• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Flettede Gingerbread Cookies

gingerbread_flettede-smaakager_jule-cookies

Forleden var en pænt stor dag i boligforeningen herude. Nye hårde hvidevarer til alle. Oh yea, vi taler nyt køleskab, ovn, emhætte – det var vildt. Det sker ikke hvert år. Eller hver 10. år.

Nuvel.

Ind kom de hvide herligheder. Og ud kom det gamle.

Yes! Det er nemlig her, det bedste sker:

..Farvel fryser, som burde være afrimet for flere måneder siden.

..Farvel emhætte, som du kunne hænge fast i.

..Og farvel ovn, som jeg har brugt det sidste år på at tage tilløb til, at få renset helt i bund.

Vi burde virkelig have stegt en and med hele pivtøjet sidste weekend. Ræ’tig få fejret, at andefedtet bare blev afhentet.

gingerbread_flettede-smaakager_jule-cookies

Nah. Men. Det var ikke lutter lagkage. Jeg var lidt skeptisk omkring det nye, som flyttede ind. Den gamle ovn kendte jeg hver en afkrog af. Du ved; præcis hvornår bagepladen skulle vendes under bagningen, så alle cookies blev lige brune. For ikke at tale om temperatur. Et par nøk opad i forhold til den angivne temperatur, 10-20 grader, det var jo en gammel sag.

Så ny ovn – ny relation!

Og vi startede da også ud med, at komme lidt op at toppes. Over ovnsikringen. Den røg af med hastig fart og ind kom de her søde sager.

Jep, hvad bedre end, at teste ovnen med en omgang cookie-bagningen?

Her vil jeg lige indskyde, at det er ret smart at køre det afbrænding på sådan en ovn før.. Første batch gingerbread smagte lidt af…at række tungen ud af vinduet. Mildest talt.

2. portion derimod! Haps – 12 styk pivgode cookies. Ensbagte, uden at vende pladen undervejs. Jojo. Og bagt på en helt normal temperatur. På en så ny bageplade, at jeg kunne spejle mig i den.
Det er altså store sager det her!

Nok om ovnen.

gingerbread_flettede-smaakager_jule-cookiesLad os tale om Gingerbread Cookies. Det eneste julede, som du får på Louiogbearnaisen i år. De kan til gengæld så også kaste julestemning gennem hele december og halvdelen af januar med. Kanel, nelliker, allehånde, muskat, ingefær. Din næse danser af glæde, når du smider den her cookiedej sammen. Og herefter, når du tager første bid, gør smagsløgene den selskab.

Det er alt det gode fra julen, samlet i en enkel cookie.

What’s not to like? 

Fletværket. Ja, jeg kunne ikke nære mig. Efter at have sukket hele efteråret over flettede småkager på Pinterest, kunne jeg altså ikke gå ind i det nye år uden, at det projekt blev krydset af på listen.

Og det bliver så også både første og sidste gang.

Halleluja – det tog syv lang og syv brede! Jeg nåede 5 cookies(!), så magtede jeg simpelthen ikke mere fletteri med cookiedejen.

I det nye år ønsker jeg mig en massiv portion tålmodighed til, at lave pæne kager og fine bagedetaljer.

Hvis det også kniber lidt med dit tålmod, så hiver du blot udstikkerne frem og stikker dejen ud (eller former kugler, som du trykker flade på pladen – my way).

Det er stort set fremgangsmåden i min cookiebog – den nemme metode, hvor vi alle kan være med.
Den fås indtil den 24. december, så har du en sød tand som rasler, så skal du altså ikke vente alt for længe.

Lige nu på en højhellig Luciadag –  der får du de her flettede gingerbread cookies inklusiv juleduft i hele hytten ;)

Flettede Gingerbread Cookies

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid8 minutter
Samlet tid8 minutter
Antal: 15 stk.

Ingredienser

  • 115 g smør, stuetempereret
  • 100 g brun farin
  • 70 g mørk sirup
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • 325 g hvedemel
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk muskat
  • 1/2 tsk nellike
  • 1/2 tsk allehånde
  • 1/2 tsk salt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom smør, farin og sirup i en skål.
  • Pisk det lyst og luftigt.
  • Tilsæt æg og æggehvide og pisk det i.
  • Bland mel, natron, vaniljesukker og krydderier i en anden skål.
  • Sigt det i dejen og rør det i til dejen lige er samlet.
  • Kom dejen på køl i ca. 30 minutter.
  • Tag dejen ud på en meldrysset bord og rul den ud til en plade på 0.3 cm.
  • Skær dejen i 1 cm strimler.
  • Flet strimlerne sammen i følge videoen til du har en stor plade.
  • Stik med en udstikker eller et glas (ca. 8 cm i diameter) cookies ud af dejen.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem ved 175 grader i ca. 8-10 minutter.
  • min = Lidt bløde og saftige cookies (min favorit)
  • min = Sprøde cookies
  • Tag dem ud og afkøl dem på en bagerist.

Noter

Laver du ikke flettede cookies, men stikker dem ud, så rul din dej til 0,5 cm
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

gingerbread_flettede-smaakager_jule-cookies

Previous Post: « Sådan fryser du dine cookies
Next Post: Stegt laks med lun rødbede-appelsin-æblesalat »

Reader Interactions

Comments

  1. Irene Larsen

    Hej Louise. Jeg har læst dit opslag omkring natron og Creme of Tartar. Derfor undrer det mig, at denne opskrift har natron uden syre? Eller er der en forklaring på det? Ellers en dejlig og velsmagende cookie.
    God jul 🎄♥️

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Irene,

      Rigtig god nytår og dejligt at høre at du kunne bruge opskriften!

      Ang. dit spørgsmål til natron, så skal forklaringen findes i, at brun farin, her i denne opskrift, arbejder med natronen 🙂

      Håber det kan hjælpe.

      Hav en fortsat god dag.

  2. Avina

    Tak for opskriften :)
    Vi skal have stor badedag imorgen- er opskriften børnevenlig? Kan den klare at blive æltet og rullet flere gange?

    Svar
    • Avina

      Hov der skulle stå bagedag :)

    • Loui

      Hej Avina,

      Jeg har ikke rullet den flere gange, så der må jeg blive dig svar skyldig. Men da dejen flettes er den ret fleksibel.

      Håber det lykkes for dig og lad mig endelig høre, hvordan det er gået.

      God bagedag :-)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; Har du prøvet den?👆 Til de helt nemme mandage; pasta-hittet med bagt feta. Og perfekt til at sluge rester og slatter fra køleskabet. Om det er grøntsager, som skal bages med og vendes med fetaen eller lige den rest kylling, bacon, revet ost eller sidste, liiidt trætte spinat i posen, som skal blandes i. Fetaen klarer det hele 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#bakedfetapasta #fetapasta #nemmad #madinspiration #mandagsinspo 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Trænger du også til en iskold fredagssjus? ☺️☀️ Nap den her: Iste med fersken, citron og mynte ..og lige med en skvis gin, så er fredagsplanen klar 🍹 Hvem inviterer du? 🙋‍♀️ 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagsdrinken # #icetea #happyhour #tgif #fredagsbar
Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆 Je Nemt og lækkert tilbehør til aftensmaden 👆
Jeps, “alt-i-en”, 30 minutter og så er der ovnbagte kartofler, grøntsager og majskolbe toppet med feta, der dur til både kylling og karbonaden. Faktisk til det meste 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på louiogbearnaisen.dk under “aftensmad” eller gennem linket i bio 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #nemaftensmad #sundaftensmad #30minutemeals #onepanmeal
Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework