• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Kanelsnurrer

kanelsnurrer_opskrift på nemme kanelsnurrer

Efter 7 år har de været forbi her et par gange eller tre. Bestemt et halvt dusin gange for lidt, hvis du spørger mig. Det er ikke meget, som slår en kanelsnurrer.

Jeg har været ude i Meyers famøse udgave af kanelsnurrer en enkelt gang. Lige da Bjørnen flyttede ind. Og jeg fejlede big time! Ork, skuffelsen over mistet udsigt til lun, snasket kanelsnurrer var massiv.

Der skal jeg ikke være igen. Så tilbage til den velkendte kanelsnurrer. Den dur. I hvert fald i mit køkken et par gange om året. Igen aaaalt for få gange. Måske er vi ude i et decideret nytårsforsæt her; flere snurrer.

Jo.

Det snupper jeg. Det er et nytårsforsæt, som er til at forstå. Hopper du også med på vognen, så får du min allerbedste opskrift her.

Kan dine kanelsnurrer så ikke fejle? 

Joo, sikkert. Alt bagning kan gå galt. Jeg er ret sikker på, at Meyers kumpaner. Bagergutterne har testet deres opskrift på snurrer igennem til kanel hang dem ud af halsen. Næsen..

Anyway. Min udgave er her og som sagt har kanelsnurrer også været forbi før i forklædning:

  • Chokoladesnurrer med marcipan og mandler
  • Kanelsnurrer med marcipan

Meeen de helt klassiske her er da allerbedst. Ingen dikkedarer, bare ren smovs til pivkolde vinterdage.

kanelsnurrer_opskrift på nemme kanelsnurrer

Nå. Men.

Pænt koldt, huh?

Og den sorte slyngel insisterer på, at spæne afsted i den sibiriske kulde. Nogen er mere polstret end andre..

Så jeg er trukket i det frække outfit. Farmors geniale blå kedeldragt, knæhøje gummistøvler (buksen inde i støvlen), strikluffer, ørevarmere med pels og nåhr ja, kedeldragtens hætte (der er spids, som en nissehue) som prikken over i’et. Godt snøret til, så hagen rigtig stritter frem.

Ser du sådan en skikkelse, som lusker rundt – well, så er det bare mig.

Frilufts-Louise.

Er du stadig lidt i tvivl, så er det inklusiv sne-indsmurt hvalp, der har en fest med kaste sig rundt i sneen. Ræ’tig få isen most ind i pelsdragten.

Men hvad bedre end, at lande hjemme på matriklen igen. Sætte kaffen over, mase sig ud af dragten igen og smide sig på sin pind – med kaffe, lun kanelsnurrer og snorkende hvalp, som luner de frosne tæer under skrivebordet.

Jeg er fan.

Især når arbejdsdagen, så også står på forberedelse til snarlig opstart af Foodstyling Masterclass for første gang i 2017. Kurset åbner kun to gange om året, så det er altid noget helt særligt :)

Skal du med eller kender du nogen, som vil være pjattet med det, så er det herovre, at det sker.

Alle kan lære at fotografere og foodstyle, det er ikke et medfødt talent.

kanelsnurrer_opskrift på nemme kanelsnurrer

OPSKRIFTEN på kanelsnurrer ER OPDATERET OKTOBER 2018

Efter en del kommentarer om melmængden, så er opskriften blevet gennemtestet igen med andet mærke hvedemel og opdateret i gram.

Min dej har ikke brug alt hvedemelet, når jeg rører på Bjørn Teddy – men melmængde kan variere en del alt efter mel, temperatur, æltning osv. 
Så tilsæt melet lidt af gangen og vurder dejens konsistens- måske kræver din dej mere eller mindre mel, end der er angivet i opskriften.

kanelsnurrer_opskrift på nemme kanelsnurrer

Kanelsnurrer

Udskriv Pin Recipe
Forb. tid 2 t
Tilb. tid 15 min
Samlet tid 2 t 15 min
Antal 14 stk

Ingredienser
  

Dej

  • 35 g gær
  • 4 dl sødmælk
  • 150 g smør
  • 60 g sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 æg
  • 650-750 g hvedemel

Fyld

  • 200 g smør
  • 150 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 15 g kanel

Top

  • Perlesukker

Sådan gør du
 

  • Kom mælk og smør i en gryde og varm det op til smørret er smeltet.
  • Smuldr gæren i en skål og hæld den lune mælk/smør i - opløs gæren.
  • Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør godt.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens du/røremaskinen ælter dejen. Pas på med ikke, at tilsætte for meget mel - dejen skal være lidt klistret.
  • Ælt dejen i ca. 8-10 minutter til den slipper skålen og er blank og skinnende.
  • Kom et viskestykke over og lad den hæve 1 time.

Remonce

  • Bland smør, farin, sukker og kanel i en skål. Rør det godt sammen. Det gøres nemmest med en håndmixer med dejkroge eller røremaskine med K-spade.
  • Remoncen skal røres helt ensartet.

Kanelsnurrer

  • Rul dejen ud til en firkant på ca. 30x45cm og 0,5 cm i tykkelse.
  • Smør remoncen ud i et jævnt lag på hele dejen.
  • Fold en tredjedel af dejen ind mod midten, og fold den anden tredjedel ind over den første, så du har 3 lag dej. Tryk/rul dejpladen lidt sammen, så lagene hænger sammen.
  • Skær dejen i ca. 3 cm strimler. Skær herefter dejstrimlen igennem på midten, men lad ca. 0,5 cm være tilbage i toppen. Fold strimlen ud og sno den ved at tage fat i hver ende, og sno dejen modsat fra hver ende, så den får 5-6 snoninger. Pas på, at du ikke klemmer remoncen ud.
  • Så skal der snurres!
  • Tag den ene ende af strimlen mellem din pege-og tommelfinger.
  • Snur strimlen rundt om fingrene 2-3 gange. Afslut ved at tage strimlens anden ende mellem pege og tommelfinger og over snoningerne. Tag fingrene til dig, så enden af dejen hæftes ind i dejen.
  • Læg kanelsnurrerne med snoningerne opad på to bageplader med bagepapir.
  • Dæk med et viskestykke.Lad dem hæve 40 minutter.
  • Pensl kanelsnurrerne med æg og drys med perlesukker.
  • Bag kanelsnurrerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  • Kom dem på en bagerist og afkøl.
  • Spis dem lune.

Noter

Kanelsnurrerne kan fryses.
Mængden af hvedemel varierer en del, så tilsæt melet lidt af gangen. Det vigtigste et, at dejen ikke bliver før tør.

 

kanelsnurrer_opskrift på nemme kanelsnurrer

Previous Post: « [Video] Skab et livligt madbillede med flere hænder
Next Post: [Video #1] Skab bedre madbilleder med din smartphone »

Reader Interactions

Comments

  1. Camilla

    Jeg har ingen røremaskine, kan jeg i stedet bruge håndmixer med dejkroge?
    Eller kan jeg tage dejen ud på bordet og ælte dejen i de 7-8 min, der står nemlig som om det skal æltes i skålen.

    Hilsen Camilla

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Camilla,

      Nogle gange kan det være en udfordring at få dejen æltet nok i hånden. Den virker oftest klistret, før den når at blive smidig og glat. Dejen skal virkelig æltes meget for at opnå den helt rigtige konsistens.

      Hvorvidt du kan bruge en håndmixer med dejkroge kan jeg ikke sige, men umiddelbart tænker jeg, at det ikke er nok til at opnå den samme dej som med røremaskinen.

      Men prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

  2. Julie

    Hej! Jeg samlede snurrerne om aftenen og satte dem i køleskabet (4 grader) over natten med et klæde over.
    Næste morgen kom de i ovnen på jobbet – og de blev helt fantastiske.
    Dejlig opskrift;-)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Tak for feedback Julie 🙏 😊

      Skønt at høre at de blev super gode!

      Hav en fortsat dejlig dag!

  3. Celine

    Hej. Kan man bruge minimælk eller letmælk i stedet for sødmælk?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Celine,

      Ja, det kan du godt :-)

      Del meget gerne resultatet med os, når du har bagt dem :-)

  4. John

    Hej Louise
    Tak for mange fine opskrifter😊 Kan man bruge laktosefrimælk I stedet for alm. Mælk?
    Kan man lave kanelsnurra med glutenfrei mel?

    Mvh John

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej John,

      Tak for dine spørgsmål til opskriften.

      Du kan godt udskifte med laktosefri mælk, men glutenfri mel har jeg aldrig bagt med, så der må jeg blive dig svar skyldig.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet😊

      Hav en fortsat skøn dag!

  5. AW

    Hej Louise.
    Tak for mange fine opskrifter.
    Jeg har netop lavet disse og syntes faktisk, det krævede vildt meget.
    Nu vil de ikke hæve og det går op for mig, at mælken formentlig har været for varm og dermed dræbt gærens hævende funktion. Måske det kunne være en god idé at nævne, at mælkeblandingen gerne lige må køle lidt ned, inden den hældes over gæren?
    God weekend!
    A

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej AW,

      Øv…det er så træls, når det sker :-(

      Jeg har noteret mig dit tip ang. nedkøling af mælk og skal have det i tankerne, hvis jeg en dag opdaterer opskriften.

      Hav en fortsat dejlig dag og håber du har mod på at bage kanelsnurrerne igen :-)

    • Birte

      Det nemmeste er nok at holde lidt af mælken tilbage og så tilsætte den før mælk/smør blandes med gæren. Så sker der ikke noget. Væsken må hellere være for kold end for varm.

    • Marie

      Åh, jeg ville ønske, jeg havde set din kommentar. Det samme skete for mig – så det var en dobbeltportion, der lige røg i skraldespanden.
      Dejen var dog ellers god at arbejde med.

  6. Hanne

    Jeg har lige lavet dine snurrer og dejen har hævet i en time. Men den er slet ikke hævet? :( jeg har fulgt opskriften til punkt og prikke og har kun kommer 580gram mel i. Har lavet dem før hvor de blev så gode! Hvad kan jeg dog have gjort forkert?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Hanne,

      Årh øv altså at de ikke hævede, som de skulle :-(

      Det kan være så mange årsager til, at en brøddej ikke hæver, så den præcise årsag kan jeg kun gisne om. Umiddelbart kunne det lyde som om, at din gær ikke virker (at den er kommet i for varm væske eller simpelthen bare har været for gammel). Andre årsager kan være, at din dej er blevet æltet for lidt eller for meget den her gang. Og ja, så kan et for koldt hævested også spille ind.

      Så, hvad der lige er sket ved jeg ikke. Gærdej er letpåvirkelig, så jeg tænker bare, at du skal prøve igen :-)

      Hav en fortsat dejlig dag og rigtig glædelige jul!

  7. Mathilde

    Kan dejen laves aftenen før?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mathilde,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Du kan godt lave dejen aftenen før, men brug evt. lidt mindre gær og stil den i køleskabet. Dejen bliver nok lidt mere sej i det og mere markant i smagen pga. koldhævning.

      Men prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

      God weekend!

  8. Signe

    Skal snutterne bages inden de fryses eller kan man fryse den ned rå? :)

    // Signe

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Signe,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Det er bedst, hvis du bager kanelsnurrerne først og derefter fryser dem ned.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar på bloggen.

      Hav en skøn dag :-)

  9. Anne

    Virkelig skønne kanelsnurrer – har lige bagt dem for første gang, og de er en seriøs konkurrent til alm kanelsnegle, for her er remoncen meget mere integreret med dejen, mums!
    Er dog enig med tidligere kommentarer om, at mængden af mel virker i underkanten… Presser du melet sammen i decelitermålet? Jeg har lært at mel ikke må “pakkes” når man måler, så måske det er der forskellen ligger. Tror jeg endte med at bruge 20-22 dl alm hvedemel til en dobbeltportion, og de blev ikke tørre 🤗 er også blevet fan af din opskrift på chocolate chip cookies, de bliver lige så lækre seje, som jeg synes de skal være 👍

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anne,

      Tusinde tak for dine fine ord – hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne på bloggen :-)

      Ang. mængden af mel i kanelsnurre-opskriften, så kan den variere meget. Faktisk er jeg i øjeblikket ved at gennemteste opskriften igen med i forhold til forskellige typer mel og fremgangsmåden i opskriften. Jeg regner med at opdatere opskriften her i oktober på baggrund af kommentarerne :-)

      Og ja, kanelsnurrer er virkelig farlige og en seriøs konkurrent til kanelsneglene :-)

      Hav en fantastisk dag og endnu engang tak for din feedback!

  10. Charlotte

    Smager super godt, dejlig bløde og luftige. Men som mange andre skriver er mængden af mel helt gal. Efter 8 dl var den som tyk kagedej. Min dej fik ca. 10-11 dl og så var den lækker og smidig. Rørt på røremaskine og hævet efter forskrifterne. Næste gang vil jeg nok lave ca. 20 stk i stedet for 14 og så reducere bagetiden et par minutter. De blev MEGET store. Men er det egentlig en ulempe ?😁

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Charlotte,

      Tak for din kommentar og tips til opskriften – det er jeg sikker på, at mange vil have glæde af :-)

      Dejligt at høre at kanelsnurrerne blev gode og nej, det er da slet ikke ulempe, at de blev store 😋😀

      Ang. mængden af mel, så er jeg i gang med at opdatere opskriften, så den bliver nemmere at have med at gøre :-)

      Håber det kan være til hjælp.

      Hav en dejlig dag!

  11. Lotte sigvardt

    Hej kanelsnurre-mester 😊
    Jeg ville ønske at du lige opdaterer på opskriften. Når SÅ mange kommenterer misforhold i opskriften så hopper man jo straks videre til en anden og det er synd. For de smager godt men opskriften er bøvlet hvis man ikke er en erfaren i bagekunstner.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lotte,

      Tak for din kommentar.

      Vi kigger på det og ser om vi ikke kan opdatere opskriften, så den bliver lidt nemmere at have med at gøre :-)

      Hav en dejlig dag.

  12. Astrid Madsen

    Hej Hvorfor løber kanelmassen ud af snurrerne og ud på pladen.? Kan jeg göre noget for at forhindre det?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Astrid,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      For at undgå at kanelmassen flyder ud, kan du tilsætte 1 spsk hvedemel eller maizena til fyldet, sætte snegle tættere i bradepanden eller komme dem i papirforme, så de holder på fyldet.

      Jeg har desuden oplevet, at det afhænger meget af, hvilke ovn man bruger og hvordan den bager. Herhjemme har jeg aldrig haft problemer med at fyldet løber ud, men har oplevet det ved bagning hos en veninde. Ovnen blev skruet 20 grader op til nr. 2 plade og det gjorde tricket der 🙂

      Håber det kan hjælpe dig ellers er du meget velkommen til at skrive igen.

      Hav en skøn dag.

  13. Christian

    Hej Louise. Målet for mel må være forkert. Der skal ca. 799 gram mel i, ikke 7 deciliter. Med 8 deciliter (ca. 480 gram) er dejen flydende og kan hældes direkte ud af skålen.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christian,

      Tak for din kommentar.

      Jeg bruger altid 7-8 deciliter (jeg tager mel med et decilitermål fra melposen) og har brugt min opskrift jævnligt uden problemer.

      Jeg ved, at mange har problemer med melmængden, og især når dejen æltes i hånden. Som jeg skriver nederst i opskriften, kan melmængden variere en del, men det vigtigste er, at dejen ikke bliver for tør, så sneglene bliver tørre.

      Hav en fortsat god dag.

  14. Caroline

    Super god opskrift. Var lidt skeptisk da jeg havde blandet ingredienserne sammen og dejen var så flydende (brugte røremaskine), men da den havde hævet og jeg hældte dejen ud på bordet, var den perfekt.
    Vil helt sikker bruge denne opskrift fremover.
    Tusind tak :))

    Svar
    • louiogbearnaisen

      Hej Caroline,

      Tak for din kommentar – hvor er det dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)

      Hav en rigtig dejlig dag.

  15. Rikke Jensen

    Det er virkelig en møg dej, der er alt for meget væske i forhold til melet…

    Svar
    • louiogbearnaisen

      Hej Rikke,

      Dejen til kanelsnurrerne skal helst være lidt klistret, men selvfølgelig ikke “flydende”

      Hvis du synes dejen virker for klistret, kan være forskellige årsager til dette:

      Brugte du en røremaskine til at ælte dejen? Nogle gange kan det være en udfordring at få dejen æltet nok i hånden, da den virker klistret før den når at blive smidig og glat.

      Melet kan have haft et for lavt indhold af gluten hvilket gør, at den ikke bliver sammenhængende og elastisk.

      Dejen er overhævet, hvilket jeg måske tror er det, der er problemet med din dej. Hvis dejen hæver for meget, så bliver den slap (glutennetværket kollapser) og dejen går fra at være elastisk til klistret og nogle gange flydende.

      Håber det var lidt hjælp til at komme videre.

      Hav en skøn dag

  16. aurélie

    Hello I am Aurelie from France . I have tasted on of these in a NY brunch and I have been dying to try it again.

    I am very interested in the recipe – any chance you can translate to English ????

    Kind regards
    Aurélie

    Svar
    • Loui

      Hej Sara,

      Tak for din kommentar og dit spørgsmål til opskriften.

      Umiddelbart så lyder 20 dl af rigtig meget mel, selv til en dobbelt portion.

      Der kan være forskellige årsager til den klistrede dej:

      Brugte du en røremaskine til at ælte dejen? Nogle gange kan det være en udfordring at få dejen æltet nok i hånden, da den virker klistret før den når at blive smidig og glat.

      Melet kan have haft et for lavt indhold af gluten hvilket gør, at den ikke bliver sammenhængende og elastisk.

      Dejen er overhævet, hvilket jeg måske tror er det, der er problemet med din dej. Hvis dejen hæver for meget, så bliver den slap (glutennetværket kollapser) og dejen går fra at være elastisk til klistret og nogle gange flydende.

      Håber det var lidt hjælp til at komme videre. Lad mig endelig høre, hvordan det går ved næste bagning og skulle du have flere spørgsmål, så siger du bare til.

      Ha en fantastisk dag.

    • Loui

      Dear Aurélie,

      Thank you so much for reaching out to me.

      Unfortunately, I am not able to translate this recipe into English as my blog is only in Danish.

      Have a great day.

  17. Sara

    Hej… Super dejlig opskrift på kanelsnurrer…
    Jeg har dog lidt problemer med mængden af mel i forhold til væske… Har nu måtte lave min portion om da den var for klistret efter den havde hævet…
    Jeg har laver dobbeltportion og endt med at hælde i hvert fald 20 dl mel i i forhold til de 7/8 dl x2 =14/15 dl…
    Hvad gør jeg galt?

    Mvh. Sara

    Svar
  18. Ann-Sofie

    Har lige brugt din opskrift og da jeg ikke har en røremaskine æltede jeg dejen med hænderne. Jeg tror at du må have lavet en fejl i forhold til mængden af mel – for den var helt grødagtigt med 7-8 dl. Så måske du lige skal prøve den af…

    Svar
    • Loui

      Hej Ann-Sofie,

      Tak for din kommentar til opskriften på kanelsnurrer.

      Nogle gange kan det være en udfordring at få dejen æltet nok i hånden. Den virker oftest klistret, før den når at blive smidig og glat. Dejen skal virkelig æltes meget for at opnå den helt rigtige konsistens.

      Lad mig endelig høre hvordan det går hvis du bager kanelsnurrerne igen, og har du flere spørgsmål, så sig endelig til.

      Hav en dejlig dag.

  19. Mathilde

    De ser så lækre ud!
    Er det 200 grader varmluft? eller alm. ovn?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Der er alm. ovn :)

  20. Stine

    Virkelig fin opskrift!
    Men jeg kan simpelthen ikke forstå hvordan det bliver til 14 stk. Når man først deler i 3 og så deler hver strimmel i 2, så får man vel 6?
    Jeg er sikker på at jeg har overset noget… men hjælp! :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Stina

      Det er også lidt en bøvlet forklaring med kanelsnurrer. Men når du har foldet hele dejen sammen, så skærer du strimler ud i ca. 3 cm tykkelse. Dem laver du ca. 14 af – det kan variere lidt, alt efter hvor tynd/tyk dejen rulles ud. Og de 14 strimler deler du så næsten igennem på midten, men ikke helt. Du kan se et billede af det her: https://www.louiogbearnaisen.dk/2013/03/kanelsnurrer-med-marcipan-guide-sadan-snurrer-du-kanelsnurrer.html

      Håber det var lidt hjælp :)

  21. Julie

    Hej Louise
    Tak for en fed blog med massere lækre opskrifter og inspiration :-)
    Jeg har bagt dine kanelsnurrer et par gange nu, og tænkte på om man mon kan lave dejen koldhævet? Min kæreste har ønsket dem på morgenbordet til sin fødselsdag, så det ville være super, hvis jeg kunne lave dejen aftenen før og så bare forme + efterhæve om morgenen inden de skal bages.
    Jeg tænker (selvfølgelig) at reducere mængden af gær, men tænker du at det kan lade sig gøre og er der evt. noget du ville ændre på i opskriften?

    Dejlig solskinsdag :-)

    M.v.h. Julie

    Svar
  22. Lotte

    Hvor meget er “Ca. Hvedemel”:)?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Lotte

      Hov, det smuttede – har fået rettet opskriften nu :)
      Tak for dit skarpe blik ;)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀ ⁠⠀ En underk FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀
⁠⠀
En underkop. En skål. Eller bare et halvt æble eller løg - i bunden af den dybe skål og salaten er “bobbet” op 😄⠀
⁠⠀
Jeps, et rigtig “snyde-trick”, som er top effektivt: ⁠⠀
⁠⠀
✔️Salaten fylder lige 50% mere i skålen⁠⠀
✔️Du behøver ikke lave salat til 10 mennesker, men kan “snyde” dig til størrer portion⁠⠀
✔️Fyldet i salaten kan placeres, så det “hviler” på skålen og dermed kan ses i billedet, fremfor det bare ender i bunden⁠⠀
✔️Salaten falder ikke sammen så hurtigt - den strutter lige lidt længere.⁠⠀
⁠⠀
Du kan bruge tricket ved det meste. Ris, gryn og gryderetter, hvor du gerne vil have fyldet ikke dykker ned på bunden, men kan ses på toppen 🍲⠀
⁠⠀
Eller hvor opbygningen af madbilledet råber på den store, dybe skål, men du har kun mad til det den halve 😅⁠⠀
⁠⠀
Måske fordi, du lige skulle prøvesmage og kom til at køre halvdelen af den lune kartoffelsalat med forårsgrønt til frokost 😋⁠⠀
⁠⠀
🙋‍♀️ Husk smid #21foodstylingtips på når du deler dit madbillede eller tag mig, hvis du hiver fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede.⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #kartoffelsalat #sundmad #madfotografering #foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework