• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Tunesisk gryde med kylling og couscous

Tunesisk gryde med kylling og couscous - mad fra tunesien

Sidste uge var vi i Indien, den her uge rykker vi til Afrika, nærmere bestemt Tunesien.

Har du så været der, Louise? 

Næ. Men med alle de krydderier, som vælter ud af mine køkkenskabe og lige om snart er på retræte udløbsmæssigt, så er der kun en løsning. Kurs mod fjerne kyster. De varme af dem. Der hvor de aldrig ender op i det scenarie med afdankede krydderier.

Så.

Frem med globussen. Spin. Og den lange, krogede pegefinger på.

T-u-n-e-s-i-e-n. 

Okay, jeg snød. Jeg landede på Algeriet. Men Tunesien lød altså bedre madmæssigt, så det er der vi er i dag.

Med kylling, couscous og en alelang liste af formidable krydderier, som kræver en seriøs emhætte. Eller at du blæser huset igennem med en januarkuling.
Herhjemme har vi i hvert fald ikke helt ens næsepræferencer, når det kommer til eksotiske eksperimenter i køkkenet.

Come on, det er top lækkert og det ryger lige ind på “sommer-og-sol-kontoen” her på den mørke tid. Fake it ’till you make it. Du ved.

Så google, google – hvad er de essientielle fødevarer og krydderier i det tunesiske køkken:

Cous cous. Koriander. Kanel. Persille. Harissa. Tomatsauce. Kød. Spidskommen. Hvidløg. Kommen. Gulerødder. Løg. Kikærter. Dadler. Abrikoser.

Plukke. Plukke.

Alt i en gryde, 30 minutter og dine smagsløg hopper og danser.

Det som jeg havde i krydderier, var der dog ikke på couscous siden, så det blev halv om halv med bulgur. Hvad du kaster i, bestemmer du selv. De begge gør det ret godt, men couscous er selvøflgelig den tunesiske rockstjerne.

BONUS: Kom tunesisk gryde på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

…

Faktisk ville jeg have brugt lam.

Den autentiske kamel var ikke lige, at opstøve i en forstad til Aarhus.

Det var lam så heller ikke..

Så det blev en dylle. I filet. Det lever nok ikke helt op til standarderne på de kanter, men du kan jo altid hive en fætter med ben i gryden i stedet.

Eller lam i grove tern. Det vil virkelig være forrygende!

Relateret: Marrokansk gryderet med græskar og kikærter

Nå. Men.

Gryden røg på bordet i går – i dag spiser jeg rester, planlægger årets første fastelavnsbolle-indkøb (haps) og at hoppe ombord i den stak bøger, som landede på mit dørtrin forleden. Jeg skal bare lige blive enig med den sorte slyngel om den plan – det kræver nok en tur ud i det blå først og et af de gode ben.

Nåhr ja, og så brændte jeg en gryde af, da jeg lavede den her gryderet første gang. Den skal også lige tjekkes om, der stadig er liv.

Det er der ikke, men det holder vi mellem os.

Tunesisk gryde med kylling og couscous 101

  • Harissa er en nordafrikansk chilisauce, som kan laves både i en tør og våd version. Den fås i de fleste størrer supermarkeder og det er den våde udgave, som du skal dryppe med her.
  • Cherrytomater på dåse fås efterhånden både på dåse og karton (samme mærke som flåede og hakkede tomater – lige ved siden af dem på hylden). De smager lidt sødere og ser bare pæne ud i retter.
  • Jaja, kikærten kommer vi ikke uden om. Du kan udskifte kyllingen med kikærter for en vegetargryde eller blot tilsætte dem til retten og får endnu mere fylde og bid. Det vil bestemt ikke være dumt. Smid et heads up i kommentarfeltet, hvis der ryger en dåse kikærter i din tunesiske gryde.
BONUS: Kom tunesisk gryde på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

 

Tunesisk gryde med kylling og couscous - mad fra tunesien

Tunesisk gryde med kylling og couscous

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 600 g kyllingfilet
  • 2 spsk olie
  • Salt/peber
  • 2 spsk olie
  • 1 stort løg
  • 4 gulerødder
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 spsk friskrevet ingefær, ca. 3-4 cm
  • 2 tsk gurkemeje
  • 2 tsk spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk paprika
  • 1/2-1 tsk chilipulver
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk kanel
  • Salt/peber
  • 1 dåse cherrytomater med tomatjuice, 400 g
  • 4 dl vand
  • 100 g tørrede abrikoser, i strimler
  • 1 hønseboullionterning
  • 2,5 dl couscous, eller bulgur

Top

  • Friskhakket persille, eller mynte, koriander
  • Ristede, hakkede mandler

Servering

  • Yoghurt
  • Harissa
  • Fladbrød
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Skær kylling i mundrette tern.
  • Skær løget i både og skær gulerødderne skråt, i grove stykker på ca. 2 cm.
  • Kom olie i en stor gryde og svits kyllingen ved høj varme 2-3 minutter. Krydr undervejs med salt og peber.
  • Den skal ikke være gennestegt, bare tag farve på alle sider.
  • Tag kyllingeternene op af gryden og kom igen 2 spsk olie i gryden.
  • Kom løg og gulerødder i gryden og svits det 2-3 minutter ved jævn varme. Tilsæt hvidløg, ingefær og alle krydderierne. Svits det hele 1 minut.
  • Hæld cherrytomater med juice og vand i gryden. Tilsæt også abrikoser og boullion.
  • Kog det hele op, tilsæt couscous og kylling og skru herefter ned til svag varme.
  • Lad gryden simre under låg i ca. 10-15 minutter. Rør undervejs, så couscousen ikke brænder fast i bunden af gryden. Tilsæt evt. lidt mere vand, hvis gryden koger tør.
  • Smag gryden til og tilsæt evt. lidt mere krydderi, salt eller peber.
  • Fordel den tunesiske gryderet på et stort fad, drys med hakket persille og mandler.
  • Server med yoghurt og fladbrød

Noter

Hvis du have gryderetten og couscous adskilt, så undlad tilsætnibng af couscous og tilbered den i stedet efter anvisning på pakken. Tlsæt kun 1 dl vand til gryderetten.
For en vegetarisk udgave kan kylling erstattes af kikærter.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

BONUS: Kom tunesisk gryde på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

 

Previous Post: « Butter Chicken
Next Post: Lun salat med perlebyg, butternutsquash, rosenkål og tahinidressing »

Reader Interactions

Comments

  1. Christina

    Hvis den ret skal nærme sig Nordafrika ville jeg udelade abrikoser, de hører til i en helt anden ret 😉 men jo, kylling er helt almindelig på de kanter, og helst med salmonella så bliver det meget mere autentisk 😂😂😂

    Svar
  2. Mette

    Kan retten fryses ned – tænker på om den vil kunne laves hjemmefra og fryses ned til skiferie i julen 🤔

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mette,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Det tænker jeg sagtens, at du kan.

      Hav en god skiferie :-)

  3. Sisse

    Ser super lækkert ud… Men ikke særligt tunesisk 😉

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sisse,

      Tak for din kommentar.

      Den er også bare rigtig god denne ret 😋 Måske du kunne komme med lidt input til, hvordan vi gør retten mere “tunesisk”😊?

      Hav en skøn dag.

  4. Marie

    Er det virkelig nødvendigt at stege kyllingen først? Kan den ikke bare komme i mens den er rå, og så simre til den er færdig? Er nemlig bange for at den skulle blive tør ved først at steges..

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marie,

      Tak for din besked og spørgsmål til opskriften.

      Kyllingen skal helst steges først inden den kommes i. Den bliver ikke tør, det lover jeg :-) Den skal nemlig ikke koge ret længe i gryden :-)

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en forrygende dag.

  5. Signe

    Super lækker ret, også med kikærter!
    Næste gang tror jeg jeg vil prøve med lam som du også foreslår, og så håber jeg at manden kan lide det, når nu der er så mange skønne krydderier i.. 😋

    Svar
    • Loui

      Hej Signe,

      Tak for din kommentar.

      Dejligt at høre, at du kunne lide opskriften.

      Lad mig endelig høre, hvad du synes om retten med lam i :-)

      Hav en forrygende dag!

  6. Christina

    Jeg vil gerne lave denne gryderet men med lam, skal det have længere tid eller tilberedes på en anden måde så ? :-) forresten elsker din side og dine opskrifter!! Forsæt det gode arbejde!! <3

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Christina

      Det lyder toplækkert med lam :) Det kommer lidt an på hvilken udkskæring af lam, som du bruger. Der er ret stor forskel på tilberedningstiden, da nogle udskæringer har mere bindevæv og sener.
      Hvad tænker du at bruge?

      Tusinde tak :)

  7. Mathilde Sørensen

    Må bare sige, at det bestemt ikke er sidste gang, jeg laver den ret. Vi fik det her til aften, og det var virkelig lækkert. Jeg tilføjede lidt lime i retten, hvilket efter min mening lige gav det sidste ;-)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Mathilde

      Dejligt at høre, at opskriften kunne bruges :)
      Årh ja, det har du da ret i med lime! Det vil være prikken over i’et. Tak for tippet :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework