• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Fastelavnsboller med creme

Fastelavnsboller med creme - opskrift på gammeldagsfastelavnsboller

Og så er de her igen. Ingen februar uden hjemmebagte fastelavnsboller med creme.

Tjek lige pyntningen ud.

Yeees!

Lyserød, hjerter, glimmer – vi kører ren prinsesse her. Og jeg har faktisk ingen anelse om, hvad der skete.

Jeg er ikke den store krymmelmås, men altså i mangel på anden topping valgte jeg, at åbenbart at gå all in, finde det mest skøre krymmel i skabet og shake dåsen udover fastelavnsbollerne. Til den var fuldstændig tom.

Skal der være krymmel, så lad der være krymmel. 

Btw. smag lige på ordet k-r-y-m-m-el. Det kan ikke siges uden, at trække lidt opad i mundvigen – hæve humøret et par grader.

Anyway.

Fastelavnsbollerne i år er en snert anderledes. Og det er bestemt ikke med min gode vilje.
Der var lavvande på smørfronten! 125 g kunne der lige skrabes af papiret og ikke et gram mere. Panik i køkkenet. Koldsved.

Hvis der er noget, som skal være præcis, som det plejer, så er det fastelavnsboller med creme. Ikke et gram skal ændres.

Men en batch boller lader man altså ikke gå, så i år er vi på den fedtreducerende udgave. Og det passede nogen herhjemme fint, hvor smørgrisen her gerne så 75 g mere oven i hatten.
Hvad du hopper på, bestemmer du helt selv. Den fedtede udgave af fastelavnsboller med creme er her aka. min favorit: klassiske fastelavnsboller med vaniljecreme eller remonce.

Spises kan de her dog også og jeg er så klar til årets bedste weekend! Vi er godt og vel en uge fra, at Foodstyling Masterclass åbner igen, så jeg napper lige en halv friweekend inden det hele går løs.

Familiefødselsdag, fastelavnsbollespisning, ture med den sorte slyngel, flere fastelavnsboller, aftale med sofaen og lige en fastelavnsbolle til det andet ben.

Hmm.

Her kunne man godt blive i tvivl om, der rent faktisk er bagt nok..

Fastelavnsboller med creme - opskrift på gammeldagsfastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 12 stk

Ingredienser

Dej

  • 25 g gær
  • 125 g smør
  • 1,5 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 2 tsk vaniljesukker, eller 1/2-1 tsk kardemomme
  • 3 spsk sukker
  • ½ tsk salt
  • 400 g hvedemel + 3 spsk til udrulning
  • 1 æg, sammenpisket til pensling

Vaniljecreme

  • 2,5 dl kaffefløde, 9%
  • 1 stang vanilje
  • 30 g sukker
  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk maizenamel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Start med at lave vaniljecremen, da den skal afkøle!

Dej

  • Smelt smør i en lille gryde - bland mælken i, så blandingen bliver afkølet til lun.
  • Smuldr gær i en skål. Hæld smør/mælk over og opløs gærren.
  • Tilsæt æg, vaniljesukker, sukker, salt og 300 g mel.
  • Rør det hele godt sammen. Tilsæt det resterende mel - vurder om dejen kan tage det hele, den må ikke blive for tør. Ælt dejen sammen til den er glat og skinnende.
  • Læg et viskestykke over dejen og lad den hæve ca. 1 - 1,5 time til dobbeltstørrelse.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord (brug ikke for meget mel, så bliver fastelavnsbollerne tørre).

Fastelavnsboller

  • Rul dejen ud til en firkant på 0,5 cm i tykkelse.
  • Del dejen i 12 firkanter.
  • Fordel 2 spsk vaniljecreme eller remonce på hver firkant.
  • Pensl kanterne med æg, så lukkes fastelavnsbollerne bedre.
  • Folk forsigtig kanterne sammen omkring fyldet og tryk dem godt sammen, så fyldet ikke løber ud.
  • Læg bollerne med lukningen nedad på en bageplade med bagepapir.
  • Dæk fastelavnsbollerne til med et viskestykke og lad dem efterhæve 20 minutter.
  • Pensl med æg.
  • Bag bollerne ved 200 grader i ca. 15 minutter til de er gyldne.
  • Tag dem ud og afkøl på en bagerist.
  • Rør glasuren sammen, den skal være forholdsvis tyk.
  • Fordel glasuren på toppen af bollerne og drys med lige hvad du lyster.
  • Spis mens bollerne er nybagte!

Vaniljecreme

  • Skrab vaniljekornen ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret.
  • Kom korn, sukker og de tomme vaniljestænger i en gryde med fløden.
  • Varm det op til det er lige under kogepunktet.
  • Pisk æggeblommer og maizena sammen i en skål.
  • Hæld lidt af den varme fløde over i skålen og pisk det hele godt sammen.
  • Hæld hele blandingen tilbage i gryde og kog cremen ca. 2-3 minutter igennem under konstant omrøring. Den skal blive tyk og ja, cremet.
  • Hæld cremen over i en ren skål. Kom madfilm over - læg den helt tæt ned til cremen, så du undgår den danner skind. Kom cremen på køl til den skal bruges.

Noter

Fastelavnsbollerne kan fryses. Undlad at komme glasuren på, hvis du har planer om det
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « [Video #1] Skab bedre madbilleder med din smartphone
Next Post: [Video #2] Skab bedre madbilleder med din smartphone »

Reader Interactions

Comments

  1. Sandra

    Jeg har bagt efter din opskrift i dag og de smager himmelsk!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sandra,

      Tak for din kommentar.

      Dejligt at høre at fastelavnsbollerne faldt i din smag :-)

      Hav en skøn dag.

  2. Anna Nordenlund

    Ihhh, du er bare så dygtig til foodstyling! :)

    Så smukt billede (og garanteret også lækre fastelavnsboller ;) )

    Svar
    • Loui

      Tusinde tak for de fine ord Anna :-) Og ja, de er super gode de lækre fastelavnsboller :-)

      God weekend!

  3. Mette

    Uh de ser godt nok lækre ud og smukt billede.
    Har tilmeldt mig ventelisten, glæder mig til at foodstylingkurset starter.

    – Mette

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Hurtig snack til madpakken 👆Og om du…
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 napper den helt nemme løsning med en rulle købt pizzadej
👉 krudter op for den klassiske hjemmelavede dej (måske med lidt groft mel)
👉 eller praler med en flerdags surdejsudgave af en dej
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..det styrer du. Pizzapakkerne dur med hele og klarer både madpakken, snacken til fredagsrødvinen og “bare fordi” på en søndag ☺️🍕
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften i min story nu 📲
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #snackideas #nemmad #madpakke #madpakkeinspiration 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework