• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Ostebrød med krydderurter og hvidløgssmør | madbrød

oste brød med hvidløg og krydderurter - brød til suppe

Heftig sag.

Perfekt til suppe.

For os, der har været ude med snue i godt vel et par uger.

Nuvel. Persiennerne er rullet op igen. Lige om hjørnet venter grillen. Her går madbrødet også ret godt til. Steaks, pøls eller ræ’tig krydrede (fedtede) ribs – det er en sikker vinder!

Opskriften på det ultimative madbrød til både suppe og grillmad finder du i bunden af indlægget her.

…

Til dig, der er her for madbillederne!

Baggrunden under ostebrødene. Kan du gætte, hvad vi er ude i?

Scroll lige op.

Gnid øjnene.

Kig grundigt på billedet.

Træ?

Nope.

Tapet?

Heller ikke.

Hyldepapir, så?

Snydt, pomfrit.

Or not. 

Jeg har haft tegnedrengen oppe af den dybe, nordjyske lomme. Der er en trend i madfotografering og foodstyling pt.

V-i-n-y-l (-baggrunde).

Og.

De koster knaster.

For et billede printet med halvdårlig opløsning på en voksdug.

Yes.

Jeg bestilte 8 styk. 3 webshops.  5 af dem kom. 2 voksduge var der, at hive mundvigen opad over.

Den her var ikke en af dem..

Så inden du halser ud (ind på nettet), begejstret klikker vinylbaggrunde i kurven og flår bankkontoen.

Hooold inde!

Tjek lige størrelse (min. 60 x 90 cm), kvalitet og print.

Og overvej  så om de baggrunde, som du bestiller egentlig passer til din billedstil og dit brand.

Eller er du bare hovedkulds forelsket i struktur, farver og “materialet”.

I get it.

Sådan nogle baggrunde kan være et helt billede i sig selv :)

Det er bare det, at baggrunde er fundamentale for et godt madbillede. En baggrund samler billedet og sætter stemningen, den er grundlaget for dit billede. Og det er fuldstændig ligegyldigt, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer.

I min helt personlige optik er baggrunde 50% af et billede – og alt det andet resten. Et billede står eller falder afhængig af baggrunden.

Baggrunden skal fremhæve din mad, ikke overskygge den.

Så hav fokus på tekstur, farve og mønster – det kan være så fristende, at bruge den frækkeste baggrund med gammelt træ, afskallet maling, 7-10 farver og hele pivtøjet. Det bliver ofte bare noget makværk.

Problemet, at baggrunden overskygger det vigtigste; nemlig maden. Din superstar.

vinyl baggrunde

Vi diskuterede sagen med vinyl i sidste uge i FB-gruppen for de seje studerende på Foodstyling Masterclass.

Og så på dem her.

“E”

Don’t go there. 

I stedet skal du svinge blikket herover.

På onsdag åbner Foodstyling Masterclass for forårsholdet officielt – men skal du med til Early-bird fest, så er det her ovre, at det sker.

Du kan både tjekke videoen ud i studiegruppen, hvor jeg taler om mit nylige (pebrede) indkøb af vinyl, hvad du skal gå efter og hvordan du selv får fingre i vinylbaggrunde, som passer til dig.

Og på kurset.

Well, frem for, at bruge din tid på at stirre på andres madbilleder og baggrunde, så fokuserer du på dine egne, effektive madbilleder, som passer til din blog og dit brand.

Du lærer, hvordan du tager madbilleder i din egen stue uanset plads og erfaring – slut med flere hårudtrækkende timer bag kameraet, hvor du skal styler på må og få. Slut med at kaste penge efter baggrunde og props, som bare ikke er heeelt spot on til dine billeder.

På kurset følger du en enkel arbejdsproces, som guider dig fra opskrift, til bedste baggrund, til færdigredigeret billede. Et madbillde som afspejler dig/et brand og tiltrækker de ideelle følgere og kunder.

Det er det madfotografering og foodstyling er for mig. Det handler ikke kun om et pænt madbillede, det handler om den samlede visuelle pakke.

Jeg er så klar til næste uge – det bliver en fest :)

Det stiveste puds er fundet frem og håret er vandkæmmet.

Du kan jo lige overveje om du skal med, mens du smækker det her ostegilde sammen til søndagssuppen :)

Den her vil passe ret godt: cremet suppe med blomkål og dild

oste brød med hvidløg og krydderurter - brød til suppe

Ostebrød med krydderurter og hvidløgssmør

Lækkert madbrød
Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 1 brød

Ingredienser

Brød

  • 25 g gær
  • 3,5 dl lunken vand
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk Herbes de provence
  • 100 g revet ost
  • 100 g groft mel, her rugmel
  • 400-500 g hvedemel

Topping

  • 1 kugle frisk mozarella, delt i mindre stykker
  • 3 spsk revet parmesanost
  • 50 g revet ost, ex. mozzarella, cheddar eller emmentaler
  • 3 spsk blødt smør
  • 2 tsk Herbes de provence
  • 1-2 fed hvidløg, presset
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Smuldr gær i en skål.
  • Tilsæt vand og rør gær ud heri.
  • Kom honning, olivenolie, salt, krydderier, ost og groft mel i og rør godt rundt.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, mens dejen æltes.
  • Ælt/rør dejen på en røremaskinen i ca. 5-7 minutter til den smidig og slipper skålens kanter.
  • Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve ca. 1.5-2 timer til dobbelt størrelse.
  • Kom dejen ud på en meldrysset bord og del den i 12 stykker.
  • Form stykkerne til boller og placer dem i en smurt springform, støbejernspande eller rundt fad.
  • Lad den efterhæve ca. 40 minutter.

Topping

  • Rør smør med krydderier og hvidløg.
  • Smør toppen af bollerne med hvidløgssmørret.
  • Fordel stykker af mozzarella, revet parmesanost og revet på toppen og mellemrummene af brødene.
  • Kom brødene i ovnen ved 200 grader i ca. 40-45 minutter.
  • Kom et stykke stanniol over brødet halvvejs, så osten ikke brænder på.
  • Tag brødene ud og lad dem køle 10 minutter inden servering.
  • Server nybagte, mens osten stadig er smeltende og varm.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « [Video #3] Skab bedre madbilleder med din smartphone
Next Post: Det bedste kamera til madfotografering »

Reader Interactions

Comments

  1. Pernille

    Super lækkert brød! Jeg bagte brødet i et lasagnefad ca. 30×22 cm, og det passede perfekt i størrelsen.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Fantastisk – tak for tippet 🤩👍

      Hav en fantastisk dag!

  2. Jannie

    Jeg havde ønsket der stod hvor stor en form der skal bruges, min blev vist lidt for lille, så de bagte ud over form og ost i hele bunden af ovnen 😂😂

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Åh nej 😮

      Hvilken størrelse form brugte du?

      Håber brødet blev godt alligevel og var den ekstra rengøring af ovnen værd 😊

  3. Christina

    Brødet her, er virkelig godt. Det er ikke sidste gang det bliver bagt.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christina

      Yeah :) Dejligt, at høre :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework