• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Louiogbearnaisen 2016: Året der gik

De bedste og mest populære mad opskrifter i 2016

Slutning og starten af året er lig med evaluering, opsamling og tilbageblik. Jeg praktiserer det i stor stil og bader i sentimentalitet og grå skyer omkring den her tid. Hvert år. Og det er faktisk ganske okay, for at kunne træde ind i næste år med begge ben, så er det min proces.

Et hurtig slag på tasken, så har jeg skrevet det her indlæg om 8-9 gange. Jeg startede det først i december, men 2016 har været ualmindelige kringlet. Også at få ned på papir. Digitalt.

2017 er ramt. Med de sidste raketter smidt på himlen udenfor, så får du det. Ikke flere omskrivninger – jeg er klar til et farvel til 2016 og hallooo til 2017.

Lad os se året der gik på Louiogbearnaisen og ikke mindst bag kulisserne.

De her “at se tilbage”, “det lærte jeg”, “året der gik” er noget af det, som jeg synes er mest interessant at læse hos andre. Er du også en af de nysgerrige, så hold på hat og briller – bryg en ekstra stor kop kaf’, der er god længde på indlægget her!

Du ved, når man taler om sig selv, så er det svært at begrænse sig ;)

Allerførst det analytiske. Det er jo ikke en madblog uden, at der lige bliver hevet årets mest populære opskrifter frem og tjekket op på, hvor mange opskrifter det egentlig blev til i årets løb.

Så.

Jeg har, ligesom sidste år, luret på din gøren og laden herinde. Yes, jeg kigger med over skulderen når dit mundvand løber.
Bloggen sladrer om det hele; hvad du rynker på næsen ovre, når de søde tænder rasler og hvornår din mave rumler. Overvågning for alle pengene, du kan godt bekymre dig – jeg kan næsten se dine natlige ture ud i køleskabet ;)

Arj, bare rolig.

Statistikkerne og jeg er kun nysgerrige på, hvad du vil have mere af. Er det fredagskage? Er det sunde salater, nem aftensmad, madpakker? Eller måske flere guides til fotografering og foodstyling?
Hvert år har jeg mine egne favoritopskrifter og yndlingsindlæg og selvfølgelig en tese om, hvad I kan lide. Holder den stik?

Rapporterne er printet, analyseret og heller ikke i år er vi helt enige om, hvad der var allerbedst.

Men jeg indrømmer nu gerne, at jeg sådan overordnet er ret godt tilfreds med 2016 på bloggen.
Jeg blev nogenlunde mæt. Det håber jeg også, at du gjorde :)

De bedste og mest populære mad opskrifter i 2016

Nå, skal vi komme til sagen? Vi skal have nogle tal på bordet. Hvem blev årets vinder?

Trommehvivl…

Fanfare…

Truthorn…

Here we go.

På førstepladsen stryger Klassisk kanelstang ind, som år 2016 mest populære opskrift. Faktisk er I generelt ret glad for kanel; kanelsnegle, kangelgifler, snurrer – alt med kanel scorer højt på listen.
Så stort tillykke med sejren til kanelstangen. Den krævede da også 825 g smør og 3 forsøg, da jeg endte med at brænde den på igen og igen.

På en flot andenplads har vi Fyldte kartofler med pulled pork og grøn relish + mexicansk salat med æble, radiser og lime, hvilket er lige som det skal være. Opskriften er nemlig også på min personlige top 5 og er blevet lavet et par gange eller 5 hen over året. Jeg plejer normalt ikke, at lave den samme opskrift igen. Altid på jagt efter noget nyt. Men den her omgang har været et hit og reddet så mange fredagsmiddage med gæster, hvor fantasien var pist væk.

Tredjepladsen snupper grydebrødet, som blev bagt i en af mine uundværlige støbejernsgryder. Sej krumme, kæmpemæssige huller og en skorpe som taler for sig selv. Yes, det er kræs, det her brød – især som brug i en steak sandwich. Den sneg sig egentlig også ret godt op på hitlisten i år. En 7-8. plads ramte den.

Så alt i alt en god blandet landhandel på top 3. Hvert år prøver jeg desperat, at finde et mønster. En retning. Men I spiser præcis ligeså rodet og uforudsigeligt, som jeg – jeg er pjattet med det.

Mit eget yndlingsindlæg? 

Det endte faktisk med at være et samarbejde med Nespresso om iskaffe! Okay, det var kaffe og jeg har en svaghed for det sorte stads, så måske har det også spillet en smule ind… Men ellers så var det bare et af de blogindlæg, hvor dagen var det. Hvor der var overskud til ekstra kreativitet, alt gik op i højere enhed og jeg endelig fandt tilbage til glæden og arbejdsrutinen efter en ret hård sommer på det personlige plan.

Mere iskaffe i 2017, tak!

Iskaffe_opskrift_nespresso

 

Okay, nok om det umiddelbare, lad os kradse lidt i overfladen og hive gardinet til det, der egentlig skete bag skærmen.

2016 var. Ja, uforudsigeligt og afsindigt hårdt. Både et af det bedste og et af de værste år.
Det var året, hvor jeg satte alt ind på det selvstændige arbejdsliv, tog chancer og fandt gejsten mere end jeg har haft i flere år.

Men det var samtidig året, hvor jeg mistede det allerkæreste, fandt grænsen  til hvor meget som det er muligt at arbejde og fik fokus på mine udfordringer og svagheder.

Det er har været en rutsjebane uden lige – sådan kan det vist allerbedst beskrives.

Så mit 2016, lad os tage det fra en ende af.

Året startede med at jeg planlagde et foodstylingkursus, som skulle blive et efterfølger til Online fotokursus. Planen var at det max. skulle tage 6 uger fra start til slut. Altså det være færdig, solgt og klappet og klart 1. marts.

Det holdt ikke!

Det endte som Foodstyling Masterclass, en massiv sag af et kursus.

Og nåhr ja, så endte det med at tage 5 hele måneder. Fra start til slut.

Phew.

Mit hidtil største projekt nogensinde. Det overgik alt jeg nogensinde har lavet.

Foodstylingkursus

Da vi nåede til juni var jeg færdig. Mast. Det trak tænder ud og jeg er ikke sikker på, at jeg havde gjort det igen, hvis jeg kendte udsigterne.
Okay, det havde jeg nok (med de lektioner, jeg lærte undervejs), for det var her jeg virkelig fandt glæden – det at skabe noget fra bunden, være udfordret og teste mig selv, at kunne hjælpe andre og følge mine seje studerende i deres udvikling.
Det har ikke været det hele værd, det skal jeg være den første til at indrømme – men det har været den bedste beslutning og det, som jeg er mest stolt af her i 2016.

Uden tvivl.

(Tak til alle jer studerende, som har været med – I er de bedste.)

Januar og februar

Januar og februar arbejde jeg ved siden af kurset med, hvordan jeg skulle kombinere Louiogbearnaisen med det nye projekt på bedst mulige måde, samt hvordan Louiogbearnaisen skulle udvikles og hvilke strategier, som skulle muges ud og andre skubbes ind.

Efter 7 år med louiogbearnaisen som ren madblog og på stort set samme måde trængte jeg til forandring. Så det var med en vejrtrækning helt ned i tæerne, at de nye tiltag blev taget i år – ville du løbe skrigende bort eller hænge med på en ny æra?

Marts

Marts lancerede jeg Foodstyling Masterclass, arbejde i døgndrift og var høj af adrenalin.
På den ene side begejstret og forventningsfuld over projektet. På den anden side med en knude på størrelse med en kampesten i maven over den investerede tid, mængde af penge og usikkerhed, som lå bag.

April 

Foruden kursus, så diskuterede jeg en forlagsaftale. Og endte med, at takke nej til kogebogen.

Juni

Juni gik med samarbejdsprojekter, videooptagelser med Tulip, catche op på bloggen og ikke mindst privatlivet. Alt skete på halvkraft, for ressourcerne var nede på nul efter det første halvår. Åbenbart er jeg heller ikke overmenneskelig..

Juli

Da juli ramte troede jeg, at jeg skulle i gang med næste projekt. Og måske en uge eller to ferie. Men den største sorg ramte og i tre uger græd jeg. Vi mistede hundesnuden. Jeg brød fuldstændig sammen. Jeg mistede det vigtigste, mest elskede i min verden og jeg savner hende stadig hver evig eneste dag.

August

Med stadig et sind, som var ret gråt og trist kom august. Sommeren sluttede og samarbejdsprojekter, fotodeals, kommunikationsarbejde og åbning af kurset råbte højt. Jeg kunne ikke arbejde på halvkraft mere.

August blev måneden, hvor alt skulle samles op, planlægges, administreres – foruden at al den fantastisk feedback, som jeg fik på Foodstyling kurset, skulle implementeres og kurset skulle opgraderes.

September

September var vild og forrygende. Jeg underviste et hold på VIA university College i Foodstyling, arbejdede på samarbejdsprojekter til bloggen og lancerede Foodstyling Masterclass for anden gang. Herudover kom endnu et kogebogstilbud, som jeg også endte med at takke nej til.

Var foråret travlt, toppede september med flere grader. Det var her jeg virkelig lærte lektionen om, at planlægge realistisk i 2017.

oktober

I oktober startede det nye hold på Foodstyling Masterclass Jeg tog en afgørende beslutning for bloggen og afsluttede derfor et større blogsamarbejde, lagde nye retningslinjer og gav den en makeover på alle de små detaljer til brugervenlighed og bag kulisserne. Nye systemer og de obligatoriske hårudrivende problemer, som altid følger med. Tak til den allerbedste og mest tålmodige webmand aka. kæresten.

Herudover kastede jeg mig ud i projekt: ny e-bog, som egentlig skulle have været igangsat i foråret. Men hey, et efterår spækket med cookiestestning – det var altså heller ikke en dårlig ide ;)

november

Kurset og e-bogen forsatte ind i november. Og et nyt familiemedlem flyttede ind. Den sorte slyngel.
Jeg troede, at jeg kunne arbejde nogenlunde videre. Du ved, bare på deltid. Men ret hurtigt indså jeg, at ham den 8 ugers bandit krævede lidt flere timer i døgnet. Så alt andet, som var planlagt blev skåret fra. Fuld fokus på de studerende på kurset, cookiebog og Skurken. Hvalpen. Intet andet.

December

December blev dedikeret til lancering af e-bogen: Cookies, planlægning af det nye år og revurdering af året på alle planer. Herudover at få stablet en arbejdsdag på benene med en hvalpedreng, som synes det er en ren fest, at man arbejder hjemmefra.

Top hyggeligt og lidt en udfordring med en fotoassistent, som allerhelst bare vil gnave i træbaggrunde, ledninger, tæer eller grave store huller i haven, når nogen sidder kedeligt ved skrivebordet.

Cookiebogen blev modtaget bedre end jeg kunne drømme om og der har virkelig været cookiefest uden lige med jer allesammen hele december. Jeg kunne ikke tænke end bedre måde at slutte året af på. Tak, fordi I var med :)

De bedste og mest populære mad opskrifter i 2016

Nye tiltag i 2016

Der er blevet udgivet markant færre opskrifter på Louiogbearnaisen i år, hvilket har været strategien fra starten af året.
Med kursusprojekter, undervisning, andet samarbejde og al det administrative bag bloggen var jeg nødt til, at omstrukturere. Skulle Louiogbearnaisen udvikle sig og gå nye veje, blev der nødt til at komme andre boller på suppen.

Så jeg trådte et skridt tilbage og analyserede min blogproces. Kvalitet fremfor kvantitet.

Fremfor 3 halvgode blogindlæg med opskrifter om ugen, blev det 1 forrygende madblogindlæg om ugen. Et blogindlæg, hvor der var også var bedre tid til min yndlingsdel; at skrive.

Flere af jer, har da også bemærket de ekstra lange blogindlæg. I en tid, hvor alt skal være hurtigt, virker det lidt som at skyde sig selv i foden – men min tese har været; hvis du kigger herind, så skal du sørme også have noget for pengene. For din tid.

Og hvis du bare scroller og kigger på madbillederne, så er det også okay.

Yes. Du er afsløret. Som sagt, jeg følger med i det hele ;)

Udover opskrifter, så er bloggen vil den skarpe læser også have bemærket  oversvømmelsen med foodstyling og madfotografering i år. Efter for/imod diskussioner med mig selv i hele 2015 tog jeg endelig beslutningen og udvidede Louiogbearnaisen.

Jeg var ret spændt på jeres respons på det nye emne (som efterhånden er blevet 50% af Louiogbearnaisen!). Nogle synes det var fedt, andre sprang det let og elegant over – holdt sig til maden. Endeligt var der dem, som fandt nye græsgange hos mine seje blogkollegaer.

Var det så en fejl eller en succes? 

Efter 7 år med louiogbearnaisen, så har det givet mig et frisk pust og ny energi, at kunne kombinere de to emner jeg allerhelst gider, at snakke om; mad og fotografering. Det har virkelig været helt forrygende år herinde og imod-listen er blevet streget over med en stor, fed, sort krusedulle.

Vi forsætter ufortrødent med mad + fotografering + foodstyling i 2017.

De bedste og mest populære mad opskrifter i 2016

Foodstyling Masterclass

Hele året er du da så også blevet overlæsset med snak om mit kursus Foodstyling Masterclass, stolpe op og stolpe ned. På bloggen, på email, på de sociale medier. Og jeg fik også jokket et par stykker af jer over tæerne – der var godt med bidskhed i min indbakke og der var tider, hvor der blev grædt en tåre eller to.
Men til gengæld var der endnu flere af jer som bakkede op om kurset og mit nye tiltag.
Foodstyling Masterclass åbnede dørene. Ikke bare en, men to gange. Og det har været fuldstændig fantastisk, overvældende og det bedste, som er sket i år – tak til alle jer seje studerende, som har været med (I rocker de madbilleder) og til alle jer, som har støttet fra sidelinjen. Tak! Jeg kan slet ikke sige, hvor meget det betyder og hvor taknemmelig jeg er :)

Jeg glæder mig sådan til næste åbning af Foodstyling Masterclass her i foråret og ikke mindst, en relancering af Online fotokursus senere på året.

Lad 2017 blive året, hvor alle kameraer kommer ud af skabet. Frem fra skuffen. Og der bliver skudt og skabt forrygende billeder med selvsikkerhed.

Året 2016

Ja. Vi er ved, at nå op på romanlængde her.

Jeg stopper smøren – 2016 er vist ved, at være grublet i bund.

Det har været broget, ikke lutter lagkage og der var mange ting som kunne være gjort bedre – omend det hele, så tror jeg nu året har været lige præcis, som det skulle for mig. I hvert fald arbejdsmæssigt.

Et år, hvor jeg har lært … at gå mere efter mavefornemmelsen og 117 andre værdifulde lektioner, som er proppet i rygsækken til 2017.

2016 var en øjenåbner.

Er du kommet gennem min romanen, så high five!

Jeg håber, at du fik sluttet 2016 af på bedst mulige måde og får et forrygende 2017. Jeg glæder mig til, at vi ses sultne og klar her i 2017, som bliver fyldt med mægtige lækre herligheder. For både den søde, salte og raslende tand – samt fotografering og foodstyling for fuld udblæsning.

Jeg kan slet ikke vente!

Tak fordi du har lyst til, at være med her på Louiogbearnaisen – det betyder mere end du aner :)

/ Louise

 

Dit 2016? 

Hvad har du taget med dig. Hvad har været din største udfordring/din stolthed? 

Fortæl, pral. 

De bedste og mest populære mad opskrifter i 2016

Previous Post: « Chokolademousse
Next Post: Butter Chicken »

Reader Interactions

Comments

  1. Christina

    Hej Louise
    Igennem det seneste ½ år har jeg fulgt med på din blog, og bliver lidt flov over ikke at have besøgt den tidligere, når du skriver den fylder 7 år. Men HEY! Nu følger jeg trofast med, og lader mig inspirere af dine opskrifter, det du skriver og den enormt friske måde du formulerer dig på.
    Med din høje arbejdsmoral samt positive sind, så skal du nok få et godt år.
    De bedste hilsner fra
    Christina

    Svar
  2. Louise

    Du skriver altså helt, helt fantastisk!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Louise

      Tusinde tak, hvor er du sød :)

      Mange hilsner Louise

  3. Katrine

    High five til dig! Det er virkelig fedt og inspirerende det du laver! Tager hatten af for din motivation og kampgejst og glæder mig til at følge med ind i 2017 (-:
    Keep up the good Work

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Katrine

      Tusinde tak – jeg er glad for at du har lyst til, at følge med :)
      Rigtig godt 2017 til dig :)

      Mange hilsner
      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀ ⁠⠀ Swi FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀
⁠⠀
Swipe til højre: to baggrunde, to udtryk. ⁠⠀
⁠⠀
Jojo, også to stylinger 🙈 Men baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede ✨ Sat på spidsen, så..⁠⠀
⁠⠀
Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer 👀⠀
⁠⠀
Den er bare en ret stor del af madbilledet. Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem 😊⠀
⁠⠀
👉 Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil – hvilke baggrunde passer ind i dine madbilleder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken baggrund synes du, som matcher bedst til de mexicanske hotdogs med krydrede pølser, grillede majs og tomatsalsa? 🔥😃⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hotdogs #hotdoggourmet #foodphotography #mexicanfood #foodstylish #21foodstylingtips #madfotografering #madinspiration #grillmad #sommermad #foodandwine
FOODSTYLINGTIP 5: Brug samme former⁠ og farver
⁠⠀
Lag, tekstur, placering - vi har været gennem en bunke teknikker til opbygning af dit madbillede, så du får sparket liv og interesse i det 📸😃⁠⠀
⁠⠀
Men skal der altid bare pakkes liv ind i sådan et madbillede?⁠ 🤔⠀
⁠⠀
Niks - ro og balance kan også skabe en stemning, følelse og sammenhæng i et madbillede. 
⁠⠀
Og det er præcis det udtryk, som billedet her med cheesecakes skulle have for at fremhæve dem 😊 Ro og harmoni. En understøttelse til de runde, luftige cheesecakes og sarte forårsblomster 🌸⁠⠀
⁠⠀
Så vi har en blød, lys dug, runde tallerkener i matchende nuancer og former til kagerne og farvetonen er holdt i en blød cremehvid.⠀
⁠⠀
Og yes, selvfølgelig er der 3 af små, lækre citron-cheesecakes med kikse/mandelbund. Du ved, det ulige antal fra sidste uge 😉⁠⠀
⁠⠀
Januars tema #21foodstylingtips suser derudaf - jeg håber du kan bruge dem ☺️⠀
I morgen får du tip til, hvordan du sikrer dit billede kamera altid får stillet skarpt 🎯⠀
⁠⠀
Hæng ved og tag gerne madglade, som du vil dele tipsene med, i kommentarfeltet 🙋‍♀️⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#cheesecake #bakingtime #cheesecakelover #lemoncake #foodstylingandphotography #droolclub #madfotografering #foodstyleguide #kageinspiration #bageglæde #beautifulcakes #dessert #citronkage #nobakecheesecake
FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀ ⁠⠀ Forleden FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀
⁠⠀
Forleden drønede vi over struktur og tekstur i madbilleder, for at skabe sammenhæng og dybde. Og det er præcis, hvad lag også gør 😀⁠⠀
⁠⠀
Hvis du bruger dem rigtigt - for de skal helst ikke stikke ud - de skal samle billedet. ⁠⠀
⁠⠀
👉 Swipe for at se billedet med en mørk tallerken fremfor en hvid. ⁠⠀
⁠⠀
Den mørke tallerken, den er slet ikke helt dum her - der er struktur og den er god til skabe fokus og holdepunkt i et ellers lyst billede.⠀
Men den stjæler lidt fokus fra maden og bryder sammenhæng i billedet. ⠀
⁠⠀
Så ind med den hvide tallerken, byg lagene op for dybde og spæd godt op med struktur og tekstur 👉 Så er der påskemiddag med feta-fyldt lam og sprød kerne- og aspargessalat - foråret kan bare komme 😊⁠💚⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#easterdinner #nordiccuisine #foodphotography #foodstylingtips #visuelkommunikation #selvstændigekvinder #21foodstylingtips #madfotograf #madinspiration #påskemiddag #lam #salat #gæstemad
FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀
⁠⠀
Da jeg sidste år delte det her tip i mit nyhedsbrev, så var der ild i indbakken efterfølgende 🔥⠀
⁠⠀
Fordi tippet er en kompositionsmetode, som ingen taler om - men som tager 1/10 del af et sekund at bruge og er ekstremt virkningsfuld 😃⠀
⁠⠀
Suser du ind i mit feed eller ind på billedarkiv på louiogbearnaisen.dk, vil du se den gå igen og igen #kæmpefavorit⠀
⁠⠀
Kompositionsmetoden er: 'Sæt to af de tre elementer tættere sammen.'⁠ ✨⠀
⁠⠀
Jeps, det er bare det - nemt, huh 😉⠀
⠀
Og den virker. Prøv den af 🙌⠀
⁠⠀
Skal du med på Foodstyling-nyhedsbrevet og have alt med, så smid en “👋“ i kommentarfeltet eller send mig en DM, så sender jeg dig fluks et link 📧⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodphotography #foodstyling #markedsføringstips #foodstylingtips #21foodstylingtips #nemaftensmad #laks #sundmad #sundaftensmad #easydinner #salmonrecipe #grillspyd #madinspiration #madfotografing
FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀ ⁠⠀ Ken FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀
⁠⠀
Kender du det der med at dit billede kan føles fladt, kedeligt eller usammenhængende? 🤔⁠⠀
⁠⠀
Det er her, du med fordel kan hive tekstur ind, for struktur og tekstur kan skabe dybde og interesse i et billede, samt få et billede til at føles ”helt”. Du ved, det du ikke lige kan sætte fingeren på ☝️🙂⁠⠀
⁠⠀
Så skab tekstur og struktur med baggrunde, papir, stof, metal, træ, props, toppings. Det er præcis, den metode, som er brugt her til at give den ellers noget flade galette med asparges liv 🌱. ⁠⠀
⁠⠀
Der er stof, metal, papir, baggrund med ru overflade og feldsalat på toppen. Alt sammen noget, som sparker liv i madbilledet og giver dybden til tærten 😀.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁠⠀
⁠Kender du en som er pjattet med madbilleder eller måske deler lige rigeligt ud af dem i deres feed 😉, så du altid sidder med en rumlende mave, så tag dem i kommentarfeltet og del de #21foodstylingtips med dem 🙌😃⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#galette #quiche #foodphotography #foodstylingtips #madfotograf #markedsføringstips #madblogger #madfotografering #madinspiration #tærte #nemaftensmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework