• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Fotografering
  • Om
  • Annoncering
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Grissini med salt og rosmarin

Grissini stænger med salt og rosmarin - opskrift på italienske brødpinde

Har du fundet snacksene frem til den hellige miniferie? Lagt den gode rosé på køl? Planlagt grillmenuen?

Næ?

Well, lur mig om vi ikke kan finde en løsning på det. De her hjemmebagte grissini er i hvert fald mit bedste bud på godt selskab til hvidvin, øl eller hjemmelavet rabarbersaft, hvis det er der du er. Og bag nu rigeligt, for dine italienske brødpinde forsvinder som dug for solen.

Jeg siger det bare. Årets første opstart af en kulgrill, det kan godt trække ud..

Okay.

Så. Vi har kolde drikke på plads. Og vi har snacks på plads.

Grissinis. De er gode i sig selv, jojo, men en skålfuld dip er næsten en uskrevet følgesvend. Det skal altså til.

Jeg lavede en ny yndling forleden, som blev kørt ned sammen med mine brødsticks. Hvad det var, får du opskriften på i næsten uge. Jeg siger dig, den er helt forrygende. Stay tuned!

Imens så anbefaler jeg, at du napper et pulver-dip-brev og blander med cremefraiche, tjekker delikatessen for halvpebret tapenade eller blæser dine gæster omkuld med en af de her:

Grissini dip og dyppelse

  • Ærtehummus
  • Ranch dip
  • Lakserilette med rygeost
  • Klassisk hummus
  • Fetadip med peberfrugt
  • Hvid bønnedip
  • Oliventapenade
  • Rød pesto med soltørrede tomater
  • Grøn pesto
  • Græskardip

Min favorit? Den der lakserilette med rygeost vil udgøre en ret lækker, topmoderne snack-forret.

Hopper du på den, så hold dine grissini kun med salt og peber og undlad rosmarin. Det spiller ikke helt med laksen.

Er du derimod på den helt klassiske dip, så giv gas med drys og toppings. Det er kun fantasien, som sætter grænser her!

“Kan du ikke bare stikke mig en liste, Louise?” 

Joo.

Så lad gå.

Her får du mine 30 bedste varianter på grissinis – både med fyld og med drys.

BONUS: 30 lækre ideer til toppings og fyld til dine grissinis

 

Grissini stænger med salt og rosmarin - opskrift på italienske brødpinde

Inden du kalder det en onsdag og går på ferie, så lad os lige tale om elefanten i opskriften.

Æggehvide i brøddej!

Yes, men vi er ikke ude i noget høj proteinkur her, æggehviden har en specifik funktion.

På sidste del af mit studie var jeg til eksamen i fødevarekemi med fokus på bagning og stødte på det her med æggehvide i bagning.

Så frem med hornbrillen, lad os tage en hurtig lektion i æggehvidens forunderlige verden.

Det hvide af et æg, altså æggehviden, er ca. 86-88% vand og 10-12% protein. Når æggehviden tilsættes til dej, uden æggeblommen, har den en udtørrende effekt på bagværket (da vi ingen fedt fra blommen har), hvilket er det vi går efter i vores grissinis.
Men vi er ikke ude efter en helt tør kiks, så ved også at tilsætte sukker til dejen, så får vi gjort strukturen mere smidig og stoppet mere fugt ind i, hvilket medfører vi får en grissini, som er tør, men stadig har saftighed og en god krumme.

Men det stopper ikke her. Æggehviden kan skam mere. Du kan nemlig, helt uden ekstra æggesmørrelse, opnå den her lækre gyldne brune farve på skorpen, fordi proteinet i æggehviden øger Maillardreaktionen (bruning) under bagningen.

Der er altså win-win. Så husk æggehviden. Og sukker.

Og hermed er bagekemi-timen ovre.

Go’ ferie :)

Og husk listen med topping og fyld til piv lækre grissinis:

BONUS: 30 lækre ideer til toppings og fyld til dine grissinis

 

Grissini stænger med salt og rosmarin - opskrift på italienske brødpinde

Grissini stænger med salt og rosmarin - opskrift på italienske brødpinde

Grissini med salt, peber eller rosmarin

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 24 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1,5 dl lunken vand
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 æggehvide
  • 300-325 g hvedemel

Drys

  • Flagesalt
  • Rosmarin
  • Friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Smuldr gær i en skål og tilsæt vand. Rør gæren ud heri.
  • Tilsæt salt, sukker, olie og æggehvide.
  • Her har du to muligheder.
  • Du kan tilsætte 1-2 spsk drys (fx. revet parmesan eller rosmarin) til dejen eller du kan holde dejen neutral og give gas med forskellige smagsvarianter bagefter.
  • Kom hvedemelet i lidt af gangen, mens dejen æltes til den er smidig og glat.
  • Dæk skålen til med et viskestykke og lad dejen hæve 1 time.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord og del den i 24 stykker.
  • Rul hvert stykke til en tynd pølse på ca. 18 cm og 1 cm i tykkelse.
  • Twist den et par gangen og læg på en bageplade med bagepapir.
  • Pensl med vand og drys med flagesalt, friskkværnet peber og rosmarin eller dit favorit drys.
  • Bag ved 180 grader (alm. ovn) i ca. 20-25 minutter.
  • Tag dine grissini ud og lad dem afkøle på en bagerist.

BONUS: 30 lækre ideer til toppings og fyld til dine grissinis

 

Previous Post: « Is med rabarber og crumble
Next Post: Hummus med spinat, feta og pinjekerner »

Reader Interactions

Comments

  1. Michelle

    De er virkelig lækre, har lige bagt dem i dag!
    Hvor længe kan de holde sig? ☺️

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Michelle,

      Tak for din kommentar.

      Dejligt at høre, at du kunne lide de lækre Grissinis :-)

      Ang. dit spørgsmål så er de bedst inden for de første dage, hvor de er friske.

      Hav en skøn dag.

  2. Lea

    Hej!

    Kan grissinierne holde sig sprøde i en lufttæt beholder? Og i så fald – hvor lang tid? ☺️
    De lyder super lækre!

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Start her | Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
guide til fotoudstyr

Gør som over 17.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Instagram post 2195304912858781028_104938433 Brunkage-test nummer 3: flere krydderier og mørk sirup 🖤 ...endnu en batch på 50+ brunkager, som skal test-spises 😄 #hårdjul
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du fået julebagt? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#christmassweets #christmascookies #brunkager #julesmåkager #småkager #madinspiration #bagværk #bagning #julebagning #bakingaddiction #canonnordic #f52grams
Instagram post 2190220744818839262_104938433 December kræver 3 ingredienser; chokolade, fløde og salt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Chokoladetrøfler 😀 I bunkevis!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Årets første batch er bakset sammen her til aften ...og umiddelbart så holder de ikke ugen ud 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De er farlig gode, men rockersvært at skjule, du har været på rov i kagedåsen - det fyldte gebis afslører det hele 😄🍫
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#chocolatetruffles 
#thebakefeed #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #foodblogeats #platedpics #droolclub #bakeandshare #kageindspiration #chokoladetrøfler #julemad #julekonfekt
Instagram post 2186583418737752471_104938433 Annonce for @victorinox⁠ Det er ren kræs 😋
Og sidste udkald inden, der går kanel, nelliker og kardemomme i alle de søde sager i december.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Toscatærte med sprød mørdej, blød mazarin og knasende nøddekaramel-topping - med et tvist af havsalt 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lidt spark til alt det søde.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Arhmen, jeg siger dig, den er farlig – og heftig. Toscakagen kræver en seriøs sød tand 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Men har du munden fuld af dem, så springer du bare på (og knapper buksen godt op).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Server med syrlig creme fraiche, skoldhed gløgg og udsigten til de lyskæder, du har brugt 4 timer og 10 frosne finger at få bakset op. ✨🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
På både gavl. Æbletræ og den der grønne buks ved hoveddøren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
December kan bare komme an herhjemme 😉🎄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap toscatærten ovre på louiogbearnaisen.dk, find den gode  kniv frem og inviterer de bedste, du kender på toscakage (og blær over oppyntning) ☺️
⁠⠀
Har du fået fikset ude-pyntningen? 😃✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#myvictorinox #baking #thebakefeed #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #foodblogeats #platedpics #droolclub #bakeandshare #kage #toscakage #bagværk #kageindspiration #bageglæde #kagetid
Instagram post 2179949212251171810_104938433 Her er en omgang aftensmad, du kan kaste på madplanen for ugen 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den passer sig selv og smager forrygende godt med ris, naanbrød, chutney og sprød salat 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den klassiske kylling i karry er blevet mixet med Butter Chicken og fået et tvist med kokosmælk. Hvor vi helt præcist er på verdenskortet i dag er lidt i det uvisse 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
En god blanding af alt det bedste til en nem omgang aftensmad med kylling 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad har du på madplanen i dag? 🙋‍♀️ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#chickendinner #garammasala #chickencurry 
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #beautifulcuisines #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #tastingtable #todayfood #easydinner #madinspiration #aftensmad
Instagram post 2177140126186886667_104938433 Sponsoreret. Niks, ingen alt-i-en-pande med kylling, men fuld drøn på efterårssmag 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og får du lige lagt sagerne til rette i Norden Steel panden fra @fiskarsfinland, så ligner det snildt noget som har taget halve dage i køkkenet 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det har det ikke.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
15 minutter ved komfuret.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
20 minutter med en kop kaf' og en tidlig snebold (eller 7) 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så er der serveret - med perlebyg og sprød efterårssalat med fennikel og æble.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kommer til at blæse familien væk om spisebordet med sådan en omgang 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hey, glem alt om at skulle skrabe koteletternes gode stegeskorpe og rodfrugter af bunden - intet brænder fast i panden her.  Heller ikke mens det hele syder i en brandvarm ovn og du kører snebolde ned 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på din fredagsmiddag .. skaftkoteletter med rodfrugter og tranebær ovre på louiogbearnaisen.dk 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #onepanmeal #easydinners #aftensmad #30minutemeals #madfotografering #nemaftensmad #healthydinner #easyfood #foodstylist #OnMyTable #food52 #tastingtable ⁠⠀
#foodblogfeed #storyofmytable #fiskarsnorden #fiskars #tastemade #forkyeah #heresmyfood #sundmad #madinspiration #altienpande
Instagram post 2175758239031682161_104938433 Efterårssalat med sprød fennikel, frisk æble og knasende, ristede valnødder vendt i skarp dressing 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #saladideas #eatwell #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #beautifulcuisines #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #eater #food52 #tastingtable #madinspiration #salat
Instagram post 2174144502185310349_104938433 3 timer på en sjaskvåd mark.
.
På en søndag.
.
Med 3 lag tøj, dobbelt sok og hue helt ned forbi øjenbrynene.
.
Hunde-og sportræning, koordineret grønt outfit og ultrapænt lavt novembersolskin 🙌💛
.
For så at lande dybt i sofaen med skoldhed te, snorkende hundesnude og et (..kæmpe) stykke kanelkage ☺️😀
.
Jojo, 2 dage gammelt, men stadig lige svampet og lige farligt - den bradepande spiser jo ikke sig selv 😅
.
Har du fået bagt farlige godter i weekenden? 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#cake #cinnamoncake #kanelkage #madinspiration #eftermiddagskaffe #madfotografering #sødesager #sweetmagazine #onmytabletoday
Instagram post 2172098700579384442_104938433 sponsoreret. 30 minutters torsdagsmiddag: Bagt kylling og blomkål i spicy mangochutney - serveret med bulgur og grøn, frisk salat 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt. Hurtig. Og uden den evige pre-dinner kamp 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Vi har nogle helt klassiske bestik-knive - altså dem, som jeg købte, da jeg flyttede hjemmefra for 11 år siden. Og jep, de er lige så sløve, som de er pæne 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan et stykke kylling, det skal files 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det betyder, at der er rift om den ene gode kniv herhjemme. Udstrækning, mens bulguren koger og kyllingen steger derudaf.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og så:  3, 2, 1 … Spurt til opvaskemaskinen. Med spidse albuer.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hver evig eneste aften 🤪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Men det slutter nu. For de her lækre steakknive fra @victorinox ligger og flotter på spisebordet de her dage 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøner igennem om det er kylling, hip plantebøf eller en højtbelagt rejemad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det betyder altså en hel del det snit 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Om det er helt almindelig torsdag, til lørdagsbøffen eller Mortens Aften, som lurer lige om hjørnet.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, jeg spår ren glæde fra holdet om spisebordet i år, når bordopdækning er med de her steakknivene, som smutter lige gennem andenstegen uden at det igen ender i trævler 😅
⁠⠀
Andesteg får du ikke, men den ultranemme ‘bagt kylling og blomkål i spicy mangochutney’ finder du lige nu på louiogbearnaisen.dk og i appen 😀👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og steakknivene? Se mere på @victorinox - de findes både med og uden savtakker🔪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#MyVictorinox #foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #beautifulcuisines #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #eater #food52 #tastingtable #todayfood #easydinner #madinspiration #aftensmad

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2019 · www.louiogbearnaisen.dk

Genesis Framework

Vi bruger cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart. Ved fortsat brug af websiden godkender du cookiepolitikken. Det' så fintLæs mere