• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

5 grunde til at du skal tage bedre madbilleder

img_6452-2
Lad os gå lige til sagen.

Der er 23 grader og iskaffen drikker jo ikke sig selv.

Så.

Kort sagt.

I dag giver jeg dig svaret på, hvorfor jeg ikke læser din madblog. Klikker på dine Facebookannoncer. Eller liker dine billeder på Instagram.

Inden du klikker væk, trådt over tæerne, så lad mig forklare.

Lad os tage et eksempel

Måske har du en madblog?

Måske har du haft den en god rum tid.

….og den er spækket med pivlækre opskrifter, uundværlige tips og tricks og din pragtfulde personlighed.

Såå..

Egentlig burde dine læsertal drøne med raketfart mod skyerne, din indbakke burde bukke under af mængden af forespørgsler på samarbejde og Google skulle takke dig for dine indtægter på Adsense.

Det sker bare ikke..

Virkeligheden er måske nærmere sådan:

Du overvejer om din Analytics virker for kurven rykker sig ingen steder.

Alle andre bloggere får de fede samarbejdsaftaler.

Og du er heldig hvis Adsense rent faktisk giver mere end 5,83 kroner.

Hvert kvartal.

…

Men dine opskrifter er jo g.e.n.i.a.l.e?

Og du skriver fabelagtigt?

Din blog er faktisk et af verdens syv vidundere.

I hear you!

(eksemplet her var mig for 4 år siden)

Så.

Lad mig give dig hemmeligheden til en succesfuld madblog.

(Som vi andre bliver lokket til at læse..)

Det er ret enkelt. Men ekstremt virkningsfuldt.

Glem opskrifter. Glem indhold. Glem dig selv. Glem din kat.

(Eller okay, katte er ret succesfulde på internettet, så streg lige den sidste.)

 

Hemmeligheden.

Madbilleder. De gode af slagsen.

 

Jaja, du er ikke helt overbevist, det ved jeg godt. Du hører smarte tips til blogging hver dag.

Well..

Lad mig give dig ikke 1. Ikke 2. Men 5 grunde til, at du skal få krudtet op i kameraet og få dine læsere til at savle.

1

 

5 grunde til at du skal tage bedre madbilleder

 

#1: Læserne vælter til i stride strømme

Okay, du finder undtagelser. Men medmindre du har opfundet den dybe tallerken inden for madblogging, skriver til den mindste niche eller er den ene ud af million, som har skabt et megabrand, jamen, så er madbilleder det vigtigste for din madblog. Punktum.

Dine opskrifter kan være enestående og dit indhold fuldstændig genialt, men det er dine madbilleder, som lokker læserne ind på din blog og får dem til at læse videre til opskriften.

 

#2: Det gode førstehåndsindtryk

Dine madbilleder er dine besøgendes første møde med din blog – det allerførste de ser og som de vurderer dig på!

Du har kun 1/10 af et sekund til at få dine besøgendes opmærksomhed og “sælge” dit brand, din blog.
Ligesom hvis du som forbruger skal hive et produkt ned af hylden. Madbilleder er din blogs emballage. Din tekst, dine opskrifter, dit indhold er produktet. Dine madbilleder er din blogs ambassadør – den skal sælge sig selv.

 

#3: Tilbagevendende fans

Ingen kan gennemskue din opskrift! Du ved hvordan din opskrift smager og derfor går du ud fra, at det gør dine læsere også. De kan jo bare læse opskriften.
Beklager, men de færreste kan forestille sig en ret ud fra en ingredienser og en fremgangsmåde.

Det er lidt som, at overbevise folk om at købe et produkt ud fra bagsiden af emballagen. Show – don’t tell! Vil du have tilbagevendende læsere, som bare venter med det næste du lokker med, så skal der mere på bordet end 47 ingredienser på en liste.

 

#4: Profitable samarbejdsaftaler

Jeg gætter på at du godt gad, have et par håndøre mere om måneden.

Lækre madbilleder er nøglen til at picthe samarbejde med virksomheder til din blog – og blive valgt!

Det viser, at du forstår marketing, samt at du gør det ekstra for at skille dig ud og trække læsere til. Det viser, at du kan fremvise deres produkt på indbydende og personlig måde og well, det er hele ideen i samarbejdet. At sælge et produkt autentisk.

Så medmindre du har et megabrand, så vil virksomheder have at du kan det hele i stedet for, at de skal hyre en til at tage billeder til din opskrift. Det er ret dyrt..

Virksomheder vil repræsenteres lækkert med deres produkt – kan du klare det med lækre madbilleder, så flyder din indbakke over med mails. Af den gode slags.

 

#5: Branding

Læsere, likes, samarbejde, annonceindtægter. Spirer der en drøm om, at kunne leve af din madblog. Måske bare på deltid?

Lækre madbilleder er dit stærkeste våben på den rejse! Det handler om visuel kommunikation når du er online! Du skal ses, du skal skille dig ud fra mængden og det kan du med mundvandsløbende billeder.

Både som madblogger.

Måltidskassesælger.

Madentreprenør.

….

[indsæt selv din profession med mad som omdrejningspunkt]

 

Du kan jo lige overveje grundene til i morgen.
Der åbner jeg dørene til mit Foodstylingkursus for en begrænset periode.

Men først imorgen.

Stay turned.


Kort opsummering til dig, der skimtede blogindlægget her og bare vil have pointen.

Det er lørdag og weekend, det ved jeg godt. Jeg har også smidt mig i sofaen med en god joggingbuks på. Og har seriøse overvejelser om en æblekage.

Kan du gøre mig sulten. Kan du få min mave til at larme. Kan du få mine tænder til at rasle. Kan du få mig til at hive kluden til mundvandet frem.

– så besøger jeg din madblog. Og jeg husker dig!

Lige nu googler jeg lækre (nemme) æblekager.

Har du et skønt billede, som gør mig lækkersulten?

….jeg er nemlig for doven til at læse din opskrift og introduktion..

 

1

Previous Post: « Cookies med hvid chokolade og macadamianødder
Next Post: Rugboller og hønsesalat med estragon »

Reader Interactions

Comments

  1. Elisabeth

    70% af al den energi jeg lægger i et indlæg, den går til billederne. En stor del af den resterende energi går til opskriftudvikling, og en procentdel går til tekstudformning – jo jo, jeg lægger skam kræfter i teksten og formuleringen af opskriften, men størstedelen af de besøgende scroller med sikkerhed bare indlægget for billederne. Det gør jeg jo også selv, for filan!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Elisabeth

      Haha, lige præcis – det er altid lige billederne, som bliver tjekket ud først :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework