Faldt over din blog for nogle uger siden og elsker den. Flotte professionelle billeder og du skriver helt fantastisk og indlevende. Tak.

    – Maria

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Maria

      Tusinde tak, det er jeg rigtig glad for du synes :)

  9. Tina

    Har bagt dem i dag og smager fantastisk :) Tak for lækker opskrift og verdens bedste blog :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Tina

      Skønt at du kunne bruge opskriften – og tusinde tak :D

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework