• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

8 myter om madfotografering som er lyv

img_6737-2

Nogle ting vil bare ikke forsvinde…

  • Ukrudtet mellem mine fliser.
  • Evindelige opdateringer til Iphone
  • Lækkersult kl. 14.07

Og så de her myter!

Flere gange om ugen får jeg spørgsmål til dem.

Eller møder dem på Google.

Og jeg bliver lidt træt hver gang. Ikke på grund af spørgsmålene.

Men fordi jeg selv brugte 3 år på, at tro på de her myter og stadig oplever, at de klarer sig bedste velgående.

Så lad os aflive de myter lige nu!

De her myter skal virkelig ikke holde dig tilbage fra, at skabe fantastiske madbilleder.

Myte #1: Madfotografering er et medfødt talent

Nooo! Det er øvelse, øvelse og øvelse. Og jeg gentager. Øvelse. Tror du ikke på mig, så spol tilbage i opskriftarkivet her på bloggen. Yrk!
Alle kan lære at fotografere og foodstyle, også dig, det handler om teknik. Når du lærer den, vil du blive overrasket over dine egne evner. Madfotografering og foodstyling er ikke et medfødt talent.

Myte #2: Madfotografering kræver et studie med vinduer fra gulv til loft

Den her myte er en af de slemme. Medmindre du bor i en kælder. Uden vinduer. Så har du mere end rigeligt naturligt lys til at tage billeder.
Jeg boede på 25 kvadratmeter, i en stuelejlighed, med et vindue, som jeg kunne bruge. Smalt. Østvendt Og under en trappe. Med bygninger overfor, som blokerede for lyset. Og nåhr ja, vinduet var også klinet op af komfuret i køkkenet.

Men ved du hvad,  Der. Var. Mere. End. Rigeligt. Med. Lys. Altså efter, at jeg pakkede undskyldningen væk, stoppede surmuleriet og rent faktisk begyndte at bruge lyset. Til min fordel.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

ny

Du behøver ikke et professionelt studie, for at tage gode madbilleder. Du har al det lys, som du skal bruge – også uden, at skulle trække elefanthuen ned om ørerne og røve en bank for at købe dyre fotolamper.
Du skal blot lære, at bruge dit dagslys til din fordel.

Myte #3: Madfotografering tager laaang tid

Den her irriterer mig allermest, fordi jeg selv brugte hele weekender på hvert billede før i tiden. Og det blev de på ingen måde bedre af – jeg opnåede blot hårudtrækkende frustration!

Madfotografering behøver ikke tage flere timer. At være forberedt er det halve arbejde. Planlæg dine billeder, kameraindstillinger, baggrund og props. Find dit “hvorfor” og “hvordan” – så er det faktisk muligt, at nå at fotografere billeder inden solen går ned. Og familien råber fra spisebordet.

Seriøst, det med en plan er mit hemmelige våben!

Myte #4: Alle kan jo tage madbilleder

Ja. Og nej. Jo, alle kan tage madbilleder, men ikke alle kan tage lækre madbilleder. Det handler om så meget mere end bare, at pege kameraet mod maden og knipse billedet.
Det handler om lys, vinkler, komposition, styling, farver, storytelling, fototeknik og efterredigering.

Så ja, alle kan tage lækre madbilleder – hvis de har lært teknikken, strategien og metoderne.

Myte #5: Det er vinter og gråt, så jeg kan ikke tage billeder

Vi er enige om at den danske vinter er en udfordring, lyset er sparsomt og nej, du skal selvfølgelig ikke tage billeder i pivmørke. Men du altså sagtens tage lækre madbilleder, selv på gråvejrsdage.

Brug et objektiv med en stor blænde (fx. 50 mm 1.8), sæt kameraet på et stativ og gør din lukketid laaaang. Så dit kamera suger lys ind. Overvej at tilsætte reflektorer, lyse flader og åbne vinduer.

Og skyd så dine billeder i RAW-format, så du kan arbejde mere med din eksponering uden at kvaliteten i dit billede bliver forringet.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

Myte #6: Flotte props er det vigtigst i et madbillede.

Æh, nej! Og der er helt sikkert nogle foodstylister, som er uenige med mig i den her. Jojo, props er da ikke ligegyldige, men de er bare ikke det vigtigste fokus. Overhovedet.

Så indstil jagten og brug din energi på de rigtige baggrunde. Du hørte rigtig. De er 50% af et madbillede. Mindst! Jep, ikke props, ikke din smart opstilling, ikke den rigtige vinkel.

Baggrunden sætter scenen – den fremhæver din mad, dine props, din historie og dit lys. Den er hele grundlaget for dit billede og den forkerte baggrund kan ødelægge hele dit madbillede – uanset hvor lækker maden er, lyset er, styling er eller om kameraindstillingerne sidder i skabet.

Den gode nyhed. Gode baggrunde er ret nemme, at lave..

email

Myte #7: Madfotografering er snyd

Så du kommer pap ind i sandwichen. Og bruger mosede kartofler som is. Og smører kulør på din rå kylling. Og kvæler frugt i vaseline.
Du har helt sikkert hørt alle historierne om foodstylisternes smarte tricks.

Lad mig afsløre noget for dig.. Du kan godt fotografere madbilleder, hvor maden kan spises bagefter!

Myte #8: Jeg skal bruge et dyrt kamera for at tage flotte madbilleder

Det her er den værste myte! Det handler ikke om dit kamera, det handler om dig og dine skills. Misforstå mig ikke her, et godt kamera er lækkert, det er bare ikke magisk. Du tager ikke automatisk gode billeder, fordi du har købt et kamera til 10.000 kroner.

Kameraet er et værktøj, det er dig som skaber billederne. Lad være med at bruge dit kamera, som undskyldning for, at du ikke kan tage lækre madbilleder. Det kan du!

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

 

Så hvad skal du gøre lige nu?

Du skal …

A) Spørge dig selv om indbildte myter om madfotografering … skal være årsag til, at du hver eneste dag skal gå glip af at blive set.

Arj, vel..

B) Glem myterne nu. På Foodstyling Masterclass gennemgår vi alle områder; lige fra basis kameraudstyr, til kameraindstillinger, komposition, lys, wordflow, (de rigtige) props, redigering – alt det du skal vide – hvad der virker og hvordan du gør.

Gennem 10 moduler med video, lærer du hvordan du selv tager lækre madbilleder i din egen stue, uanset plads og erfaring (og indbildte myter).

Jeg vil så gerne gøre det nemt for dig, at få den bedste start på madfotografering og foodstyling – hele vejen omkring. Så du kan fokusere på at skabe dine egne, effektive madbilleder, som passer til din blog/business og skiller dig ud, så du bliver set og valgt!

Jeg kan slet ikke vente med, at vise dig det hele. Det bliver forrygende!

 

img_6739-3

Previous Post: « Rugboller og hønsesalat med estragon
Next Post: Æggesalat »

Reader Interactions

Comments

  1. Mette

    Yeah, jeg har netop købt Foodstyling Masterclass :D

    Svar
  2. Kathrine

    Fedt indlæg :)

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework