• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Fyldte kartofler med chipotle pulled pork og grøn relish + mexicansk spidskålssalat med æble, radiser og lime

annonceNem mad - Tulip pulled pork - bagte kartofler med fyld - nem mad til hverdag og gæster

Det ligner noget, som har taget halve dage i køkkenet, ikke? Og virkelig meget tid og opvask.
Du sukker allerede, trætheden kommer snigende. Det er lækkert, meeen du orker det ikke rigtig.

I get it. 

Men lad os gå med den historie til familien om spisebordet. Det er pluspoint lige ind på kontoen.

At du så har fedet den på sofaen, med en kop kaf’ i den ene hånd og de gode kiks, som du har gemt bagerst i skabet, i den anden. I selskab med Beverly Hills 90210. En torsdag kl. 17.23. Frem for at svede tran i køkkenet.

Yes.

40 minutter.
Et afsnit.
Halvanden kop kaf’.
2…
14 kiks.

Lige præcis så lang tid tager det nemlig, at kreere den her omgang bagte kartofler fyldt med chipotle pulled pork og grøn relish.

Ikke halve dage.
Men 40 m-i-n-u-t-t-e-r.

Nem mad - Tulip pulled pork - bagte kartofler med fyld - nem mad til hverdag og gæsterMagi? Nope, jeg har teamet op med Tulip, som gav mig en madbloggerudfordring, som jeg måtte smile skævt af: Lav en nem ret med Tulip slowcooked chipotle pulled pork.

Come on, den rocker jeg for vildt. Jeg er den ukronede konge af af nem mad!
Og med udsigt til pulled pork over flere tests, gav kæresten (med julelys i øjnene..) mig bare ret i al min selvfedhed. Der var rigeligt af den, skulle jeg hilse og sige. Den drev af væggen..

Lige indtil jeg stod med den her pakke chipotle pulled pork i hånden og kun kunne tænke på mexicansk mad.

Virkelig opfindsomt. Virkelig inspirerende, Louise!

Det er smart nok, at købe sådan en omgang pulled pork, der bare skal i ovnen og  haps, der er serveret. Top lækkert og pivnemt.
Men skal du så først til at bage tortillas eller bruge 117 år på alle de andre komponenter i retten, så går fidusen ligesom lidt af det.

Ny strategi.

Lure ind i køleskabet efter selskab i ovnen til den der Chipotle pulled pork. Hvad kræver minimal indsats fra min side?

Nem mad skal være hurtigt, selvfølgelig. Men skal det kategoriers som nem mad herhjemme, så taler vi vigtigst af alt om minimal indsats – især under tilberedningen!

Nem mad - Tulip pulled pork - bagte kartofler med fyld - nem mad til hverdag og gæster

Såå…

Alt-i-ovn.

Med råvarer, som du kan smide i indkøbskurven på vej hjem fra arbejde. Intet fancy.
Mexicansk mad behøver nemlig ikke kun være traditionelle tortillas eller tacos, som ofte kan blive en tung omgang. Ligeledes med den pulled sag, du behøver ikke stå op kl. 5.03, for at krudte op i grillen.
Frisk de danske kartofler op med spicy pulled pork og syrlig topping – server dem med en frisk salat. Nem hverdagsmad, som passer sig selv, mens du bobler på sofaen efter en strid arbejdsdag.

Salaten. Den bestemmer du selvfølgelig selv.

En foodprocessor og 5 minutter efter er der hakket. Pøs limesaft på, ingen dressing her, og der er serveret. Men jojo, jeg skal ikke være for fin til at sige, at salater godt kan smutte for mig i hverdagen.

Den er nu ret god. Altså salaten. Syrlig, sprød og fabelagtigt selskab til de fyldte kartofler og den krydrede pulled pork.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Havde det været fredag, hurtig sammenkomst med venner eller familie, perfekt nem gæstemad, jeg siger det bare – så er der altid nogen, du kan bestikke til at snitte grøntsagerne i køkkenet, mens du lader som om du har drøntravlt med at passe det i ovnen..

Det har du ikke.

Heller ikke på en torsdag.

Og laver du nok, så er kartoflerne med pulled pork også ret gode, kolde på madpakken. Så lav nu rigeligt.

 

Nem mad - Tulip pulled pork - bagte kartofler med fyld - nem mad til hverdag og gæster

 

Fyldte kartofler med chipotle pulled pork og grøn relish + mexicansk spidskålssalat med æble, radiser og lime

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid40 minutter
Samlet tid50 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 Tulip slowcooked chipotle pulled pork

Bagte kartofler

  • 12 medium kartofler
  • 3 spsk rapsolie
  • Groft salt

Relish

  • 1,5 dl agurkerelish
  • Saft af 1 lime

Top

  • 2,5 dl cremefraiche 18%
  • 3 spsk frisk purløg, finthakket

Mexicansk salat

  • 1 lille lilla spidskål, eller grønt
  • 1 stort rødt æble
  • 1 bundt radiser, ca. 10 styk
  • 3 forårsløg
  • 1 tsk chiliflager, eller 1/2 frisk chili, finthakket
  • Saft af 2 lime
  • 1/2 dl frisk persille, finthakket
  • Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Tilberedning

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Vask kartoflerne omhyggeligt, men lad skrællen blive på.
  • Tør kartoflerne grundigt, de skal være helt tørre.
  • Snit et kryds halvvejs gennem kartoflerne
  • Kom bagepapir på en bageplade og fordel kartoflerne i den ene side her på.
  • Pensl kartoflerne med olie og krydr dem med groft salt.
  • Tag pulled pork'en ud af pakken, læg den i et aflangt fad. Tilsæt skyen og læg et stykke stanniol eller bagepapir over kødet.
  • Sæt fadet ved siden af kartoflerne på bagepladen.
  • Kan du ikke få det til at være der, så brug to bageplader. Her skal du så bruge varmluft under hele tilberedningstiden.
  • Kom bagepladen med kartofler og pulled pork i ovnen og bag ved 200 grader over/undervarme i 25 minutter.
  • Skru over på 175 grader varmluft og bag kartofler og pulled pork i yderligere 10-15 minutter.
  • Lav imens salaten.

Salat

  • Snit spidskål i fine strimler.
  • Vask radiser og æble og skær dem i i tynde stave.
  • Snit forårsløg fint.
  • Bland alle grøntsagerne sammen med den friskhakkede persille i en stor skål.
  • Bland limesaft med chiliflager, salt og peber.
  • Hæld dressingen udover salaten og fordel den grundigt.

Relish

  • Rør agurkerelishen med limesaft

Servering

  • Tag pulled pork ud af ovnen, lad kartoflerne blive inden mens du forbedrer kødet.
  • Træk kødet lidt fra hinanden med to gafler. Hæld den medfølgende chipotlesauce over (jo mere marinade, jo stærkere bliver kødet - jeg brugte en halv pose) og bland kødet med både sky og chipotlesauce, mens du trækker det fra hinanden i strimler.
  • Tag kartoflerne ud af ovnen. De skal være lidt åbne i krydset og med sprød skræl.
  • Tryk på siden af kartoflerne så de åbner sig.
  • Fyld ca. 1-2 spsk pulled pork i hver kartoffel.
  • Fordel herefter 2 tsk agurkerelish på kartoffel og slut med cremefraiche og friskhakket purløg.
  • Server straks kartoflerne med den mexicanske salat.

Noter

Opskriften kan laves både i ovnen, men også på grillen.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Bag madbilledet: Sådan fotograferer du lyse madbilleder (+ gratis worksheets)
Next Post: Kylling i grillet rød peberfrugtsauce »

Reader Interactions

Comments

  1. Elsebeth

    Det ser indbydende ud. Hvordan var du tilfreds med kødets kvalitet og marinadens smag?

    Svar
  2. Pia Boesen

    Åh, jeg drømmer om at kunne tage billeder ligesom dig. De er altid meget stilet og unikke. Virkelig flot arbejde du laver.

    Svar
  3. Ditte

    Haps :) Jeg tilslutter mig selskabet, for det ser godt nok rigtig lækkert ud :)

    Svar
  4. Cecilie Lykke

    Jeg elsker dine tekster! Haha, jeg har det præcis på samme måde, nogle gange skal alt både ind i ovnen, ikke så meget pis ;) og det ser lækkert ud, jeg er vild med pulled pork med søde kartofler, har du prøvet det?

    Svar
  5. Mettemarie

    Hej Louise

    Du skriver helt fantastisk og formår virkelig formidle på en levende måde.

    Den her opskrift er helt sikkert med på madplanen for næste uge. Tak fordi du laver mad til os “almindelige” mennesker, det er efterhånden svært at finde blandt blogs og magasiner.

    Hilsen Mette

    Svar
  6. Ida

    Hold nu op, det ser lækkert ud! Og wow, det er de fedeste billeder ever!

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework