• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Quesadillas med chipotle pulled pork, tomatsalsa og ost

annonce
Quesadillas med chipotle pulled pork og tomatsalsa- Opskrift quesadillas

Hornbrillerne er fundet frem. Jeg er begyndt på studie igen. Bare på den anden side af katederet den her gang. Det betyder at der lige er kastet endnu en håndfuld arbejdstimer oveni et ellers ret fyldt skema som selvstændig. Det er meget godt.

Især hvis man er glad for rugbrød til aftensmad..

Så nem mad i en travl hverdag, hvad kan jeg diske op af tips og tricks til dig?

Her burde jeg komme med en stor forkromet plan. Eller som det mindste, 36 smarte tips og tricks til, hvordan du laver nem mad i hverdagen. Svinge tryllestaven og på magiskvis smide en ordentlig portion tid og energi din vej.

Hokus poku..jeg er madblogger, ikke tryllekunster!

Men madblogger, så bruger du jo utallige timer i køkkenet?

Det gør jeg ikke.

Det er bestemt ikke hver dag, at jeg udvikler opskrifter. Faktisk langt fra. I stedet foregår det cirka sådan her: kl. 16.41 (jeg har en tidlig knurrende mave). Åbner køleskabet og tjekker hvad der kræver minimal indsats eller kan klares på 10 minutter.

Lad os se det i øjnene; der er ikke en universel løsning på nem mad.

Ingen vilde tips eller tricks, som virker uanset hvor mange eksperter, der proklamerer at de har svaret. Altså medmindre de disker op med en ekstra time i døgnet eller en gratis hjemmekok.

Beklager.

Du skal stadig proppe mad ind i dit køleskab.

Du skal stadig rejse dig fra sofaen.

Du skal stadig krudte op i komfuret.

Og tage opvasken bagefter.

Så jeg gider faktisk ikke, at spise dig af med nogle smarte tips.

Quesadillas med chipotle pulled pork og tomatsalsa- Opskrift quesadillas

Lad os skippe illusionen om den perfekte hverdag, hvor du lige har en hjemmelavet middagsret på 3 minutter uden overhovedet at begive dig ud i køkkenet. Det kan ikke lade sig gøre. Heller ikke selvom du investeret i 14 kogebøger med ”nem mad” på hylden. De der 7 sprøde apps. Og en rockerdyr måltidskasse.

Nem mad kræver også en indsats.

Der er bare grader af den. Det snakkede vi allerede om i sidste indlæg her, hvor Tulip gav mig en madbloggerudfordring: Lav en nem ret med Tulip slowcooked chipotle pulled pork.

Der satte vi fokus på minimal indsats med 10 minutter i køkkenet og 30 minutter på sofaen, for at klare de her: bagte kartofler fyldt med pulled pork.

Haps!

Lad os tage den skridtet videre. Jeg har skam mere i ærmet til den travle (..trætte) her. For lad os se det i øjnene, det er bare ikke alle dage, man gider det helt vilde madcirkus. Det må gerne være helt enkelt.

Så.

Det er ikke et tip det her. Det er en strategi. Og der er absolut intet nyt i den, men det er den eneste jeg lever efter (og så lige den der med at handle en mere end 4-5 gange om ugen, men den taler vi ikke om..)

Nuvel.

Glem madplaner.

Planlæg rester!

Yes, planlæg dem. Lav nu rigeligt, når du laver mad. Du ved, jeg altid får sneget ind i teksten, at alle opskrifter er gode på madpakken. Men langt det meste dur også perfekt til næste dags aftensmad.

Okay, medmindre spisebordet er fyldt hos dig.

 

Quesadillas med chipotle pulled pork og tomatsalsa- Opskrift quesadillasJeg kan bare kun tale for mig og min hverdag. Vi er to. Ofte spiser vi ikke det samme. Eller på samme tid. Jeg er sikker på, at vi ikke er de eneste. Der er i hvert fald ret mange studerende, som lige er rykket ind her i Aarhus her forleden.

Så når man endelig har taget sig sammen til, at flytte joggingbuksen ud i køkkenet sådan en torsdag kl. 18.05, så skal det udnyttes. Hvilket vil sige dobbelt op på mad, samme tilberedningsindsats = nemme rester, som hurtig kan spiffes op dagene efter.

Lad os tage et eksempel:

Forrige uges opskrift: Bagte kartofler med pulled pork + mexicansk salat.

  • Mænge: mad til fire personer.
  • 40 minutter. 10 minutters indsats.
  • 2 personer aftensmad.
  • Resten af de bagte kartofler brugte jeg til bras med spejlæg dagen efter.
  • Og resten af pulled pork’en gemte jeg til den her sag: Quesadillas.
  • Frokost på hjemmekontoret hos mig.

Men vi kunne ligeså godt have været ude i en hurtig aftensmad og så genbruge resten af den mexicanske salat fra igår.
Jep. Quesadillas kræver en indsats. Men til gengæld er opskriften hurtig (og toplækker).

Og kan spises foran fjernsynet eller computeren, hvis det er en af de dage. Du ved.

Såå..nem aftensmad i en travl hverdag?

Vi er nok nødt til, at snige ordet prioritering (!) ind her, hvis du vil tygge i andet end rugbrød.

Men har du 10 minutter og en håndfuld rester fra weekendens pulled pork, så er der mægtig lækre Quesadillas.

….

De smager også forrygende godt kolde på madpakken ;)

Just sayin’

 

Quesadillas med chipotle pulled pork og tomatsalsa- Opskrift quesadillas

Quesadillas med chipotle pulled pork, tomatsalsa og ost

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid5 minutter
Antal: 1 pers.

Ingredienser

  • 2 tortillas, som passer til din pande
  • 100 g pulled pork
  • 50 g revet ost, valgfri, jeg brugte cheddar

Tomatsalsa

  • 8 cocktailtomater
  • 1/4 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 rød chili
  • Saft af 1 lime
  • 1/2 dl frisk persille
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Tomatsalsa

  • Snit løg og hvidløg i fine tern.
  • Fjern kerner fra chilien og skær den i fine tern.
  • Halver tomaterne og fjern kerner. Hak tomaterne groft.
  • Hak persillen groft.
  • Bland løg, hvidløg, chili, tomater og persille sammen. Tilsæt limesaft, salt og peber.
  • Salsaen skal være relativ sur og ret salt.

Quesadillas

  • Kom pulled pork og revet ost i en skål.
  • Tag med en hulske eller pres med en ske væden fra tomatsalsaen, når du tager den op fra skålen og tilsætter til pulled pork og ost.
  • Blandingen må ikke bliver for våd, så det er vigtigt, du ikke får for meget væde med fra salsaen.
  • Bland det hele godt sammen og smag til.
  • Varm en tør pande, som passer i størrelsen med pandekagerne, godt op.
  • Fordel fyldet på den ene af pandekagerne og læg den anden ovenpå som låg.
  • Læg quesadillaen på den varme pande og skru ned til jævn varme.
  • Bag den 2-3 minutter på den ene side.
  • Tag en tallerken eller et grydelåg og vip forsigt quesadillaen rundt, så den kan blive bagt på den anden side.
  • Bag den 2-3 minutter, indtil den er gylden og fyldet er gennemvarmet og osten er begyndt, at smelte.
  • Tag quesadillaen af panden og skær den ud i trekanter.
  • Spis så du revner.

Noter

Den hjemmelavede tomatsalsa kan erstattes af en grov tomatsalsa på glas.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

Previous Post: « Kylling i grillet rød peberfrugtsauce
Next Post: Giveaway: Den ultimative foodstylingpakke! »

Reader Interactions

Comments

  1. Camilla H.

    Lavede opskriften i går og det smagte fantastisk :) Tak for en altid god blog og lækre og nemme opskrifter som altid virker.

    – Camilla

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Camilla

      Tusinde tak – dejligt, at opskriften kunne bruges :)

  2. Susanne

    Tak for et godt indlæg – det ser super lækkert ud!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak :)

  3. Mia

    Lækkert – det skal prøves!

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework