• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Rugboller og hønsesalat med estragon

sandiwch-rugboller-med-hoensesalat-opskrift-madpakke

Du har været gennem diverse salater, Også dem i hippe glas. Og de der wraps, som kun tog tv-kokken 3 minutter at bikse sammen, men kræver ualmindelig meget forberedelse og hjernekapacitet at få foldet sammen kl. 6.43.

Her godt og vel 1 måned inde i arbejds- og studiehalvåret, er du tilbage.

Ved 4 snoozinger.

De 3 af dem, fordi det også er ved at blive mørkt og koldt…

Eller den undskyldning dur ikke rigtig her i tropevarmen.

Dynen vinder bare over foldning af fuldkornswraps.

Hver. evig. eneste. morgen.

De gode intentioner er erstattet af en rubber med hamburgerryg og leverpostej.

….Og de er lige så dødkedelige, som dem du spiste før sommerferien.

Såå…

Jeg kan ikke hive dig ud af sengen. Men madpakken, den lover jeg dig, at vi kan klare ligeså hurtig som en mellemmad med spegedreng.

Okay, det kræver at du har en smule tid og overskud på en søndag, men så er der altså også 3 dages madpakke klaret i en ruf.

sandiwch-rugboller-med-hoensesalat-opskrift-madpakkeMadpakkeplanen

Du bager en ordenlig portion rugboller. Snapper et par stykker til søndagssuppen og fryser så de andre ned.

Hønsesalaten bikser du også lige sammen søndag.

Og jep, det er helt okay, at købe de færdigkogte tern på frost, jeg siger ikke noget til nogen. 

Men har du rester fra lørdagskyllingen, så kører vi selvfølgelig med dem. Sådan en grillkylling smager formidabelt heri!

Well.

Mandag. Tirsdag. Onsdag.

Aftenen før hiver du en rugbolle op af fryseren.

Om morgenen. Mens kaffen brygger, skærer du rugbollen op, skovler 2-3 spsk hønsesalat på, tager en håndfuld pyntegrønt (de poser, hvor det allerede er vasket fra køb af) og på med toppen af bollen.

Madpakken er hermed klaret. Kaffen er færdigbrygget. Og du kan række tunge til leverpostejen.

Men, Louise, sådan en sandwich kan jo ikke holde sig i tasken?

Nope. Den holder dig lige præcist, så dårligt som din spegpølsemad med remo gør, salat i glas gør og wraps med laks.

Ingen madpakke har det særlig godt dybt nede i det lumre taskemørke. Så ind i køleskabet, når du møder ind på din pind.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Min pind?

Sjovt, du spørger.

Den hedder lige nu Foodstyling Masterclass. Dørene er åbnet for sidste gang i år og kun for en begrænset periode – så der er tryk på!

Lige nu kører vi Early Bird pris til de hurtige og nåhr ja, også lige en bonus, så måske du skulle liste forbi og tjekke molevitten ud her, hvis du gerne vil skabe lækre madbilleder>>

Jeg sidder klar i min indbakke, med sandwich on-the-side og hønsesalat i mundvigen, hvis du skulle have et spørgsmål eller to.

…….

Jaa, sandwichen er måske ikke den bedste ide i selskab med et tastetur…

Bare, hvis du skulle få den gode ide.

sandiwch-rugboller-med-hoensesalat-opskrift-madpakke

Rugboller

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid18 minutter
Samlet tid18 minutter
Antal: 12 styk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl lunken vand
  • 2 dl neutral yoghurt
  • 1 spsk muscovadosirup, eller mørk sirup
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 50 g rugkerner, klar-til-brug
  • 250 g rugmel
  • 250-300 g hvedemel
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Smuldr gær i en skål.
  • Tilsæt 1 dl vand og opløs gærren.
  • Tilsæt det resterende vand, yoghurt, sirup og olie - rør det hele sammen.
  • Tilsæt rugkerner, rugmel og salt og det i.
  • Kom hvedemelet i lidt af gangen, mens dejen æltes.
  • (Ca. 6 minutter på en røremaskine ved medium hastighed.)
  • Dejen skal være meget blød og lidt klistret, ellers bliver bollerne tørre.
  • Dæk skålen til med en plastpose eller madfilm og lad den hæve ca. 1,5 time til dobbelt størrelse.
  • Skrab dejen ud køkkenbordet og del den i 12 stykker med en dejskraber.
  • Form stykkerne rustik med dejskraberen eller fugt dine hænder med vand og form bollerne.
  • Kom dem på en bageplade med bagepapir.
  • Lad dem efterhæve 25 minutter - opvarm imens ovnen til 250 grader.
  • Skru ovnen ned til 225 grader og kom bollerne i ovnen.
  • Bag bollerne i ca. 15-18 minutter til de er gennembagte og gyldne.
  • Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en bagerist.

Noter

Jeg brugte færdige rugkerner, som kan købes i de fleste større supermarkeder. Pivnemt.
Bruger du "rå" rugkerner skal de sættes i blød før brug.
Bollerne har en medium størrelse, vil du have større sandwichboller, så lav 9 styk - de skal muligvis have en lidt længere bagetid.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Hønsesalat med estragon

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid5 minutter
Samlet tid5 minutter

Ingredienser

  • 400 g kogt kylling, i tern
  • 1/2 løg, finthakket
  • 3 stilke bladselleri, i fine tern
  • 0,5 dl god mayo
  • 1,5 dl græsk yoghurt 2%, eller dit yndlingsprodukt fx. fromage frais, skyr, cremefraiche m.fl.
  • 2 tsk grov sennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 2-3 tsk frisk estragon, finthakket
  • Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Det er nemt.
  • Start med at blande mayo, yoghurt, sennep, citronsaft, estragon, salt og peber.
  • Smag til.
  • Vend kylling, løg og bladselleri i dressing.
  • Færdig!

Noter

Bruger du skyr, fromage frais eller et andet meget syrlig produkt, så tilsæt evt. 1/2-1 tsk akaciehonning til dressingen.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

sandiwch-rugboller-med-hoensesalat-opskrift-madpakke

Previous Post: « 5 grunde til at du skal tage bedre madbilleder
Next Post: 8 myter om madfotografering som er lyv »

Reader Interactions

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework