• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Roulade med rabarberkompot og marengs

marengs roulade med rabarber

De er her! Stænglerne. Det er tid til året bedste råvare; rabarber. Og de kan altså kun lande i en sød sag, som det første.

Nuvel.

Tænker du, at den ligner da mistænkeligt noget, som du så herinde tidligere på måneden? Du er er skarp. Den er god nok. Citron marengs rouladen har fået en overhaling.

Lige siden jeg rullede den sammen første gang, for nogle år siden, har smagsløgene funderet. Stikkelsbær. Æble. Brombær. Keylime pie-ish. Mokkacreme. Ork, der har virkelig været utallige mundvandsløbende versioner oppe og vende ved hver mundfuld. Måske de kommer.

Den første sag på banen blev dog den her;

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Rabarber roulade.

Smag lige på ordet. Yes,  du ved bare, at det er guf for ganen.

Så. Lemon curd udskiftet med rabarber..curd?

Nope. Jeg har ellers produceret en balje rabarbercurd, så det kunne man have hoppet på.

I stedet går vi med den klassiske rabarberkompot. Der hvor rabarberne rigtig får lov at strutte og udøve deres smagsmagi.

Farven, der måtte de have lidt hjælp. Jeg er ikke den store rabarbersort-kender – jeg hapsede det bundt, som lokkede i Føtex. Men altså, der er forskel. Det siger havenyt.dk i hvert fald. På smagen og farven. Dem i min have, som kæmper sig frem i verden pt., er markant rødere.

Det her rabarberbundt måtte have lidt hjælp. I med en håndfuld hindbær og abrakradabra rød rabarberkompot. Det smager nu også meget lækkert med et touch af hindbær.

Og til marengsbunden.

Okay, det bliver en længere udredning det her, men for dævlen (undskyld mormor..) jeg er svært begejstret for min rababerroulade-version ;)

Så bunden. Mandelflager blev udskiftet med hasselnøddeflager. Kæresten var ved, at dø ved duften under bagningen. Mente de kvalte luften.. Jeg trak vejret dobbelt op, fik hele hasselnøddeflage-duften inhaleret. Den er formidabel – og lidt kras for sarte næser.

Ellers blev marengsen smurt ud i et tyndere lag for ekstra sprødhed og lidt mere rulle..vidde? Jojo, det giver da lidt udfordring når rabarberrouladen skal samles, men sprødhed og smagen af hasselnødder dur bare über godt til rabarberkompot, som er noget sødere end lemon curd.

Er du frisk, så spicer du kompotten op.

Mynte, ingefær, lakrids. Haha, ej, den får du altså ikke lov, at kaste i. Lakridstiderne er long gone! Seriøst, skal du have brugt det sidste lakridspulver bagerst i skabet, så lav i stedet en omgang flødekarameller med lakrids.

I’m watching you – ingen lakrids i rabarber på min vagt!

Er der mere, at sige?

Bum bum bum.

Hov ja! Jeg har glemt, at fortælle noget.

Jeg fik tidligere på måneden den ultimative fødselsdagsgave! Altså, som i den bedste nogensinde.

En indbygget reol  – og den står fiks og færdig nu. Inklusiv farvekoordinerede bøger, bar-hylde(r) og en halv regnskov af grønne planter.

Ikea Billy-hack, når det er allerfedest.

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Og lige en serviceoplysning. Er det muligt, at få sådan 5 kasser a 2 meter og 37 cm fragtet hjem.

Yes.

Ind i din Peugeot 107.

2-3 ture frem og tilbage.

Hvem har brug for en trailer..

 

marengs roulade med rabarber

Rabarberkompot

Udskriv Pin Recipe

Ingredienser
  

Rabarberkompot

  • 250 g rabarber i grove tern
  • 50 g hindbær
  • 0,5 dl vand
  • 0,75-1 dl sukker afhængig af rabarbersort
  • ½ vaniljestang
  • ½ citron

Sådan gør du
 

Rabarberkompot

  • Kom rabarber, hindbær, vand, sukker, vaniljekorn + vaniljestang og citronsaft i en lille gryde.
  • Kog det op og lav det koge ind til rabarberne bliver møre og konsistensen bliver tyk og sirupsagtig.
  • Tag evt. 1-2 skefulde af de møre rabarber op, hvis du gerne vil have større rabarberstykker i din kompot. Kom dem i igen, når kompotten er kogt ind.
  • Smag til med evt. mere sukker og citron.
  • Lad den køle helt af.

Noter

Hindbær kan udelades.
Vil du være sikker på en fast kompot, kan du bruge syltesukker.

 

marengs roulade med rabarber

Roulade med rabarberkompot og marengs

Udskriv Pin Recipe
Tilb. tid 25 min
Samlet tid 25 min
Antal 10 styk

Ingredienser
  

Dej

  • 5 æggehvider
  • 275 g sukker
  • 80 g hasselnøddeflager

Fyld

  • 6 spsk rabarberkompot
  • 200 g mascarpone
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljeestrakt
  • Revet citronskal

Sådan gør du
 

Bund

  • Pisk æggehviderne hvide og stive.
  • Tilsæt 1 spsk sukker ad gangen og pisk godt mellem hver, så sukkeret opløses.
  • Pisk marengsen godt igennem.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør marengsen ud i et jævnt lag i en rektangel på 35x40 cm. Drys med hasselnøddeflager
  • Bag ved 180 grader i 10 minutter og skru herefter ned på 140 grader. Bag videre i ca. 15 minutter til marengsen er gylden og fast.
  • Tag bunden ud og lad den afkøle lidt. Læg et skærebræt eller en bageplade med bagepapir på toppen, vip bunden rundt på dette, så siden med hasselnøddeflagerne ligger nederst. Træk forsigtigt bagepapiret af bunden og lad den afkøle helt.

Fyld

  • Pisk mascarpone, fløde og vanilje sammen til en tyk skum. Smag til med revet citronskal.
  • Smør rabarberkompot i et jævnt lag på den afkølede rouladebund og fordel dernæst flødeskummet ovenpå.
  • Rul forsigtet rouladen på den korte led ved hjælp af bagepapiret.
  • Server straks

Noter

Kagen skal serveres straks, da marengsen hurtig bliver blød pga. fyldet.

 

Previous Post: « Små tærter med tunmousse
Next Post: Varme hveder, emailsignaturer og en ekstra knogle i nakken »

Reader Interactions

Comments

  1. Margrethe Thomsen

    Tjek lige dit punkt 6 ved bund – der står mandelflager i stedet for hasselnøddeflager. For den lidt utrænede kan det måske give let køkkenstress ;)

    Du må gerne bare slette den her kommentar, den har jo ikke værdi for andre :)

    Vh

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Ov ja, det har du da ret i – tak fordi du gjorde mig opmærksom på det :-)

  2. Dina

    Fantastisk kage!! Mange roser fra mine kolleger, der spurgte efter opskriften :-)
    Bagte bunden dagen inden servering og det gik fint.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Dina

      Hvor er det dejligt at høre :)

  3. Ida

    Fantastisk kage :) Nem at lave og smager skønt. Den skal helt sikkert bages igen.

    Svar
  4. Christina

    Hej
    Kan jeg lave bunden nogle timer inden den skal
    samles og serveres?
    Mvh
    Christina

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christina

      Ja, det kan du sagtens, bunden skal alligevel køle helt af :)

  5. Maja Harder

    Har aldrig kunne li roulade, men denne jer lyder da mega lækker !

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Maja

      Årh, roulade er det bedste i verden :D
      Men ja, det er en lidt utraditionel roulade det her, så håber den kan få dig overbevist ;)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Foodstylingtip #18: Brug farveteori
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
For 10 år siden på en højskole havde jeg, ikke helt frivilligt, billedkunst 😅🎨 Jeg har tidligere delt en historie på foodstylinglisten omkring min oplevelse med det fag og en åbenbaring jeg, som jeg har taget med mig i mine madbilleder siden ☺️⁠
⁠⁠
Well, udover den, så lærte jeg om farveteori. Dem findes der et hav af. Altså farveteorier.⁠⁠
⁠⁠
En af dem er den analoge farveteori. At bruge farver, som ligger ved siden af hinanden på farvecirklen. Den kombination giver et harmonisk og roligt billede. ⁠⁠
⁠⁠
Og yes, det er selvfølgelig den, som jeg har brugt i billedet med fersken-iste 🍹⁠⁠(...med en sjat gin i, så der både til nerverne efter aftenens håndboldkamp og sommerlængsler her i snevejret 😄 skal du have et sip med?)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Orange og gule nuancer 🟠🟡 - og så et hint af grøn 🟢 For mest effektivt med den analoge farveteori, så skal der være en dominerende farve og så en sekundær farve.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Flere tips (og historier 😉), klik på linket i bio og kom med på foodstylinglisten 👉 @louiogbearnaisen⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#happyhour #iste #icetea #peachicetea #drinksofinstagram #foodstylingtips #madfotografi #cocktailgram #foodphotographyandstyling 
⁠
⁠
⁠
⁠
Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀ ⁠ Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀
⁠⠀
Altså dine lidt for gode, kreative eller forklarende ideer i et madbillede 👩‍🎨⠀
⁠⠀
Sådan et madbillede, det skal opbygges og det har vi mere end 18 byggesten - og endnu flere metoder og teknikker til! Så den der begrænsning - ouuch, den kan være så svær 😅⠀
⁠⠀
Se bare her 👉 swipe og se billedet med mine “darlings” 😉⠀
Drinks med appelsinskal og så lige servietten. Arhmen, jeg var SÅ begejstret over scenen og storytellingen, som det skabte i min plan. De der drinks, sammen med indbagt brie og osteplatten. Fuld stemning på hygge foran pejsen 😁🔥⠀
⁠⠀
Problemet er bare at drinksene hiver fokus til sig og kommer til at rode i et allerede tætpakket billede med masser af forskellige elementer. De tager, mere end de giver til billedet 👋⠀
⠀
Ofte så står et madbillede bare stærkere ved at gøre det mere enkelt, udvælge og bruge få byggesten og metoder fra værktøjskassen 🧱🧰⠀
⁠⠀
Så “Kill your darlings” – gå indimellem efter klarhed og enkelhed, selvom det nogle gange kan være svært at fjerne  eller du føler dit billede bliver for simpelt og kedeligt. Har du prøvet at hænge fast i det? 👀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠⠀
⁠⠀
#osteplatte #ostebord #appetizers #hyggemad #cheeseboard #bakedbrie #foodstylingtips #cheeseaddict #comfortfood #foodandwine #beautifulcuisines #madfotografi #madinspiration #foodphotography #snacktime #21foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀ ⁠⠀ Er der no FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀
⁠⠀
Er der nogle redskaber, som er uundværlige i foodstyling? Pincetter? Forstøverflaske? Pensler? Marmorbaggrunde? Runde bageriste? ⠀
⠀
Næ. ⠀
⠀
Men der er dog én ting, som jeg ikke kan leve uden ☺️⠀
⁠⠀
En ting, som altid er med i værktøjskassen. En ting, som har fulgt mig de sidste 10 år. En ting, som er blevet brugt i utallige madbilleder.⁠⠀
⁠⠀
Min lille gasbrænder. Bedre kendt, som flammekasteren herhjemme 😄🔥🔥⠀
⁠⠀
For uanset, hvor meget du svitser, griller og bakser med en skorpe - well, så kan den ofte med fordel få et “whooosh af gasbrænderen. Give maden det helt færdige look 😀⠀
⠀
Her er det alt-i-en-pande citronkylling med kartofler, porrer og kikærter, som fik det sidste touch #21foodstylingtips 🔥☺️ ⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #aftensmadinspiration #kylling #chickendinner #chickenrecipes #madinspiration #nemmad #healthycooking #nemmeopskrifter #onepanmeal #madfotografering #sundaftensmad #easydinner
FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework