• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Is med rabarber og crumble

is med rabarber og crumble - is på kondenseret mælk - opskrift

Dig som har hængt ud herinde længe ved, at jeg har en tysk pusher. En som leverer lutter gode sager fra det tyske marked til billige penge. Mandelmel, hasselnøddemel, Nutella, Sekt ect.

I påsken kom der en ny leverance; kondenseret mælk!

Yes, det fås i Danmark, men her er kun én slags. I det tyske er vi mere ude i en halv hyldes penge. Især den russiske dåse skulle være lidt af et scoop.

Så der er fyldt op på kondenseret mælk og uanset, hvor lækkert Dulce de Leche er, så er der grænser for, hvor mange dåser karamel vi kan få spist os igennem.

Så hvad kan du ellers bruge kondenseret mælk til?

Yes, du er skarp. Hjemmelavet is på kondenseret mælk. Og med årstidens bedste starut, rabarber, som syrligt modspil til, lad os være ærlige her, kvalm mælkecreme.

Well, top af med en sprød crumble og jeg tror da nok lige sommeren når nye højder. Især fordi du hverken skal have ismaskinen støvet af eller røre i isen undervejs.

Det er bare ind i fryseren, smid dig i liggestolen og 6 timer og en lækker solskoldning efter, er der hjemmelavet is som har det hele. Sødme, syrlighed, knas og den der bløde konsistens.

Tjek dem ud: 10 søde opskrifter med rabarber

Okay, du er ikke lige rabarbertypen. Altså alle andre sommersager; jordbær, hindbær, stikkelsbær vil også gøre det ret godt i isen.

is med rabarber og crumble - is på kondenseret mælk - opskrift
Eller du kunne jo også hoppe ud i en lidt mere fancy udgave. Den der Key Lime Pie, den er jeg helt sikkert på i nærmeste fremtid.

Andre varianter, siger du. Lad os se. Syrligt, sprødt – jeg tænker:

Is på kondenseret mælk 

  • Key Lime Pie: Digestivekiks + limesaft + limeskal
  • Kaffe + hård nougat
  • Lemon Curd + knust marengs
  • Grillet fersken + pecannødder

Chunky Monkey, Chocolate Chip Cookie Dough, de klassiske banditter?

Det bliver lidt til den søde sige, hvis du spørger mig. Men har du munden fuld af søde tænder, så giver du bare gas :)
Imens så napper jeg resten af rabarberisen. På langs. I sofaen. Den ekstra knogle i nakken er stadig på spil og det kræver rigeligt med is.

Både på nakken og i maven ;)

 

is med rabarber og crumble - is på kondenseret mælk - opskrift

Is med rabarber og crumble

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 8 pers

Ingredienser

Crumble

  • 75 g koldt smør, i tern
  • 100 g hvedemel
  • 50 g lys muscovadosukker, eller 1/2 sukker, 1/2 farin
  • 1/4 tsk salt

Rabarberkompot

  • 700 g rabarber
  • 80 g sukker
  • ca. 3 spsk citron

Is

  • 250 g kondenseret mælk
  • 4 dl piskefløde
  • Korn af 1 vaniljestang
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Crumble

  • Kom hvedemel og smør i en skål. Smuldr det sammen med fingrene indtil du får en crumble, det tager lidt tid. Tilsæt muscovadosukker og bland det i. Tryk dejen sammen til ca. 3 cm rustikke klumper og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag crumble ved 180 grader i ca. 10-15 minutter, til de er gyldne. Tag crumble ud og lad den afkøle helt på en bagerist.

Rabarberkompot

  • Skær rabarberne i ca. 5 cm stykker. Kom dem i et ovnfast fad og vend dem med sukker.
  • Kom folie over fadet og bag ved 200 grader i ca. 25 minutter eller indtil rabarberne er møre.
  • Tag dem ud og lad den afkøle lidt. Kom de møre rabarber i en skål/blender og stavblend/blend dem til en jævn kompot.
  • Smag til med citronsaft. Kompotten skal være let syrlig, så den giver modspil til den søde is.

Is

  • Kom kondenseret mælk, fløde og vanilje i en skål. Pisk det til skum.
  • Vend halvdelen af rabarberkompotten i.
  • Smuldr crumble til ca. 1 cm stykker og bland herefter 1/3 af crumblen i.
  • Fordel isen i en form (her 15 x 20 cm) eller brug en sandkageform.
  • Fordel resten af rabarberkompotten på toppen af isen og brug en kniv til, at lave swirl på toppen.
  • Slut af med crumble.
  • Frys isen i min. 6 timer.

Servering

  • Tag isen ud 20-30 minutter før servering.

Noter

Rabarber kan udskiftes med anden frugt eller bær.
Tilsæt evt. 1/2 tsk ingefær til crumble.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Varme hveder, emailsignaturer og en ekstra knogle i nakken
Next Post: Grissini med salt og rosmarin »

Reader Interactions

Comments

  1. Maria Viborg

    Hej Loui

    Det lyder så lækkert! Det skal jeg prøve. Må jeg høre hvor du har købt aluminiumsformen. Jeg har googlet og kan ikke lige finde en der ligner.

    Mvh Maria

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Maria

      Det er også en farlig god is! Den er købt i Ikea :)

      Mange hilsner
      Louise

  2. Louise Sophie

    Hej Louise, hmmm hvor ser den lækker ud! Jeg overvejer om man skulle prøve mad kammerjunker frem for crumble? Tror du det ville være godt?🥰

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Det er jeg sikker på det vil :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultate.

      God weekend!

  3. Signe

    Hej!

    Jeg tænkte på, hvilken forskel der er, når man bager rabarberne, fremfor at koge det sammen på klassisk vis? :-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Signe,

      Jeg synes, de får en lidt mere intens smag, når de bliver bagt.

      Herudover er det heller ikke nødvendigt at tilsætte væske, så det bliver ligesom bare “ren” rabarber-smag 🙂

  4. Gerd Visby

    Frosne rabarber er vel ok til rabarberkompot? Det vandige vil vel fordampe eller?
    Jeg vil lave en islagkage på mandelbund/nøddebund med nederste lag af kond. Mælk m knust Daim- dernæst et lag is af køns. Mælk m rabarberkompot.
    Bedste hilsner Gerd

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Gerd,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      Ja, det er helt fint med frosne rabarber. Tilsæt evt. lidt mindre vand.

      Lyder som en lækker dessert – del gerne resultatet med os i en kommentar her på bloggen :-)

      Hav en fortsat god dag.

  5. Pia

    Hej loui

    Jeg påtænker at lave din is da den lyder og ser fantastisk lækker ud.
    Jeg vil rigtig gerne være lidt på forkant og lave den denne weeken og serverer den næste weekend. Forbliver crumblen sprød, når den har været frosset?

    Hilsen Pia

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Pia,

      Tak for din kommentar og spørgsmål.

      Crumblen forbliver sprød, også selvom den har været frosset ned – så du kan sagtens lave den på forhånd :-)

      Lad mig endelig høre om resultatet :-)

      Hav en dejlig dag.

  6. Tina

    Hej Louise
    Hvor mange personer er der ca til?
    De bedste hilsner
    Tina

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Tina,

      Tak for dit spørgsmål.

      Herhjemme er der kun til 2 personer 😄 Men der bliver cirka 8 kugler is med en is-ske – så rundt regnet 4-6 personer alt afhængig af, om der er tilbehør til isen, og hvor meget hver person spiser.

      Lad mig endelig høre om resultatet :-)

  7. alberte

    NØJ hvor lækkert, elsker dine opskrifter og har efterhånden prøvet en del, isør dine meatballs i tomatsovs er et kæmpe hit :D
    ville høre om denne is kunne bruges til at lave en islagkage, og hvis ja hvordan? bare hælde massen udover en bund eller? tænkte man evt kunne lave en kiksebund? go dag ;)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Alberte

      Tusinde tak :)
      Det tænker jeg sagtens du kan. Hæld isen i en springform i stedet – og ja da, vil være rigtig lækkert med en kiksebund :D

  8. Anna

    Hej Loui

    Jeg står faktisk midt i at lave rabarberisen, men jeg synes ikke helt, at fløden, vaniljen og den kondenserede mælk vil piskes til skum. Kan det passe, at det tager ret lang tid? Eller behøver konsistensen ikke nødvendigvis være ligeså “skummet” som ved almindeligt flødeskum?

    – Anna

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anna

      Nej, det bliver ikke ligeså “skummet” som flødeskum, men det skal piskes ret tyk.

  9. Stine S.

    Nu har jeg prøvet flere af dine opskrifter og hold nu k… de er bare gode og lykkes bare hver gang. Senest lavede jeg rabarber isen og den gik rent ind hos min ellers rabarber skeptiske mand og børn.

    Svar
  10. Mia

    Hej Louise

    Har fulgt dig længe og du skriver fantastisk og fængende, det skal du vide.
    Jeg arbejder som redaktør og vil bare sige, at det er meget unikt, det som du kan. Du får læseren til, at føle sig talt med på en naturlig og moderne måde, som bestemt ikke er nem kunst, uden det bliver påtaget.
    Du har et særligt talent og er en af de dygtigste jeg har oplevet meget længe.

    Håber du en dag får lyst til at udgive noget. Jeg vil elske at læse med.

    Mange hilsner
    Mia

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mia

      Tusinde tak for din helt fantastiske kommentar, den betyder rigtig meget :)

      Mange hilsner
      Louise

  11. Mette

    Hej Loui

    Det ser fantastisk ud og super flotte billeder.
    Tak for den bedste blog!

    – Mette

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mette

      Tusinde tak, hvor er det bare dejligt at høre :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework