• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Quesadillas med chipotle pulled pork, tomatsalsa og ost

annonce
Quesadillas med chipotle pulled pork og tomatsalsa- Opskrift quesadillas

Hornbrillerne er fundet frem. Jeg er begyndt på studie igen. Bare på den anden side af katederet den her gang. Det betyder at der lige er kastet endnu en håndfuld arbejdstimer oveni et ellers ret fyldt skema som selvstændig. Det er meget godt.

Især hvis man er glad for rugbrød til aftensmad..

Så nem mad i en travl hverdag, hvad kan jeg diske op af tips og tricks til dig?

Her burde jeg komme med en stor forkromet plan. Eller som det mindste, 36 smarte tips og tricks til, hvordan du laver nem mad i hverdagen. Svinge tryllestaven og på magiskvis smide en ordentlig portion tid og energi din vej.

Hokus poku..jeg er madblogger, ikke tryllekunster!

Men madblogger, så bruger du jo utallige timer i køkkenet?

Det gør jeg ikke.

Det er bestemt ikke hver dag, at jeg udvikler opskrifter. Faktisk langt fra. I stedet foregår det cirka sådan her: kl. 16.41 (jeg har en tidlig knurrende mave). Åbner køleskabet og tjekker hvad der kræver minimal indsats eller kan klares på 10 minutter.

Lad os se det i øjnene; der er ikke en universel løsning på nem mad.

Ingen vilde tips eller tricks, som virker uanset hvor mange eksperter, der proklamerer at de har svaret. Altså medmindre de disker op med en ekstra time i døgnet eller en gratis hjemmekok.

Beklager.

Du skal stadig proppe mad ind i dit køleskab.

Du skal stadig rejse dig fra sofaen.

Du skal stadig krudte op i komfuret.

Og tage opvasken bagefter.

Så jeg gider faktisk ikke, at spise dig af med nogle smarte tips.

Quesadillas med chipotle pulled pork og tomatsalsa- Opskrift quesadillas

Lad os skippe illusionen om den perfekte hverdag, hvor du lige har en hjemmelavet middagsret på 3 minutter uden overhovedet at begive dig ud i køkkenet. Det kan ikke lade sig gøre. Heller ikke selvom du investeret i 14 kogebøger med ”nem mad” på hylden. De der 7 sprøde apps. Og en rockerdyr måltidskasse.

Nem mad kræver også en indsats.

Der er bare grader af den. Det snakkede vi allerede om i sidste indlæg her, hvor Tulip gav mig en madbloggerudfordring: Lav en nem ret med Tulip slowcooked chipotle pulled pork.

Der satte vi fokus på minimal indsats med 10 minutter i køkkenet og 30 minutter på sofaen, for at klare de her: bagte kartofler fyldt med pulled pork.

Haps!

Lad os tage den skridtet videre. Jeg har skam mere i ærmet til den travle (..trætte) her. For lad os se det i øjnene, det er bare ikke alle dage, man gider det helt vilde madcirkus. Det må gerne være helt enkelt.

Så.

Det er ikke et tip det her. Det er en strategi. Og der er absolut intet nyt i den, men det er den eneste jeg lever efter (og så lige den der med at handle en mere end 4-5 gange om ugen, men den taler vi ikke om..)

Nuvel.

Glem madplaner.

Planlæg rester!

Yes, planlæg dem. Lav nu rigeligt, når du laver mad. Du ved, jeg altid får sneget ind i teksten, at alle opskrifter er gode på madpakken. Men langt det meste dur også perfekt til næste dags aftensmad.

Okay, medmindre spisebordet er fyldt hos dig.

 

Quesadillas med chipotle pulled pork og tomatsalsa- Opskrift quesadillasJeg kan bare kun tale for mig og min hverdag. Vi er to. Ofte spiser vi ikke det samme. Eller på samme tid. Jeg er sikker på, at vi ikke er de eneste. Der er i hvert fald ret mange studerende, som lige er rykket ind her i Aarhus her forleden.

Så når man endelig har taget sig sammen til, at flytte joggingbuksen ud i køkkenet sådan en torsdag kl. 18.05, så skal det udnyttes. Hvilket vil sige dobbelt op på mad, samme tilberedningsindsats = nemme rester, som hurtig kan spiffes op dagene efter.

Lad os tage et eksempel:

Forrige uges opskrift: Bagte kartofler med pulled pork + mexicansk salat.

  • Mænge: mad til fire personer.
  • 40 minutter. 10 minutters indsats.
  • 2 personer aftensmad.
  • Resten af de bagte kartofler brugte jeg til bras med spejlæg dagen efter.
  • Og resten af pulled pork’en gemte jeg til den her sag: Quesadillas.
  • Frokost på hjemmekontoret hos mig.

Men vi kunne ligeså godt have været ude i en hurtig aftensmad og så genbruge resten af den mexicanske salat fra igår.
Jep. Quesadillas kræver en indsats. Men til gengæld er opskriften hurtig (og toplækker).

Og kan spises foran fjernsynet eller computeren, hvis det er en af de dage. Du ved.

Såå..nem aftensmad i en travl hverdag?

Vi er nok nødt til, at snige ordet prioritering (!) ind her, hvis du vil tygge i andet end rugbrød.

Men har du 10 minutter og en håndfuld rester fra weekendens pulled pork, så er der mægtig lækre Quesadillas.

….

De smager også forrygende godt kolde på madpakken ;)

Just sayin’

 

Quesadillas med chipotle pulled pork og tomatsalsa- Opskrift quesadillas

Quesadillas med chipotle pulled pork, tomatsalsa og ost

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid5 minutter
Samlet tid5 minutter
Antal: 1 pers.

Ingredienser

  • 2 tortillas, som passer til din pande
  • 100 g pulled pork
  • 50 g revet ost, valgfri, jeg brugte cheddar

Tomatsalsa

  • 8 cocktailtomater
  • 1/4 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 rød chili
  • Saft af 1 lime
  • 1/2 dl frisk persille
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

Tomatsalsa

  • Snit løg og hvidløg i fine tern.
  • Fjern kerner fra chilien og skær den i fine tern.
  • Halver tomaterne og fjern kerner. Hak tomaterne groft.
  • Hak persillen groft.
  • Bland løg, hvidløg, chili, tomater og persille sammen. Tilsæt limesaft, salt og peber.
  • Salsaen skal være relativ sur og ret salt.

Quesadillas

  • Kom pulled pork og revet ost i en skål.
  • Tag med en hulske eller pres med en ske væden fra tomatsalsaen, når du tager den op fra skålen og tilsætter til pulled pork og ost.
  • Blandingen må ikke bliver for våd, så det er vigtigt, du ikke får for meget væde med fra salsaen.
  • Bland det hele godt sammen og smag til.
  • Varm en tør pande, som passer i størrelsen med pandekagerne, godt op.
  • Fordel fyldet på den ene af pandekagerne og læg den anden ovenpå som låg.
  • Læg quesadillaen på den varme pande og skru ned til jævn varme.
  • Bag den 2-3 minutter på den ene side.
  • Tag en tallerken eller et grydelåg og vip forsigt quesadillaen rundt, så den kan blive bagt på den anden side.
  • Bag den 2-3 minutter, indtil den er gylden og fyldet er gennemvarmet og osten er begyndt, at smelte.
  • Tag quesadillaen af panden og skær den ud i trekanter.
  • Spis så du revner.

Noter

Den hjemmelavede tomatsalsa kan erstattes af en grov tomatsalsa på glas.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

Previous Post: « Kylling i grillet rød peberfrugtsauce
Next Post: Giveaway: Den ultimative foodstylingpakke! »

Reader Interactions

Comments

  1. Camilla H.

    Lavede opskriften i går og det smagte fantastisk :) Tak for en altid god blog og lækre og nemme opskrifter som altid virker.

    – Camilla

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Camilla

      Tusinde tak – dejligt, at opskriften kunne bruges :)

  2. Susanne

    Tak for et godt indlæg – det ser super lækkert ud!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak :)

  3. Mia

    Lækkert – det skal prøves!

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀ ⁠⠀ Swi FOODSTYLINGTIP #6: Baggrunden er 50%⠀
⁠⠀
Swipe til højre: to baggrunde, to udtryk. ⁠⠀
⁠⠀
Jojo, også to stylinger 🙈 Men baggrunden sætter stemningen, Storytellingen, brandingen og er rammen for det gode madbillede ✨ Sat på spidsen, så..⁠⠀
⁠⠀
Er det er det ligegyldigt, hvor godt dit kamera er, hvordan du opbygger dit billede, bruger lys, kameravinkel, indstillinger og hvilke props, du sætter ind, hvis din baggrund ikke passer 👀⠀
⁠⠀
Den er bare en ret stor del af madbilledet. Din baggrund skal fremhæve motivet og elementerne i dit madbillede, ikke overskygge dem 😊⠀
⁠⠀
👉 Tænk på dit brand, den mad du oftest fotograferer og din billedstil – hvilke baggrunde passer ind i dine madbilleder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken baggrund synes du, som matcher bedst til de mexicanske hotdogs med krydrede pølser, grillede majs og tomatsalsa? 🔥😃⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#hotdogs #hotdoggourmet #foodphotography #mexicanfood #foodstylish #21foodstylingtips #madfotografering #madinspiration #grillmad #sommermad #foodandwine
FOODSTYLINGTIP 5: Brug samme former⁠ og farver
⁠⠀
Lag, tekstur, placering - vi har været gennem en bunke teknikker til opbygning af dit madbillede, så du får sparket liv og interesse i det 📸😃⁠⠀
⁠⠀
Men skal der altid bare pakkes liv ind i sådan et madbillede?⁠ 🤔⠀
⁠⠀
Niks - ro og balance kan også skabe en stemning, følelse og sammenhæng i et madbillede. 
⁠⠀
Og det er præcis det udtryk, som billedet her med cheesecakes skulle have for at fremhæve dem 😊 Ro og harmoni. En understøttelse til de runde, luftige cheesecakes og sarte forårsblomster 🌸⁠⠀
⁠⠀
Så vi har en blød, lys dug, runde tallerkener i matchende nuancer og former til kagerne og farvetonen er holdt i en blød cremehvid.⠀
⁠⠀
Og yes, selvfølgelig er der 3 af små, lækre citron-cheesecakes med kikse/mandelbund. Du ved, det ulige antal fra sidste uge 😉⁠⠀
⁠⠀
Januars tema #21foodstylingtips suser derudaf - jeg håber du kan bruge dem ☺️⠀
I morgen får du tip til, hvordan du sikrer dit billede kamera altid får stillet skarpt 🎯⠀
⁠⠀
Hæng ved og tag gerne madglade, som du vil dele tipsene med, i kommentarfeltet 🙋‍♀️⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#cheesecake #bakingtime #cheesecakelover #lemoncake #foodstylingandphotography #droolclub #madfotografering #foodstyleguide #kageinspiration #bageglæde #beautifulcakes #dessert #citronkage #nobakecheesecake
FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀ ⁠⠀ Forleden FOODSTYLINGTIP #4: Brug lag⁠⠀
⁠⠀
Forleden drønede vi over struktur og tekstur i madbilleder, for at skabe sammenhæng og dybde. Og det er præcis, hvad lag også gør 😀⁠⠀
⁠⠀
Hvis du bruger dem rigtigt - for de skal helst ikke stikke ud - de skal samle billedet. ⁠⠀
⁠⠀
👉 Swipe for at se billedet med en mørk tallerken fremfor en hvid. ⁠⠀
⁠⠀
Den mørke tallerken, den er slet ikke helt dum her - der er struktur og den er god til skabe fokus og holdepunkt i et ellers lyst billede.⠀
Men den stjæler lidt fokus fra maden og bryder sammenhæng i billedet. ⠀
⁠⠀
Så ind med den hvide tallerken, byg lagene op for dybde og spæd godt op med struktur og tekstur 👉 Så er der påskemiddag med feta-fyldt lam og sprød kerne- og aspargessalat - foråret kan bare komme 😊⁠💚⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#easterdinner #nordiccuisine #foodphotography #foodstylingtips #visuelkommunikation #selvstændigekvinder #21foodstylingtips #madfotograf #madinspiration #påskemiddag #lam #salat #gæstemad
FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #3: Tyvstjæl den her⁠⠀
⁠⠀
Da jeg sidste år delte det her tip i mit nyhedsbrev, så var der ild i indbakken efterfølgende 🔥⠀
⁠⠀
Fordi tippet er en kompositionsmetode, som ingen taler om - men som tager 1/10 del af et sekund at bruge og er ekstremt virkningsfuld 😃⠀
⁠⠀
Suser du ind i mit feed eller ind på billedarkiv på louiogbearnaisen.dk, vil du se den gå igen og igen #kæmpefavorit⠀
⁠⠀
Kompositionsmetoden er: 'Sæt to af de tre elementer tættere sammen.'⁠ ✨⠀
⁠⠀
Jeps, det er bare det - nemt, huh 😉⠀
⠀
Og den virker. Prøv den af 🙌⠀
⁠⠀
Skal du med på Foodstyling-nyhedsbrevet og have alt med, så smid en “👋“ i kommentarfeltet eller send mig en DM, så sender jeg dig fluks et link 📧⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#foodphotography #foodstyling #markedsføringstips #foodstylingtips #21foodstylingtips #nemaftensmad #laks #sundmad #sundaftensmad #easydinner #salmonrecipe #grillspyd #madinspiration #madfotografing
FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀ ⁠⠀ Ken FOODSTYLINGTIP #2: Brug teksturer⁠⠀
⁠⠀
Kender du det der med at dit billede kan føles fladt, kedeligt eller usammenhængende? 🤔⁠⠀
⁠⠀
Det er her, du med fordel kan hive tekstur ind, for struktur og tekstur kan skabe dybde og interesse i et billede, samt få et billede til at føles ”helt”. Du ved, det du ikke lige kan sætte fingeren på ☝️🙂⁠⠀
⁠⠀
Så skab tekstur og struktur med baggrunde, papir, stof, metal, træ, props, toppings. Det er præcis, den metode, som er brugt her til at give den ellers noget flade galette med asparges liv 🌱. ⁠⠀
⁠⠀
Der er stof, metal, papir, baggrund med ru overflade og feldsalat på toppen. Alt sammen noget, som sparker liv i madbilledet og giver dybden til tærten 😀.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⁠⠀
⁠Kender du en som er pjattet med madbilleder eller måske deler lige rigeligt ud af dem i deres feed 😉, så du altid sidder med en rumlende mave, så tag dem i kommentarfeltet og del de #21foodstylingtips med dem 🙌😃⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#galette #quiche #foodphotography #foodstylingtips #madfotograf #markedsføringstips #madblogger #madfotografering #madinspiration #tærte #nemaftensmad
FOODSTYLINGTIP #1: Brug et ulige antal⁠⠀
⁠⠀
1, 2, 3 burritos fyldt med kylling, ost og avocado - fordi alt ser bedre ud med et ulige antal 🖐️⁠⠀
⁠⠀
Jep, det er simpelthen bare det ☺️ Den nemmeste og en af de meste effektfulde genveje til god opbygning af dit madbillede.⠀
Tallet tre er din bedste kammerat. Og ligeledes er alle de ulige tal for vores øjne 👀⠀
⁠⠀
Udover antal burritos, så lad os suse over opbygningen af billedet og et par fif også:⁠⠀
⁠⠀
Først, så er der lagt et stykke papir mellem spækbræt og burritos for at adskille motivet fra prop’en, da de ellers har samme farve. Det vil betyde, at de kommer til at sjaske lidt sammen for vores øjne, frem for burritoerne får vores fulde opmærksomhed.⁠⠀
⁠⠀
Og det er den, som vi er ude efter. Altså opmærksomheden 🤩 Derfor er billedet er taget en smule nede fra, for at give illusion af mere volume og for at give mere interesse til det ret minimalistisk billede ⠀
⁠⠀
Scroller du ned af i mit feed. Yup, du skal godt nedad 📲 Ned til steak-sandwich vil du se, at den er fotograferet på samme måde; lidt nedefra, for at give volume og styrke i billedet - understrege bunken af herligheden 🥪⁠😋⠀
⁠⠀
⁠Det var tip dag 1 - så er vi bare i gang med med januars #21foodstylingtips 👏 Og hey, hiver du fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede her i januar, så tag mig 😃🥂⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
#burritos #avocadolover #lunchtime #frokosttid #madpakke #tortillawrap #markedsføringstips #selvstændigekvinder #kylling #foodstylingandphotography #madfotografering #madfotograf #foodstylingtips #madinspiration
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework