• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Tunesisk gryde med kylling og couscous

Tunesisk gryde med kylling og couscous - mad fra tunesien

Sidste uge var vi i Indien, den her uge rykker vi til Afrika, nærmere bestemt Tunesien.

Har du så været der, Louise? 

Næ. Men med alle de krydderier, som vælter ud af mine køkkenskabe og lige om snart er på retræte udløbsmæssigt, så er der kun en løsning. Kurs mod fjerne kyster. De varme af dem. Der hvor de aldrig ender op i det scenarie med afdankede krydderier.

Så.

Frem med globussen. Spin. Og den lange, krogede pegefinger på.

T-u-n-e-s-i-e-n. 

Okay, jeg snød. Jeg landede på Algeriet. Men Tunesien lød altså bedre madmæssigt, så det er der vi er i dag.

Med kylling, couscous og en alelang liste af formidable krydderier, som kræver en seriøs emhætte. Eller at du blæser huset igennem med en januarkuling.
Herhjemme har vi i hvert fald ikke helt ens næsepræferencer, når det kommer til eksotiske eksperimenter i køkkenet.

Come on, det er top lækkert og det ryger lige ind på “sommer-og-sol-kontoen” her på den mørke tid. Fake it ’till you make it. Du ved.

Så google, google – hvad er de essientielle fødevarer og krydderier i det tunesiske køkken:

Cous cous. Koriander. Kanel. Persille. Harissa. Tomatsauce. Kød. Spidskommen. Hvidløg. Kommen. Gulerødder. Løg. Kikærter. Dadler. Abrikoser.

Plukke. Plukke.

Alt i en gryde, 30 minutter og dine smagsløg hopper og danser.

Det som jeg havde i krydderier, var der dog ikke på couscous siden, så det blev halv om halv med bulgur. Hvad du kaster i, bestemmer du selv. De begge gør det ret godt, men couscous er selvøflgelig den tunesiske rockstjerne.

BONUS: Kom tunesisk gryde på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

…

Faktisk ville jeg have brugt lam.

Den autentiske kamel var ikke lige, at opstøve i en forstad til Aarhus.

Det var lam så heller ikke..

Så det blev en dylle. I filet. Det lever nok ikke helt op til standarderne på de kanter, men du kan jo altid hive en fætter med ben i gryden i stedet.

Eller lam i grove tern. Det vil virkelig være forrygende!

Relateret: Marrokansk gryderet med græskar og kikærter

Nå. Men.

Gryden røg på bordet i går – i dag spiser jeg rester, planlægger årets første fastelavnsbolle-indkøb (haps) og at hoppe ombord i den stak bøger, som landede på mit dørtrin forleden. Jeg skal bare lige blive enig med den sorte slyngel om den plan – det kræver nok en tur ud i det blå først og et af de gode ben.

Nåhr ja, og så brændte jeg en gryde af, da jeg lavede den her gryderet første gang. Den skal også lige tjekkes om, der stadig er liv.

Det er der ikke, men det holder vi mellem os.

Tunesisk gryde med kylling og couscous 101

  • Harissa er en nordafrikansk chilisauce, som kan laves både i en tør og våd version. Den fås i de fleste størrer supermarkeder og det er den våde udgave, som du skal dryppe med her.
  • Cherrytomater på dåse fås efterhånden både på dåse og karton (samme mærke som flåede og hakkede tomater – lige ved siden af dem på hylden). De smager lidt sødere og ser bare pæne ud i retter.
  • Jaja, kikærten kommer vi ikke uden om. Du kan udskifte kyllingen med kikærter for en vegetargryde eller blot tilsætte dem til retten og får endnu mere fylde og bid. Det vil bestemt ikke være dumt. Smid et heads up i kommentarfeltet, hvis der ryger en dåse kikærter i din tunesiske gryde.
BONUS: Kom tunesisk gryde på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

 

Tunesisk gryde med kylling og couscous - mad fra tunesien

Tunesisk gryde med kylling og couscous

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 600 g kyllingfilet
  • 2 spsk olie
  • Salt/peber
  • 2 spsk olie
  • 1 stort løg
  • 4 gulerødder
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk friskrevet ingefær, ca. 3-4 cm
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk paprika
  • 1/2-1 tsk chilipulver
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk kanel
  • Salt/peber
  • 1 dåse cherrytomater med tomatjuice, 400 g
  • 4 dl vand
  • 100 g tørrede abrikoser, i strimler
  • 1 hønseboullionterning
  • 2,5 dl couscous, eller bulgur

Top

  • Friskhakket persille, eller mynte, koriander
  • Ristede, hakkede mandler

Servering

  • Yoghurt
  • Harissa
  • Fladbrød
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Skær kylling i mundrette tern.
  • Skær løget i både og skær gulerødderne skråt, i grove stykker på ca. 2 cm.
  • Kom olie i en stor gryde og svits kyllingen ved høj varme 2-3 minutter. Krydr undervejs med salt og peber.
  • Den skal ikke være gennestegt, bare tag farve på alle sider.
  • Tag kyllingeternene op af gryden og kom igen 2 spsk olie i gryden.
  • Kom løg og gulerødder i gryden og svits det 2-3 minutter ved jævn varme. Tilsæt hvidløg, ingefær og alle krydderierne. Svits det hele 1 minut.
  • Hæld cherrytomater med juice og vand i gryden. Tilsæt også abrikoser og boullion.
  • Kog det hele op, tilsæt couscous og kylling og skru herefter ned til svag varme.
  • Lad gryden simre under låg i ca. 10-15 minutter. Rør undervejs, så couscousen ikke brænder fast i bunden af gryden. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis gryden koger tør.
  • Smag gryden til og tilsæt evt. lidt mere krydderi, salt eller peber.
  • Fordel den tunesiske gryderet på et stort fad, drys med hakket persille og mandler.
  • Server med yoghurt og fladbrød

Noter

Hvis du have gryderetten og couscous adskilt, så undlad tilsætnibng af couscous og tilbered den i stedet efter anvisning på pakken. Tlsæt kun 1 dl vand til gryderetten.
For en vegetarisk udgave kan kylling erstattes af kikærter.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

BONUS: Kom tunesisk gryde på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

 

Previous Post: « Butter Chicken
Next Post: Lun salat med perlebyg, butternutsquash, rosenkål og tahinidressing »

Reader Interactions

Comments

  1. Christina

    Hvis den ret skal nærme sig Nordafrika ville jeg udelade abrikoser, de hører til i en helt anden ret 😉 men jo, kylling er helt almindelig på de kanter, og helst med salmonella så bliver det meget mere autentisk 😂😂😂

    Svar
  2. Mette

    Kan retten fryses ned – tænker på om den vil kunne laves hjemmefra og fryses ned til skiferie i julen 🤔

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mette,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Det tænker jeg sagtens, at du kan.

      Hav en god skiferie :-)

  3. Sisse

    Ser super lækkert ud… Men ikke særligt tunesisk 😉

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sisse,

      Tak for din kommentar.

      Den er også bare rigtig god denne ret 😋 Måske du kunne komme med lidt input til, hvordan vi gør retten mere “tunesisk”😊?

      Hav en skøn dag.

  4. Marie

    Er det virkelig nødvendigt at stege kyllingen først? Kan den ikke bare komme i mens den er rå, og så simre til den er færdig? Er nemlig bange for at den skulle blive tør ved først at steges..

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marie,

      Tak for din besked og spørgsmål til opskriften.

      Kyllingen skal helst steges først inden den kommes i. Den bliver ikke tør, det lover jeg :-) Den skal nemlig ikke koge ret længe i gryden :-)

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en forrygende dag.

  5. Signe

    Super lækker ret, også med kikærter!
    Næste gang tror jeg jeg vil prøve med lam som du også foreslår, og så håber jeg at manden kan lide det, når nu der er så mange skønne krydderier i.. 😋

    Svar
    • Loui

      Hej Signe,

      Tak for din kommentar.

      Dejligt at høre, at du kunne lide opskriften.

      Lad mig endelig høre, hvad du synes om retten med lam i :-)

      Hav en forrygende dag!

  6. Christina

    Jeg vil gerne lave denne gryderet men med lam, skal det have længere tid eller tilberedes på en anden måde så ? :-) forresten elsker din side og dine opskrifter!! Forsæt det gode arbejde!! <3

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christina

      Det lyder toplækkert med lam :) Det kommer lidt an på hvilken udkskæring af lam, som du bruger. Der er ret stor forskel på tilberedningstiden, da nogle udskæringer har mere bindevæv og sener.
      Hvad tænker du at bruge?

      Tusinde tak :)

  7. Mathilde Sørensen

    Må bare sige, at det bestemt ikke er sidste gang, jeg laver den ret. Vi fik det her til aften, og det var virkelig lækkert. Jeg tilføjede lidt lime i retten, hvilket efter min mening lige gav det sidste ;-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mathilde

      Dejligt at høre, at opskriften kunne bruges :)
      Årh ja, det har du da ret i med lime! Det vil være prikken over i’et. Tak for tippet :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; pasta-hittet med bagt feta. Og perfekt til at sluge rester og slatter fra køleskabet. Om det er grøntsager, som skal bages med og vendes med fetaen eller lige den rest kylling, bacon, revet ost eller sidste, liiidt trætte spinat i posen, som skal blandes i. Fetaen klarer det hele 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#bakedfetapasta #fetapasta #nemmad #madinspiration #mandagsinspo 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Trænger du også til en iskold fredagssjus? ☺️☀️ Nap den her: Iste med fersken, citron og mynte ..og lige med en skvis gin, så er fredagsplanen klar 🍹 Hvem inviterer du? 🙋‍♀️ 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagsdrinken # #icetea #happyhour #tgif #fredagsbar
Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆 Je Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆
Jeps, “alt-i-en”, 30 minutter og så er der ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe toppet med feta, der dur til både kylling og karbonaden. Faktisk til det meste 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på louiogbearnaisen.dk under “aftensmad” eller gennem linket i bio 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #sundaftensmad #30minutemeals #onepanmeal
Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework