• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Hjemmelavet chunky granola med mandelsmør, chiafrø og quinoa

Homemade granolaMan spiser en stor skål græsk yoghurt toppet med granola til frokost. Kaster sig ud af døren i sidste øjeblik til eftermiddagens gøremål. Huhej, vilde dyr går det.
Indtil man 3 timer senere igen sidder i bilen på vej hjemad. Pendlertid. Kø. Hører en ekstra god sang, smiler. Og bliver ramt af sit eget spejlbillede i bakspejlet!

Yrk!

Chiafrø. Quinao.

Überalles!

Og så bruger man så resten af køen på, at grave frø ud fra tænderne. Meget diskret.

Yes! Sig ikke, at du ikke blev advaret om den her granolasag. Den er dum. Hvis du ikke spiser den om morgenen, hvor tandbørsten obligatorisk indgår.

Men så er den så også forrygende lækker!
Det her er luksusudgaven med store, fede stykker granola. Vi er næsten over i en myslibar her, brækket i stykker.
Yea, måske den egentlig mest af alt hører til weekendmorgener. De gode af slagsen med friskbrygget kaffe, solskin og gooood tid.
Det lyder som en påskeplan, ikke?

Jeg ser i hvert fald frem til et par dages fri efter en massiv lancering af Foodstyling Masterclass. Det er til dato det største projekt, som jeg har haft gang i.
Det  har været vildt, det har været dyrt og kostet tid, blod, sved og tårer – sådan helt bogstaveligt. Og der har da været sene nattetimer, hvor jeg har bandet mig selv langt væk – været parat til at opgive og bare gå tilbage til den trygge, helt almindelige hverdag.

Men det gik. Og nu jeg er træt. Dødtræt. Jeg skal lige have en lur på et par dage, inden jeg er klar til påskeæg og en tartelet eller to.

Imens jeg snorker, anbefaler jeg du kaster den her granola i ovnen. Den er pivgod.
Desværre kan jeg ikke engang tage æren for den, hvor end jeg gerne ville. Opskriften er nemlig fundet hos Pastry Affair – det var egentlig meningen, at jeg ville lave en helt anden udgave med mandelsmør. Men well, den lød genial, den her opskrift, så Pastry Affair for æren i dag på bloggen.

Tranebærene røg dog ud til siden. Ind kom hakket, mørkt chokolade i min udgave. Ja tak!

Et tip til det mandelsmør! Køb nogle fedtede mandler, altså nogle med meget olie i. Dem jeg havde på lager var en anelse tørre, så min blender var ved at brænde sammen flere gange undervejs! Jeg endte med, at hælde 1 dl vand i for at overhovedet at kunne skrabe mandelsmørret af kniven igen.

Du kan også bare suse ned i din lokale specialbutik og smide et glas mandelsmør i kurven. Det gør jeg næste gang.
Mandelsmør er møgbesværligt ligemeget, hvad andre siger..

 

Hjemmelavet chunky granola med mandelsmør, chiafrø og quinoa

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid20 minutter

Ingredienser

  • 275 g grovvalsede havregryn
  • 80 g quinoa, rå
  • 1,5 spsk chiafrø
  • 150 g mandler, grofthakkede
  • 1 tsk kanel, valgfrit
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 0,75 dl kokosolie, smeltet
  • 80 gram mandelsmør
  • 175 g honning, her akaciehonning
  • 1 æggehvide
  • 100 g mørk chokolade, grofthakket (eller tørrede tranebær, rosiner, æbletern..m.fl.)

Mandelsmør

  • 200 g mandler
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Bland havregryn, quinoa, chiafrø, mandler, kanel og salt sammen i en stor skål.
  • Bland smeltet kokosolie, mandelsmør, honning og æggehvide sammen i en anden skål.
  • Pisk det til en jævn masse.
  • Hæld det udover de tørre ingredienser og bland det hele godt sammen.
  • Spred granolamassen ud på en bageplade med bagepapir - fordel massen i et jævnt lag.
  • Bag ved 175 grader i ca. 20-25 minutter - du skal ikke røre undervejs!
  • Når granolaen er gylden er nogenlunde fast tages den ud.
  • Afkøl granolaen helt på en bagerist før du brækker den i mindre stykker.
  • Bland med chokolade eller tørret frugt.
  • Opbevar i et lukket glas.

Mandelsmør

  • Kom mandlerne i en blender.
  • Blend dem ca. 10-15 minutter til en jævn, tyk masse.
  • Hold pauser undervejs, så din blender ikke brænder sammen.
  • Tilsæt evt. lidt vand, hvis din konsistens er for tyk.
  • Opbevar i køleskabet.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Klassisk kanelstang med gærdej
Next Post: Bagt broccolisalat med pinjekerner, feta og syrlig dressing »

Reader Interactions

Comments

  1. Christina

    Mmmmmmm, tror da vist lige, der er noget, der skal afprøves dér. Mine tænder løber i vand bare ved at kigge på billedet :-) Når jeg så lige løber ingredienserne igennem, melder der sig et par spørgsmål ….
    Mandelsmør? Er det noget, du laver selv? Og kan kokosolien evt erstattes af solsikkeolie? (eller måske smør?)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Tak for din kommentar – den kan varmt anbefales den her opskrift, så glæd du dig bare til at sætte tænderne i denne lækre chunky granola :-)

      Ang. mandelsmør, så kan du se (teksten “Tip” lige før opskriftboksen) den opskrift, jeg brugte til at lave mandelsmør i blogindlægget. Jeg vil dog anbefale dig at købe et glas mandelsmør, da det hurtigt kan blive lidt besværligt at lave :-)

      Umibbelbart tænke jeg, at det ikke bliver det samme med solsikkeolie, men smør tænker jeg godt kan bruges :-)

      Håber det kan hjælpe dig i gang – ellers er du meget velkommen til at skrive igen.

      Hav en skøn dag!

  2. Henriette

    Der står på Quinoa pakkerne at Quinoa skal skylles godt inden man koger det. Skyller du det inden du bruger det?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Henriette,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, jeg plejer at give dem en hurtig skyller, da det vasker bitterstofferne væk.

      Sig endelig til, hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en dejlig dag :-)

  3. Marie

    Hvad er det for noget quinoa du bruger? Tror jeg bliver nødt til at prøve den her opskrift, næste gang jeg løber tør for granola!

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Marie

      Jeg brugte bare en helt almindelig lys quinoa fra supermarkedet :)

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework