• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Roulade med rabarberkompot og marengs

marengs roulade med rabarber

De er her! Stænglerne. Det er tid til året bedste råvare; rabarber. Og de kan altså kun lande i en sød sag, som det første.

Nuvel.

Tænker du, at den ligner da mistænkeligt noget, som du så herinde tidligere på måneden? Du er er skarp. Den er god nok. Citron marengs rouladen har fået en overhaling.

Lige siden jeg rullede den sammen første gang, for nogle år siden, har smagsløgene funderet. Stikkelsbær. Æble. Brombær. Keylime pie-ish. Mokkacreme. Ork, der har virkelig været utallige mundvandsløbende versioner oppe og vende ved hver mundfuld. Måske de kommer.

Den første sag på banen blev dog den her;

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Rabarber roulade.

Smag lige på ordet. Yes,  du ved bare, at det er guf for ganen.

Så. Lemon curd udskiftet med rabarber..curd?

Nope. Jeg har ellers produceret en balje rabarbercurd, så det kunne man have hoppet på.

I stedet går vi med den klassiske rabarberkompot. Der hvor rabarberne rigtig får lov at strutte og udøve deres smagsmagi.

Farven, der måtte de have lidt hjælp. Jeg er ikke den store rabarbersort-kender – jeg hapsede det bundt, som lokkede i Føtex. Men altså, der er forskel. Det siger havenyt.dk i hvert fald. På smagen og farven. Dem i min have, som kæmper sig frem i verden pt., er markant rødere.

Det her rabarberbundt måtte have lidt hjælp. I med en håndfuld hindbær og abrakradabra rød rabarberkompot. Det smager nu også meget lækkert med et touch af hindbær.

Og til marengsbunden.

Okay, det bliver en længere udredning det her, men for dævlen (undskyld mormor..) jeg er svært begejstret for min rababerroulade-version ;)

Så bunden. Mandelflager blev udskiftet med hasselnøddeflager. Kæresten var ved, at dø ved duften under bagningen. Mente de kvalte luften.. Jeg trak vejret dobbelt op, fik hele hasselnøddeflage-duften inhaleret. Den er formidabel – og lidt kras for sarte næser.

Ellers blev marengsen smurt ud i et tyndere lag for ekstra sprødhed og lidt mere rulle..vidde? Jojo, det giver da lidt udfordring når rabarberrouladen skal samles, men sprødhed og smagen af hasselnødder dur bare über godt til rabarberkompot, som er noget sødere end lemon curd.

Er du frisk, så spicer du kompotten op.

Mynte, ingefær, lakrids. Haha, ej, den får du altså ikke lov, at kaste i. Lakridstiderne er long gone! Seriøst, skal du have brugt det sidste lakridspulver bagerst i skabet, så lav i stedet en omgang flødekarameller med lakrids.

I’m watching you – ingen lakrids i rabarber på min vagt!

Er der mere, at sige?

Bum bum bum.

Hov ja! Jeg har glemt, at fortælle noget.

Jeg fik tidligere på måneden den ultimative fødselsdagsgave! Altså, som i den bedste nogensinde.

En indbygget reol  – og den står fiks og færdig nu. Inklusiv farvekoordinerede bøger, bar-hylde(r) og en halv regnskov af grønne planter.

Ikea Billy-hack, når det er allerfedest.

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Og lige en serviceoplysning. Er det muligt, at få sådan 5 kasser a 2 meter og 37 cm fragtet hjem.

Yes.

Ind i din Peugeot 107.

2-3 ture frem og tilbage.

Hvem har brug for en trailer..

 

marengs roulade med rabarber

Rabarberkompot

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 250 g rabarber, i grove tern
  • 50 g hindbær
  • 0,5 dl vand
  • 0,75-1 dl sukker, afhængig af rabarbersort
  • ½ vaniljestang
  • ½ citron

Sådan gør du

Rabarberkompot

  • Kom rabarber, hindbær, vand, sukker, vaniljekorn + vaniljestang og citronsaft i en lille gryde.
  • Kog det op og lav det koge ind til rabarberne bliver møre og konsistensen bliver tyk og sirupsagtig.
  • Tag evt. 1-2 skefulde af de møre rabarber op, hvis du gerne vil have større rabarberstykker i din kompot. Kom dem i igen, når kompotten er kogt ind.
  • Smag til med evt. mere sukker og citron.
  • Lad den køle helt af.

Noter

Hindbær kan udelades.
Vil du være sikker på en fast kompot, kan du bruge syltesukker.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

marengs roulade med rabarber

Roulade med rabarberkompot og marengs

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 10 styk

Ingredienser

Dej

  • 5 æggehvider
  • 275 g sukker
  • 80 g hasselnøddeflager

Fyld

  • 6 spsk rabarberkompot
  • 200 g mascarpone
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljeestrakt
  • Revet citronskal

Sådan gør du

Bund

  • Pisk æggehviderne hvide og stive.
  • Tilsæt 1 spsk sukker ad gangen og pisk godt mellem hver, så sukkeret opløses.
  • Pisk marengsen godt igennem.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør marengsen ud i et jævnt lag i en rektangel på 35x40 cm. Drys med hasselnøddeflager
  • Bag ved 180 grader i 10 minutter og skru herefter ned på 140 grader. Bag videre i ca. 15 minutter til marengsen er gylden og fast.
  • Tag bunden ud og lad den afkøle lidt. Læg et skærebræt eller en bageplade med bagepapir på toppen, vip bunden rundt på dette, så siden med hasselnøddeflagerne ligger nederst. Træk forsigtigt bagepapiret af bunden og lad den afkøle helt.

Fyld

  • Pisk mascarpone, fløde og vanilje sammen til en tyk skum. Smag til med revet citronskal.
  • Smør rabarberkompot i et jævnt lag på den afkølede rouladebund og fordel dernæst flødeskummet ovenpå.
  • Rul forsigtet rouladen på den korte led ved hjælp af bagepapiret.
  • Server straks

Noter

Kagen skal serveres straks, da marengsen hurtig bliver blød pga. fyldet.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

Previous Post: « Små tærter med tunmousse
Next Post: Varme hveder, emailsignaturer og en ekstra knogle i nakken »

Reader Interactions

Comments

  1. Margrethe Thomsen

    Tjek lige dit punkt 6 ved bund – der står mandelflager i stedet for hasselnøddeflager. For den lidt utrænede kan det måske give let køkkenstress ;)

    Du må gerne bare slette den her kommentar, den har jo ikke værdi for andre :)

    Vh

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Ov ja, det har du da ret i – tak fordi du gjorde mig opmærksom på det :-)

  2. Dina

    Fantastisk kage!! Mange roser fra mine kolleger, der spurgte efter opskriften :-)
    Bagte bunden dagen inden servering og det gik fint.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Dina

      Hvor er det dejligt at høre :)

  3. Ida

    Fantastisk kage :) Nem at lave og smager skønt. Den skal helt sikkert bages igen.

    Svar
  4. Christina

    Hej
    Kan jeg lave bunden nogle timer inden den skal
    samles og serveres?
    Mvh
    Christina

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christina

      Ja, det kan du sagtens, bunden skal alligevel køle helt af :)

  5. Maja Harder

    Har aldrig kunne li roulade, men denne jer lyder da mega lækker !

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Maja

      Årh, roulade er det bedste i verden :D
      Men ja, det er en lidt utraditionel roulade det her, så håber den kan få dig overbevist ;)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework