• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Ostebrød med krydderurter og hvidløgssmør | madbrød

oste brød med hvidløg og krydderurter - brød til suppe

Heftig sag.

Perfekt til suppe.

For os, der har været ude med snue i godt vel et par uger.

Nuvel. Persiennerne er rullet op igen. Lige om hjørnet venter grillen. Her går madbrødet også ret godt til. Steaks, pøls eller ræ’tig krydrede (fedtede) ribs – det er en sikker vinder!

Opskriften på det ultimative madbrød til både suppe og grillmad finder du i bunden af indlægget her.

…

Til dig, der er her for madbillederne!

Baggrunden under ostebrødene. Kan du gætte, hvad vi er ude i?

Scroll lige op.

Gnid øjnene.

Kig grundigt på billedet.

Træ?

Nope.

Tapet?

Heller ikke.

Hyldepapir, så?

Snydt, pomfrit.

Or not. 

Jeg har haft tegnedrengen oppe af den dybe, nordjyske lomme. Der er en trend i madfotografering og foodstyling pt.

V-i-n-y-l (-baggrunde).

Og.

De koster knaster.

For et billede printet med halvdårlig opløsning på en voksdug.

Yes.

Jeg bestilte 8 styk. 3 webshops.  5 af dem kom. 2 voksduge var der, at hive mundvigen opad over.

Den her var ikke en af dem..

Så inden du halser ud (ind på nettet), begejstret klikker vinylbaggrunde i kurven og flår bankkontoen.

Hooold inde!

Tjek lige størrelse (min. 60 x 90 cm), kvalitet og print.

Og overvej  så om de baggrunde, som du bestiller egentlig passer til din billedstil og dit brand.

Eller er du bare hovedkulds forelsket i struktur, farver og “materialet”.

I get it.

Sådan nogle baggrunde kan være et helt billede i sig selv :)

Det er bare det, at baggrunde er fundamentale for et godt madbillede. En baggrund samler billedet og sætter stemningen, den er grundlaget for dit billede. Og det er fuldstændig ligegyldigt, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer.

I min helt personlige optik er baggrunde 50% af et billede – og alt det andet resten. Et billede står eller falder afhængig af baggrunden.

Baggrunden skal fremhæve din mad, ikke overskygge den.

Så hav fokus på tekstur, farve og mønster – det kan være så fristende, at bruge den frækkeste baggrund med gammelt træ, afskallet maling, 7-10 farver og hele pivtøjet. Det bliver ofte bare noget makværk.

Problemet, at baggrunden overskygger det vigtigste; nemlig maden. Din superstar.

vinyl baggrunde

Vi diskuterede sagen med vinyl i sidste uge i FB-gruppen for de seje studerende på Foodstyling Masterclass.

Og så på dem her.

“E”

Don’t go there. 

I stedet skal du svinge blikket herover.

På onsdag åbner Foodstyling Masterclass for forårsholdet officielt – men skal du med til Early-bird fest, så er det her ovre, at det sker.

Du kan både tjekke videoen ud i studiegruppen, hvor jeg taler om mit nylige (pebrede) indkøb af vinyl, hvad du skal gå efter og hvordan du selv får fingre i vinylbaggrunde, som passer til dig.

Og på kurset.

Well, frem for, at bruge din tid på at stirre på andres madbilleder og baggrunde, så fokuserer du på dine egne, effektive madbilleder, som passer til din blog og dit brand.

Du lærer, hvordan du tager madbilleder i din egen stue uanset plads og erfaring – slut med flere hårudtrækkende timer bag kameraet, hvor du skal styler på må og få. Slut med at kaste penge efter baggrunde og props, som bare ikke er heeelt spot on til dine billeder.

På kurset følger du en enkel arbejdsproces, som guider dig fra opskrift, til bedste baggrund, til færdigredigeret billede. Et madbillde som afspejler dig/et brand og tiltrækker de ideelle følgere og kunder.

Det er det madfotografering og foodstyling er for mig. Det handler ikke kun om et pænt madbillede, det handler om den samlede visuelle pakke.

Jeg er så klar til næste uge – det bliver en fest :)

Det stiveste puds er fundet frem og håret er vandkæmmet.

Du kan jo lige overveje om du skal med, mens du smækker det her ostegilde sammen til søndagssuppen :)

Den her vil passe ret godt: cremet suppe med blomkål og dild

oste brød med hvidløg og krydderurter - brød til suppe

Ostebrød med krydderurter og hvidløgssmør

Lækkert madbrød
Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 1 brød

Ingredienser

Brød

  • 25 g gær
  • 3,5 dl lunken vand
  • 1 spsk honning
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk Herbes de provence
  • 100 g revet ost
  • 100 g groft mel, her rugmel
  • 400-500 g hvedemel

Topping

  • 1 kugle frisk mozarella, delt i mindre stykker
  • 3 spsk revet parmesanost
  • 50 g revet ost, ex. mozzarella, cheddar eller emmentaler
  • 3 spsk blødt smør
  • 2 tsk Herbes de provence
  • 1-2 fed hvidløg, presset
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Smuldr gær i en skål.
  • Tilsæt vand og rør gær ud heri.
  • Kom honning, olivenolie, salt, krydderier, ost og groft mel i og rør godt rundt.
  • Tilsæt hvedemelet lidt af gangen, mens dejen æltes.
  • Ælt/rør dejen på en røremaskinen i ca. 5-7 minutter til den smidig og slipper skålens kanter.
  • Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve ca. 1.5-2 timer til dobbelt størrelse.
  • Kom dejen ud på en meldrysset bord og del den i 12 stykker.
  • Form stykkerne til boller og placer dem i en smurt springform, støbejernspande eller rundt fad.
  • Lad den efterhæve ca. 40 minutter.

Topping

  • Rør smør med krydderier og hvidløg.
  • Smør toppen af bollerne med hvidløgssmørret.
  • Fordel stykker af mozzarella, revet parmesanost og revet på toppen og mellemrummene af brødene.
  • Kom brødene i ovnen ved 200 grader i ca. 40-45 minutter.
  • Kom et stykke stanniol over brødet halvvejs, så osten ikke brænder på.
  • Tag brødene ud og lad dem køle 10 minutter inden servering.
  • Server nybagte, mens osten stadig er smeltende og varm.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « [Video #3] Skab bedre madbilleder med din smartphone
Next Post: Det bedste kamera til madfotografering »

Reader Interactions

Comments

  1. Jannie

    Jeg havde ønsket der stod hvor stor en form der skal bruges, min blev vist lidt for lille, så de bagte ud over form og ost i hele bunden af ovnen 😂😂

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Åh nej 😮

      Hvilken størrelse form brugte du?

      Håber brødet blev godt alligevel og var den ekstra rengøring af ovnen værd 😊

  2. Christina

    Brødet her, er virkelig godt. Det er ikke sidste gang det bliver bagt.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christina

      Yeah :) Dejligt, at høre :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework