• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Salat med jordbær, quinoa og pistacienødder

Salat med jordbær, quinoa og pistchienødder - nem og lækker jordbærsalat perfekt tilbehør til grillmad3 bakker jordbær skulle der til, før jeg endelig fik fingre i de søde, lækre slags. De andre, de krævede heftige mængder sukker for overhovedet at kunne klemmes ned! Farven var der, men yrk, de havde virkelig ikke badet i solskin.

Men nu er det lige op over, at de ræ’tig gode kommer. Dem der kan duftes helt ude på parkeringspladsen. Og jeg frygter det! For ligeså så lækkert jordbær smager, ligeså lidt kan jeg døje duften efter en sommer som jordbærplukker. Det hænger ved..

Anyway, med sammenknebne næsebor er jeg så klar til at fylde indkøbsvognen op og slæbe bakker hjem i en lind strøm. Jordbær til morgenmad med yoghurt, jordbær som snack, jordbær med fuldfed fløde, jordbærtærter og yea, jordbær som tilbehør til grillmad.

Hov, lad os lige spole tilbage – jeg skal fortælle dig noget om jordbærtærter!

De er min sommerlast. Så da jeg i sidste endnu ikke havde fået årets første og mente jeg virkelig fortjente en efter en bidsk dag, så var det ind forbi bageren.

Et styk jordbærtærte, tak.

Jamen, det bliver lige 90 kroner!

What?! 

H.a.l.v.f.e.m.s. kroner!

Seriøst, vi taler en jordbærtærte som var 10 cm i diameter, halv størrelse af hvad en normal sød tærte er.

90 kroner.

Røveri ved højlys dag. Hos bageren.

Og jeg købte den – for hey, måske var det verdens bedste jordbærtærte (og jeg havde virkelig, virkelig lyst til jordbærtærte).

Den var dårlig. Med sure jordbær, kedelig creme og ultra tyndt lag chokolade, som smagte af..i hvert fald ikke chokolade.
Så planlægger du en tur forbi Langenæs Bageren i Aarhus efter jordbærtærte, så tag den næste bager på vejen. Han røver dig nok også, men måske er tærten bedre. Eller som minimum er jordbærrene, hovedelementet, smagfulde.

Yes, det var et styk muggen svada herfra ;)

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

 

Og nu til jordbærsalaten.

Den er ret pæn. Ultra nem at bikse sammen. Og smager forrygende til grillmad eller bare til din torsdagshakkebøf.
Salat med jordbær, quinoa og pistchienødder - nem og lækker jordbærsalat perfekt tilbehør til grillmad

Men hey, hvad er det nu lige det der quinoa er?

Korn? Frø? Græs? Nope, vi er ude i noget så fancy, som en salturt. Men lad os sige det er korn/frø-agtigt, spækket med alt det rigtige; fibre, protein, trendy aminosyrer, antioxidanter og så er det fuldstændig glutenfrit. Yes, kan du allerede mærke bikiniformen komme snigende ;)

Okay, så har vi helbredseffekterne fra quinoa på plads.
Men hvilke af poserne på hylden i supermarkedet skal du vælge? Rød, hvid, orange, sort? Der er quinoa i alle farver. Og de smager stort set ens! Så medmindre du også bruger en halv time på at udtænke, hvilken quinoa-farve, som er pænest til jordbær (som undertegnet her..), så køber du bare den billigste pose. Hvilket står dig i lige omkring en flad halvtredser for 350 g!

Jep, bikiniformen er ikke gratis..

Heldigvis er quinoa ret drøj i brug. Vi taler virkelig mange salater og opskrifter med quinoa, som du skal gennem for at få opbrugt sådan en pose. Alt medmindre du virkelig går benhårdt efter prisen som årets strandløve og spiser dem som ris – så skal de nok få ben at gå på. Meeeen altså, quiona er lidt krads sådan helt rent og uden nogen form for selskab. De smager meget…sundt!

I salater og specielt den her salat med jordbær er de dog mægtige skønne :)

Har du ikke pistacienødder, så brug saltede mandler. Og en par skefulde feta er heller ikke dumt. Måske er vi faktisk ude i sommerens bedste salat her. Er det ikke noget med, at du lige skal teste den påstand af? ;)

 

Salat med jordbær, quinoa og pistchienødder - nem og lækker jordbærsalat perfekt tilbehør til grillmad

 

Salat med jordbær, quinoa og pistacienødder

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 1 dl sort quinoa
  • 2 dl vand
  • 1/2 tsk salt
  • 500 g jordbær
  • 3 forårsløg
  • 1 dl frisk persille, bland evt. med koriander eller mynte

Dressing

  • 3 spsk olivenolie
  • 1 spsk æbleddike
  • 2 spsk citronsaft
  • 75 g saltede pistacienødder, grodthakkede (eller saltede mandler)
  • 1 tsk honning
  • Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Skyl quinoa grundigt. Hæld dem i en gryde og hæld vandet over. Kog det op og skru herefter ned på svag varme. Lad quinoaen koge i ca. 15 minutter. Tag gryden af varmen og lad quionaen stå og trække 5 minutter under låg. Rør med en gaffel i quinoaen, så den "puffer" op og tilsæt salt. Lad quinoaen køle helt af.
  • Skær jordbærrerne i kvarte.
  • Snit forårsløgene fint.
  • Hak persillen fint.
  • Bland ingredienserne til dressingen sammen og smag til.
  • Bland jordbær, løg, persille og quinoa sammen. Fordel dressingen herover og bland det hele sammen.
  • Fordel salaten på et fad og drys med pistacienødder og persille.
  • Server straks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Smoothie med brombær, blåbær og kærnemælk
Next Post: Mad til studenterkørsel – hvad serverer man til studenterkørsel? »

Reader Interactions

Comments

  1. Lillian

    Har lige tilberedt denne jordbærsalat, så jeg kan blande det hele sammen i aften – ser og lyder lækker – glæder mig til at servere den for gæsterne. Flotte billeder du har 💪🏽

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lilian,

      Tusinde tak for din kommentar og de fine ord – dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften :-)

      Fortæl os endelig om resultatet i en kommentar på bloggen :-)

      Hav en skøn dag.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework