• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Koldskål med rabarber og rugbrødsdrys

koldskål med rabarber og rugrbrødsdrys - opskrift på hjemmelavet koldskål

Well, ligesom de fleste af de andre opskrifter herinde, så hører der sig en historie med. Og den her rabarberkoldskål er ingen undtagelse.
Nå, men, vi skulle have rejemadder i fredags. Mit to-go måltid når ingen gider lave noget og det skal være ekstra godt. Frankbrød, tjek. Salat, tjek. Mayo, tjek. Dild, tjek. Citron, tjek. Hvidvin, tjek. Der manglede kun rejerne i indkøbskurven. Og her opstod problemet!

Nu bliver det pinligt.

Og mærkeligt.

Jeg vælger, at tro du også har en sær fobi.
Well, men altså min er, at jeg ikke kan drikke det sidste i mælkekarton. Spise øverste, første skive af en ost og bruge smør, som har fået en bismag fra køl. Ja, og så lige at røre ved en dåse med rejer.

Det er rejevandet. Det forfølger mig og jeg kan lugte det i dagevis.

Så du kan godt se problemet, ikke? Rejedåsen stod nede i køledisken. Og de var allesammen fedtede ind. Hvad gør man? Spørger frostdrengen om han lige kan række hende den sarte kunde rejerne.

Arrrh.. Rejerne skal jo også op på kassebåndet.

Spørger en anden kunde.

Heller ikke..

Spurter ned og henter en pose i grøntafdelingen, så man nemt kan fiske rejerne op og holde sin fjollede fobi i skak.

Yes!

Og hvad lå der og ventede på mig. Et styk kæmpe rabarberbundt til næsten ren foræring.

Haps.

Rejemad. Rabarber. Koldskål. Det bliver cirka ikke mere sommer.

koldskål med rabarber og rugrbrødsdrys - opskrift på hjemmelavet koldskål

Nu burde jeg sige, at opskriften er nem. Det er klassisk koldskål egentlig også. Men når nu det skal være fancy med både rabarber-kompot-sirup og hjemmelavet rugbrødsdrys med ingefær, så kræver det lige at du afsætter en ekstra håndfuld minutter i køkkenet.
Men så har du altså også både til dessert, morgenmad og snacking indimellem. Jeg anbefaler dobbelt portion. Mindst.

Og er du knap så pjattet med rugbrød, så kaster du jo bare en håndfuld kammerjunker i. Eller mysli – den her peanut granola vil være ret lækker sammen med syrlig rabarber.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

 

Noter til opskriften:

 

Rugbrødsdrys
Er du ude efter store chunks af rugbrødsdrys fremfor den fine slags, så bland æggehvide i rugbrødsmassen inden du bager den. Vend forsigtigt blandingen under bagningen, men pas på med ikke at røre for meget. Lad drysset køle helt af inden du brækker det i store chunks.

Ingefær? Yah, den er bedste venner med rabarber og giver et spark til rugbrødsdrysset. Synes du, at det er lige fancy nok, så udelader du bare stødt ingefær og går den enkle vej. Og jep, du kan sagtens bruge en anden nød fremfor hasselnødder. Den er blot et ret godt match i smagen til rugbrød.

Rabarberkompot
Phew, ren rabarberkompot! Okay, hvis du insisterer på det, så udskift halvdelen af rabarber med jordbær eller hindbær, så kan alle være med og du får bonus op en koldskål, som er endnu mere pink. Meeen altså, skifter du hele molevitten, så vil jeg ikke høre om det..

Koldskål
Skal der være fest, så lad der være fest. De 2 dl piskefløde er til luksusudgaven af koldskålen og behøver jeg sige, hvor tyk, lækker og cremet den bliver her? Nøj, det guf og ingen topping falder nogensinde til bunden i skålen.

….yes, det var den version, som jeg lavede ;) 

 

koldskål med rabarber og rugrbrødsdrys - opskrift på hjemmelavet koldskål

Koldskål med rabarber og rugbrødsdrys

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 6 pers.

Ingredienser

Rabarberkompot

  • 250 g rabarber, i grove tern
  • 0,5 dl vand
  • 0,75-1 dl sukker, afhængig af rabarbersort
  • 1/2 vaniljestang
  • 1/2 citron

Rugbrødsdrys

  • 3 skiver daggammelt rugbrød
  • 1 dl hasselnødder
  • 2-3 spsk brun farin
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2-1 tsk stødt ingefær
  • 50 g smeltet smør
  • Evt. 1 æggehvide, hvis du gerne vil have store chunks

Koldskål

  • 3 æggeblommer
  • 6 spsk sukker
  • Korn af 1/2 vaniljestang
  • 5 dl kærnemælk
  • 5 dl tykmælk/ymer
  • 1 citron
  • Evt. 2 dl piskefløde
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Rabarberkompot

  • Kom rabarber, vand, sukker, vaniljekorn + vaniljestang og citronsaft i en lille gryde.
  • Kog det op og lav det koge ind til rabarberne bliver møre og konsistensen bliver tyk og sirupsagtig.
  • Smag til med evt. mere sukker og citron.
  • Tag vaniljestangen op og blend kompotten til den er ensartet.
  • Lad den køle helt af.

Rugbrødsdrys

  • Kom rugbrød og hasselnødder i en minihakker og hak det groft.
  • Bland rugbrød, hasselnødder, brun farun, salt og ingefær sammen.
  • Hæld den smeltede smør i og fordel det jævnt.
  • Kom blandingen ud i et jævnt lag på en bageplade med bagepapir.
  • Bag ved 180 grader i ca. 15 minutter - rør i blandingen hver 5. minut.
  • Tag blandingen ud og lad den afkøle helt.

Koldskål

  • Kom æggeblommer, sukker og vaniljekorn i en skål.
  • Pisk det lyst og luftigt - ca. 3-5 minutter.
  • Hæld kærnemælk og tykmælk (og evt. fløde) i og pisk det godt sammen med æggesnapsen.
  • Kom 2 dl af den kolde rabarberkompot koldskålen og pisk det sammen.
  • Smag til med citronsaft.
  • Kom koldskålen på køl i min. 2 timer før servering.

Servering

  • Rør i koldskålen.
  • Fordel den i skåle og top med ekstra rabarberkompot + rugrbrødsdrys og evt. lidt frysetørrede rabarber.
  • Spis straks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

koldskål med rabarber og rugrbrødsdrys - opskrift på hjemmelavet koldskål

Previous Post: « Tærte med brombær, hindbær og stikkelsbær + mandelcrumble
Next Post: Pull Apart brød med krydderurter, hvidløgssmør og ost »

Reader Interactions

Comments

  1. Linn

    Hvor ser det smukt ud! Det bliver næsten ikke mere sommer end de her billeder.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak, søde Linn :)

    • linda

      Kære Dig,
      Så fint , kan man godt lave drysset et par dage før?

    • Louiogbearnaisen

      Kære Linda,

      Ja det kan du sagtens!

      Bare sørg for at opbevare det i en lufttæt beholder, indtil du skal bruge det.

  2. Ditte

    Må man spørge hvor du har de skønne dybe tallerkener fra?:)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Ditte

      Jeg har lånt dem af min Mormor :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Gæt et jordbærdyr? 😄 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gæt et jordbærdyr? 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, min indre 5 årige Louise har været banen igen med sukkerøjne, som bare gør alt sjovere ☺️ ..også de klassiske chokoladedyppede jordbær!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4 ingredienser:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️Jordbær
☀️Smeltet chokolade 
☀️Sukkerøjne
☀️M&M’s i gul
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.. en anelse fingerfærdighed, smule tålmodighed og så er der fine jordbærfugle 🍓

Og hey, giver du fuglen en af de der små bordpynts studenterhuer på, så kunne den i snæver vending næsten gå som den ugle, den egentlig var tiltænkt som. Sådan da 🙈 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jordbær #børnikøkkenet #frugtdyr #snack #appetizers #kidsfoodideas #partyfood #madtilbørn
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework