• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Hummus med spinat, feta og pinjekerner

Hummus-nem humus opskrift

Den her kommer til, at revolutionere din sommer! Selv hvis du ikke danser fandango over hummus. Vi er næsten ude i et væddemål her.

Jeg fik omtrent verdens bedste hummus for nogle år siden. Med feta, dild og avocado.

Det er bare lige det, at avokado bliver lidt voldsom(efter min smag), så jeg udskiftede den. Med spinat. Og smed en (kvart) håndfuld pinjekerner i. I mangel på pistacienødder, som var den oprindelige plan. Lidt knas. Bid er ret lækkert i sådan en hummus. Og voilá, hummus som overgår dem alle!

For dævlen den er god. Frisk, men cremet. Og pakket med smag.

Rolls-Royce indenfor hummus’er.

Serveret med de hjemmebagte, sprøde grissinis så er frokosten, snacken, appetizeren klaret.

Jeg kørte det ned som aftensmad i 25 graders varme. To dage i træk.

BONUS: Kom hummus på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Hummus 101

  • Tænker du, at det er lige heftigt nok med både fuldfed feta og olivenolie, så er vi 1. helt uenige, men 2. så udskifter du altså bare olivenolie med vand. Fetaen klarer den cremede konsistens og med alle de andre smage, som spiller ind, så kan du sagtens lave en hummus uden olie her.
  • Hvad med den tahin så? Yes, du kan lave hummus uden tahin. Spørger du mig, så skal den i! Men du behøver ikke spunse afsted til specialkøbmanden. Nap den tahin du kan finde i supermarkedet. Jojo, det er forskel, men din humus står og falder altså ikke med den helt autentiske tahin.
  • Kikærter i dåse eller 5 dages kikærtekogning?

Nu siger jeg lige noget, som man ikke må. Seriøst, det er ikke tiden værd at koge de forbistrede kikærter selv.

Jeg lavede en test. Kogte min 2. portion kikærter i mit liv til den her. Og foruden besværet med planlægning, iblødsætning, skylning, kogning og afkøling, så er lugten i den time kikærterne koger ulidelig! Det er der ingen som fortæller, men jeg siger dig, den er slem. Storslem.

Nå. Men jeg forventede en smagsoplevelse ud over alle grænser efter strabadserne. Tænkte jeg nok var galt på den med den første portion for nogle år siden.

Det var jeg ikke.

Bevares, hjemmekogte kikærter er da fine. De smager som kikærter. Det gør kikærter på dåse også. Og din hummus bliver præcis lige så god med dem – uanset hvor meget overskud du tryller ned i den gryde med hjemmekogte kikærter.

Så.

Der er faktisk ikke rigtig nogle undskyldninger for ikke blende løs af hummus.

Btw, nu vi taler blende. Jeg synes det er nemmest med en stavblender. Men en alm. blender, foodprocessor eller virkelig ihærdig arbejde med en kartoffelmos-maser/piskeris klarer også sagen.

Udover de obligatoriske grøntsagsstænger, så får du lige en håndfuld ideer til din nye sommerfavorit.

 

Brug din hummus

  • Dip til grissini eller sprøde salami chips
  • På en luns lunt grydebrød eller som smørelse i en sandwich med rustikt rugmelsbrød
  • I pitabrød med kylling, grillet laks eller krydret lam/oksekødsstrimler
  • Dyppelse til rugbrødsvridere med serranoskinke
  • Med grove naanbrød

Og ellers så bare med en ske. Uden noget ;)

I selskab med Frank Underwood senere i dag. 

 

Hummus - nem humus opskrift

Hummus_nem-humus-opskrift-2 (2)

Hummus med spinat, feta og pinjekerner

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid5 minutter
Samlet tid5 minutter
Antal: 3 dl

Ingredienser

  • 250 g kikærter
  • 50 g spinat, optøet og drænet fra frost eller blancheret og drænet frisk
  • 125 g blød feta/salatost
  • 1 spsk tahin
  • 1/2 dl friskhakket dild, både top og stængler
  • Saft af 1/2 citron, ca. 2-3 spsk
  • 25 g pinjekerner
  • 6 spsk olivenolie
  • 6 spsk vand, afhængig af, hvor tynd din hummus skal være
  • Salt/peber

Top

  • Friskhakket dild
  • Hakkede pinjekerner
  • Olivenolie
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Bland kikærter, spinat, feta, tahin, dild, citron, pinjekerner, olivenolie og halvdelen af vandet og stavblend/blend det til en jævn hummus. Tilsæt mere vand (eller olivenolie) til du får den ønskede konsistens.
  • Smag til med mere citronsaft, peber og salt. Fetaen kan være meget salt, så smag til.
  • Kom hummus i en skål eller på et serveringsfad og drys med dild, pinjekerner og olivenolie.
  • Server.

Noter

Opbevar i en lukket beholder/glas i køleskabet. Hæld gerne lidt olivenolie på toppen.
Din hummus holder sig frisk i ca. 3 dage.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Grissini med salt og rosmarin
Next Post: Manuel Mode for begyndere | Brug dit kameras fokuspunkter »

Reader Interactions

Comments

  1. Dorrit

    Din hummus er simpelthen en af de bedste, det er nu min favorit – tror jeg da :-)
    Glæder mig til at prøve mere af dit :-)
    Kh
    Dorrit

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Dorrit,

      Tak for din kommentar og de søde ord – hvor er det dejligt at høre at du kan finde inspiration i mine opskrifter :-)

      Hav en rigtig dejlig dag.

  2. mette

    Tak for de skønne opskrifter – glæder mig virkelig til at danse fandango over denne her hummus. Er det vitgtigt at blanchere spinaten – hvorfor ikke bare frisk rå spinat?

    Svar
    • Loui

      Hej Mette,

      Tak for dine fine ord – det varmer :-)

      Ja, det er vigtigt at blanchere spinaten, da det gør teksturen i spinaten mere blød og saftig og den dermed inkorporeres bedre i hummusen.

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål, og lad mig høre om du kunne lide hummusen :-)

      Hav en forrygende dag!

  3. Camilla

    Haps jeg lavede denne i går – virkelig en god ide med feta. Brugte dog lidt flere kikærter og persille i stedet for dild. Men det smagte skønt :D

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework