Bag lækre blåbærmuffins med vanilje, citron og sprød crumbletop (eller uden). Nem og hurtig opskrift på blåbær muffins, som holder sig saftige her.
Såå aprilsnar. Jeg lavede den bedste. En helt klassisk med kronhjort i haven.
Og yes, resten af weekenden har jeg så spankuleret rundt, gnægget, godtet mig over, at jeg vandt i år med ‘snaren. Det er vigtigt herhjemme ;)
For at fejre sejren røg der blåbærmuffins på søndagsbordet.
Plus crumbletop. Og lige en anelse frosne blåbær, well, så var der kræs for ganen.
Altså da de da lige gad rykke sig ud af muffinspladen. Seriøst, jeg smurte og smurte. Smør op til begge ører og mere til. Melede oveni og også et drys rasp.
Wah wah waaah. Lang næse.
De rørte sig ikke ud af flækken. Jeg giver muffinpladen skylden. Måske burde man overveje indkøb af de papirsforme, frem for at stå med en dolk og hakke i en teflonform. Hver evig eneste gang.
Jojo.. det kan da også være der problemet ligger. Teflon og sabel.
Ud kom de.
I ét eller flere stykker.
Og ned røg de.
Med kaffe i stride strømme.
Relateret: Solbærmuffins med marcipan og yoghurt
Den var tiltrængt. Der er firbenet feriebarn på besøg. Og sammen med den 6 månders slyngel, som huserer her til hverdag, så har der været fart på!
Nuvel, er der fart på! Der er stadig to pelsede gutter, som lige sætter ekstra tryk på kaffemaskinen en dag endnu.
Jeg tænker, at der er plads til en blåbærmuffin eller to.
Man gnægger vel stadig over aprilsnaren, ikke ;)
Blåbærmuffins uden crumble:
- Jeps, du kan sagtens lave dem uden crumble, hvis de skal være endnu nemmere. Så undlader du bare det step i opskriften.
Tip til frosne blåbær eller frugt i dine muffins:
- Bruger du frosne blåbær eller anden frossen frugt, så vend dem i 2 tsk mel eller majsstivelse inden de vendes i dejen, det forhindrer, at de synker til bunden.
Ekstra fyld:
- Kom 50-75 g hakket hvid chokolade i de her blåbærmuffins – det er kræs!

Blåbærmuffins med crumble
DET SKAL DU BRUGE
- 1 muffinplade
Ingredienser
- 180 g mel
- 150 g sukker
- 1/2 tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- Korn af 1/2 stang vanilje
- 1 æg
- 0,75 dl mælk
- 1,25 dl neutral olie, her rapsolie
- 100 g blåbær
- 1 spsk revet citronskal
Crumble
- 40 g smør
- 75 g sukker
- 35 g mel
Sådan gør du
Muffindej
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
- Rør i en anden skål vanilje, æg, mælk og olie sammen.
- Sigt de tørre ingredienser i den våde blanding og fold dejen sammen.
- Det er vigtig dejen foldes/røres og ikke piskes.
- Vend blåbær og citronskal i.
- Fordel dejen i 10 muffinsforme i en muffinspande.
Crumble
- Kom alle ingredienserne i en skål og smuldr dem sammen til en crumble med fingrene.
- Det kræver lidt tålmodighed..
- Drys crumble på toppen af hver muffins.
- Bag muffins ved 200 grader (alm. ovn) i ca. 18-20 minutter.
- Lad dem køle 2-3 minutter i muffinspladen og vip dem herefter forsigtig ud.
- Lad dem afkøle på en bagerist.
Noter
- Blåbær kan udskiftes med andet bær.
- Bruger du frosne blåbær, så vend dem i 2 tsk mel eller majsstivelse inden de vendes i dejen, det forhindrer, at de synker til bunden.
Hej kan man evt fryse disse muffins?
Hej Ditte,
Jeps, disse blåbærmuffins kan sagtens fryses, så lav du bare en ordentlig portion :-)
God bagelyst!
Har lille bagt disse… hold nu op de er gode, vild med den sprøde top oven på den bløde kage😍
Tusinde tak Mie – hvor er det bare fantastisk at høre 🙏😋
Hav en fortsat skøn dag!
Jeg er ikke så meget til bærmuffins, men de her er da klart de bedste jeg nogensinde har smagt. Tusinde tak den opskrift.
Hej Tina,
Tusinde tak for din kommentar og de fine ord – så dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften.
Hav en forrygende dag!
Mon de er gode efter en tur i fryseren?
Er i fuld gang med at fylde fryseren med barselskage, og de her muffins lyder simpelthen for lækre 😍
Hej Sandra,
Tak for din kommentar og dit spørgsmål til opskriften.
Disse blåbærmuffins kan sagtens fryses, så lav du bare en ordentlig portion, så du har nok til alle dine gæster :-)
Held og lykke!
De smager rigtigt godt! Dog flød de ud af papirformene (havde ikke andre forme). Hvad gør man, for at de bliver i og topper?
Hej Adeviye,
Tak for din kommentar og dejligt at høre, at du kunne lide dem :-)
Det lyder lidt som om bagepulveret i din dej ikke har været optimalt. Det kan evt. være fordi du har mixet dejen for “hårdt” sammen.
Håber det lykkes næste gang :-)
Hav en skøn aften.