• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Cocktails og drinks til påsken

Jepper! Vi har været der før og nu er vi her igen. For et par år siden lavede jeg det her indlæg i samarbejde med Den Ny Spritfabrik – og jeg havde en fest ;)

Siden er der sket det, at jeg hvert år – lige et par uger inden påske får indbakken fyldt. Med forespørgsler om lån af opskrifter og billeder til de her drinks. Magasiner, nyhedsbreve, blogs – you name it. 

Well, den går jo ikke rigtig. 

Men med al den popularitet, så tænker jeg kun at det er på sin plads, at drinksene og cocktailsene får endnu en plads i spotlyset!

Så here we go – har du ikke drinksene klar til påskefrokosten, så er der hermed serveret. 


 

En lille uges tid så er det påske og ferietid. Jeg har dog allerede taget forskud på glæderne med smækre, lækre cocktail og drinks til påskedagene, som for mig er tid med familie og venner i lange baner. Well, er påsken ikke lig med påskebryg og akvavit spørger du nok?

Næ. Ikke i år.

I år skal vi nemlig have cocktail og drinks. Med aquavit!

Jeps, til alle os som kløjes i den lille skarpe ved påskebordet eller synes den der lunkne øl ikke rigtig når forårsvejret til sokkeholderne, men alligevel ikke helt kan slippe traditionerne, for hey, det skal jo være som det plejer.

I år kan vi få det hele og mere til. Lækre, friske (kolde) drinks. Aquavit til fisken uden et forvredet ansigtsudtryk (andet end ren glæde), syrlige sager til en plet i forårssolen. Lidt mundgodt til efter lammestegen og selvfølgelig brunchdrinks til pigerne (og fyrerne) for den alt for søde Asti er skiftet ud med forårssmag.

Kan du I føle det? Det bliver en formidabel påske :)

Jeg har skrevet en lille præsentation til hver cocktailopskrift, som alle er lavet med enten D Argentum eller D Aurum fra Den Ny Spritfabrik.

Jeg er på ingen måde bartender, men skal vi bare sige, det er da lige før jeg skifter branche, for efter 2-3 drinks på en torsdag formiddag mente jeg klart, at jeg burde være bartender og jeg havde en fest med at lege med andet end mad ;)

Well, here we go – drinks til hele påsken.

Den første her (top-billedet) er perfekt til frokostbordet, især påskebordet med masser af fisk. Jeg brugte en tør sekt til min opskrift, men en almindelig mosserende sag er ligeså god.

Champagnedrink med dild, lime og aquavit

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 1

Ingredienser

  • 2 dl knust is
  • 3 cl. limesaft
  • 2 cl. aquavit D Argentum
  • Frisk dild
  • Limeskiver
  • Agurkeskiver
  • Tør mosserende vin

Sådan gør du

  • Kom is, limesaft og aquavit i en shaker. Ryst det godt sammen.
  • Hæld mixen i en glas, bland limeskiver, agruekskiver og frisk dild i.
  • Fyld glasset op med champagne.

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

Det er ikke påske uden en lammesteg med hele molevitten. Og efter sådan en omgang, som godt kan ligge lidt tungt, er det her den perfekte dessert. Slas cocktail. Jeg brugte en sorbet lavet på sød æblemost og sammen med den syrlige/salte/skarpe er det den perfekte afslutning på en god middag. Og jeps, du må godt få 2 gange ;)

Aquavit

Æblesorbet med aquavit

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 1

Ingredienser

  • 2 kugler æblesorbet, sød
  • 2 cl. aquavit D Aurum
  • Citronsaft
  • Salt

Sådan gør du

  • Dyp et glas i citronsaft og dernæst i salt.
  • Kom æblesorbet i glasset og hæld aquavit over.
  • Lad det smelte til slush-ice konsitens.
  • Server straks. Evt. med lidt ristede, karameliserede nødder.

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

Påskefrokosten er ovre, ligeledes er påskemiddagen. Mørket har lagt sig pænt udenfor, der er krudtet op i ‘garen (cigaren) og på pladespilleren ligger der crooner-musik. Ahh, det er tid til drinks og den her slår den traditionelle cognac med mange, mange længder.

Aquavit

Fennikeldrink med aquavit

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 2

Ingredienser

  • Friskpresset fennikeljuice, 1 fennikel+ 1 grønt æble presset i juicer
  • Saft fra 1 citron
  • sirup, smagsneutral
  • 6 cl aquavit D Aurum
  • Knust is

Sådan gør du

  • Kom juice, citronsaft, sirup, aquavit og knust is i en shaker og shake det rigtig godt.
  • Hæld det i 2 høje glas og server straks.

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

Aquavit - Loui&bearnaisen (4)Brunch? Eller bare velkomstdrink der klokken 17-ish, hvor man lige kan snuppe den sidste forårssol på terrassen. Glem alt om sød Asti eller hvad du nu plejer at diske op med, i år skal det være frisk og spicy. Citron, ingefær og krydderi – dine gæster vil have mere, jeg siger det bare.

Velkomstdrink med Aquavit

Spicy velkomstdrink

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 6

Ingredienser

  • 2 dl lemonade
  • 10-12 cl. Aquavit D Aurum
  • 3 ginger beer
  • Citronskiver

Sådan gør du

  • Bland lemonade og aquavit.
  • Fordel det i høje glas, sammen med citron skiver.
  • Hæld ginger beer i glassende.
  • Server straks.

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

Aquavit - Loui&bearnaisen (2)

Efter påskefrokosten og inden chokoladepåskeæggene skal spises er det ret lækkert med en pause udenfor i solen. Saml gæsterne, giv dem sådan en drink her i hånden og du er årets vært.

drinks og cocktails med Aquavit

Hyldeblomst og aquavit

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 2

Ingredienser

  • 6 cl hyldeblomstsaft
  • Dansk vand
  • Citronskiver
  • 4 cl Aquavit D Argentum
  • Is

Sådan gør du

  • Kom hyldeblomstsaft, citronskiver. aquavit og is i 2 glas.
  • Top med dansk vand.
  • Server straks.

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

// Indlægget blev lavet i samarbejde med Den ny spritfabrik i marts 2015

 

 

Previous Post: « Gulerodskage med flødeost-citron topping
Next Post: 5 friske kager med citron – perfekt til påske »

Reader Interactions

Comments

  1. Liselotte

    Smagte den sidst og håber faktiskat jeg finder flaskerne i dag. Søndagsavisen har en konkurrence med dem :;)
    http://sondagsavisen.dk/madogsundhed/2015-03-23-vind-dansk-luksussnaps-til-paskebordet-10-flasker-pa-hojkant/

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Liselotte

      Håber du fandt flaskerne :)

  2. Emma

    Hej Louise

    Fedt med et gennemarbejdet og mega lækkert indlæg som er sponsoret. Dejligt forfriskende i blogland, hvor de indlæg ofte er ret dårlig kvalitet efter min mening. Hvis du holder den standard så kom endelig med flere spændende samarbejder på bloggen.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Emma

      Tusinde tak, det er jeg rigtig glad for at høre :)

  3. Susan

    Øj, nogle mega lækre drinks, dem skal jeg sikkert prøve i påsken :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Susan

      De er så gode :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart Har du indimellem tænkt, at det kunne være rart med feedback på dine madbilleder? ⁠
⁠
Eller synes, du ofte sidder lidt fast og går i stå med tvivl, usikkerhed og spørgsmål? ⁠
⁠
Måske har du overvejet en live-foodstylingworkshop?⁠ 🤔⁠
⁠⁠
Ofte bliver jeg spurgt om jeg ikke holder sådan en. ⁠
⁠
Det gør jeg ikke. ⁠
⁠
For jeg oplever bare ikke, at det er den bedste måde at lære madfotografering på, fordi: ⁠⁠
⁠⁠
👉 Du har ikke et prof. studio derhjemme inkl. udstyr, props, vinduer, når du rent faktisk skal bruge det, som du har lært på workshoppen.⁠⁠
👉Du skal dele undervisningen med 8-10 andre. Også Lotte, som snakker hele tiden.⁠⁠
👉Du kan ikke bestemme tempoet for din egen læring.⁠
👉 Du kan huske max 10-15% bagefter.⁠
👉Du kan umuligt lære og øve alle aspekter af madfotografering på én eftermiddag (eller en weekend) uanset, hvor sej du er.⁠⁠
⁠⁠
Men workshops har en pointe - når der er flere med, så er der mere værdiudveksling og flere forskellige resultater. Og du kan få feedback på dit arbejde😃⁠
⁠⁠
Derfor har jeg lavet noget nyt i år, noget jeg har overvejet det meste af 2020: Et foodstyling-gruppeforløb 🙌⁠
⁠⁠
Foodstyling PRO er et 'do it together' gruppe-coaching program, for dig, som er topmotiveret og vil tage bedre madbilleder - uden tvivl, overvældethed og “det er også fordi..”-undskyldninger. ⁠⁠
⁠⁠
På Foodstyling Pro kombinerer vi high touch support, personlig feedback og gruppe-sparring 💪⁠
⁠⁠
Det betyder, at du hænger ud med mig (og min kaffeånde pustende i nakken) og 9 andre topmotiverede kursusdeltagere i en lukket Facebookgruppe, på 4 video-sessioner og aldrig kommer til at gå i stå med tvivl og spørgsmål, mens du tager bragende gode madbilleder 😀⁠
⁠⁠
Jep, vi træner vi sammen. Ikke i tætpakkede, hæsblæsende 2 dage. Men hen over 3 måneder med fuld fokus på dine madbilleder.⁠⁠
⁠⁠
Det bliver en fest 🥳⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstylingholdet 🔎⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Bagte rodfrugter med myntecreme og ristede græskarkerner 😋)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodstylingandphotography #foodphotography #foodstylingtips #foodstylingmasterclass #aftensmadinspiration #rodfrugter #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. De For nogle uger siden fik jeg en sød kommentar. Den handlede om, hvor sjovt det var at se min udvikling fra Louiogbearnaisen for 10 år siden og til i dag - særligt på billedefronten.⁠⁠
⁠⁠
Indimellem har jeg haft lyst til at slette godt og vel 5 år af indholdet på bloggen. Ikke fordi opskrifterne er dårlige, men fordi billederne er tåkrummende 😅⁠
⁠⁠
Men de bliver der.  For de er den bedste reminder. ⁠⁠
⁠⁠
For dig, der måske føler, at du slet ikke er kreativ, har et medfødt styling-talent eller tænker du aldrig vil kunne tage gode madbilleder 😔⁠
⁠⁠
Vi starter alle et sted. Og jeps, jeg startede helt, heeeeelt fra bunden. Du kan bare swipe og se nogle af mine tidligere billeder 🙈⁠
⁠⁠
Jaa?⁠ 😉⁠
⁠⁠
Foodstyling handler ikke om talent, kreativitet eller held. Det handler om, hvilke teknikker, metoder og værktøjer som virker og hvordan du bruger dem. ⁠
⁠⁠
Og det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+ bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere blændende gode madbilleder med konkrete og enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠
⁠⁠
Klik på link i bio @louiogbearnaisen og læs mere om Foodstyling Masterclass⁠ 👉⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #foodstylingkursus #madfotografering #foodphotography #foodstylingandphotography #madbilleder #foodstylingmasterclass
Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠ ⁠⁠ Wa Phew, det var #21foodstylingtips! ⁠⁠
⁠⁠
Wauw, det har været forrygende med alle jer, som har hængt ved, tagget, DM’et og delt jeres madbilleder med mig gennem januar og har haft lyst til at være med på det mundrette tema: ⁠⁠
⁠⁠
“Krudt-op-for-madbillederne-januar-og-gør-klar-til-at-lægge-2021-feedet-ned-med-bragende-gode-madbilleder”⁠ 😄⁠
⁠⁠
Kæmpe high five 🙌⁠
⁠⁠
Vi fejrer det med små, lækre marengskager med mascarponecreme og bær 🍒⁠
⁠⁠
Vi har været gennem så mange områder af foodstyling, teknikker, metoder, mindset og et hav af madbilleder. Og jeg håber sådan, at du har tyvstjålet det hele undervejs og fået fif'ene brugt ? 📸⁠
⁠
Hvilket tip har været din favorit? 😃⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠
⁠⁠
#marengs #petitcake #kagetid #kage #droolclub #cakeinspiration #sweettreats #kageinspiration #foodstyling #canonnordic #adobelightroom #lightroomedit #foodphotographyandstyling #madfotografering #lækkerier #kagebord #sødesager
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework