• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Mad til studenterkørsel – hvad serverer man til studenterkørsel?

Cheesy-Bacon-Pull-Apart-Bread- studentermad

HURRA! Det er lige om lidt. Vognene er fyldte, der synges, grines og struttes af ren livsglæde. Jeg elsker tiden lige nu med fine (røde) huer i bybilledet, studentervogne og smil. Det er starten på sommeren. Selvom det dog stikker lidt i hjertet – på den gode måde. Student ’08 – som var det i går, jeg sad der med den lune øl i hånden. Det er så….8 år siden – yrk! Men ikke desto mindre var det en fabelagtig tid, faktisk hele gymnasietiden. For lige at tage den helt corny og citere Bryan:

Oh when I look back now
That summer seemed to last forever
And if I had the choice
Yeah , I’d always wanna be there
Those were the best days of my life

Cheesy-Bacon-Pull-Apart-Bread-5-682x1024

Okay, nok om mig! Jeg prøver lige at rykke ud af det sentimentale hjørne. Stemningen er sat, vigtigheden. Vi skal snakke om mad. Den mad som rare forældre serverer på ruten med studentervognen. Så hvad skal man servere for sådan en bunke unge, ikke helt appelsinfrie mennesker? Hvad serverer man til studenterkørsel?

Sjovt du spørger, jeg har jo været der – og spist virkelig, virkelig mange jordbær med chokolade! Tænker du jordbær med chokolade, så er der cirka 20 andre, som også tænker det..

Helt optimalt vil det være en fordel at koordinere maden, så der er et morgenmads, frokost og aftensmad-stop på turen, og så holde lidt længere på disse stop. Alternativt bør din servering imidlertid afhænge fuldstændig af, hvor på ruten, du ligger.

Lad os se på nogle mad-muligheder afhængig af hvilken tidspunkt, som du trækker.

Mad til studenterkørsel

 

Morgen

Rundstykker og morgenkager, måske en kanelstang, engelsk morgenmad med scramble æg og bacon eller den amerikanske version med pandekager, bagels, hashbrowns. Du ved, bundsolid mad, som kan lægge bunden for en ret hård dag med fuld fart på.

IMG_5421-copy-703x1024

Formiddag

De fleste starter med et stort morgenmåltid og skal lige i gang med turen før sulten melder sig. Altså have nogle genstande indenbords. Så hold det let og enkelt. Gerne noget frugt, grøntsager, smoothies, myslibarer eller andet, som ikke ligger for tungt. De her æble-cookies er ret fine eller små portioner tropemysli.

hønsesalat-kyllingesalat-sandwich-2

Frokost

Promillen begynder snige sig op ad og frokosten skal meget gerne indeholde noget kulhydrat, for at suge lidt af spritten. Kig ud på vejret, er det dansk sommer når den er bedst, det vil sige råkoldt, så server varm nudelsuppe i portionsanretninger for de frosne studenter.
Er vejret mere tilforladeligt, så er pitabrød et ret lækkert alternativ til klassiske sandwich, der dog godt kan konkurrere i den her udgave med hjemmelavet hønsesalat. Skal du være rigtig fancy, så disker du op med meatball sandwich – det er en sikker vinder!

 

nudelsuppe

Eftermiddag

Studenterne er beduggede nu og den søde tand rasler. Igen vejret. Vi havde selv i min tid regnvejr den ene dag og lækker varmt sommervejr den anden dag.
Regnvejr? Så er det helt sikkert lune kanelsnurrer med marcipan du skal servere eller klassiske pandekager med syltetøj og sukker. Det vil helt sikkert blive modtaget med kyshånd og ekstra trut i vognhornet.

Varmt sommervejr? Is er et kæmpe hit. Jeg tænker de her is-sandwich med cookiedough vil være pragtfulde. Eller lav en ordenligt portion hjemmelavet koldskål, serveret med frisk jordbær og kammerjunker.

is-sandwich

Sen eftermiddag

Fedt, sukker, salt er nøgleordene her. Der er nok en enkel er to, som allerede er bukket under. Snorker i vognen. Resten af flokken trænger til fedt, salt og sukker (0g vand).
Vil du blive husket som den allersejeste på ruten, så serverer du det her cheesy/Bacon pull apart bread. Det er simpelthen den ultimative bedste studentervognssnack. Og lav nu rigeligt!
Chokolade-saltstænger med popcorn vil også være en skøn snack eller en omgang spicy popcorn eller sprøde salami-chips, som passer perfekt til øller.

Eller gå den nemme vej og køb en bjerg af hamburgere fra MacD – så skal du se julelys i øjnene.

krydrede pop - mad til studenterkørsel

Aftensmad

De fleste plejer at samles et sted, ofte det sidste sted på ruten, spise aftensmad og holde en fest om aftenen. Grill er en klassiker, som du nemt kan gøre lidt mere interessant for dem, der stadig står på benene.
Prøv en Tex-Mex menu med masser af lækkerier, mexicanske tacos, flæksestegssandwichs eller en ordenligt portion Pulled Pork serveret i burgere eller bagte kartofler.
Er vi stadig på regn og rusk, så er der ingen tvivl – en kæmpe gryde mørbradgryde med bacon, Chili Con Carne eller kylling i karry vil være fuldstændig fantastisk.

Og så kan du jo altid liiiige slutte af med Grillede banan S’mores med chokolade.

 

Tacos med syrlig salat, krydret oksekød og jalapenodip - opskrift (2)

Gode råd, tips og tricks

  • Hold det enkelt. Server kun 1-2 ting, det er mere end rigeligt. Ingen er rigtig sultne efter 17 stop på ruten.
  • Tænk fingermad. Der kommer gerne 25-30 studenter og de er ikke sådan lige, at få placeret omkring et bord på de 20 minutter, hvor de besøger dig.
  • Lav mad som kan holde. Studenterne er forsinkede og sådan er det – tidsplanen kommer til at skride, ligemeget hvor godt den er planlagt og det er blot en del af dagen og festen. Så find først maden frem når de kommer.
  • Vand, vand, vand. Køb meget gerne flasker med vand, som studenterne kan tage med videre på ruten.
  • Sodavand. Hav gerne iskolde cola’er på lager, det er rart med et afbræk i øl og hvad der ellers ryger ned.
  • Overvej at lave et “tisse-hjørne” i haven til fyrene, så der er mindre pres på toilettet. Jep, det har overhovedet ikke noget at gøre med mad, men ikke desto mindre næsten ligeså vigtigt for et godt besøg. Øl, det ryger lige igennem!
  • Drop forventningerne. Smil og vær overbærende. Du skal “blot” holde ud i max. 30 minutter.. 

 

Har du nogle gode råd, tips, tricks eller ideer til studenterkørsel her på falderebet? 

Cheesy-Bacon-Pull-Apart-Bread

Previous Post: « Salat med jordbær, quinoa og pistacienødder
Next Post: Pulled pork bowl med krydrede bønner, ris og mangosalat »

Reader Interactions

Comments

  1. Christian fra min studenterkørsel

    Virkelig informativt og godt indlæg. Det behøver ikke være leverpostejmadder og pølsehorn det hele :)
    Der er godt nok tænkt over tingene :) kan rigtig godt lide din SEN EFTERMIDDAG.
    Jeg ville ønske jeg kunne skrive nået lignede på min hjemmeside.

    De bedste hilsner
    Christian – Min studenterkørsel

    Svar
  2. Dorte

    Et utroligt inspirerende blogindlæg. Selv bliver jeg student her i 2016, og manglede lidt inspiration til hvad man kunne servere. Dine ideer kan helt klart tages i brug!

    /The Ordinary Branch

    Svar
  3. Max Christiansen

    Kæft et fedt indlæg! Må vi bruge det til at sende til vores kunder, vi får af og til spørgsmål omkring hvad folk spiser hos lejstudentervogn.dk

    God weekend

    /Max

    Svar
  4. Pernille

    Åh, gid du havde lavet dette indlæg for et år siden, da jeg blev student ;-) Det er nogle virkelig lækre og ikke mindst anderledes forslag du disker op med. Jeg gad virkelig godt have haft nudelsuppe, kanelsnurrer, koldskål og et ostet pull-apart-bread på menuen til min studenterkørsel.

    Heldigvis kan mange af disse opskrifter jo sagtens bruge til andre lejligheder! Tror jeg vil nuppe et par af idéerne til sommerens (forhåbentlig) mange picnics og grillaftener. Tak for indlægget!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Pernille

      Selvom det ikke var helt relevant, så er det fedt du kunne lide forslagene :)
      – Måtte lige granske ret meget for helt at huske, hvad man egentlig gad spise på turen ;)

      Mange hilsner
      Louise

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. K Studenterbrød, jordbærkager og napoleonshatte. Kanelsnegle med gærdej Og horn.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Mine 5 go-to fredagskager, når der bliver provianteret ved bageren (Hvad er du på?).
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og hornene, de ligger altså lunt i svinget når skal vælges. Sådan ræ’tig lunt 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Helst bare med remonce og mørk glasur, som et klassisk skagenshorn. Det slår de halvtørre kærnemælkshorn med hindbær, hippe rabarberhorn og dem, hvor du skal lede efter nougaten, med længder 👀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så yup, vi hopper på hjemmebagte skagenshorn i dag: Bløde, søde, saftige og med rigeligt marcipan-remonce i midten. Ren frås – ingen tørre horn her 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find kaffen frem, nap opskriften ovre på bloggen og hav en fantastisk fredag herfra 😊☕️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#kageinspiration #bagning #fredagskage #fredagsfeeling #bageglæde #bagværk
Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework