• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Kylling i grillet rød peberfrugtsauce

kylling-opskrift-nem-aftensmad

Jeg ved ikke med dig. Men jeg synes kylling kan være lidt en svær fætter i køkkenet. Som madblogger burde der være styr på sagerne. Teknikkerne. Færdighederne.

Det er der ikke.

Giv mig et kyllingbryst og jeg skal vise dig 17 måder, at få det dræbt på. Brændt, tørt og ja, nærmest smuldrende. For ikke at tale om smagen. Ikke eksisterende. På nær den brændte skorpe, hvor alle krydderierne er klistret fast.

Yes. Det er ret sjældent, at der er kylling på menuen.

Jeg gider det ikke. 

Medmindre.

At der medfølger en grydefuld sauce, som kyllingen har badet i inden. Gerne med ben og hele molevitten.

Jeg nævner bare i flæng:

  • Kylling i karry
  • Kylling Tikka masala
  • Gumbo

Og ikke mindst favoritten: Gammeldags grydestegt kylling

Oh yeah.

Så taler vi trods alt samme sprog. Kylling og jeg.

kylling-opskrift-nem-aftensmad

Well, men nogle gange er det tid til at udvide horisonterne. Især når du finder dåser og glas bagerst i skabet, som på magisk vis er havnet. Kender du det?
De der grillede peberfrugter, som opskriften her skal handle om. Jeg har absolut ingen anelse om, hvordan de er kravlet derind!

Men gode er de.
Især i selskab med en ‘dylle og lidt ekstra godter i panden.

Og jep, vi taler pande her. Man kunne strække sig og krudte op i ovnen, smide panden derind. Det er smart. Jeg smed nu bare et låg på.

Eller det gjorde jeg ikke..

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Jeg har ikke en fancy pande med låg. Så et stykke bagepapir på og 30 minutter senere var der saftig kylling i krydret sauce. Sammen med ris eller fladbrød, var endnu en favorit tilføjet til opskrifter med kylling. Og sauce. Haps, sådan en pandefuld kan jeg sagtens klare flere dage i streg.

(Klik på billedet herunder, hvis du vil have tips og tricks til at foodstyle og fotografere din egen kylling i grillet rød peberfrugtsauce)

foodstyling og madfotografering

Opskriften kan du som altid stikke i lommen herunder. Men inden du når så langt, så lad os lige tage de spørgsmål, der altid dukker op med en ny opskrift.

Kylling opskrift 101:

  • Du bestemmer fuldstændig om du går all in på en fuldfed piske eller vælger den ultralette madlavningsfløde. Jo mere fedtfattig, jo heller end gerne vil saucen skille. Og noget af smagen ryger også i svinget. Jeg brugte en 18% madlavningsfløde.
  • Herbes de Provence er et blandingskrydderi, som du kan finde i langt de fleste større supermarkeder. Er du sej, så mikser du selvfølgelig dit eget. Med krydderurter fra haven..
  • Grillet peberfrugter kan laves selv. Over grillen med flis. Og kun der. Det dur bare ikke med almindelige ovnbagte peberfrugter. De smager på ingen måde så fabelagtigt, som de grillede peberfrugter i glas.
  • Frisk peberfrugt er tilsat lige inden servering, fordi slatne peberfrugter er ualmindelig kedelige + at det bare er ret lækkert med knas i retten. Men føl dig fri til, at kaste peberfrugten i panden når du lyster. Jo længere tid, jo mere mør bliver den (og jo mere kan du skjule den for sarte sjæle..).
  • Og nej, du får ikke lov til at udelade basilikum og feta ;) Toppingen tager retten til næste niveau.
  • Har du forresten lidt saltede mandler i skabet, så hak dem groft og drys på.

 

Kylling i peberfrugt

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid40 minutter
Antal: 4 pers

Ingredienser

  • 5-6 kyllingstykker med ben og skind, lår/bryst eller en hel (lille) kylling, delt i stykker.
  • 2 spsk olie
  • 2 dl grillede røde peberfrugter, ca. 200 g
  • 2 dl hakkede tomater, dåse
  • 1 fed hvidløg
  • 3 tsk Herbes de Provence
  • 1/4-1/2 tsk cayennepeber
  • 1/2 tsk smoked paprika
  • 1/2 tsk sukker
  • Salt/peber
  • 1 peberfrugt, i strimler
  • 2,5 dl madlavningsfløde

Top

  • 1 dl frisk basilikum, fintsnittet
  • 100 g feta, smuldret
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Kom olie på en dyb pande.
  • Brun kyllingestykkerne på alle sider ved høj varme.
  • Skru herefter ned til lav varme.
  • Kom peberfrugter, tomater, hvidløg, krydderier, salt og peber i en blender eller en skål og blend/stavblend saucen til den er jævn og glat.
  • Hæld saucen ved kyllingestykkerne på panden og bland det hele godt sammen.
  • Kom låg på panden. Har du ikke et låg, så krøl et stykke bagepapir sammen, fold det ud igen og læg det ned over panden som låg.
  • Lad retten simre ved lav varme i ca. 25-30 minutter indtil kyllingkødet er mørt og begynder, at falde fra benene.
  • Tag låget af panden og skru op til jævn varme.
  • Tilsæt peberfrugtstrimler og madlavningsfløde - varm det hele igennem i 2-3 minutter.
  • Smag til med krydderier, salt og peber.
  • Smuldr feta og drys med frisk basilikum lige inden servering.
  • Server med ris, couscous eller fladbrød.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Kom kylling i grillet rød peberfrugtsauce på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

kylling-opskrift-nem-aftensmad

Previous Post: « Fyldte kartofler med chipotle pulled pork og grøn relish + mexicansk spidskålssalat med æble, radiser og lime
Next Post: Quesadillas med chipotle pulled pork, tomatsalsa og ost »

Reader Interactions

Comments

  1. Pia

    Super dejlig ret, har lige lavet den dog med et par små justeringer. Jeg lavede den med kyllingebryst, og jeg bruger altid tomat passata, da jeg synes det har en mere intens/fyldigere tomatsmag, end hakkede/ flåede tomater – men det er jo en smagssag. Til sidst tilsatte jeg et par gode håndfulde frisk spinat, så der var lidt grønt 😊
    Jeg serverede det med bulgur med lidt revet citronskal i.
    Rigtig dejlig ret. Det er ikke sidste gang jeg skal have den 🤩👍

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Pia,

      Tusinde tak for dine tips – det lyder godt nok lækkert 🤩

      Det må prøves af næste gang, jeg laver retten!

      Hav en skøn dag.

  2. Signe

    Hej, ser spændende ud!
    Hvor mange personer er opskriften til og hvad er kcal i hver ret?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Signe,

      Opskriften er til 4 pers.

      Jeg har ikke lavet næringsberegning, så jeg må desværre blive dig svar skyldig ang. hvor mange kcal der er i hver ret.

      Hav en fortsat forrygende dag!

  3. Mai

    Uh det ser lækkert ud, vil lade mig vide hvordan man laver grillede peberfrugter? Har nemlig en omgang der skal bruges 😊

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Mai,

      På grillen med dem :-) skindet må gerne blive sort – når de er færdige, så piller du skindet af dem og kommer dem på glas. Skal de holde i længere tid, kan du henkoge dem.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)

  4. Hildegunn

    kan jeg bruge noget andet en Herbes de Provence krydder? hvordan man laver krydderiet selv?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Hildegunn,

      Du kan også bruge rosmarin – det smager dejligt til kylling. Du kan også helt undlade det :-)

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet!

  5. Gitte

    Hej jeg vil gerne lave den her ret men jeg har ingen grill da det ikke er tilladt hvor jeg bor hvad gør jeg så med de peberfrugterne
    På forhånd tak Vh. Gitte

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Gitte,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Du kan som alternativ bage dem i ovnen – de bliver ikke lige så gode som på grillen, men det er bedre end ingenting :-)

      Håber du kan bruge opskriften – send gerne en kommentar og fortæl om resultatet :-)

      Hav en fortsat dejlig dag.

  6. Kristine

    Super dejlig ret! Der er altid rester tilbage af saucen hos os, så den bruger jeg dagen efter til at lave shakshuka! Total bonus med nem mad dagen efter, hvor saucen bare varmes op og måske tilføjes lidt ekstra grøntsager + æg og Voilá!

    Svar
    • Loui

      Hej Kristine,

      Tak for din kommentar og tippet…lyder lækkert med Shakshuka. Det må prøves :-)

      Hav en dejlig dag.

  7. Maria

    Tak for en virkelig skøn blog! Hvor ser denne ret lækker ud!
    Kan du anbefale en salat til denne ret?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Maria

      Tusinde tak, dejligt du kan bruge den :)
      En enkel agurkesalat vendt med lidt dressing vil være ret lækker eller en appelsinsalat her til vinter.
      Noget der er lidt frisk og enkelt vil passe godt :)

  8. Jeanette

    Det ser virkelig lækkert ud.. Hvor har du købt de grillede peberfrugter?
    Og tak for en fantastisk blog, det er virkelig inspirerende :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jeanette

      Tusinde tak, er glad for du kan bruge bloggen :)
      Jeg købte vist dem her i Super Brugsen, men har også før købt dem i Bilka og også fundet dem på spothylder i Netto.

  9. Kathrine

    Det ser SÅ lækkert ud!

    PS. Tak for en vildt god madfotoguide

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework