• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Lun salat med perlebyg, butternutsquash, rosenkål og tahinidressing

salat med pelebyg, græskar og rosenkål - nem salat opskrift

Brugsen smed et rockerdyrt græskar i nakken af mig, da jeg i weekenden skulle proviantere fastelavnsboller. Den gammeldags slags med creme. Til en flad femmer! Det var næsten for godt til, at være sandt. Og bagerdamen fyldte da også den ene pose op efter den anden på min bestillingen.

Ikke om der skulle deles med de fem….ogtredive, som stod linet op bag mig.

Faktisk fik de kun duften, så hurtig var jeg sponset afsted med godterne.

Lige direkte ind i Brugsens halvpebrede grøntafdeling. Yes, fastelavnsboller eftermiddag og sen aften. Grønt til frokost og aftensmad. Så er der balance i regnskabet.
Morgenmaden? Well, hjemmebagte gulerodsbrud med en hel kande kaffe, så er man ligesom klar til dagen. Hamstring af fastelavnsboller. Og grøntsager.

De sidstnævnte er altså en smule trætte på den her årstid. De dufter ikke rigtig af noget. Hverken i butikken (uanset, hvor mange trækasser de bliver kamufleret i og antal liter dug, der bliver smidt over dem), eller hjemme i køkkenet. Januar, du gør det svært ikke, at forfalde til bagerens lokkerier.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Nuvel.

Butternut squash. Han lå der. Sammen med vintervennerne rosenkål, porrer, palmekål, grønkål og nåhr ja, endnu mere kål. Men ved du hvad, ved palmekål trækker vi altså grænsen. Det er en strid starut, som hverken kan være i indkøbsposen, køleskabet eller køkkenvasken. Det er noget bøvl med den palme.

Ej, så hellere porrer. Dem ved man, hvad er. Og rosenkålen røg også i vognen. Mest fordi, kål virkede som et adgangspas til, at passere videre gennem porten til kolonialhylderne.

Relateret: Rosenkålsalat med æble og peberrod

salat med pelebyg, græskar og rosenkål - nem salat opskrift

Så.

Butternut squash kage?

Butternut squash fritter?

Arh, så fancy er vi ikke i dag.

Salat it is. 

Nærmere bestemt; Lun salat med alle vintergrøntsagerne, kerner og dressing til, at få det hele til at glide ned. Og til en sprød karbonade, så er tirsdagmiddagen i hus, sammen med madpakken imorgen. Selvfølgelig – ingen aftensmad uden rester! Salaten er der i hvert fald nok af. Plus den smager formidablet kold også.

Perlebyggen havde jeg på lager. Finder du i stedet hvedekerner, quinoa, perlespelt eller bare ris i køkkenskabet, så er det dem du hiver i salaten.
Og det er rigtig nok, den grønne top på porrerne skal ikke med i ovnen. Kaster du den alligevel med derind, bliver den brændt og træls.

Yes.

Det var årets januarsalat.

Og så er der vist også plads til en fastelavnsbolle til aftenkaffen. Skal vi ikke sige det?

salat med pelebyg, græskar og rosenkål - nem salat opskrift

Salat med perlebyg, butternutsquash, rosenkål og tahinidressing

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid25 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Ovn

  • 1 butternut squash
  • 1 stor porre, eller to små
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • Salt/peber
  • Evt. 1 spsk spidskommen

Salat

  • 175 g perlebyg
  • Ca. 200 g rosenkål
  • 100 g hasselnødder
  • 1 dl friskhakket persille

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk tahini
  • Saft af 1/2 citron
  • Salt/peber
  • 4-5 spsk vand
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Ovn

  • Skær skrællen af butternutsquashen og fjern kernerne. Skær den i mundrette tern.
  • Rens porren, skær den grønne top fra og skær det hvide i tynde skiver. Hak hvidløget fint.
  • Fordel butternutsquash, porrer og hvidløg på en bageplade med bagepapir. Vend grøntsagerne med olivenolie, salt, peber og evt. spidskommen.
  • Kom pladen i ovnen ved 180 grader og bag det hele i ca. 20 minutter til squashen er mør, men stadig fast. Rør i grøntsagerne undervejs, så de ikke brænder.

Salat

  • Kog imens perlebyggen efter anvisning på pakken og dræn dem godt for vand bagefter.
  • Tag de yderste blade af rosenkålene og snit dem herefter fint i en foodsprocessor, på et mandolinjern eller i hånden (!).

Dressing

  • Bland olivenoliven, tahini, citronsaft, salt og peber sammen. Tilsæt vandet lidt af gangen til dressingen får en stadig tyk, men blandbar konsistens.

Servering

  • Fordel hasselnødderne på en bageplade med bagepapir og sæt dem ind i ovnen, når grøntsagerne tages ud. Rist dem 3-4 minutter. Hak dem herefter groft.
  • Bland de bagte grøntsager med perlebyg, rosenkål, persille og hasselnødder.
  • Vend dressingen i salaten eller server den ved siden af.
  • Spis salaten alene eller server den til et stykke kød.

Noter

Er du ikke pjattet med tahini, kan du undlade det i dressingen, samt vand. Øg istedet mængden af olie og citron, så mængden bliver passende til salaten.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op
Previous Post: « Tunesisk gryde med kylling og couscous
Next Post: Chokoladekage med kakaomarengs »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Madpakke-muffins spækket med lige det fyld, du er Madpakke-muffins spækket med lige det fyld, du er vild med - de dur nemlig med det meste 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg gik med laks og spinat. Og nåhr ja, squash, cheddarost og bacon 🥓☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Pisk, bland, bag.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og så er der nemme, saftige madmuffins til madpakken, frokosten eller den der brunch, hvor du lige mangler det ekstra hit på sidelinjen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen nu (link i bio og story) + 7 ekstra ideer til fyld, som du måske allerede har på lager, som rest i køleskabet eller fryseren 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakkeinspiration #madinspiration #brunchideas #nemmad #madtilbørn #sundmad
Januars hitliste var.. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Januars hitliste var..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Lunere himmelstrøg med Marrokansk salat, tomatsuppe til snuen og Havregrynsbarer i kaffepausen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Endnu mere salat med quinoa (for posen er uendelig), den hurtige laks i grøn karry, et smut til Indien med fuld spark til smagsløgene med Tandoori kylling og kæmpehittet pizzapakker.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨ Og så for at slutte helt nemt af efter en liiidt lang og sjasket januar, men alligevel helt på toppen: de der Nutella brownies med kun 3 ingredienser.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad var din favorit i januar? 😀😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #madpakke #kagetid
Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃 ⠀⠀⠀ Nutella brownie med 3 ingredienser! 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, det bliver ikke meget nemmere! 

Hiv nutella, æg, mel frem. 

Pisk, vend, bag. 

Og på 20 minutter (inkl. opvask), så har du perfekte brownies 👌

Ikke sådan tandklæbende fudgy. Eller chokoladekage-tør. Niks, men lige med den der helt rigtige konsistens, så de forsvinder i en ruf 😋⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

Nap opskriften på brownies ovre på bloggen nu (link i bio og story) 🤎 ..og jep, de er også gode med både hakket chokolade eller nødder vendt i ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nutellalovers #kage #brownies #nemkage #snack
Den ultimative Tandoori kylling 🍗 Spækket med Den ultimative Tandoori kylling 🍗

Spækket med smag og genialt match til den hurtige salat fra i går 🙌⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så nem omgang?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nææ 😉 Du kommer til at bruge 17 minutter foran krydderihylden i supermarkedet. Du ved, lure og lure – det er altid helt umuligt at skelne krydderierne fra hinanden og finde dem, som man skal bruge!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nå. Hjem med rovet, tømme et helt skab, så der er plads til duftende dåser, glas og breve. Men så er du også helt klar på indisk paaaarty – resten af året! ..du skal jo igennem dit nye arsenal af krydderier 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Du kan selvføjelig også nappe den nemme og købe en bøtte færdig tandoori krydderi-mix - næsten ingen løftede øjenbryn herfra ☺️
Uanset hvad du er på, så krudt op for smagsfesten med Tandoori kyllingen her og måske et hjemmebagt naanbrød? Du finder det hele ovre på bloggen (link i bio og story) 🧡
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #aftensmadinspiration #indiskmat #kylling #lækkermad
Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder Vitaminbomben af en salat spækket med gulerødder, rødbede, spinat og forårsløg. Bobbet op med mættende kikærter og quinoa. Mixet med persille og forårsløg. Og så lige en skarp vinaigrette dressing til at samle hele molevitten 👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Knas? Giv salaten et drys ristede græskar eller hakkede, saltede mandler.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Endnu mere? Feta er slet heller ikke dumt, det samme med rest grillet kylling i tern, hvis du kaster salaten i madpakken 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #salatbowl #saladrecipe #sundmad
Den ene ting, som mangler i din kaffepause ☺️👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Havregrynsbarer med chokolade 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemt, let og lækkert, - og næsten kunne forveksles med en halvsund myslibar. Det er de ikke. Til gengæld er de et hit til kaffepausen her i ugen: Om du bare er dig. Har andre med på arbejdsholdet slash studieholdet eller en familie, som kigger forbi i weekenden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal der ekstra til? Bob dem op med:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
✨Smeltet chokolade lige smurt på toppen
✨Ekstra knas med hasselnødder, mandler eller valnødder i 
✨ Tørret frugt, hvis du er på det hold .. rosiner, tranebær, abrikoser
✨ Smag af vanilje, revet appensinskal eller et hiv kanel
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskriften dur med det hele (find link i bio og i story)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Tag hvem du vil dele en havregrynsbar med i din kaffepause? 😃👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #kaffeogkage #nemmad #snackideas #kage
Træt af kålsalat? Nap den her 👆
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sprælsk marrokansk-inspireret salat gulerødder, kikærter og quinoa. Lige vendt med en krydret dressing og så er der lækker, mættende salat og tilbehør til aftensmad og madpakken med 💯
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den helt nemme? pre-revne gulerødder, kikærter på dåse og forkogte quinoa. Så det næsten bare at blande 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Find salaten ovre på bloggen (link i bio og direkte link i story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #sundmad #madinspiration #vegetarianrecipes #madpakke
5 aftensmadsretter på under 30 minutter ⏰
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Okay, jeg overvejede 10, for arkivet bugner af hurtige opskrifter. Men du får 5 🖐️ 

De 5 opskrifter, som er ekstra geniale til januar – og februar med. Både på råvarer, nemhed og (fuld blæs på) smag. For lad os bare være ærlige her; der skal altså sparkes lidt ekstra gang i de lunkne smagsløg i de her måneder 😅
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det gør vi her. Både med laks, kylling, oksekød og vegetarisk 👇
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling i parmesansauce 
🔥 Curry med blomkål, kartofler og kikærter⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Tunesisk-inspireret gryde med kylling og couscous⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🔥 Laks i grøn karry
🔥 Kartoffel- og porresuppe med bacon

Hvilket hold er du på? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Du finder dem alle pakket og klar ovre på bloggens forside nu - link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemaftensmad #madinspiration #hurtigmad #sundmad #30minutemeals
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework