• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Salat med jordbær, quinoa og pistacienødder

Salat med jordbær, quinoa og pistchienødder - nem og lækker jordbærsalat perfekt tilbehør til grillmad3 bakker jordbær skulle der til, før jeg endelig fik fingre i de søde, lækre slags. De andre, de krævede heftige mængder sukker for overhovedet at kunne klemmes ned! Farven var der, men yrk, de havde virkelig ikke badet i solskin.

Men nu er det lige op over, at de ræ’tig gode kommer. Dem der kan duftes helt ude på parkeringspladsen. Og jeg frygter det! For ligeså så lækkert jordbær smager, ligeså lidt kan jeg døje duften efter en sommer som jordbærplukker. Det hænger ved..

Anyway, med sammenknebne næsebor er jeg så klar til at fylde indkøbsvognen op og slæbe bakker hjem i en lind strøm. Jordbær til morgenmad med yoghurt, jordbær som snack, jordbær med fuldfed fløde, jordbærtærter og yea, jordbær som tilbehør til grillmad.

Hov, lad os lige spole tilbage – jeg skal fortælle dig noget om jordbærtærter!

De er min sommerlast. Så da jeg i sidste endnu ikke havde fået årets første og mente jeg virkelig fortjente en efter en bidsk dag, så var det ind forbi bageren.

Et styk jordbærtærte, tak.

Jamen, det bliver lige 90 kroner!

What?! 

H.a.l.v.f.e.m.s. kroner!

Seriøst, vi taler en jordbærtærte som var 10 cm i diameter, halv størrelse af hvad en normal sød tærte er.

90 kroner.

Røveri ved højlys dag. Hos bageren.

Og jeg købte den – for hey, måske var det verdens bedste jordbærtærte (og jeg havde virkelig, virkelig lyst til jordbærtærte).

Den var dårlig. Med sure jordbær, kedelig creme og ultra tyndt lag chokolade, som smagte af..i hvert fald ikke chokolade.
Så planlægger du en tur forbi Langenæs Bageren i Aarhus efter jordbærtærte, så tag den næste bager på vejen. Han røver dig nok også, men måske er tærten bedre. Eller som minimum er jordbærrene, hovedelementet, smagfulde.

Yes, det var et styk muggen svada herfra ;)

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

 

Og nu til jordbærsalaten.

Den er ret pæn. Ultra nem at bikse sammen. Og smager forrygende til grillmad eller bare til din torsdagshakkebøf.
Salat med jordbær, quinoa og pistchienødder - nem og lækker jordbærsalat perfekt tilbehør til grillmad

Men hey, hvad er det nu lige det der quinoa er?

Korn? Frø? Græs? Nope, vi er ude i noget så fancy, som en salturt. Men lad os sige det er korn/frø-agtigt, spækket med alt det rigtige; fibre, protein, trendy aminosyrer, antioxidanter og så er det fuldstændig glutenfrit. Yes, kan du allerede mærke bikiniformen komme snigende ;)

Okay, så har vi helbredseffekterne fra quinoa på plads.
Men hvilke af poserne på hylden i supermarkedet skal du vælge? Rød, hvid, orange, sort? Der er quinoa i alle farver. Og de smager stort set ens! Så medmindre du også bruger en halv time på at udtænke, hvilken quinoa-farve, som er pænest til jordbær (som undertegnet her..), så køber du bare den billigste pose. Hvilket står dig i lige omkring en flad halvtredser for 350 g!

Jep, bikiniformen er ikke gratis..

Heldigvis er quinoa ret drøj i brug. Vi taler virkelig mange salater og opskrifter med quinoa, som du skal gennem for at få opbrugt sådan en pose. Alt medmindre du virkelig går benhårdt efter prisen som årets strandløve og spiser dem som ris – så skal de nok få ben at gå på. Meeeen altså, quiona er lidt krads sådan helt rent og uden nogen form for selskab. De smager meget…sundt!

I salater og specielt den her salat med jordbær er de dog mægtige skønne :)

Har du ikke pistacienødder, så brug saltede mandler. Og en par skefulde feta er heller ikke dumt. Måske er vi faktisk ude i sommerens bedste salat her. Er det ikke noget med, at du lige skal teste den påstand af? ;)

 

Salat med jordbær, quinoa og pistchienødder - nem og lækker jordbærsalat perfekt tilbehør til grillmad

 

Salat med jordbær, quinoa og pistacienødder

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 dl sort quinoa
  • 2 dl vand
  • 1/2 tsk salt
  • 500 g jordbær
  • 3 forårsløg
  • 1 dl frisk persille, bland evt. med koriander eller mynte

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleddike
  • 2 spsk citronsaft
  • 75 g saltede pistacienødder, grodthakkede (eller saltede mandler)
  • 1 tsk honning
  • Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Skyl quinoa grundigt. Hæld dem i en gryde og hæld vandet over. Kog det op og skru herefter ned på svag varme. Lad quinoaen koge i ca. 15 minutter. Tag gryden af varmen og lad quionaen stå og trække 5 minutter under låg. Rør med en gaffel i quinoaen, så den "puffer" op og tilsæt salt. Lad quinoaen køle helt af.
  • Skær jordbærrerne i kvarte.
  • Snit forårsløgene fint.
  • Hak persillen fint.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
  • Bland jordbær, løg, persille og quinoa sammen. Fordel dressingen herover og bland det hele sammen.
  • Fordel salaten på et fad og drys med pistacienødder og persille.
  • Server straks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Smoothie med brombær, blåbær og kærnemælk
Next Post: Mad til studenterkørsel – hvad serverer man til studenterkørsel? »

Reader Interactions

Comments

  1. Lillian

    Har lige tilberedt denne jordbærsalat, så jeg kan blande det hele sammen i aften – ser og lyder lækker – glæder mig til at servere den for gæsterne. Flotte billeder du har 💪🏽

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lilian,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord – dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)

      Fortæl os endelig om resultatet i en kommentar på bloggen :-)

      Hav en skøn dag.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework