• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Is med rabarber og crumble

is med rabarber og crumble - is på kondenseret mælk - opskrift

Dig som har hængt ud herinde længe ved, at jeg har en tysk pusher. En som leverer lutter gode sager fra det tyske marked til billige penge. Mandelmel, hasselnøddemel, Nutella, Sekt ect.

I påsken kom der en ny leverance; kondenseret mælk!

Yes, det fås i Danmark, men her er kun én slags. I det tyske er vi mere ude i en halv hyldes penge. Især den russiske dåse skulle være lidt af et scoop.

Så der er fyldt op på kondenseret mælk og uanset, hvor lækkert Dulce de Leche er, så er der grænser for, hvor mange dåser karamel vi kan få spist os igennem.

Så hvad kan du ellers bruge kondenseret mælk til?

Yes, du er skarp. Hjemmelavet is på kondenseret mælk. Og med årstidens bedste starut, rabarber, som syrligt modspil til, lad os være ærlige her, kvalm mælkecreme.

Well, top af med en sprød crumble og jeg tror da nok lige sommeren når nye højder. Især fordi du hverken skal have ismaskinen støvet af eller røre i isen undervejs.

Det er bare ind i fryseren, smid dig i liggestolen og 6 timer og en lækker solskoldning efter, er der hjemmelavet is som har det hele. Sødme, syrlighed, knas og den der bløde konsistens.

Tjek dem ud: 10 søde opskrifter med rabarber

Okay, du er ikke lige rabarbertypen. Altså alle andre sommersager; jordbær, hindbær, stikkelsbær vil også gøre det ret godt i isen.

is med rabarber og crumble - is på kondenseret mælk - opskrift
Eller du kunne jo også hoppe ud i en lidt mere fancy udgave. Den der Key Lime Pie, den er jeg helt sikkert på i nærmeste fremtid.

Andre varianter, siger du. Lad os se. Syrligt, sprødt – jeg tænker:

Is på kondenseret mælk 

  • Key Lime Pie: Digestivekiks + limesaft + limeskal
  • Kaffe + hård nougat
  • Lemon Curd + knust marengs
  • Grillet fersken + pecannødder

Chunky Monkey, Chocolate Chip Cookie Dough, de klassiske banditter?

Det bliver lidt til den søde sige, hvis du spørger mig. Men har du munden fuld af søde tænder, så giver du bare gas :)
Imens så napper jeg resten af rabarberisen. På langs. I sofaen. Den ekstra knogle i nakken er stadig på spil og det kræver rigeligt med is.

Både på nakken og i maven ;)

 

is med rabarber og crumble - is på kondenseret mælk - opskrift

Is med rabarber og crumble

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 8 pers

Ingredienser

Crumble

  • 75 g koldt smør, i tern
  • 100 g hvedemel
  • 50 g lys muscovadosukker, eller 1/2 sukker, 1/2 farin
  • 1/4 tsk salt

Rabarberkompot

  • 700 g rabarber
  • 80 g sukker
  • ca. 3 spsk citron

Is

  • 250 g kondenseret mælk
  • 4 dl piskefløde
  • Korn af 1 vaniljestang
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Crumble

  • Kom hvedemel og smør i en skål. Smuldr det sammen med fingrene indtil du får en crumble, det tager lidt tid. Tilsæt muscovadosukker og bland det i. Tryk dejen sammen til ca. 3 cm rustikke klumper og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag crumble ved 180 grader i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne. Tag crumble ud og lad den afkøle helt på en bagerist.

Rabarberkompot

  • Skær rabarberne i ca. 5 cm stykker. Kom dem i et ovnfast fad og vend dem med sukker.
  • Kom folie over fadet og bag ved 200 grader i ca. 25 minutter eller indtil rabarberne er møre.
  • Tag dem ud og lad den afkøle lidt. Kom de møre rabarber i en skål/blender og stavblend/blend dem til en jævn kompot.
  • Smag til med citronsaft. Kompotten skal være let syrlig, så den giver modspil til den søde is.

Is

  • Kom kondenseret mælk, fløde og vanilje i en skål. Pisk det til skum.
  • Vend halvdelen af rabarberkompotten i.
  • Smuldr crumble til ca. 1 cm stykker og bland herefter 1/3 af crumblen i.
  • Fordel isen i en form (her 15 x 20 cm) eller brug en sandkageform.
  • Fordel resten af rabarberkompotten på toppen af isen og brug en kniv til, at lave swirl på toppen.
  • Slut af med crumble.
  • Frys isen i min. 6 timer.

Servering

  • Tag isen ud 20-30 minutter før servering.

Noter

Rabarber kan udskiftes med anden frugt eller bær.
Tilsæt evt. 1/2 tsk ingefær til crumble.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Varme hveder, emailsignaturer og en ekstra knogle i nakken
Next Post: Grissini med salt og rosmarin »

Reader Interactions

Comments

  1. Maria Viborg

    Hej Loui

    Det lyder så lækkert! Det skal jeg prøve. Må jeg høre hvor du har købt aluminiumsformen. Jeg har googlet og kan ikke lige finde en der ligner.

    Mvh Maria

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Maria

      Det er også en farlig god is! Den er købt i Ikea :)

      Mange hilsner
      Louise

  2. Louise Sophie

    Hej Louise, hmmm hvor ser den lækker ud! Jeg overvejer om man skulle prøve mad kammerjunker frem for crumble? Tror du det ville være godt?🥰

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Det er jeg sikker på det vil :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultate.

      God weekend!

  3. Signe

    Hej!

    Jeg tænkte på, hvilken forskel der er, når man bager rabarberne, fremfor at koge det sammen på klassisk vis? :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Signe,

      Jeg synes, de får en lidt mere intens smag, når de bliver bagt.

      Herudover er det heller ikke nødvendigt at tilsætte væske, så det bliver ligesom bare “ren” rabarber-smag 🙂

  4. Gerd Visby

    Frosne rabarber er vel ok til rabarberkompot? Det vandige vil vel fordampe eller?
    Jeg vil lave en islagkage på mandelbund/nøddebund med nederste lag af kond. Mælk m knust Daim- dernæst et lag is af køns. Mælk m rabarberkompot.
    Bedste hilsner Gerd

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Gerd,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      Ja, det er helt fint med frosne rabarber. Tilsæt evt. lidt mindre vand.

      Lyder som en lækker dessert – del gerne resultatet med os i en kommentar her på bloggen :-)

      Hav en fortsat god dag.

  5. Pia

    Hej loui

    Jeg påtænker at lave din is da den lyder og ser fantastisk lækker ud.
    Jeg vil rigtig gerne være lidt på forkant og lave den denne weeken og serverer den næste weekend. Forbliver crumblen sprød, når den har været frosset?

    Hilsen Pia

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Pia,

      Tak for din kommentar og spørgsmål.

      Crumblen forbliver sprød, også selvom den har været frosset ned – så du kan sagtens lave den på forhånd :-)

      Lad mig endelig høre om resultatet :-)

      Hav en dejlig dag.

  6. Tina

    Hej Louise
    Hvor mange personer er der ca til?
    De bedste hilsner
    Tina

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tina,

      Tak for dit spørgsmål.

      Herhjemme er der kun til 2 personer 😄 Men der bliver cirka 8 kugler is med en is-ske – så rundt regnet 4-6 personer alt afhængig af, om der er tilbehør til isen, og hvor meget hver person spiser.

      Lad mig endelig høre om resultatet :-)

  7. alberte

    NØJ hvor lækkert, elsker dine opskrifter og har efterhånden prøvet en del, isør dine meatballs i tomatsovs er et kæmpe hit :D
    ville høre om denne is kunne bruges til at lave en islagkage, og hvis ja hvordan? bare hælde massen udover en bund eller? tænkte man evt kunne lave en kiksebund? go dag ;)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Alberte

      Tusinde tak :)
      Det tænker jeg sagtens du kan. Hæld isen i en springform i stedet – og ja da, vil være rigtig lækkert med en kiksebund :D

  8. Anna

    Hej Loui

    Jeg står faktisk midt i at lave rabarberisen, men jeg synes ikke helt, at fløden, vaniljen og den kondenserede mælk vil piskes til skum. Kan det passe, at det tager ret lang tid? Eller behøver konsistensen ikke nødvendigvis være ligeså “skummet” som ved almindeligt flødeskum?

    – Anna

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anna

      Nej, det bliver ikke ligeså “skummet” som flødeskum, men det skal piskes ret tyk.

  9. Stine S.

    Nu har jeg prøvet flere af dine opskrifter og hold nu k… de er bare gode og lykkes bare hver gang. Senest lavede jeg rabarber isen og den gik rent ind hos min ellers rabarber skeptiske mand og børn.

    Svar
  10. Mia

    Hej Louise

    Har fulgt dig længe og du skriver fantastisk og fængende, det skal du vide.
    Jeg arbejder som redaktør og vil bare sige, at det er meget unikt, det som du kan. Du får læseren til, at føle sig talt med på en naturlig og moderne måde, som bestemt ikke er nem kunst, uden det bliver påtaget.
    Du har et særligt talent og er en af de dygtigste jeg har oplevet meget længe.

    Håber du en dag får lyst til at udgive noget. Jeg vil elske at læse med.

    Mange hilsner
    Mia

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mia

      Tusinde tak for din helt fantastiske kommentar, den betyder rigtig meget :)

      Mange hilsner
      Louise

  11. Mette

    Hej Loui

    Det ser fantastisk ud og super flotte billeder.
    Tak for den bedste blog!

    – Mette

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mette

      Tusinde tak, hvor er det bare dejligt at høre :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework