• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

8 myter om madfotografering som er lyv

img_6737-2

Nogle ting vil bare ikke forsvinde…

  • Ukrudtet mellem mine fliser.
  • Evindelige opdateringer til Iphone
  • Lækkersult kl. 14.07

Og så de her myter!

Flere gange om ugen får jeg spørgsmål til dem.

Eller møder dem på Google.

Og jeg bliver lidt træt hver gang. Ikke på grund af spørgsmålene.

Men fordi jeg selv brugte 3 år på, at tro på de her myter og stadig oplever, at de klarer sig bedste velgående.

Så lad os aflive de myter lige nu!

De her myter skal virkelig ikke holde dig tilbage fra, at skabe fantastiske madbilleder.

Myte #1: Madfotografering er et medfødt talent

Nooo! Det er øvelse, øvelse og øvelse. Og jeg gentager. Øvelse. Tror du ikke på mig, så spol tilbage i opskriftarkivet her på bloggen. Yrk!
Alle kan lære at fotografere og foodstyle, også dig, det handler om teknik. Når du lærer den, vil du blive overrasket over dine egne evner. Madfotografering og foodstyling er ikke et medfødt talent.

Myte #2: Madfotografering kræver et studie med vinduer fra gulv til loft

Den her myte er en af de slemme. Medmindre du bor i en kælder. Uden vinduer. Så har du mere end rigeligt naturligt lys til at tage billeder.
Jeg boede på 25 kvadratmeter, i en stuelejlighed, med et vindue, som jeg kunne bruge. Smalt. Østvendt Og under en trappe. Med bygninger overfor, som blokerede for lyset. Og nåhr ja, vinduet var også klinet op af komfuret i køkkenet.

Men ved du hvad,  Der. Var. Mere. End. Rigeligt. Med. Lys. Altså efter, at jeg pakkede undskyldningen væk, stoppede surmuleriet og rent faktisk begyndte at bruge lyset. Til min fordel.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

ny

Du behøver ikke et professionelt studie, for at tage gode madbilleder. Du har al det lys, som du skal bruge – også uden, at skulle trække elefanthuen ned om ørerne og røve en bank for at købe dyre fotolamper.
Du skal blot lære, at bruge dit dagslys til din fordel.

Myte #3: Madfotografering tager laaang tid

Den her irriterer mig allermest, fordi jeg selv brugte hele weekender på hvert billede før i tiden. Og det blev de på ingen måde bedre af – jeg opnåede blot hårudtrækkende frustration!

Madfotografering behøver ikke tage flere timer. At være forberedt er det halve arbejde. Planlæg dine billeder, kameraindstillinger, baggrund og props. Find dit “hvorfor” og “hvordan” – så er det faktisk muligt, at nå at fotografere billeder inden solen går ned. Og familien råber fra spisebordet.

Seriøst, det med en plan er mit hemmelige våben!

Myte #4: Alle kan jo tage madbilleder

Ja. Og nej. Jo, alle kan tage madbilleder, men ikke alle kan tage lækre madbilleder. Det handler om så meget mere end bare, at pege kameraet mod maden og knipse billedet.
Det handler om lys, vinkler, komposition, styling, farver, storytelling, fototeknik og efterredigering.

Så ja, alle kan tage lækre madbilleder – hvis de har lært teknikken, strategien og metoderne.

Myte #5: Det er vinter og gråt, så jeg kan ikke tage billeder

Vi er enige om at den danske vinter er en udfordring, lyset er sparsomt og nej, du skal selvfølgelig ikke tage billeder i pivmørke. Men du altså sagtens tage lækre madbilleder, selv på gråvejrsdage.

Brug et objektiv med en stor blænde (fx. 50 mm 1.8), sæt kameraet på et stativ og gør din lukketid laaaang. Så dit kamera suger lys ind. Overvej at tilsætte reflektorer, lyse flader og åbne vinduer.

Og skyd så dine billeder i RAW-format, så du kan arbejde mere med din eksponering uden at kvaliteten i dit billede bliver forringet.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

Myte #6: Flotte props er det vigtigst i et madbillede.

Æh, nej! Og der er helt sikkert nogle foodstylister, som er uenige med mig i den her. Jojo, props er da ikke ligegyldige, men de er bare ikke det vigtigste fokus. Overhovedet.

Så indstil jagten og brug din energi på de rigtige baggrunde. Du hørte rigtig. De er 50% af et madbillede. Mindst! Jep, ikke props, ikke din smart opstilling, ikke den rigtige vinkel.

Baggrunden sætter scenen – den fremhæver din mad, dine props, din historie og dit lys. Den er hele grundlaget for dit billede og den forkerte baggrund kan ødelægge hele dit madbillede – uanset hvor lækker maden er, lyset er, styling er eller om kameraindstillingerne sidder i skabet.

Den gode nyhed. Gode baggrunde er ret nemme, at lave..

email

Myte #7: Madfotografering er snyd

Så du kommer pap ind i sandwichen. Og bruger mosede kartofler som is. Og smører kulør på din rå kylling. Og kvæler frugt i vaseline.
Du har helt sikkert hørt alle historierne om foodstylisternes smarte tricks.

Lad mig afsløre noget for dig.. Du kan godt fotografere madbilleder, hvor maden kan spises bagefter!

Myte #8: Jeg skal bruge et dyrt kamera for at tage flotte madbilleder

Det her er den værste myte! Det handler ikke om dit kamera, det handler om dig og dine skills. Misforstå mig ikke her, et godt kamera er lækkert, det er bare ikke magisk. Du tager ikke automatisk gode billeder, fordi du har købt et kamera til 10.000 kroner.

Kameraet er et værktøj, det er dig som skaber billederne. Lad være med at bruge dit kamera, som undskyldning for, at du ikke kan tage lækre madbilleder. Det kan du!

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

 

Så hvad skal du gøre lige nu?

Du skal …

A) Spørge dig selv om indbildte myter om madfotografering … skal være årsag til, at du hver eneste dag skal gå glip af at blive set.

Arj, vel..

B) Glem myterne nu. På Foodstyling Masterclass gennemgår vi alle områder; lige fra basis kameraudstyr, til kameraindstillinger, komposition, lys, wordflow, (de rigtige) props, redigering – alt det du skal vide – hvad der virker og hvordan du gør.

Gennem 10 moduler med video, lærer du hvordan du selv tager lækre madbilleder i din egen stue, uanset plads og erfaring (og indbildte myter).

Jeg vil så gerne gøre det nemt for dig, at få den bedste start på madfotografering og foodstyling – hele vejen omkring. Så du kan fokusere på at skabe dine egne, effektive madbilleder, som passer til din blog/business og skiller dig ud, så du bliver set og valgt!

Jeg kan slet ikke vente med, at vise dig det hele. Det bliver forrygende!

 

img_6739-3

Previous Post: « Rugboller og hønsesalat med estragon
Next Post: Æggesalat »

Reader Interactions

Comments

  1. Mette

    Yeah, jeg har netop købt Foodstyling Masterclass :D

    Svar
  2. Kathrine

    Fedt indlæg :)

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework