• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Tærte med brombær, hindbær og stikkelsbær + mandelcrumble

Tærte med bær - lækker opskrift på mørdejstærte med brombær, hindbær og stikkelsbær

Projekt “ryd-ud-i-køkkenskabe” forsætter her ind i maj. Det vælter jo ud af skabe og skuffer med rester og halvtomme glas. For slet ikke, at tale om fryseren, et rent mekka af glemte godter. Nogle vil mene det lige er, at strække den med de her bær fra sidste sommers høst. Du ved, holdbarhed og frostskader. Jeg er helt med, men de er altså også for gode til bare at ryge ud på grund af mit manglende fokus på fryserindhold.

Så jeg gav dem en chance. Som kompot, med masser af citron, vanilje og sukker. Var der nogen som helst kvalitetsforringelse i bærrene inden de røg i gryden, så blev den godt og grundigt kamufleret.

Ingen rækken tunge ud af vinduet her!

Og for at være på den helt sikre side, så blev bærkompotten både pakket ind i mørdej og crumble. Der er absolut ingen grund til at gå halvhjertet til sag; red bærrene!
Men mest af alt, fordi jeg også fandt et halvt kilo mandelmel i fryseren.. Det er virkelig ved, at blive pinligt det her. Der skal bestemt andre boller på suppen!

Så altså crumblen kom lidt ind fra siden, som en anden redningsaktion på mandelmelet. Der blev også kort overvejet en klump marcipan, meeen der er også grænser for, hvad sådan en tærte med bær kan trække.

Og marcipanen var virkelig dybfrossen..

…hvis du lover ikke at sladre, så siger jeg lige noget hurtigt her.

Mørdejen er købt.

Og så taler vi ikke mere om den sag.

Punktum.

Tærte med bær - lækker opskrift på mørdejstærte med brombær, hindbær og stikkelsbær

 

Er du sej, så er opskriften på den hjemmelavede version af mørdej her. Og har du ekstra meget mandelmel, så snup udgaven på mørdej med mandelmel her.

Well, mandagskage i sommerformat serveret. Med ekstra god samvittighed over to redningsaktioner på bær og mandelmel.
Projekt “ryd-ud-i-køkkenskabe” er slet ikke dumt, når resultatet ender i tærte med bær og crumble. Som skal spises i hjørnet på terrassen, hvor forårs(sommer)solen endelig er ankommet.
Hundesnuden og jeg er topklar til at holde tidlig fyraften.

Faktisk har førstnævnte allerede taget forskud på glæderne og indtaget pladsen i solen med alle fire ben i vejret og lunt maveskind. Solbadning, som kun de pelsede venner kan præstere ;)

Tærte med bær - lækker opskrift på mørdejstærte med brombær, hindbær og stikkelsbær

Tærte med brombær, hindbær og stikkelsbær + mandelcrumble

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid1 time
Samlet tid1 time
Antal: 8 pers

Ingredienser

Bund

  • 1 mørdej

Fyld

  • 200 g hindbær, frosne
  • 200 g brombær, frosne
  • 200 g stikkelsbær, røde (frosne)
  • 1 vaniljestang
  • 100 g sukker
  • saft + skal af 1/2 citron
  • 2-3 spsk jævning, her maizena

Crumble

  • 75 g mandelmel
  • 125 g hvedemel
  • 75 g sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 125 g koldt smør, i tern
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Fordel mørdejen i en tærteform eller i en springform (her 22 cm)
  • Prik bunden med en gaffel, kom et stykke bagepapir over bunden og fordel fx. tørrede bønner heri. Ved at blindbagning undgår du, at din mørdej falder sammen.
  • Forbag bunden ved 200 grader i ca. 15 minutter.
  • Fjern bagepapiret og bønnerne og bag tærtebunden i yderligere 5 minutter.
  • Lav imens fyldet.

Fyld

  • Kom frosne hindbær, brombær og stikkelsbær i en gryde.
  • Varm dem op ved jævn varme.
  • Når bærrene er tøet, tilsæt så citron, citronskal, vaniljekorn og sukker og varm kompotten igennem til sukkeret smelter.
  • Tag 1/2 dl af væden fra kompotten og bland den med jævning.
  • Kom jævningen i og kog kompotten hurtigt igennem til den er forholdsvis tyk.
  • Smag til - evt. med mere sukker, hvis dine bær er mere syrlige.
  • Tag kompotten af varmen og lad den køle lidt.
  • Hvis du vil undgå hele bær, så kan du køre kompotten igennem med en stavblender. Meeeen...
  • Lav crumble imens kompotten afkøler.

Crumble

  • Bland mandelmel, hvedemel, salt, sukker og smør i en skål.
  • Smuldr det sammen med fingrene, til du får en grov crumble.

Tærten

  • Fordel kompotten på den forbagte tærtebund.
  • Smuldr crumble udover kompotten i et jævnt lag.
  • Bag tærten ved 180 grader i ca. 30-40 minutter - til fyldet bobler og crumblen er gylden og sprød.
  • Tag tærten og lad den køle, så fyldet samler sig.
  • Server med cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Tærte med bær - lækker opskrift på mørdejstærte med brombær, hindbær og stikkelsbær

Previous Post: « Fransk kartoffelsalat med radiser og grønne bønner
Next Post: Koldskål med rabarber og rugbrødsdrys »

Reader Interactions

Comments

  1. Rikke

    Hej- det ser lækkert ud- kan man lave den tre- fire timer før den skal serveres? Kan crumbledejen så holde sig sprød??

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Rikke,

      Ja, det kan du sagtens – den holder sig fint sprød :-)

      God bagelyst!

  2. Katrine

    Bager du ved 180 grader varmluft eller almindelig ovn?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Katrine,

      Tak for dit spørgsmål.

      Jeg bager altid i alm. ovn med mindre andet er nævnt i opskriften :-)

      Håber du kan bruge opskriften, og at tærten bliver god – skriv endelig en kommentar på bloggen og fortæl os om resultatet :-)

      Hav en dejlig dag.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework