• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Abrikosmarmelade med citron

annonce

Marmelade med abrikos

Okay, vi springer åbenbart sommeren over i år og går lige til de tykke sokker. Hvilket faktisk slet ikke er dumt i forhold til, hvad jeg disker op med i dag.

Nogle er på vaffelis, nogle er på kage, jeg vælger brød over dem til hver en tid. Daggammelt brød, hårdt ristet. Smurt med tandsmør, et par skiver ost (uden lugt) og marmelade på toppen.

Og jep, alle tre komponenter skal være til stede, ellers er det ikke helt rigtig. Allerhelst taler vi også en gul marmelade; stikkelsbær, appelsin eller abrikos.

Yes, det er den fætter, som det skal handle om. For er der en marmelade som er blevet overset af tidens populære bær, så er det marmelade med abrikoser. Den skal tilbage på bordet. Ikke opblandet med gulerødder, æble, chili eller noget andet trendy. Næ. Helt klassisk, bare med en strejf af citron.

Well, jeg er skyldig i det med bær. Da Dansukker stak mig den her udfordring med en omgang hjemmelavet marmelade var det første jeg tænkte; “Yrk! Det er slet ikke bær-sæson endnu! Det kan jeg ikke…”.

Hjemmelavet marmelade er i min verden lig med bær. Kender du det?

Marmelade med abrikoser

Efter jeg så, uden held, havde stået på hovedet i min fryser efter en rest bær fra sidste sæson, var næste plan at opdrive udenlandske bær. Jaja, jordbærret er i sæson – men helt ærligt, så skal de spises friske med sukker og fuldfed fløde.

Nå. Men. Udenlandske bær er ret triste. Og dyre. Og efter at have grublet en dags tid over, hvordan jeg kunne skaffe noget brugbart, gik jeg over til liste-metoden. Brainstorming. Yes, sådan et marmeladeprojekt er skam ret seriøst. Og jeg var frustreret.. Well, en liste over mine yndlingsmarmelader;

  1. Stikkelsbærmarmelade
  2. Brombærmarmelade
  3. Og….abrikosmarmelade.

Come on, “at se skoven for bare træer”. 

Huhej, i supermarkedet og hvad flyder alle vegne? Smukke, friske, orange abrikoser i højsæson. Du får dem smidt i nakken.

Så nu er der lavet intet mindre end en dobbelt portion på abrikosmarmelade-fronten. 8 glas med det pureste guld står klar til utallige franskbrødmadder og den her abrikoskage med kokosmarengs engang i sensommeren.

Jeg er klar. Er du?

Ellers så er det nu, at du skal suse ud og hamstre et par pakker abrikoser og få fyldt dem på glas. Jaja, jeg ved godt, at du nu tænker; “Hvorfor skulle jeg gide, at lave min marmelade selv?”

Lad mig sige det kort; Du føler dig cirka som verdens sejeste menneske, når du brygger sådan en omgang sammen. Og allerbedst, når du hver dag kan se din marmelade stå og stråle i køleskabet. Hjemmelavet marmelade – det handler om selvfølelse ;)

 

Marmelade med abrikos
Okay, det kan virke som en ret uoverskueligt projekt. Flere dage, mindst. Og indkøb af grej. Og døje med pulver for, at få bare nogenlunde sammenhængende abrikosmarmelade. Og så den der frygt for, at det hele er behåret ugen efter.

Yea, indrøm det. Der har sneget sig en myte eller to ind på dig.

Lad os aflive marmelade-myterne engang for alle!

Hjemmelavet marmelade er 100 gange nemmere end du tror. Alt i en gryde. Kog. Hæld på glas. 30 minutter, mere skal du ikke afsætte.

Tips til abrikosmarmelade:

  • Hygiejnen er vigtig når du sylter, men vi er ikke ude i at du skal sterilisere dit køkken og trække i heldragten. Helt almindelig rene redskaber er fint.
  • Vask sylteglassene grundigt i varmt vand med sæbe eller i opvaskemaskinen. Skyl dem herefter i kogende vand. Du kan skylle dine glas i Atamon eller vodka, hvis du forlænge holdbarheden.
  • Rengør din frugt eller bær grundigt og fjern frugt, som er dårligt. Tjek efter en ekstra gang om alt er friskt.
  • Brug syltesukker, hvis du vil gøre det nemt for dig selv. Syltesukkeret sørger for din marmelade får den rigtige konsistens, holder på farven og sikrer holdbarheden.
  • Skum din marmelade for urenheder. Det betyder fjern det skum, som kommer under kogningen med en ske. Du behøver ikke gå i panik, hvis du ikke kan fjerne alt ned til mindste boble.
  • Fyld hurtig marmeladen på dine glas og helt op til kanten. Luk låget med det samme. Det er vigtigt, at låget slutter helt tæt.
  • Kom aldrig varme marmelade på iskolde glas – dine glas springer og væk er marmeladen!
  • Opbevar din hjemmelavede marmelade mørkt og køligt.
  • Spis løs. Og spis rigeligt!

 

abrikos marmelade opskrift

 

abrikos marmelade

Marmelade med abrikoser

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid5 minutter
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid17 minutter

Ingredienser

  • 500 g friske abrikoser
  • 350 g Syltesukker
  • 1 citron, skal + saft
  • 1/2 dl vand

Sådan gør du

  • Vask abrikoserne grundigt.
  • Del abrikoserne, og fjern stenene.
  • Skær abrikoserne i mindre stykker, ca. 1 cm og kom dem i en gryde.
  • Kom revet citronskal, citronsaft og vand i gryden.
  • Kog det hele op i ca. 5-8 minutter til abrikoserne bliver møre.
  • Mos abrikoserne lidt med en kartoffelmoser eller et piskeris, så marmeladen bliver mere jævn. Der må gerne være nogle hele stykker abrikos tilbage.
  • Tilsæt syltesukker og kog marmeladen under omrøring i ca. 3-4 minutter.
  • Skum marmeladen for urenheder.
  • Hæld marmeladen på varme, rengjorte glas. Luk glassene.
  • Opbevar køligt.

Noter

Skal din marmelade spices op, så tilsæt 1 tsk friskhakket ingefær til marmeladen.
Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app

 

Previous Post: « Pulled pork bowl med krydrede bønner, ris og mangosalat
Next Post: Is-sandwich med chocolate chip cookies »

Reader Interactions

Comments

  1. Lisbeth Skaalum

    Den eneste slags marmelade, jeg spiser, er abrikos.
    Er virkelig begejstret for din opskrift. Citronskallen gør den ekstra lækker.
    Jeg laver af 1,5 kg abrikoser/1 kg syltesukkers ad gangen. Desværre er friske abrikoser svære at opdrive det meste af året. Så nu er jeg begyndt at smide en masse udstenede i fryseren, så jeg ikke ender i samme elendige situation som sidste år, hvor sommerens produktion var fortæret allerde i oktober.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lisbeth,

      Hvor er det dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

      Og tak for at dele dine tips til opskriften med os her på bloggen, så man er sikret abrikosmarmelade året rundt :-)

      Hav en forrygende dag!

  2. Jonna

    Jeg har ikke sylte i mange år men fik lyst. Syntes ikke det man køber er særlig godt, så dejlig at nu have flere glas abrikos i skabet.
    Vil også prøve flere af de andre opskrifter de lyder let. Ja selv om man er en ældre kvinde kan man stadig lærer dejligt.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Jonna,

      Tak for din kommentar og de fine ord – hvor er det dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften og finder inspiration på bloggen :-)

      Hav en dejlig dag.

  3. Jane Vestrup

    Nå, jeg har fundet den, lige pludselig var den der. Beklager mit sidste udbrud, jeg kunne først se mit første indlæg, da jeg trykkede på “skriv kommentar”
    Vh Jane

    Svar
  4. Jane Vestrup

    Hej. Sletter du kommentarer uden at svare? Jeg skrev en i forgårs om citron i marmelade, men kan ikke se den her eller har fået svar. Svaret kan jeg måske godt forstå jeg ikke har fået endnu, Men hvor er min kommentar/spørgsmål?
    Venlig hilsen
    Jane

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jane

      Der kan gå lidt tid inden kommentareren går igennem :)

  5. Jane Vestrup

    Hej. Jeg har et abrikostræ i mit drivhus og det bugner af frugter i år. Og selvfølgelig skal jeg lave marmelade. Men sig mig, hvorfor skal der citron i alting. Du har citron i Abrikosmarmelade. Hvorfor det? Kan det ikke laves uden? Vh Jane

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Jane

      Jo, du kan godt lave den uden citron, men citron gør at smagen balanceres bedre med alt sukkeret, samt får frugtsmagen mere frem – derfor ser du også citron i langt de fleste marmelader.

      Mange hilnser
      Louise

  6. Tine Hansen

    Så smukke billeder. Vil så gerne med på dit foodstylingkursus!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Tine

      Tusinde tak :) Åbner op for foodstylingkurset igen til september, så der må du med :)

  7. Lise

    Mums, jeg elsker hjemmelavet marmelade :) Har tit tænkt på det, så nu er det vist på tide jeg får det skrevet. Du laver virkelig altid nogle gode og indholdsrige sponsorede indlæg, det er aldrig bare sådan noget overfladisk noget som man ser på andre madblogs. Synes bare lige jeg give dig ros for det :)

    Hilsen Lise

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Lise

      Det er virkelig også selvforkælelse med sådan et glas på lager :)
      Tusinde tak, det er jeg virkelig glad for at høre :)

  8. Mette H.

    Hold nu op, hvor ser det bare lækkert ud :) Det skal prøves her i sommerferien.

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs m Citron-marengsroulade 🍋 Sprød, blød marengs med mandelflager fyldt med hjemmelavet syrlig, sød lemoncurd og luftig mascarponecreme. Et vif’ flormelis og du har en slambert af en #fredagskage ☺️ Go’ weekend 💛
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #roulade #citronkage #kagetid #sødesager #cakeroll #lemoncurd #lemoncake #easycake #droolclub #foodphotography #madfotografering #beautifulcuisines
Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - me Nutellakage 🤎Halv skærekage, halv brownie - men uden, den er ‘hrøøh’-tør eller hænger fast i tænderne 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Den #fredagekage, som du springer på, når du finder det der glas halvspiste, grattede nutellaglas bagerst i køkkenskabet i morgen, fordi foråret har givet en ustyrlig lyst til den helt store oprydning og netop halvvejs har du egentlig mere lyst til at smide dig i et lunt hjørne på terrassen med uldsokkerne på og skoldhed kaffe inkl. kage 😄. ⁠⁠
⁠⁠
Der kan du 100% finde mig midt i ryd-ud-i-tætpakket-fra-gulv-til-loft-skur-projekt i weekenden 🙈. ⁠⁠
⁠⁠
Nutellakagen, den finder du ovre på bloggen + en køreklar plan til, hvis du lige vil give kagen et nøk op med is og chokoladesauce 👀. ⁠⁠
⁠⁠
Hvad med dig? Er du også ude i en forårsrengøring i weekenden?⁠⁠
⁠⁠
(📸 Foodstyling: Kan du huske de #21foodstylingtips? Vi er på det allerførste tip her med den minimalistiske styling af nutellastængerne 👋)⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#bageglæde #kage #bagetid #vibager #kageinspiration #madfotografering #nutellacake #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #recipeoftheday #treatyourself #droolclub
Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang Bagte kikærter og blomkål i quinoa med en omgang (krads) jalapeno-dressing ☺️

Perfekt når man har hængt bag en mikrofon hele dagen og stemmebåndet er lidt tyndslidt 😅 (Vi er i fuld gang med fuld make-over af “Online fotokursus for begyndere” og det betyder massevis af nye videoer 🎬🙌)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fotokurset kan du læse om her (link i bio @louiogbearnaisen). Opskriften, den finder du i appen og på bloggen 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Drøngod til dig, som er klistret til Zoom, Skype eller Team og også lige skal have smurt stemmen igen 🙈 Og dig, der napper en kødfri-dag, en god side-kammerat til den grillede laks eller bare er på en hurtig 25 minutters aftensmad 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, den kan klare det hele. Både på
mæthed, skarp, frisk dressing og det der bagte blomkål. Det kan altså noget, det blomkål: Buketterne bliver lækre møre – helt uden “udkogthed” og lugten af “kål” ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(❗️Ey, er du tidligere kursusdeltager på OFK, så får du selvfølglig gratis hele kursusopdateringen til “Online fotokursus for begyndere” når det ligger klar 😀📫)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #nemmad #chickpeasalad #cauliflowerrecipes #blomkål #roastedveggies #healthylunchideas #quinoasalad #madfotografering #madfotograf #madinspiration #frokosttid #vegetarisk
Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og k Lækre, grønne bønner med bid, sprød bacon og knasende nødder. Og så lige svitset hurtigt i hvidløg og tilsat en skvis syrlig æbleeddike 💚
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Perfekt tilbehør til frikakadellen, plantedellen eller den store, lækre karbonade (Uf, den er min svaghed! 🙈)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Uh, eller en fyldt mørbrad med pesto, soltørrede tomater og feta her i weekenden 🍷☺️ De grønne bønner på panden dur som nemt tilbehør til det meste - nap dem i appen og på bloggen nu (link i bio) + 6 tips til, hvordan du kan spiffe dem endnu mere op 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #nemaftensmad #tilbehørtilaftensmaden #grønnebønner #madinspiration #hverdagsmad #foodandwine #easydinner #eatplants #foodphotography #madfotograf #madfotografering
Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til Marrokansk gryderet med græskar og kikærter til en omgang #meatfreemonday 🙌😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Eller bare en lækker mini-aften i Marokko, med duftende krydderier, varme helt ud i tæerne og drømmerier om lune himmelstrøg ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du en tagine i gemmerne, så dur retten ret godt deri. Ellers så griber du bare den helt store gryde, som her og tømmer køkkenskabene for krydderier og de andre gode sager 😊👉 Tjek hele listen i appen og ovre på louiogbearnaisen.dk
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#aftensmad #madinspiration #maroccanfood #nemaftensmad #vegetarmad #easydinner #sundmad #pumpkinrecipes #onmytabletoday #aftensmadsinspiration #kødfri #vegetarian #foodandwine #eatyourveggies
FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠ ⁠⁠ FREDAGSKAGE: Kanelsnegle i fad ☺️⁠⁠
⁠⁠
2 måneder med stride kålsalater og utallige fastelavnsboller.⁠⁠
⁠⁠
Vi trænger til en klassiker. Sådan en heftig, snasket sag, som bare er ligetil. Ingen dikkedarer.⁠⁠
⁠⁠
Kanelsnegle – den ultimative klassiker. Her hevet i et fad, så du ikke skal bøvle med en bageplade smurt ind i fyld 😅⁠⁠
⁠⁠
Skal du have en snegl med?⁠ 👋⁠
⁠⁠
Og til dig, som fulgte med på #21foodstylingtips i januar: Kan du lure, hvilket tip, som er brugt her?⁠⁠
⁠⁠
Yup, vi er på #12, den med hånd-teknikken, så der kan indstilles kamera og fokus på motivet, som hånden holder. Det betyder, at kanelsneglen her står ovenpå ...en tændstikæske 😉⁠
⁠⁠
⁠⁠
⁠⁠
#baking #foodblogfeed #foodart #eatwell #huffposttaste #sweetmagazine #f52grams #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #beautifulcuisines #fredagskage #cinnamonbuns #louiogbearnaisen #bakingblog #inmykitchen #sweettreats #kagetid #bageglæde #treatyourself #kanelsnegle #kageinspiration
Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag Fordi, der ikke kan være andre fredagskager i dag ☺️. ⁠⁠
⁠⁠
Okay, sådan en flødekammeraet af en fastelavnsbolle 😋 Men lige der, der er det nu 4 årige projekt "bag sådan en" stadig på .. to-dolisten 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Dem klarer bageren lidt endnu. I stedet så napper jeg en omgang gammeldags fastelavnsboller - både dem med remonce og dem med vaniljecreme. Det er jo fastelavnsweekend 🙌😊 (og hey, også sidste chance, hvis du skal med på Foodstyling Masterclass - vi slutter søndag ⏰)⁠⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvilken slags fastelavnsbolle er din favorit? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fastelavnsboller #fredagskage #gammeldagsfastelavnsboller #fastelavn #bageglæde #bagetid #kageinspiration #madfotografering
“Foodstyling handler kun om at style mad, som al “Foodstyling handler kun om at style mad, som allerede er pæn."⁠⁠
⁠⁠
Du ved, pæne kager, farvestrålende salater og dugfriske råvarer.⁠⁠
⁠⁠
Ikke på min vagt! ☺️⁠
⁠⁠
No way! Det skal ikke være sådan, at du ikke udvikler, fotograferer og deler en opskrift eller mad fordi det ikke umiddelbart er “fotogent”!⁠
⁠⁠
Måske har du allerede lagt planen om at dele din berømte Boeuf bourguignon på hylden. Retten rocker ellers hitlisterne her i den sibiriske kulde 😄❄️⁠
⁠⁠
Om du bruger den på din madblog, til at sælge grydelapper eller du har den perfekte udskæring kød på din webshop, som du gerne vil vise i retten.⁠⁠
⁠⁠
Madbilleder performer 📸⁠
⁠⁠
På Foodstyling Masterclass handler det om at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele. Vi arbejder med alt mad. Både ovnretter, brun mad og yrk(!) gryderetter. Det handler om, hvilke teknikker, strategier og redskaber som virker og hvordan du bruger dem 🙌⁠
⁠⁠
Og jeg har en ekstra bonus til dig i dag, for at gøre det endnu nemmere med de lidt bøvlede retter.⁠⁠
⁠⁠
10 Foodstylingsituationer: Vi gennemgår 10 foodstylingsituationer (drinks, gryderetter, sandwich mv), hvor du få gode råd til det, du skal være opmærksom på, guides til kameraindstilling, tips til lys, komposition og placering af motiv og alle de hemmelige tips og tricks til foodstyling.⁠⁠
⁠⁠
Du får den oveni i dit kursus. For at gøre det endnu enklere for dig,  at style og fotografere den mad, som du gerne vil dele.⁠⁠
⁠
klik på link i bio (@louiogbearnaisen ) og nap hele molevitten nu ⁠👉⁠
⁠⁠
Har du holdt dig fra bestemte opskrifter eller mad, fordi du synes det var bøvlet at fotografere og style?⁠ 👀⁠

⁠⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madinspiration #simremad #slowcooking #aftensmad #comfortfood #foodstylist #foodstylingandphotography #madfotografi #foodstylingmasterclass #foodandwine #lækkermad #onmytabletoday 
⁠⁠
⁠⁠
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework