• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Louiogbearnaisens ultimative madplan: spis streetfood | 7 dages madplan

annonce

 

Mandag! Og et gabende tomt køleskab. Rugbrød. Makrel i tomat. På dåse.

Kender du det?

Jeg har slet ikke tal på hvor ofte det her scenarie sker herhjemme. Vi spiser minimum rugbrød 3 gange om ugen. Egentlig burde vi krudte op i en madplan, få fyldt køleskabet og undgå hverdagens evige frustration. Kl. 17.21. Maven rumler.

Problemet er bare, at det eneste som jeg planlægger af mad er til bloggen. Det er sjovt. Madplaner på den anden side. Yrk!

Men i den her uge har jeg teamet op med Spis Bedre. Du ved, magasinet spækket med mad. Jeg har 2 flyttekasser stående, fyldt til randen med gamle udgaver – man er vel madblogger ;)

Anyway.

Vi skal snakke om madplaner. Det har du nok gættet. Men sagen er at jeg snilt kan se fidusen i dem. Tid, økonomi, variation. I get it.

Madplaner er bare SÅ kedelige! Sund mad, nem mad, klassisk mad.. Uanset tema, så er det præcis det samme scenarie for mig.

Jeg glæder mig ikke nok til aftensmaden.

Og i min verden er det ret vigtigt for, at committe mig til en plan. Lyst.
Det er sådan min madplan for bloggen fungerer – jeg skal trippe efter næste opskrift.

Måske er det fordi jeg ikke har børn. Eller fordi, at jeg er lidt for pjattet med mad.

Jeg gætter dog på, at du også har prøvet at springe fra madplanen midt i ugen.
Snuppet rester med hjem fra kantinen, købt en box vietnamesisk med hjem fra arbejde eller smidt en to-go box fra supermarkedet i kurven.

Jeg har været der!

Og derfor har jeg, i samarbejde med Spis Bedre, udfordret mig selv i den her uge. Der sker nemlig noget ganske ret revolutionerende nu. Hold godt fast!

Louiogbearnaisens første madplan. Nogensinde!

Den er god nok.

Lige pt. arbejder jeg 14 timer i døgnet. Den nemme studietid er long gone.
Jeg er SÅ overbevidst om alle fordelene ved en madplan; tid, nemhed og mulighed for lidt mere variation end rugbrød og skrællede gulerødder i hverdagen.

Men altså kun hvis den får min mave til at rumle.

Hver dag.

Så i dag får du min ultimative madplan. 

Til alle os, der har jeg en smule svært ved, at glæde os til spaghetti og kødsovs på en onsdag.

En madplan skal være nem og hurtig. Den skal være varieret. Den skal være sund.
Men vigtigst af alt, så skal den passe til dig og din hverdag.
Og der skal helst være gode rester til madpakken.

Hos mig lyder den perfekte madplan sådan her #Spisstreetfood

Yea! Hver evig eneste dag. Med god samvittighed.

Lad os se på min ultimative madplan – det er lutter godter, det garanterer jeg!

 

Mandag: Falafler med salat og fladbrød

Meatfree monday! Jeg er skabsvegetar og går ikke af vejen for en god kikærte.
Samlet i en sprød falafel, pakket ind i salat og lunt fladbrød, så er ugens kødfrie dag fint klaret – endda på en pivlækker og mættende måde.

Tirsdag: Lynstegt oksekød i wok med asiatiske grøntsager

Tirsdag er min “mandag”. Ork, den trækker ofte tænder ud og weekenden virker uendeligt langt væk.
Tirsdagens aftensmad skal gå så smertefrit, som overhovedet muligt. Hvilket betyder minimal indsats og lynhurtig servering. Løsningen i ét ord; wok! Det bliver ikke nemmere – især ikke hvis grøntsagerne er pre-chopped pose fra frost.
Vi er wok-fan herhjemme! Og den løsning er altså fuldstændig perfekt, hvis tirsdagen byder på aftenskole, yoga, tennis eller hvad der nu kan være af faste interesser på skemaet en tirsdagaften.

Onsdag: Pizza med laks, fennikel og kartofler

Onsdag. Home alone. Jeg tænker pizza. Og jeg tænker pizza på den fancy måde! En klassisk løg+oksekød er klart min vinder, men skal pizzamanden have fri, så er laks+kartofler et kæmpe-hit. Har du endnu ikke prøvet det fyld, så er det nu. Og jep, du må gerne købe pizzabunden færdig. Faktisk sælger de fleste pizzarier deres pizzadej – bare et tip.

Torsdag: Pitabrød med shawarma og yoghurtdressing

Lille fredag. Vi er enige om at humøret er steget 110 grader, ikke?  Weekenden er lige om hjørnet og den bliver forrygende. Pitabrød, shawarma, salat og dressing. Og lav nu rigeligt, så du kan tage resterne med på madpakken. Pitabrød er g.e.n.i.a.l.t på madpakken.

Fredag: Fish and chips

Endelig fredag, min yndlings dag på hele ugen. Allerførst ryger den obligatoriske fredagskage ned. Og så ville en fredagsøl med godt selskab heller ikke være af vejen.
Jeg har en plan til dig. Inviter vennerne over til uformel fredagshygge. Kolde øl og Fish’n’chips. Jeg gætter på, at der bliver fuldt hus.
Og de kommer igen næste fredag..

Lørdag: Tacos med kålsalat, krydrede oksekødsstrimler og jalapenodressing

Mexican Night! Mit yndlings verdenskøkken over dem alle. Jeg kunne sagtens havde klaret en ren mexi-madplan. Ingen problemer der.
Well, lørdag har fået æren og det er med hele molevitten. Hjemmebagte tortillabrød, salat, krydret oksekød og hjemmerørt dressing.
Saml venner eller familie om spisebordet, disk op med det hele og hæld lækker vin, syrlige drinks eller kolde corona’er i glasset. Lørdag behøver bestemt ikke være oksesteg og flødekartofler.

Søndag: Amerikansk cærsarsandwich

En lang tur med hundesnuden og resten af min søndag handler om to ting; sofa og serier. Det er et fast ritual. Ingen gæster, ingen planer, ingen gøremål. Bare ren afslapning.
Derfor skal aftensmaden også være nem og vigtigst af alt, kunne spises liggende i sofaen. Yes, et styk dårlig søndagsvane, som jeg knuselsker. Og den går mægtig godt i spænd med den her sandwich spækket med lækker cæsarsalad.
Er du ekstra smart og forudseende, så gemmer du nogle pitabrød fra torsdag og fylder salaten i dem.

 

Tacos med syrlig salat, krydret oksekød og jalapenodip - opskrift

 

Tacos med syrlig kålsalat, krydret oksekød og jalapenodressing

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Tortillabrød - 16 stk.

  • 7 dl hvedemel
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk bagepulver
  • 30 g smør, i små terninger
  • 3 dl varmt vand

Syrlig kålsalat

  • ½ grønt spidskål
  • ½ lilla spidskål
  • 2 gulerødder
  • 1 bundt radiser
  • 2 forårsløg
  • Salt/peber
  • 1 tsk chiliflager
  • Saft af 1-2 lime
  • 2 dl friskhakket persille

Krydret oksekød

  • 400 g oksesteak, eller oksekød i strimler
  • 2 spsk olie
  • ½ tsk løgpulver
  • ½ tsk hvidløgspulver
  • ¼ tsk chilipulver
  • ½ tsk spidskommen
  • ½ tsk paprika
  • Salt/peber

Jalapenodressing

  • 3 dl cremefraiche 18%
  • 1 jalapeno, uden kerner
  • 1 fed hvidløg
  • Salt af 1 lime
  • 1-2 tsk akaciehonning
  • salt/peber
  • 3 spsk frisk persille, finthakket
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Tortillabrød

  • Bland de tørre ingredienser sammen i en skål.
  • Tilsæt smørret og dernæst vandet lidt af gangen til dejen er fugtig.
  • Ælt dejen 2 minutter ved lav hastighed på en røremaskine eller 3-4 minutter i hånden.
  • Dæk skålen til og lad dejen hæve i 15 minutter.
  • Del dejen i 16 stykker (til små tortillas) eller 8-10 stykker (store tortillas). Rul stykkerne ud til runde, tynde tortillas. De skal rulles meget tyndt ud, da de hæver lidt på panden.
  • Rul alle tortillaerne ud og begynd at bage dem du rullede ud først, så tortillaerne har fået lov at hvile et par minutter før bagning.
  • Varm en pande op og bag dem på en tør pande i ca. 20 sekunder på hver side. Server dem straks eller lad dem afkøle under et fugtigt viskestykke.
  • Genopvarm dem i ovnen med et viskestykke omkring lige før servering.

Syrlig kålsalat

  • Snit spidskål, gulerødder, radiser og forårsløg gennem en foodprocessor med en snittekniv(eller snit det fint med en kniv).
  • Bland grøntsagerne sammen med chili og persille.
  • Vend salaten med limesaft og krydr med salt og peber. Smag til.

Krydret oksekød

  • Bland alle krydderierne sammen.
  • Vend bøfferne med krydderierne og gnub det godt ind i kødet.
  • Varm en pande op. Kom olie på og steg bøfferne ved høj varme ca. 2-4 minutter på hver side afhængig af tykkelse og præference for farve.
  • Tag bøfferne af panden og lad dem trække 5-10 minutter.
  • Skær dem ud i tynde strimler.

Jalapenodressing

  • Kom cremefraiche, jalapeno, hvidløg, limesaft og honning i en skål. Blend med en stavblender det hele til en jævn dressing. Tilsæt persillen og smag til med salt og peber.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Tacos med syrlig salat, krydret oksekød og jalapenodip - opskrift

Previous Post: « Butterdejssnacks med grøn pesto, serranoskinke og ost
Next Post: Klassisk kanelstang med gærdej »

Reader Interactions

Comments

  1. Marie

    Jeg lavede tacos med krydret kød og kålsalat til familien i dag. Det var et hit – tak for en superlækker opskrift!

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marie,

      Tak for din kommentar og fine ord :-)

      Dejligt at høre at I kunne lide retten.

      Hav en skøn dag.

  2. Line

    Hej – jeg vil drøngerne lave tacos med syrlig kål og kødfyld til min kandidat-fejring – jeg skal derfor lave det til ca. 40 mennesker samtidig med at jeg har en afsluttende eksamen samme dag….såå ved du om man kan lave tacos’ne på forhånd, og om de evt. kan fryses ned?
    mvh Line

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Line

      Det lyder som en fantastisk plan :)
      Det burde du godt kunne og så lige lune dem inden servering.

      Held og lykke med eksamen :)

  3. Marian

    Hold nu op, det er godt nok en lækker madplan!
    Den er hermed gemt :)

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework