• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Roulade med rabarberkompot og marengs

marengs roulade med rabarber

De er her! Stænglerne. Det er tid til året bedste råvare; rabarber. Og de kan altså kun lande i en sød sag, som det første.

Nuvel.

Tænker du, at den ligner da mistænkeligt noget, som du så herinde tidligere på måneden? Du er er skarp. Den er god nok. Citron marengs rouladen har fået en overhaling.

Lige siden jeg rullede den sammen første gang, for nogle år siden, har smagsløgene funderet. Stikkelsbær. Æble. Brombær. Keylime pie-ish. Mokkacreme. Ork, der har virkelig været utallige mundvandsløbende versioner oppe og vende ved hver mundfuld. Måske de kommer.

Den første sag på banen blev dog den her;

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Rabarber roulade.

Smag lige på ordet. Yes,  du ved bare, at det er guf for ganen.

Så. Lemon curd udskiftet med rabarber..curd?

Nope. Jeg har ellers produceret en balje rabarbercurd, så det kunne man have hoppet på.

I stedet går vi med den klassiske rabarberkompot. Der hvor rabarberne rigtig får lov at strutte og udøve deres smagsmagi.

Farven, der måtte de have lidt hjælp. Jeg er ikke den store rabarbersort-kender – jeg hapsede det bundt, som lokkede i Føtex. Men altså, der er forskel. Det siger havenyt.dk i hvert fald. På smagen og farven. Dem i min have, som kæmper sig frem i verden pt., er markant rødere.

Det her rabarberbundt måtte have lidt hjælp. I med en håndfuld hindbær og abrakradabra rød rabarberkompot. Det smager nu også meget lækkert med et touch af hindbær.

Og til marengsbunden.

Okay, det bliver en længere udredning det her, men for dævlen (undskyld mormor..) jeg er svært begejstret for min rababerroulade-version ;)

Så bunden. Mandelflager blev udskiftet med hasselnøddeflager. Kæresten var ved, at dø ved duften under bagningen. Mente de kvalte luften.. Jeg trak vejret dobbelt op, fik hele hasselnøddeflage-duften inhaleret. Den er formidabel – og lidt kras for sarte næser.

Ellers blev marengsen smurt ud i et tyndere lag for ekstra sprødhed og lidt mere rulle..vidde? Jojo, det giver da lidt udfordring når rabarberrouladen skal samles, men sprødhed og smagen af hasselnødder dur bare über godt til rabarberkompot, som er noget sødere end lemon curd.

Er du frisk, så spicer du kompotten op.

Mynte, ingefær, lakrids. Haha, ej, den får du altså ikke lov, at kaste i. Lakridstiderne er long gone! Seriøst, skal du have brugt det sidste lakridspulver bagerst i skabet, så lav i stedet en omgang flødekarameller med lakrids.

I’m watching you – ingen lakrids i rabarber på min vagt!

Er der mere, at sige?

Bum bum bum.

Hov ja! Jeg har glemt, at fortælle noget.

Jeg fik tidligere på måneden den ultimative fødselsdagsgave! Altså, som i den bedste nogensinde.

En indbygget reol  – og den står fiks og færdig nu. Inklusiv farvekoordinerede bøger, bar-hylde(r) og en halv regnskov af grønne planter.

Ikea Billy-hack, når det er allerfedest.

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Og lige en serviceoplysning. Er det muligt, at få sådan 5 kasser a 2 meter og 37 cm fragtet hjem.

Yes.

Ind i din Peugeot 107.

2-3 ture frem og tilbage.

Hvem har brug for en trailer..

 

marengs roulade med rabarber

Rabarberkompot

Print opskrift Pin opskrift

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 250 g rabarber, i grove tern
  • 50 g hindbær
  • 0,5 dl vand
  • 0,75-1 dl sukker, afhængig af rabarbersort
  • ½ vaniljestang
  • ½ citron
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Rabarberkompot

  • Kom rabarber, hindbær, vand, sukker, vaniljekorn + vaniljestang og citronsaft i en lille gryde.
  • Kog det op og lav det koge ind til rabarberne bliver møre og konsistensen bliver tyk og sirupsagtig.
  • Tag evt. 1-2 skefulde af de møre rabarber op, hvis du gerne vil have større rabarberstykker i din kompot. Kom dem i igen, når kompotten er kogt ind.
  • Smag til med evt. mere sukker og citron.
  • Lad den køle helt af.

Noter

Hindbær kan udelades.
Vil du være sikker på en fast kompot, kan du bruge syltesukker.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

marengs roulade med rabarber

Roulade med rabarberkompot og marengs

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 10 styk

Ingredienser

Dej

  • 5 æggehvider
  • 275 g sukker
  • 80 g hasselnøddeflager

Fyld

  • 6 spsk rabarberkompot
  • 200 g mascarpone
  • 3 dl piskefløde
  • 1 tsk vaniljeestrakt
  • Revet citronskal
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Bund

  • Pisk æggehviderne hvide og stive.
  • Tilsæt 1 spsk sukker ad gangen og pisk godt mellem hver, så sukkeret opløses.
  • Pisk marengsen godt igennem.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir. Smør marengsen ud i et jævnt lag i en rektangel på 35x40 cm. Drys med hasselnøddeflager
  • Bag ved 180 grader i 10 minutter og skru herefter ned på 140 grader. Bag videre i ca. 15 minutter til marengsen er gylden og fast.
  • Tag bunden ud og lad den afkøle lidt. Læg et skærebræt eller en bageplade med bagepapir på toppen, vip bunden rundt på dette, så siden med hasselnøddeflagerne ligger nederst. Træk forsigtigt bagepapiret af bunden og lad den afkøle helt.

Fyld

  • Pisk mascarpone, fløde og vanilje sammen til en tyk skum. Smag til med revet citronskal.
  • Smør rabarberkompot i et jævnt lag på den afkølede rouladebund og fordel dernæst flødeskummet ovenpå.
  • Rul forsigtet rouladen på den korte led ved hjælp af bagepapiret.
  • Server straks

Noter

Kagen skal serveres straks, da marengsen hurtig bliver blød pga. fyldet.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Små tærter med tunmousse
Next Post: Varme hveder, emailsignaturer og en ekstra knogle i nakken »

Reader Interactions

Comments

  1. Margrethe Thomsen

    Tjek lige dit punkt 6 ved bund – der står mandelflager i stedet for hasselnøddeflager. For den lidt utrænede kan det måske give let køkkenstress ;)

    Du må gerne bare slette den her kommentar, den har jo ikke værdi for andre :)

    Vh

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Ov ja, det har du da ret i – tak fordi du gjorde mig opmærksom på det :-)

  2. Dina

    Fantastisk kage!! Mange roser fra mine kolleger, der spurgte efter opskriften :-)
    Bagte bunden dagen inden servering og det gik fint.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Dina

      Hvor er det dejligt at høre :)

  3. Ida

    Fantastisk kage :) Nem at lave og smager skønt. Den skal helt sikkert bages igen.

    Svar
  4. Christina

    Hej
    Kan jeg lave bunden nogle timer inden den skal
    samles og serveres?
    Mvh
    Christina

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christina

      Ja, det kan du sagtens, bunden skal alligevel køle helt af :)

  5. Maja Harder

    Har aldrig kunne li roulade, men denne jer lyder da mega lækker !

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Maja

      Årh, roulade er det bedste i verden :D
      Men ja, det er en lidt utraditionel roulade det her, så håber den kan få dig overbevist ;)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework