• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Abrikosmarmelade med citron

annonce

Abrikosmarmelade er nem at lave og smager skønt. Udskift de klassiske bær med abrikoser og lav en lækker marmelade med abrikoser.

abrikos marmelade opskrift

Okay, vi springer åbenbart sommeren over i år og går lige til de tykke sokker. Hvilket faktisk slet ikke er dumt i forhold til, hvad jeg disker op med i dag.

Nogle er på vaffelis, nogle er på kage, jeg vælger brød over dem til hver en tid. Daggammelt brød, hårdt ristet. Smurt med tandsmør, et par skiver ost (uden lugt) og marmelade på toppen.

Og jep, alle tre komponenter skal være til stede, ellers er det ikke helt rigtig.

Allerhelst taler vi også en gul marmelade; stikkelsbær, appelsin eller abrikos.

Yes, det er den fætter, som det skal handle om. For er der en marmelade som er blevet overset af tidens populære bær, så er det marmelade med abrikoser. Den skal tilbage på bordet. Ikke opblandet med gulerødder, æble, chili eller noget andet trendy. Næ. Helt klassisk, bare med en strejf af citron.

Well, jeg er skyldig i det med bær. Da Dansukker stak mig den her udfordring med en omgang hjemmelavet marmelade var det første jeg tænkte; “Yrk! Det er slet ikke bær-sæson endnu! Det kan jeg ikke…”.

Hjemmelavet marmelade er i min verden lig med bær. Kender du det?

Marmelade med abrikoser

Efter jeg så, uden held, havde stået på hovedet i min fryser efter en rest bær fra sidste sæson, var næste plan at opdrive udenlandske bær. Jaja, jordbærret er i sæson – men helt ærligt, så skal de spises friske med sukker og fuldfed fløde.

Nå. Men. Udenlandske bær er ret triste. Og dyre. Og efter at have grublet en dags tid over, hvordan jeg kunne skaffe noget brugbart, gik jeg over til liste-metoden. Brainstorming. Yes, sådan et marmeladeprojekt er skam ret seriøst. Og jeg var frustreret.. Well, en liste over mine yndlingsmarmelader;

  1. Stikkelsbærmarmelade
  2. Brombærmarmelade
  3. Og….abrikosmarmelade.

Come on, “at se skoven for bare træer”. 

Huhej, i supermarkedet og hvad flyder alle vegne? Smukke, friske, orange abrikoser i højsæson. Du får dem smidt i nakken.

Så nu er der lavet intet mindre end en dobbelt portion på abrikosmarmelade-fronten. 8 glas med det pureste guld står klar til utallige franskbrødmadder og den her abrikoskage med kokosmarengs engang i sensommeren.

Jeg er klar. Er du?

Ellers så er det nu, at du skal suse ud og hamstre et par pakker abrikoser og få fyldt dem på glas. Jaja, jeg ved godt, at du nu tænker; “Hvorfor skulle jeg gide, at lave min marmelade selv?”

Lad mig sige det kort; Du føler dig cirka som verdens sejeste menneske, når du brygger sådan en omgang sammen. Og allerbedst, når du hver dag kan se din marmelade stå og stråle i køleskabet. Hjemmelavet marmelade – det handler om selvfølelse ;)

 


Okay, det kan virke som en ret uoverskueligt projekt. Flere dage, mindst. Og indkøb af grej. Og døje med pulver for, at få bare nogenlunde sammenhængende abrikosmarmelade. Og så den der frygt for, at det hele er behåret ugen efter.

Yea, indrøm det. Der har sneget sig en myte eller to ind på dig.

Lad os aflive marmelade-myterne engang for alle!

Hjemmelavet marmelade er 100 gange nemmere end du tror. Alt i en gryde. Kog. Hæld på glas. 30 minutter, mere skal du ikke afsætte.

Tips til abrikosmarmelade:

  • Hygiejnen er vigtig når du sylter, men vi er ikke ude i at du skal sterilisere dit køkken og trække i heldragten. Helt almindelig rene redskaber er fint.
  • Vask sylteglassene grundigt i varmt vand med sæbe eller i opvaskemaskinen. Skyl dem herefter i kogende vand. Du kan skylle dine glas i Atamon eller vodka, hvis du forlænge holdbarheden.
  • Rengør din frugt eller bær grundigt og fjern frugt, som er dårligt. Tjek efter en ekstra gang om alt er friskt.
  • Brug syltesukker, hvis du vil gøre det nemt for dig selv. Syltesukkeret sørger for din marmelade får den rigtige konsistens, holder på farven og sikrer holdbarheden.
  • Skum din marmelade for urenheder. Det betyder fjern det skum, som kommer under kogningen med en ske. Du behøver ikke gå i panik, hvis du ikke kan fjerne alt ned til mindste boble.
  • Fyld hurtig marmeladen på dine glas og helt op til kanten. Luk låget med det samme. Det er vigtigt, at låget slutter helt tæt.
  • Kom aldrig varme marmelade på iskolde glas – dine glas springer og væk er marmeladen!
  • Opbevar din hjemmelavede marmelade mørkt og køligt.
  • Spis løs. Og spis rigeligt!

 

abrikos marmelade opskrift

 

abrikos marmelade

Marmelade med abrikoser

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid17 minutter

Ingredienser

  • 500 g friske abrikoser
  • 350 g Syltesukker
  • 1 citron, skal + saft
  • 1/2 dl vand
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Vask abrikoserne grundigt.
  • Del abrikoserne, og fjern stenene.
  • Skær abrikoserne i mindre stykker, ca. 1 cm og kom dem i en gryde.
  • Kom revet citronskal, citronsaft og vand i gryden.
  • Kog det hele op i ca. 5-8 minutter til abrikoserne bliver møre.
  • Mos abrikoserne lidt med en kartoffelmoser eller et piskeris, så marmeladen bliver mere jævn. Der må gerne være nogle hele stykker abrikos tilbage.
  • Tilsæt syltesukker og kog marmeladen under omrøring i ca. 3-4 minutter.
  • Skum marmeladen for urenheder.
  • Hæld marmeladen på varme, rengjorte glas. Luk glassene.
  • Opbevar køligt.

Noter

Skal din marmelade spices op, så tilsæt 1 tsk friskhakket ingefær til marmeladen.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Pulled pork bowl med krydrede bønner, ris og mangosalat
Next Post: Is-sandwich med chocolate chip cookies »

Reader Interactions

Comments

  1. Lisbeth Skaalum

    Den eneste slags marmelade, jeg spiser, er abrikos.
    Er virkelig begejstret for din opskrift. Citronskallen gør den ekstra lækker.
    Jeg laver af 1,5 kg abrikoser/1 kg syltesukkers ad gangen. Desværre er friske abrikoser svære at opdrive det meste af året. Så nu er jeg begyndt at smide en masse udstenede i fryseren, så jeg ikke ender i samme elendige situation som sidste år, hvor sommerens produktion var fortæret allerde i oktober.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lisbeth,

      Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

      Og tak for at dele dine tips til opskriften med os her på bloggen, så man er sikret abrikosmarmelade året rundt :-)

      Hav en forrygende dag!

  2. Jonna

    Jeg har ikke sylte i mange år men fik lyst. Syntes ikke det man køber er særlig godt, så dejlig at nu have flere glas abrikos i skabet.
    Vil også prøve flere af de andre opskrifter de lyder let. Ja selv om man er en ældre kvinde kan man stadig lærer dejligt.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Jonna,

      Tak for din kommentar og de fine ord – hvor er det dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften og finder inspiration på bloggen :-)

      Hav en dejlig dag.

  3. Jane Vestrup

    Nå, jeg har fundet den, lige pludselig var den der. Beklager mit sidste udbrud, jeg kunne først se mit første indlæg, da jeg trykkede på “skriv kommentar”
    Vh Jane

    Svar
  4. Jane Vestrup

    Hej. Sletter du kommentarer uden at svare? Jeg skrev en i forgårs om citron i marmelade, men kan ikke se den her eller har fået svar. Svaret kan jeg måske godt forstå jeg ikke har fået endnu, Men hvor er min kommentar/spørgsmål?
    Venlig hilsen
    Jane

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jane

      Der kan gå lidt tid inden kommentareren går igennem :)

  5. Jane Vestrup

    Hej. Jeg har et abrikostræ i mit drivhus og det bugner af frugter i år. Og selvfølgelig skal jeg lave marmelade. Men sig mig, hvorfor skal der citron i alting. Du har citron i Abrikosmarmelade. Hvorfor det? Kan det ikke laves uden? Vh Jane

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jane

      Jo, du kan godt lave den uden citron, men citron gør at smagen balanceres bedre med alt sukkeret, samt får frugtsmagen mere frem – derfor ser du også citron i langt de fleste marmelader.

      Mange hilnser
      Louise

  6. Tine Hansen

    Så smukke billeder. Vil så gerne med på dit foodstylingkursus!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Tine

      Tusinde tak :) Åbner op for foodstylingkurset igen til september, så der må du med :)

  7. Lise

    Mums, jeg elsker hjemmelavet marmelade :) Har tit tænkt på det, så nu er det vist på tide jeg får det skrevet. Du laver virkelig altid nogle gode og indholdsrige sponsorede indlæg, det er aldrig bare sådan noget overfladisk noget som man ser på andre madblogs. Synes bare lige jeg give dig ros for det :)

    Hilsen Lise

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Lise

      Det er virkelig også selvforkælelse med sådan et glas på lager :)
      Tusinde tak, det er jeg virkelig glad for at høre :)

  8. Mette H.

    Hold nu op, hvor ser det bare lækkert ud :) Det skal prøves her i sommerferien.

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework