• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

En madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Fotografering
  • Om
  • Annoncering
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Grissini med salt og rosmarin

Grissini stænger med salt og rosmarin - opskrift på italienske brødpindeHar du fundet snacksene frem til den hellige miniferie? Lagt den gode rosé på køl? Planlagt grillmenuen?

Næ?

Well, lur mig om vi ikke kan finde en løsning på det. De her hjemmebagte grissini er i hvert fald mit bedste bud på godt selskab til hvidvin, øl eller hjemmelavet rabarbersaft, hvis det er der du er. Og bag nu rigeligt, for dine italienske brødpinde forsvinder som dug for solen.

Jeg siger det bare. Årets første opstart af en kulgrill, det kan godt trække ud..

Okay.

Så. Vi har kolde drikke på plads. Og vi har snacks på plads.

Grissinis. De er gode i sig selv, jojo, men en skålfuld dip er næsten en uskrevet følgesvend. Det skal altså til.

Jeg lavede en ny yndling forleden, som blev kørt ned sammen med mine brødsticks. Hvad det var, får du opskriften på i næsten uge. Jeg siger dig, den er helt forrygende. Stay tuned!

Imens så anbefaler jeg, at du napper et pulver-dip-brev og blander med cremefraiche, tjekker delikatessen for halvpebret tapenade eller blæser dine gæster omkuld med en af de her:

Grissini dip og dyppelse

  • Ærtehummus
  • Ranch dip
  • Lakserilette med rygeost
  • Klassisk hummus
  • Fetadip med peberfrugt
  • Hvid bønnedip
  • Oliventapenade
  • Rød pesto med soltørrede tomater
  • Grøn pesto
  • Græskardip

Min favorit? Den der lakserilette med rygeost vil udgøre en ret lækker, topmoderne snack-forret.

Hopper du på den, så hold dine grissini kun med salt og peber og undlad rosmarin. Det spiller ikke helt med laksen.

Er du derimod på den helt klassiske dip, så giv gas med drys og toppings. Det er kun fantasien, som sætter grænser her!

“Kan du ikke bare stikke mig en liste, Louise?” 

Joo.

Så lad gå.

Her får du mine 30 bedste varianter på grissinis – både med fyld og med drys.

BONUS: 30 lækre ideer til topping, drys og fyld til dine grissinis

Grissini stænger med salt og rosmarin - opskrift på italienske brødpinde

Inden du kalder det en onsdag og går på ferie, så lad os lige tale om elefanten i opskriften.

Æggehvide i brøddej!

Yes, men vi er ikke ude i noget høj proteinkur her, æggehviden har en specifik funktion.

På sidste del af mit studie var jeg til eksamen i fødevarekemi med fokus på bagning og stødte på det her med æggehvide i bagning.

Så frem med hornbrillen, lad os tage en hurtig lektion i æggehvidens forunderlige verden.

Det hvide af et æg, altså æggehviden, er ca. 86-88% vand og 10-12% protein. Når æggehviden tilsættes til dej, uden æggeblommen, har den en udtørrende effekt på bagværket (da vi ingen fedt fra blommen har), hvilket er det vi går efter i vores grissinis.
Men vi er ikke ude efter en helt tør kiks, så ved også at tilsætte sukker til dejen, så får vi gjort strukturen mere smidig og stoppet mere fugt ind i, hvilket medfører vi får en grissini, som er tør, men stadig har saftighed og en god krumme.

Men det stopper ikke her. Æggehviden kan skam mere. Du kan nemlig, helt uden ekstra æggesmørrelse, opnå den her lækre gyldne brune farve på skorpen, fordi proteinet i æggehviden øger Maillardreaktionen (bruning) under bagningen.

Der er altså win-win. Så husk æggehviden. Og sukker.

Og hermed er bagekemi-timen ovre.

Go’ ferie :)

Og husk listen med topping og fyld til piv lækre grissinis:

Grissini stænger med salt og rosmarin - opskrift på italienske brødpinde

Grissini stænger med salt og rosmarin - opskrift på italienske brødpinde

Grissini med salt, peber eller rosmarin

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 24 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1,5 dl lunken vand
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 æggehvide
  • 300-325 g hvedemel

Drys

  • Flagesalt
  • Rosmarin
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Smuldr gær i en skål og tilsæt vand. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt salt, sukker, olie og æggehvide.
  • Her har du to muligheder.
  • Du kan tilsætte 1-2 spsk drys (fx. revet parmesan eller rosmarin) til dejen eller du kan holde dejen neutral og give gas med forskellige smagsvarianter bagefter.
  • Kom hvedemelet i lidt af gangen, mens dejen æltes til den er smidig og glat.
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1 time.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 24 stykker.
  • Rul hvert stykke til en tynd pølse på ca. 18 cm og 1 cm i tykkelse.
  • Twist den et par gangen og læg på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl med vand og drys med flagesalt, friskkværnet peber og rosmarin eller dit favorit drys.
  • Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20-25 minutter.
  • Tag dine grissini ud og lad dem afkøle på en bagerist.

Find også opskriften i appDownload louiogbearnaisens opskrifts-app

BONUS: 30 lækre ideer til topping, drys og fyld til dine grissinis

 

Previous Post: « Is med rabarber og crumble
Next Post: Hummus med spinat, feta og pinjekerner »

Reader Interactions

Comments

  1. Michelle

    De er virkelig lækre, har lige bagt dem i dag!
    Hvor længe kan de holde sig? ☺️

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Michelle,

      Tak for din kommentar.

      Dejligt at høre, at du kunne lide de lækre Grissinis :-)

      Ang. dit spørgsmål så er de bedst inden for de første dage, hvor de er friske.

      Hav en skøn dag.

  2. Lea

    Hej!

    Kan grissinierne holde sig sprøde i en lufttæt beholder? Og i så fald – hvor lang tid? ☺️
    De lyder super lækre!

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er ligetil

Start her | Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
guide til fotoudstyr

Gør som over 13.000 andre

Få nye opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2019 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework

Grissini stænger med salt og rosmarin - opskrift på italienske brødpinde

30 lækre ideer
til toppings og fyld

- Bag dine egne grissini med din favorit smag!

x
Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Det' så fintLæs mere