• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Klassisk kanelstang med gærdej

Klassiske, massiv kanelstang med fedtet fyld og glasur. Behøver jeg overhovedet sige at den var formidabel lækker og røg ned hurtigere end den kom ud af ovnen.

Sus til opskrift Print opskrift

 

Kanelstang-remonce-opskrift

 

Og det er virkelig strengt, at smide sådan en opskrift ud på en mandag. Jeg ved det godt. Men trænger du ikke til, en smule dagdrømmeri på sådan en solskinsmandag?

Her er det (næsten) forår, min græsplæne er spækket med de der gule blomster(?), og også nogle lilla.. Vintergækkerne, dem kender jeg – de er der skam også. Det er ren skovbund derude – noget så pænt. Havde der lige været 5 grader mere, så var kanelstangen blevet indtaget i en solplet sidste weekend.

Det var der ikke.

I stedet blev rub og stub spist bag computeren, hvor jeg arbejder intensivt med Foodstyling Masterclass lige pt.

Faktisk brændt jeg kanelstangen på 3 gange over 3 dage på grund af kurset!

825 g smør.

Det er en ræ’tig gooo’ kanelstang..

Egentlig var planen, at den skulle have både creme og remonce.

Cremen brændte (også) på.

Så blev planen remonce.

Men nogen snuppede den sidste pakke marcipan for næsen af mig i Netto! Yes, der var både surmuleri og sammenknebne øjne i køen fra min side.

Næste gang jeg handler er det i løbesko.

Well, så jeg endte op med:

klassisk kanelsnegl fyld; smør, sukker og kanel.

Og det duer altså også ganske godt skulle jeg hilse og sige. Kanelstangen forsvandt i hvert fald.

Bag en kanelstang, bryg en kop kaffe, sæt dig udenfor i forårsolen og overvej sagen. Vejrudsigten siger..ehm..pivkoldt. Så du skal nok lige smække plaiden om skulderene.

Forresten når du bager brødet her, så kan du vælge om du laver et (kæmpe) stort eller to i mere normalstørrelse. Laver du det store, så skal det have lidt længere bagetid. Men pas nu på ikke at bage det for meget, det bliver lynhurtigt tørt.

Jeg taler jo af erfaring.. 

Klassisk kanelstang med gærdej

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid25 minutter
Antal: 8 pers

Ingredienser

Dej

  • 1 dl lunken vand
  • 35 g gær
  • 3 spsk sukker
  • 1,5 dl sødmælk, opvarmet
  • 3 æg
  • 175 g smør, smeltet
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 8 dl hvedemel

Fyld

  • 175 g smør
  • 175 g brun farin
  • 3-4 spsk kanel

Pensling

  • 25 g smeltet smør
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet og tilsæt sukker. Lad det stå 5 minutter og trække.
  • Tilsæt mælk, æg, smør, salt, kardemomme.
  • Kom melet i lidt af gangen, mens dejen æltes sammen. Pas på at dejen ikke bliver for tør, den skal være glat og skinnende.
  • Kom et viskestykke over skålen og lad dejen hæve 1-1,5 time - til dobbelt størrelse
  • Bland imens ingredienser til fyldet sammen til en jævn masse.
  • Kom dejen ud på et meldrysset bord.
  • Rul dejen ud til en rektangel på ca. 25 cm x 55 cm.
  • Fordel fyldet i et jævnt lag på dejen.
  • Rul dejen sammen til en roulade
  • Dejen dejen i 2 eller lav en stor kanelstang.
  • Kom rullen over på en bageplade med bagepapir med samlingen nedad.
  • Klip med en saks diagonalt ned gennem rouladen med 2 cm mellemrum - ikke helt igennem, men næsten ned til bunden.
  • Placer hvert snit modsat af hinanden, så du får et siksak-mønster.
  • Pres kanelstangen lidt sammen, så den bedre holder formen.
  • Lad kanelstangen/kanelstængerne efterhæve ca. 30 minutter.
  • Pensl med smeltet smør.
  • Bag ved 180 grader i ca. 20-25 minutter - hold øje - kanelstangen må få for meget, så bliver den tør.
  • Tag den ud og afkøl på en bagerist.
  • Top med glasur og spis straks.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

 

Previous Post: « Louiogbearnaisens ultimative madplan: spis streetfood | 7 dages madplan
Next Post: Hjemmelavet chunky granola med mandelsmør, chiafrø og quinoa »

Reader Interactions

Comments

  1. Tina

    Hejsa.
    Jeg har netop sat dejen over til hævning 2. gang (de 30 minutter) og det var desværre ikke en fornøjelse at arbejde med, overhovedet.
    Dejen var simpelthen så klistret og jeg måtte tilsætte ca 5 dl mel mere… alligevel hang den så meget fast i bordpladen (som var dækket af mel) at den gik i stykker mens jeg rullede den… og dejen gik så desværre i stykker igen da jeg skulle lave zigzag mønster….
    Jeg håber dog den smager godt 😊

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Tina

      ØV, det er jeg ked af at høre! Det lyder godt nok af meget mere mel, du skulle tilsætte, samt at den har været så svær at arbejde med. Umiddelbart tænker jeg at din dej har overhævet (det kan den nemt gøre her i sommermånederne, hvor der er noget varmere) – det gør at gluten i dejen er “sprunget” og dermed kan dejen ikke holde sig sammen og den bliver klistret og slasket at arbejde med og ja, går i stykker, som du oplever.
      Måske har du også oplevet at den ikke har hævet op igen og er blevet noget bastant i den videre bagning.

      Mange hilsner
      Louise

  2. Henrik

    Rigtig dejlig kanelstang. Men hold da fast de 8 person opskriften er til må være sultne. Jeg fik 2 kæmpe store kanelstænger der fyldte en hel bageplade. Jeg sender gerne et billed 😉

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Dejligt at høre at opskriften kunne bruges, og at resultatet blev godt 😊

      Ang. portioner, så er det meget forskelligt, hvor store eller små stykker, man fortrækker. Jeg nævner bare lige at herhjemme, ryger der altså nogle pænt store stykker ned 😉

      Send meget gerne et billede til inspiration 🙏

  3. Birthe sørensen

    Er en rigtig lækker kage og passer rigtig godt med dine mål,så den er jeg ved at bage igen

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Birthe,

      Tusinde tak for din kommentar – dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)

      Hav en fortsat dejlig dag!

  4. Helene

    Den var bare super god! Mums!
    – men den blev ikke særlig flot..
    Tror måske jeg klippede forkert, så ‘fletningen’ åbnede sig helt op? eller dejen blev rullet for tyndt? (lavede en lidt større portion end din, så kunne ikke rigtig gå efter din rektangelbeskrivelse..)
    Har du mon lyst til at smide et billede op af hvordan du klippede den?
    Hvor tyndt rullede du den ud?
    Kageglade hilsner herfra :)

    Svar
    • Camilla

      Hej Louise.
      Jeg har lavet den nogle gange nu, og synes at dejen er meget klistret efter den første hævning, hvorfor jeg tilsætter mere mel efter, da jeg ikke ellers kan se hvordan jeg skal få den ud på bagepapir og lavet til en roulade. Kan det passe at det kun er 8 dl. mel? Jeg er oppe på 12-13 dl…

      Vh Camilla

    • Louiogbearnaisen

      Hej Camilla,

      Tak for din kommentar og spørgsmål til opskriften.

      Ang. melmængden så kan den variere en del alt efter den type mel du bruger, temperatur, æltning osv. Den bedste fremgangsmåde er at komme lidt mel i ad gangen, indtil den ønskede konsistens opnåes. Dejen må gerne klistre, men den skal selvfølgelig ikke være flydende. Og så skal dejen æltes godt evt. i en køkkenmaskine, hvis du sådan en….når du bruger 12-13 dl mel, hvordan bliver resultatet så?

      Fortæl os gerne om det i en kommentar her på bloggen, og har du flere spørgsmål, så skriv endelig igen.

      Hav en skøn dag :-)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der Kæmpe, sprøde, chewy brownie cookies med den der krakelerede top 🍪 Allerbedst med en kop kaffe i den ene hånd og 1, 2, 3 styk i den anden.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Hvis du altså er kæmpe cookie-fan 😄 For de er heftige, de her brownie cookies og over-size – ligesom sådan en cookie skal være ☺️ Jeg ville skippe frokosten, så der er rigelig plads! 🙈
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Opskrift? Find opskriften på de intense chokolade cookies på bloggen nu (link i bio og min story) og på 20 minutter, så har du cookies 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#cookies #kageinspiration #chocolatecookies
100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework