• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Det bedste kamera til madfotografering

De her spørgsmål lander ofte: Hvad er det bedste kamera til madbilleder? Hvilket kamera skal jeg vælge til madfotografering?

Lad os se på sagen: 

bedste kamera til madbilleder - vælg det rigtige kamera

 

Vælg det bedste kamera til madbilleder:

 

Smartphone: De fleste nyere smartphone er så gode, at de faktisk kan give dig billeder i samme kvalitet, som et kamera. Du kan ikke sætte et objektiv på dem, men der er faktisk mulighed for både at fotografere i raw, arbejde med eksponering og andre indstillinger, som du også har mulighed for i et alm. kamera.

  • Vælg en smartphone, hvis du ikke orker at sætte dig ind i indstillinger i et kamera lige nu eller er usikker på, om madfotografering er noget for dig.

Mirrorless: Et mindre kamera, som er et godt alternativ til den store DSLR-kamera. Du får samme kvalitet og muligheder, dog er objektiver ofte lidt dyrer til dem, men da de stormer frem, så falder prisen hele tiden. Sony er vinder-mærke i et mirrorless-kamera.

  • Vælg det, hvis du er glad for din smartphone og synes det er rart, kameraet ikke er for stort og med en masse knapper.

Spejlreflekskamera: Det klassiske kamera, som fås i et utal af modeller. Der fås en lang række objektiver og til rigtige gode priser. Vælg gerne en model, som lige er over begynder-niveau, så har du et kamera, som du sagtens kan vokse med i mange år frem. Jeg brugte selv et 60D i min professionelle fotografering indtil 2019, hvor det desværre ikke kunne mere.

Canon og Nikon er vinder-mærker her. De er lige gode, så det handler om, du går ned i en butik og prøver dem af – hvilket mærkes bedst i din hånd og hvordan knapperne sidder.

  • Vælg et DSLR-kamera, hvis du er glad for et kamera, du kan “holde” om, som har noget tyngde og har knapper.

 

Skal man bruge et fullframe kamera til gode madbilleder?

Noo!

Den her må du ikke falde i.

Et dyrt kamera betyder ikke automatisk bedre billeder. Det er ikke magisk. Et kamera er et værktøj og det er kun så godt, som du er til at bruge det. Det er dig og dit kendskab til indstillinger, teknikker og foodstyling, som skaber madbillederne.

Samme kamera brugt i alle billederne!

 

Alle kameraer kan tage gode madbilleder!

Og det garanterer jeg dig.

Alt for ofte oplever jeg folk blive skuffet over et køb af et dyrt og pro-kamera til mange, mange tusinde kroner.

Billederne bliver ikke 10 gange så gode med et fullframe-kamera.

Vælg et kamera efter det halve af dit budget. Og brug så den anden halvdel til at investere i et objektiv. Der er virkelig her, du kommer til at se forskellen i dine madbilleder.

 

Min historie med første kamera:

Jeg var der selv med alle de spørgsmål, da jeg startede ud for 10 år siden.

Først, så var mine fotograferings og foodstylings evner var ikke-eksisterende.

Se bare her:

Jeg så på andres mundvandsløbende madbilleder; i kogebøger, magasiner og ikke mindst på madblogs.

Og smed så 4000 kr. efter et spejlreflekskamera, fordi det havde alle andre jo. Overbevist om, at nu havde jeg knækket koden.

Jeg fik verdens længste næse!

Aldrig har jeg fortrudt et køb så meget, som den dag jeg pakkede kassen ud og tog de første billeder. De lignede præcis de billeder, som jeg havde taget med min digitalkamera! Kameraet var jo på ingen måde magisk?! Det var bare dyrt..

Et billede til 4000 kr.

Og derfor faldt jeg også i dem her:

“Der er også fordi mit kamera er et begynder-DSLR kamera, at mine billeder ikke bliver gode.”

“Hvis bare jeg havde et objektiv til 10.000 kr., så kunne jeg også tage gode billeder.”

“Min computer er ikke en Mac, så jeg kan aldrig redigerer mine billeder, så de bliver gode.”

Jeps.

Jeg kunne hive en undskyldning ud mellem sidebenene til alt; Det er udstyret, som holder mig tilbage.

“Hvis bare..” og “det er også fordi…”

Men betyder kameraet, så slet ikke noget? 

Jo.

Men det kan bare ikke stå alene – uanset, hvad den smarte sælger prøver at bilde dig ind i butikken.

Du kan kaste 20.000 kroner efter et pro-kamera og ende op med præcis, de samme billeder som et til 1000 kroner.

Det handler ikke om dyrt udstyr. Flere props. Lys i et gigantisk studio. Talent. Det handler om, at du tager action og beslutter dig for, at nu er det nu, du skal lære hvad der virker og hvordan du gør.

Dit kamera (eller måske mangel på samme), skal altså ikke holde dig tilbage fra forrygende madbilleder.


På mit online kursus Foodstyling Masterclass gennemgår vi hvilket udstyr, som du skal bruge til madfotografering og foodstyling, så du kan koncentrere dig om at lære at bruge udstyret og lære at fotografere billederne, frem for at bilde dig selv ind det er udstyret som er problemet og lade det stoppe dig.

Der er vitterlig intet hemmeligt udstyr til madfotografering og foodstyling. Det handler om, at lære hvilke teknikker, strategier og redskaber, som virker og hvordan du bruger dem.

Så hvad er det bedste kamera til madbilleder?

Kort sagt.

Det er det, som du ved, hvordan du bruger – det er nemlig kun et værktøj.

Og skal du have mere med, så kan du lige nu hoppe med på en gratis video-træning, hvor du får 4 genveje til bragende gode madbilleder. 

Jeg hjælper og har hjulet over 1000 bloggere, influencere og brands med at lære at tage bragende gode madbilleder, som skiller sig ud og skaber (profitable) resultater.

Og der præcis, hvad vi sætter fokus på i den her gratis video-masterclass, hvor du må tyvstjæle alt, vi er igennem, så du meget nemmere kan tage toplækre madbilleder, som får os til at trykke ‘følg’ eller ‘køb’.

Klik her og nap din plads på den gratis video-masterclass

 

Madfotograferings kursus

 

Previous Post: « Ostebrød med krydderurter og hvidløgssmør | madbrød
Next Post: Blåbærmuffins med crumble »

Reader Interactions

Comments

  1. lisbeth bækgaard

    Hej Louise
    Foodstyling Masterclass kursus’et, hvor mange timer tager det ialt ? Du skriver meget om indhold, men ikke så meget om det praktiske. Har jeg fortået korrekt at det er et rent online kursus ?
    Vh Lisbeth

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lisbeth,

      Tak for din kommentar.

      Ja, kurset er et rent online kursus. Du er meget velkommen til at sende os en email med dine spørgsmål ang. det praktiske omkring kurset, så skal vi hjælpe dig på bedst mulig vis. Du kan skrive til: mail@louiogbearnaisen.dk

      Hav en fantastisk dag!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework