• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Cocktails og drinks til påsken

Jepper! Vi har været der før og nu er vi her igen. For et par år siden lavede jeg det her indlæg i samarbejde med Den Ny Spritfabrik – og jeg havde en fest ;)

Siden er der sket det, at jeg hvert år – lige et par uger inden påske får indbakken fyldt. Med forespørgsler om lån af opskrifter og billeder til de her drinks. Magasiner, nyhedsbreve, blogs – you name it. 

Well, den går jo ikke rigtig. 

Men med al den popularitet, så tænker jeg kun at det er på sin plads, at drinksene og cocktailsene får endnu en plads i spotlyset!

Så here we go – har du ikke drinksene klar til påskefrokosten, så er der hermed serveret. 

En lille uges tid så er det påske og ferietid. Jeg har dog allerede taget forskud på glæderne med smækre, lækre cocktail og drinks til påskedagene, som for mig er tid med familie og venner i lange baner. Well, er påsken ikke lig med påskebryg og akvavit spørger du nok?

Næ. Ikke i år.

I år skal vi nemlig have cocktail og drinks. Med aquavit!

Jeps, til alle os som kløjes i den lille skarpe ved påskebordet eller synes den der lunkne øl ikke rigtig når forårsvejret til sokkeholderne, men alligevel ikke helt kan slippe traditionerne, for hey, det skal jo være som det plejer.

I år kan vi få det hele og mere til. Lækre, friske (kolde) drinks. Aquavit til fisken uden et forvredet ansigtsudtryk (andet end ren glæde), syrlige sager til en plet i forårssolen. Lidt mundgodt til efter lammestegen og selvfølgelig brunchdrinks til pigerne (og fyrerne) for den alt for søde Asti er skiftet ud med forårssmag.

Kan du I føle det? Det bliver en formidabel påske :)

Jeg har skrevet en lille præsentation til hver cocktailopskrift, som alle er lavet med enten D Argentum eller D Aurum fra Den Ny Spritfabrik.

Jeg er på ingen måde bartender, men skal vi bare sige, det er da lige før jeg skifter branche, for efter 2-3 drinks på en torsdag formiddag mente jeg klart, at jeg burde være bartender og jeg havde en fest med at lege med andet end mad ;)

Well, here we go – drinks til hele påsken.

Den første her (top-billedet) er perfekt til frokostbordet, især påskebordet med masser af fisk. Jeg brugte en tør sekt til min opskrift, men en almindelig mosserende sag er ligeså god.

Champagnedrink med dild, lime og aquavit

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 1

Ingredienser

  • 2 dl knust is
  • 3 cl. limesaft
  • 2 cl. aquavit D Argentum
  • Frisk dild
  • Limeskiver
  • Agurkeskiver
  • Tør mosserende vin
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom is, limesaft og aquavit i en shaker. Ryst det godt sammen.
  • Hæld mixen i en glas, bland limeskiver, agruekskiver og frisk dild i.
  • Fyld glasset op med champagne.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Det er ikke påske uden en lammesteg med hele molevitten. Og efter sådan en omgang, som godt kan ligge lidt tungt, er det her den perfekte dessert. Slas cocktail. Jeg brugte en sorbet lavet på sød æblemost og sammen med den syrlige/salte/skarpe er det den perfekte afslutning på en god middag. Og jeps, du må godt få 2 gange ;)

Aquavit

Æblesorbet med aquavit

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 1

Ingredienser

  • 2 kugler æblesorbet, sød
  • 2 cl. aquavit D Aurum
  • Citronsaft
  • Salt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Dyp et glas i citronsaft og dernæst i salt.
  • Kom æblesorbet i glasset og hæld aquavit over.
  • Lad det smelte til slush-ice konsitens.
  • Server straks. Evt. med lidt ristede, karameliserede nødder.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

Påskefrokosten er ovre, ligeledes er påskemiddagen. Mørket har lagt sig pænt udenfor, der er krudtet op i ‘garen (cigaren) og på pladespilleren ligger der crooner-musik. Ahh, det er tid til drinks og den her slår den traditionelle cognac med mange, mange længder.

Aquavit

Fennikeldrink med aquavit

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 2

Ingredienser

  • Friskpresset fennikeljuice, 1 fennikel+ 1 grønt æble presset i juicer
  • Saft fra 1 citron
  • sirup, smagsneutral
  • 6 cl aquavit D Aurum
  • Knust is
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom juice, citronsaft, sirup, aquavit og knust is i en shaker og shake det rigtig godt.
  • Hæld det i 2 høje glas og server straks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Aquavit - Loui&bearnaisen (4)Brunch? Eller bare velkomstdrink der klokken 17-ish, hvor man lige kan snuppe den sidste forårssol på terrassen. Glem alt om sød Asti eller hvad du nu plejer at diske op med, i år skal det være frisk og spicy. Citron, ingefær og krydderi – dine gæster vil have mere, jeg siger det bare.

Velkomstdrink med Aquavit

Spicy velkomstdrink

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 6

Ingredienser

  • 2 dl lemonade
  • 10-12 cl. Aquavit D Aurum
  • 3 ginger beer
  • Citronskiver
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Bland lemonade og aquavit.
  • Fordel det i høje glas, sammen med citron skiver.
  • Hæld ginger beer i glassende.
  • Server straks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Aquavit - Loui&bearnaisen (2)

Efter påskefrokosten og inden chokoladepåskeæggene skal spises er det ret lækkert med en pause udenfor i solen. Saml gæsterne, giv dem sådan en drink her i hånden og du er årets vært.

drinks og cocktails med Aquavit

Hyldeblomst og aquavit

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 2

Ingredienser

  • 6 cl hyldeblomstsaft
  • Dansk vand
  • Citronskiver
  • 4 cl Aquavit D Argentum
  • Is
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom hyldeblomstsaft, citronskiver. aquavit og is i 2 glas.
  • Top med dansk vand.
  • Server straks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

// Indlægget blev lavet i samarbejde med Den ny spritfabrik i marts 2015

 

 

Previous Post: « Nyhedsbrev – går du glip af noget?
Next Post: 5 friske kager med citron – perfekt til påske »

Reader Interactions

Comments

  1. Liselotte

    Smagte den sidst og håber faktiskat jeg finder flaskerne i dag. Søndagsavisen har en konkurrence med dem :;)
    http://sondagsavisen.dk/madogsundhed/2015-03-23-vind-dansk-luksussnaps-til-paskebordet-10-flasker-pa-hojkant/

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Liselotte

      Håber du fandt flaskerne :)

  2. Emma

    Hej Louise

    Fedt med et gennemarbejdet og mega lækkert indlæg som er sponsoret. Dejligt forfriskende i blogland, hvor de indlæg ofte er ret dårlig kvalitet efter min mening. Hvis du holder den standard så kom endelig med flere spændende samarbejder på bloggen.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Emma

      Tusinde tak, det er jeg rigtig glad for at høre :)

  3. Susan

    Øj, nogle mega lækre drinks, dem skal jeg sikkert prøve i påsken :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Susan

      De er så gode :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework