• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Flettede Gingerbread Cookies (inkl. videoguide til flet)

gingerbread_flettede-smaakager_jule-cookies

Forleden var en pænt stor dag i boligforeningen herude. Nye hårde hvidevarer til alle. Oh yea, vi taler nyt køleskab, ovn, emhætte – det var vildt. Det sker ikke hvert år. Eller hver 10. år.

Nuvel.

Ind kom de hvide herligheder. Og ud kom det gamle.

Yes! Det er nemlig her, det bedste sker:

..Farvel fryser, som burde være afrimet for flere måneder siden.

..Farvel emhætte, som du kunne hænge fast i.

..Og farvel ovn, som jeg har brugt det sidste år på at tage tilløb til, at få renset helt i bund.

Vi burde virkelig have stegt en and med hele pivtøjet sidste weekend. Ræ’tig få fejret, at andefedtet bare blev afhentet.

gingerbread_flettede-smaakager_jule-cookies

Nah. Men. Det var ikke lutter lagkage. Jeg var lidt skeptisk omkring det nye, som flyttede ind. Den gamle ovn kendte jeg hver en afkrog af. Du ved; præcis hvornår bagepladen skulle vendes under bagningen, så alle cookies blev lige brune. For ikke at tale om temperatur. Et par nøk opad i forhold til den angivne temperatur, 10-20 grader, det var jo en gammel sag.

Så ny ovn – ny relation!

Og vi startede da også ud med, at komme lidt op at toppes. Over ovnsikringen. Den røg af med hastig fart og ind kom de her søde sager.

Jep, hvad bedre end, at teste ovnen med en omgang cookie-bagningen?

Her vil jeg lige indskyde, at det er ret smart at køre det afbrænding på sådan en ovn før.. Første batch gingerbread smagte lidt af…at række tungen ud af vinduet. Mildest talt.

2. portion derimod! Haps – 12 styk pivgode cookies. Ensbagte, uden at vende pladen undervejs. Jojo. Og bagt på en helt normal temperatur. På en så ny bageplade, at jeg kunne spejle mig i den.
Det er altså store sager det her!

Nok om ovnen.

gingerbread_flettede-smaakager_jule-cookiesLad os tale om Gingerbread Cookies. Det eneste julede, som du får på Louiogbearnaisen i år. De kan til gengæld så også kaste julestemning gennem hele december og halvdelen af januar med. Kanel, nelliker, allehånde, muskat, ingefær. Din næse danser af glæde, når du smider den her cookiedej sammen. Og herefter, når du tager første bid, gør smagsløgene den selskab.

Det er alt det gode fra julen, samlet i en enkel cookie.

What’s not to like? 

Fletværket. Ja, jeg kunne ikke nære mig. Efter at have sukket hele efteråret over flettede småkager på Pinterest, kunne jeg altså ikke gå ind i det nye år uden, at det projekt blev krydset af på listen.

Og det bliver så også både første og sidste gang.

Halleluja – det tog syv lang og syv brede! Jeg nåede 5 cookies(!), så magtede jeg simpelthen ikke mere fletteri med cookiedejen.

I det nye år ønsker jeg mig en massiv portion tålmodighed til, at lave pæne kager og fine bagedetaljer.

Er du noget sejere end mig, så er her en ultrakort videoguide til, hvordan du fletter gingerbread cookies.

Filmet helt autentisk, håndholdt og med svindende tålmodighed.

 

Hvis det også kniber lidt med dit tålmod, så hiver du blot udstikkerne frem og stikker dejen ud (eller former kugler, som du trykker flade på pladen – my way).

Det er stort set fremgangsmåden i min cookiebog – den nemme metode, hvor vi alle kan være med.
Den fås indtil den 24. december, så har du en sød tand som rasler, så skal du altså ikke vente alt for længe.

Lige nu på en højhellig Luciadag –  der får du de her flettede gingerbread cookies inklusiv juleduft i hele hytten ;)

Flettede Gingerbread Cookies

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid8 minutter
Samlet tid8 minutter
Antal: 15 stk.

Ingredienser

  • 115 g smør, stuetempereret
  • 100 g brun farin
  • 70 g mørk sirup
  • 1 æg
  • 1 æggehvide
  • 325 g hvedemel
  • 1/2 tsk natron
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1/2 tsk muskat
  • 1/2 tsk nellike
  • 1/2 tsk allehånde
  • 1/2 tsk salt

Sådan gør du

  • Kom smør, farin og sirup i en skål.
  • Pisk det lyst og luftigt.
  • Tilsæt æg og æggehvide og pisk det i.
  • Bland mel, natron, vaniljesukker og krydderier i en anden skål.
  • Sigt det i dejen og rør det i til dejen lige er samlet.
  • Kom dejen på køl i ca. 30 minutter.
  • Tag dejen ud på en meldrysset bord og rul den ud til en plade på 0.3 cm.
  • Skær dejen i 1 cm strimler.
  • Flet strimlerne sammen i følge videoen til du har en stor plade.
  • Stik med en udstikker eller et glas (ca. 8 cm i diameter) cookies ud af dejen.
  • Læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag dem ved 175 grader i ca. 8-10 minutter.
  • min = Lidt bløde og saftige cookies (min favorit)
  • min = Sprøde cookies
  • Tag dem ud og afkøl dem på en bagerist.

Noter

Laver du ikke flettede cookies, men stikker dem ud, så rul din dej til 0,5 cm
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

gingerbread_flettede-smaakager_jule-cookies

Previous Post: « Sådan fryser du dine cookies
Next Post: Stegt laks med lun rødbede-appelsin-æblesalat »

Reader Interactions

Comments

  1. Irene Larsen

    Hej Louise. Jeg har læst dit opslag omkring natron og Creme of Tartar. Derfor undrer det mig, at denne opskrift har natron uden syre? Eller er der en forklaring på det? Ellers en dejlig og velsmagende cookie.
    God jul 🎄♥️

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Irene,

      Rigtig god nytår og dejligt at høre at du kunne bruge opskriften!

      Ang. dit spørgsmål til natron, så skal forklaringen findes i, at brun farin, her i denne opskrift, arbejder med natronen 🙂

      Håber det kan hjælpe.

      Hav en fortsat god dag.

  2. Avina

    Tak for opskriften :)
    Vi skal have stor badedag imorgen- er opskriften børnevenlig? Kan den klare at blive æltet og rullet flere gange?

    Svar
    • Avina

      Hov der skulle stå bagedag :)

    • Loui

      Hej Avina,

      Jeg har ikke rullet den flere gange, så der må jeg blive dig svar skyldig. Men da dejen flettes er den ret fleksibel.

      Håber det lykkes for dig og lad mig endelig høre, hvordan det er gået.

      God bagedag :-)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework