• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Marokkansk gulerodssalat med kikærter, pistacienødder og krydret dressing

marrokansk gulerodssalat med kikærter, feta og pistchienødder - opskrift på krydret salat

Hvor lang tid tager det, at knække 400 g saltede pistacienødder ud af skallen?

Præcis ét afsnit af Game of Thrones.

Problemet er så bare, at halvdelen af pistacienødderne på mystisk vis forsvinder undervejs!? Jeg stiller mig uforstående.

Anyway, de resterende nødder skulle senere bruges i både salat. Og til cookies.

Salaten forberedes.

Igen opstår det uforklarlige fænomen. Halvdelen af nødder er væk!

Så bare et tip herfra, hvis du kaster dig ud i det her med pistacienødder – der er spild undervejs, så knæk nu rigeligt.

Den her marokkanske salat smager i hvert fald allerbedst med en ordenligt håndfuld af de saltede grønne/lilla herligheder.

Egentlig har jeg ikke rigtig noget belæg for, at kalde salaten marokkansk. Mine fødder har aldrig spankuleret i Marokkos gader og jeg tvivler på nogle af råvarerne her har været der heller.. Krydderierne var fra Vietnam, gulerødder fra Danmark og nødder fra USA.

Yeaa, men ideen er helt autentisk..

Og salaten smager forrygende, når jeg selv skal sige det.

marrokansk gulerodssalat med kikærter, feta og pistchienødder - opskrift på krydret salat

 

Egentlig gad jeg godt, at gulerødderne var i forskellige nuancer. Du ved, efterhånden kan vi få lilla, gule og hvide gulerødder i de fleste større supermarkeder. Det havde været ret pænt. Men desværre – jeg måtte nøjes med de klassiske orange, dog med sommertop. Det opvejer på det. Alt med top, smager bare bedre ;)

Lad os snakke om dressingen til gulerodssalaten.

Yes, det er både gurkemeje og spidskommen i.

Er du med på noderne, så ved du at gurkemeje bliver det nye sort. Vi taler superfood med helbredseffekter over alle andre superfoods. Gurkemejen liste over gavnlige effekter er så lang at blåbærret godt kan pakke sammen og forlade skuden. Vi har et nyt hit.

BONUS: Kom marokkansk gulerodssalat på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Forleden besøgte jeg en god kammerat, som allerede er sprunget på gurkemejen og sværger til den. Har du været på med louiogbearnaisen.dk længe, så ved du også hvor skeptisk jeg er.
Skal vi bare sige det sådan; gurkemeje er endnu kun et krydderi i mit køkken og den her salat. Men der dur den også fortrinligt. Men altså ligeså skeptisk, ligeså nysgerrig.
Så indtagelse af den hippe gurkemeje-drik skulle jeg prøve og okay, jeg venter stadig på virkningen – der skal nok et par liter mere til.

Men har du lyst til at give dig i kast med gurkemeje, herunder curcumin som er superhelten, så er opskriften her;

1 tsk gurkemeje, 2 tsk kokosfedt (yea..), friskkværnet peber, 2 dl kogende vand og en sjat mandelmælk. Mix og you are good to go!

Jeg holder mig dog til gurkemeje i gulerodssalaten, som dur både til frokost og som tilbehør til aftensmad.
Forestil dig lige et lækkert stykke lammekød eller grillede, krydrede oksekødsspyd hertil. Nøj, det ville være mægtigt skønt.
Og med et par af de her fladbrød oven i puljen også, så er der vist dømt perfekt weekendplan.

 

marrokansk gulerodssalat med kikærter, feta og pistchienødder - opskrift på krydret salat

Marokkansk gulerodssalat med kikærter, pistacienødder og krydret dressing

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid10 minutter
Samlet tid10 minutter
Antal: 4 pers.

Ingredienser

  • 6-8 gulerødder
  • 3 forårsløg
  • 1 dåse kikærter, drænet og skyllet
  • 75 g feta, smuldret
  • 75 g saltede pistacienødder
  • 1 dl persille, friskhakket

Dressing

  • 5 spsk olivenolie
  • 8 spsk limesaft, ca. 2-3 lime
  • 1-2 tsk honning
  • 1 tsk stødt gurkemeje
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk chiliflager
  • Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Skræl tynde skiver af gulerødderne med en tyndskræller.
  • Skær forårsløggene i tynde skiver.
  • Vend gulerødder, løg, kikærter og halvdelen af den friskhakkede persille sammen.
  • Pisk dressingen sammen og smag den til.
  • Vend dressingen med grøntsager og kikærter.
  • Top med feta, pistacienødder og frisk persille.
  • Server straks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Kom marokkansk gulerodssalat på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

marrokansk gulerodssalat med kikærter, feta og pistchienødder - opskrift på krydret salat

Previous Post: « Pull Apart brød med krydderurter, hvidløgssmør og ost
Next Post: Smoothie med brombær, blåbær og kærnemælk »

Reader Interactions

Comments

  1. Trine Larsen

    Mega lækker salat, fuld af smag :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Trine,

      Tak for din kommentar – dejligt at høre, at du kunne bruge opskriften, og at den var et hit :-)

      Rigtig god weekend!

  2. Lotte

    Ser lækkert ud :) Jeg har det dog meget svært med kikærter – kan du give et forslag til, hvad kikærter kan erstattes med?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lotte,

      Du kan udelade dem, og i stedet bruge quinoa eller kogte kerner som fyld i salaten – det smager fantastisk 🙂

      Fortæl os gerne om resultatet i en kommentar på bloggen.

      Hav en fortsat skøn dag!

  3. Mette H.

    Så smukke billeder :)
    Og tak for et fantastisk foodstyling kursus – det er sjovt, når man kan genkende meget af det man lærer i madbilleder nu :)

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework