• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Chokoladekage med kakaomarengs

chokoladekage med marengs - opskrift på dessert kage (1)

Yes. Det er meningen med livet. Chokoladekage.

En tung, fyldig sag toppet med lidt ekstra guf til ganen.

Nogle vil kalde det en dessertkage. Jeg er mere ude i en fredagskage i luksusversion. Du ved, til en af de der uger, som føles som en dobbelt op. Hvor fredagen kommer bittersødt, for du er kun nået halvvejs på afkrydsningslisten, projekter ligger i bunker og indbakken.. Den har allerede mistet pusten.

Efter en uge præcis sådan, så var det kun en massiv chokoladekage, som kunne lande ved siden af min kaffekop fredag. Okay, en fastelavnsbolle vil også være blevet hilst velkommen.

Og det var da også lige før, at det var sådan en, som var blevet indtaget!

1125 g chokolade.

Så meget slugte chokoladekagen før den stod op. Bogstavelig talt.

  1. Forsøg: Marengsen voksede 10 centimeter op over springformen. Og faldt lige så langt ned i den flydende kage bagefter.
  2. Forsøg: Kagen åd marengsen. Pist væk!
  3. Forsøg: 50 minutter foran ovnen. Med hvalpemås trofast ved siden af. Sovende efter fem minutter. Og ohlala, godt og vel 300 g chokolade overlevede. Udfoldede sig til den her drøm af en chokoladekage.

Hvert et gram chokolade værd. Uden tvivl.

BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Nuvel.

Tænker du, at du mod forventning, vil dele herligheden med dine gæster efter en udsøgt middag? Bag gerne chokoladekagen dagen før og lad den sætte sig. Det giver dobbelt op på saft og kraft.
Og til en kop rygende god kaf’, så behøver du faktisk slet ikke bekymre dig om, hverken smeltende is eller halvsure jordbær on the side. Chokoladekagen klarer desserten helt selv.

Men pas på.

Hvis jeg var dig, ville jeg portionsanrette i køkkenet. Sikre at der minimum er 1, …4 stykker chokoladekage tilbage på fadet. Gemt helt bagerst i køleskabet.

Sætter du hele molevitten ind, så er det sket. Rub og stub forsvinder. Krummerne med.

Og hyggeligt er det da, at dele med lækkersultne gæster.  Jojo. Lige indtil du når søndag, trangen melder sig og du kun kan snuse til chokoladepapiret, mens du tjekker billederne af din chokoladekage på Facebook og Instagram.

Jeg siger det bare..

Det er noget bøvl med den chokoladetrang. Også om søndagen.

chokoladekage med marengs - opskrift på dessert kage (1)

Chokoladekage med kakaomarengs

Udskriv Pin Recipe
Tilb. tid 1 t
Samlet tid 1 t
Antal 10 pers.

Ingredienser
  

Kage

  • 225 g chokolade her 200 g 60% og 25 g 70%
  • 175 g smør
  • 3 æg
  • 3 æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 40 g mandelmel
  • 50 g hvedemel

Marengs

  • 5 æggehvider
  • 225 g sukker
  • 1 tsk eddike
  • 10 g majsstivelse
  • 2 spsk kakao

Sådan gør du
 

  • Smelt chokolade og smør i en lille gryde eller i mikroovnen.
  • Tag det af varmen og lad det afkøle lidt.
  • Kom æg, æggeblommer, sukker og vaniljesukker i en skål.
  • Pisk det lyst og skummende - det tager ca. 3 minutter.
  • Bland salt, bagepulver, mandelmel og hvedemel sammen i en anden skål.
  • Sigt det i æggeblandingen og vend det sammen.
  • Tilsæt det smeltede chokolade/smør og vend det i.
  • Beklæd en springform (24-26 cm) med bagepapir i bunden og smør siderne godt.
  • Fordel dejen heri.
  • Kom kagen i ovnen ved 175 grader i 10 minutter. Læg et stykke stanniol over kagen, så toppen ikke brænder og bag den videre i ca. 20 minutter.

Marengs

  • Lav imens marengs.
  • Kom æggehviderne i en skål og pisk dem til til bløde toppe.
  • Tilsæt sukker lidt af gangen og pisk det ind i æggehviderne, så sukkeret opløses.
  • Tilsæt eddike og pisk 2-3 minutter til marengsen er tyk og skinnende.
  • Bland majsstivelse og kakao sammen. Sigt det i marengsen og vend det i.

Kage

  • Tag kagen ud af ovnen og fordel marengs jævnt på den varme kage.
  • Kom kagen tilbage i ovnen, skru ned til 150 grader og bag ca. 20-25 minutter til marengsen er sprød på toppen. Pas på den ikke brænder på.
  • Tag kagen ud og lad den afkøle 15 minutter i formen.
  • Tag den herefter forsigtigt ud af springformen og lad den afkøle helt inden servering.

Noter

Kagen smager allerbedst dagen derpå, hvor den har fået lov at sætte sig helt.
Den vil falde en smule sammen og blive lidt mere rustik, når den afkøler. Det er helt normalt og ligesom det skal være. (Kagen på billedet har hvilet ca. 18 timer.)
BONUS: Hvorfor din kage ikke ligner den i opskriften (og hvad du skal gøre ved det)

Previous Post: « Lun salat med perlebyg, butternutsquash, rosenkål og tahinidressing
Next Post: [Video] Skab et livligt madbillede med flere hænder »

Reader Interactions

Comments

  1. Janni Guttesen Nygaard

    Kan majsstivelsen erstattes med noget andet? (:

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Janni,

      Tak for dit spørgsmål og interesse i opskriften.

      Umiddelbart vil jeg ikke mene, at du kan erstatte majsstivelsen med noget andet. Erstattte du det med fx. mel, så skal du bruge for meget for at opnå samme resultat og du vil bøvle med klumper.

      Hav en fortsat dejlig dag!

  2. Den uheldige

    Virkelig lækker opskrift og nem at følge. Jeg bagte den i går aftes og når jeg vågner i morges og ville liste ud i køkkenet at se om den stadig var lige så flot, er den fuldstændig ødelagt! Marengsen er blevet helt våd og sjasket over nærmes hele overfladen. Den kan sikkert spises, men den kan ikke serveres for min strikkeklub. Øv øv. Er der noget man skal huske i forbindelse med afkøling? Min stod på køkkenbordet og jeg havde puttet et lille stykke sølvpapir ovenpå den.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Kære uheldige,

      Tak for din kommentar og beklager din trælse oplevelse med chokoladekagen.

      Jeg må dog desværre være dig svar skyldig – jeg har aldrig prøvet at marengsen blev våd og sjasket. Marengs er sart over for fugt, så hvis der har været fugtigt i køkkenet kan det være synderen.

      Håber dog at kagen smagte godt på trods af problemerne med marengsen.

      Hav en dejlig dag.

  3. Vicki Theilmann

    Hej Louise.

    Så er jeg atter igang med at bage denne skønhed. Den er så lækker, at den denne gang kommer med os på weekend sammen med svigerforældrene og min datters veninde. Jeg ved den bliver et HIT.

    Jeg vil dog lige spørge om du ikke kan rette i marengs opskriften. jeg falder i hver gang :)
    Der står mandelmel i opskriften, men i selve indholdslisten står der majsstivelse.

    Tak for de oplevelser dine opskrifter giver os.

    De sødeste hilsner
    Vicki

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Vicki,

      Tusinde tak for din kommentar – håber den bliver et hit :-)

      Ang. opskriften så tror jeg, at du mener, at der står majsmel i stedet for majsstivelelse – kan det passe :-) ? Mandelmel skal nemlig kun i selve kagen…

      Jeg retter opskriften til.

      Hav en dejlig dag :-)

  4. Maria

    Hej, jeg tænkte på om man kan lave kagen helt uden gluten? Og har du evt forslag hvad jeg kan gøre?

    Den lyder super lækker !👍

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Maria,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      Desværre har jeg ikke erfaring med at bage glutenfrit, så jeg må blive dig svar skyldig.

      Hav en dejlig dag og god weekend

  5. Ellen

    Hej :-)

    Skal kagen bages på varmluft eller alm. ovn? Min kage ser helt forkert (og lidt for ubagt) ud dagen derpå. Havde ellers glædet mig til at servere den for mine gæster i aften.

    Vh Ellen

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Ellen,

      Tak for dit spørgsmål.

      Chokoladekagen skal bages i alm. ovn, men igen ovne bager forskelligt, og det kan være, at bagetiden også skal justeres lidt.

      Håber det kan hjælpe dig – ellers er du meget velkommen til at skrive tilbage :-)

      Hav en dejlig dag.

  6. Jannie

    Hej Louise, jeg er ved at bage din kage, dog uden marengsen på toppen, men nu har den fået de 40 minutter jeg kunne læse mig til den skulle have, men stak i den med en gaffel og den var helt blød indeni, skal den være det og så sætter den sig til i morgen måske? 😊😊

    Svar
    • Jannie

      Ej har da læst forkert, Sorry 😁

    • Louiogbearnaisen

      Hej Jannie,

      Det er bare helt i orden :-)

      Sig endelig til hvis du har spørgsmål til opskriften eller er i tvivl om noget.

      Hav en forrygende dag.

  7. Julie

    Hej, kan man lave chokoladekagen i mere diabetesvenlig udgave? Og har du forslag til hvordan sukkerforholdene så skal være?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Julie

      Der må jeg blive dig svar skyldig. Jeg har selv diabetes, men bruger ikke sødemidler mere.
      Jeg tænker du måske kan finde omregningsforhold på fx. Perfect fit, hvis du tænker at bruge det som erstatning.

  8. Pia

    Så var der den årlige kagekonkurrence i vores by, Fjaltring, og datteren på 10 havde fundet din opskrift og HUN VANDT ud af 25 andre kager, og der var ellers skruet op for niveauet i år !! Hun vandt i kategorien “Mest velsmagende” Det bliver ikke sidste gang den bliver bagt – SÅ lækker ! TAK :-)

    Svar
    • Loui

      Hej Pia,

      Tak for din kommentar og de fine ord – sikke en ære :-) glad for at høre, at kagen var en hit.

      Ha en fortsat skøn dag.

  9. Kristine

    Hej!
    Hvor vigtigt er det, at man bruger mandelmel? Er det muligt kun at bruge alm. hvedemel?? :-)

    Mvh Kristine

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Kristine

      Mandelmel indeholder ikke gluten, samt søger mere væske, så hvis du udskifter med hvedemel vil dine chokoladekage opføre sig lidt anderledes.
      Jeg har ikke prøvet med udelukkende hvedemel, men giv det et forsøg – med så lille en mængde mandelmel, som kagen indeholder burde der ikke være et markant anderledes resultat :)

    • Kristine

      Tak for svar! Den er lige taget ud i ovnen og skal spises i morgen. Så det blive spændende at se resultatet – håber det går!
      Er det bedst at den står ved stuetemp. eller køleskab til i morgen?
      mvh Kristine

  10. Heidi

    Hejsa, kagen lyder super lækker! Har jeg forstået det rigtigt at du opbevarer den i køleskabet? Ødelægger fugten i køleskabet ikke den sprøde marengs?
    Mvh Heidi

    Svar
    • Loui

      Hej Heidi,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, jeg kan bedst lide kagen kold og med en dej marengs. Men i opskriften skal den bare køle ved stuetemperatur, så hvis du følger den, vil marengsen bevares.

      Lad mig høre hvordan det går, og så må du endelig sige til, hvis du har flere spørgsmål.

      Ha en skøn dag!

  11. Henriette

    Hej :-)

    Tak for skønne opskrifter!

    Er der 225 eller 250 g chokolade i?

    På forhånd tak! Glæder mig til at prøve den.

    Mange hilsner
    Henriette

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Henriette

      Godt spottet, tak :) Det er 225 g chokolade.

  12. Frederikke

    Hejsa
    Kagen ser super lækker ud og skal klart prøves I DAG, men jeg har lige nogle spørgsmål:)

    Kan man bruge hjemmelavet mandelmel, og kan man godt bare kun bruge 70 % mørk chokolade?
    Tænker at jeg vil prøve af med med noget solbær-marengs på toppen. Vil det evt. være en bedre ide at putte marengsskummet på i morgen, hvor jeg skal servere den?
    Glæder mig til at komme igang :P

    M.v.h

    Frederikke

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Frederikke

      Du kan sagtens bruge hjemmelavet mandelmel og også 70% chokolade – kagen vil dog blive mere bitter i smagen, hvis du udelukkende bruger 70%.

      Orh ja, det lyder lækkert med solbærmarengs :D Marengs skal bages i den her opskrift og kagen bager færdig samtidig, så det vil ikke være muligt at komme det på dagen efter og så bage den.
      Så skal du evt. bage kagen helt færdig og så lave en marengs, som du blot brænder toppen med en gasbrænder. Jeg har ikke prøvet det, så bliver svar skyldig med resultatet :)

      Mange hilsner
      Louise

  13. Anja Christensen

    Hej:-)

    Jeg bagte din kage i går aftes, og efter 30 min i oven var marengsen stadig ikke sprød. Jeg tog den ud og håbede på at den ville blive sprød efter at have stået ude lidt, men det kunne jeg jo egentlig have sagt mig selv at det ville den ikke;-) Marengsen er blød her dagen efter og er faldet sammen, men kan man ikke sagtens spise kagen alligevel, det er jo pasteuriseret æggehvider jeg brugte til marengsen, eller synes du at man skulle give den lidt længere tid i ovnen??

    Super lækre opskrifter og blog:-) I aften skal jeg prøve din butter chicken opskrift, kan slet ikke vente:-)

    Mvh Anja

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anja

      Øv! Marengs skal kun blive sprød på overfladen, resten har den her bløde “flødebollekonsistens”, som fungerer lidt som en creme eller ganache til chokoladekagen.
      Marengsen vil falde lidt sammen dagene efter, da kagen automatisk vil suge lidt af den, når den sætter sig – men der skulle gerne stadig være 1-2 cm marengs på toppen.
      Afhængig af hvor bagt din chokoladekage var og hvor mørk marengstoppen var kunne det evt. give den lidt længere. Skru evt op til 175 grader.

      Tak, så dejligt at høre :)

      Mange hilsner
      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀ ⁠⠀ Er der no FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀
⁠⠀
Er der nogle redskaber, som er uundværlige i foodstyling? Pincetter? Forstøverflaske? Pensler? Marmorbaggrunde? Runde bageriste? ⠀
⠀
Næ. ⠀
⠀
Men der er dog én ting, som jeg ikke kan leve uden ☺️⠀
⁠⠀
En ting, som altid er med i værktøjskassen. En ting, som har fulgt mig de sidste 10 år. En ting, som er blevet brugt i utallige madbilleder.⁠⠀
⁠⠀
Min lille gasbrænder. Bedre kendt, som flammekasteren herhjemme 😄🔥🔥⠀
⁠⠀
For uanset, hvor meget du svitser, griller og bakser med en skorpe - well, så kan den ofte med fordel få et “whooosh af gasbrænderen. Give maden det helt færdige look 😀⠀
⠀
Her er det alt-i-en-pande citronkylling med kartofler, porrer og kikærter, som fik det sidste touch #21foodstylingtips 🔥☺️ ⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #aftensmadinspiration #kylling #chickendinner #chickenrecipes #madinspiration #nemmad #healthycooking #nemmeopskrifter #onepanmeal #madfotografering #sundaftensmad #easydinner
FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀ ⁠⠀ En underk FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀
⁠⠀
En underkop. En skål. Eller bare et halvt æble eller løg - i bunden af den dybe skål og salaten er “bobbet” op 😄⠀
⁠⠀
Jeps, et rigtig “snyde-trick”, som er top effektivt: ⁠⠀
⁠⠀
✔️Salaten fylder lige 50% mere i skålen⁠⠀
✔️Du behøver ikke lave salat til 10 mennesker, men kan “snyde” dig til størrer portion⁠⠀
✔️Fyldet i salaten kan placeres, så det “hviler” på skålen og dermed kan ses i billedet, fremfor det bare ender i bunden⁠⠀
✔️Salaten falder ikke sammen så hurtigt - den strutter lige lidt længere.⁠⠀
⁠⠀
Du kan bruge tricket ved det meste. Ris, gryn og gryderetter, hvor du gerne vil have fyldet ikke dykker ned på bunden, men kan ses på toppen 🍲⠀
⁠⠀
Eller hvor opbygningen af madbilledet råber på den store, dybe skål, men du har kun mad til det den halve 😅⁠⠀
⁠⠀
Måske fordi, du lige skulle prøvesmage og kom til at køre halvdelen af den lune kartoffelsalat med forårsgrønt til frokost 😋⁠⠀
⁠⠀
🙋‍♀️ Husk smid #21foodstylingtips på når du deler dit madbillede eller tag mig, hvis du hiver fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede.⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #kartoffelsalat #sundmad #madfotografering #foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework