• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Det allervigtigste spørgsmål nye madfotografer skal stille sig selv

Du ved hvordan din opskrift smager og derfor går du ud fra, at det gør dine læsere også. De kan jo bare læse opskriften.

Well, lad mig breake for dig.

Det gør de ikke!

De færreste kan forestille dig en ret ud fra ingredienser eller en smart overskrift!

Hvad gør at vi skal vælge din chokoladekage frem for en anden?

Præcis!

Der hvor vores søde tænder begynder at rasle – det er den opskrift, vi vælger.

Lad mig skære det ud i pap. Jeg var nemlig den mest stædige på det her punkt for 4 år siden: “Hvis bare mine opskrifter er gode, så er billederne jo ligemeget…”

Altså cirka det her scenarie:

Mel, smør, kakao, æg.. Pisk. Bag.

Blaaah…

I stedet for det her:

Et overdådigt billede af et stykke svampet, mørkt chokoladekage. Der bare ligger klar på en tallerken med en kop kaffe i baggrunden og en gaffel i siden. Klar til at du kryber ind i billedet og snupper stykket. Sætter dig til bords.

Hvad tror du mon læserne på Google, Facebook og Instagram vælger?

madfotografering - foodstyling
Der er en grund til at fødevarevirksomheder, supermarkeder, magasiner og kogebogsforlag smider mange, mange tusinde kroner efter madfotografer og foodstylister!

En opskrift. Eller et produkt. Kan. Ikke. Stå. Alene.

Så enkelt er det.

..og jeg ærgrer mig så meget over, at det skulle tage mig 3-4 år, at blive overbevist!
Mens jeg skulle have taget billeder, som passede til Louiogbearnaisen, sad jeg bare og mulede med korslagte arme. Skråsikker på, at alle andre var galt på den. Også magasiner og kogebøger. Faktisk især dem.

Madbilleder?
Phif..
Fuldstændig ligemeget.
Min opskrift med 47 ingredienser er pivlækker.
Og ingen kan gennemskue den…

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

 

Hvad vil du sælge mig?

Men jeg har ikke 50.000 kroner til en professionel fotograf!

Well, så er det jo heldigt at du kan klare det selv. Igen og igen.

Om du har en madblog. Sælger måltidskasser. Eller hjemmelavet marmelade. Om du så tager billeder til en webside om din marmelade. Eller de sociale medier.

Uhm..friskbagte scones og te på et slidt hvidt bord. Det er morgen, lyset er blødt og lige der i midten står dit produkt. Hjemmelavet stikkelsbærmarmelade og stråler. Jeg vil række hånden ind og snuppe det – snuppe et stykke af en helt perfekt sommer morgen!

Et billede af alle de ingredienser som er i måltidsposen. Spredt ud over et køkkenbord og alle de ting, som jeg skal bruge for at lave opskriften – jamen, de ligger jo også på billedet. Det hele ser så nemt og friskt ud. Jeg snupper det hele, sparer en tur i supermarkedet.

Og hov, endnu et billede.

Gryderetten er sat på et bord. Der er tallerkener, gafler, glas, servietter. En lækker salat ude i siden. Yes! Jeg er klar til at sætte mig om bordet, med min familie. Tirsdagsmiddagen ligner en million!

Jeg køber den brune måltidspose. Jeg køber lækkerhed. Jeg køber familietid om bordet. Jeg køber samvær og sunde, sprudlenede ingredienser. Jeg køber tid og overskud. For jeg behøver slet ikke tænke, ikke over maden, men heller ikke over hvad der så er i den måltidskasse jeg køber.

Jeg gætter på, at det er noget fantastisk i det, som du prøver at sælge mig eller vil få mig til at læse på din blog.
Problemet er bare at din opskrift, dit syltetøjglas eller din brune pose ikke sælger mig noget mere. Jeg vil have det perfekte liv – det skal du give mig gennem en illusion.
Jeg køber ikke dit produkt, jeg køber det som jeg ser på et billede.

Vi spiser med øjnene, vi køber med øjnene.

Lad os sige du sælger Ramen, altså nudelsuppe i bæredygtigformat og selvfølgelig sundt. Pantentglas pakket med nudler, grøntsager og krydderier – klar til, at du skal hælde kogende vand over. Jo, det ser lækkert ud… Eller faktisk ved jeg ikke hvorfor, jeg skal købe det – det er jo bare ingredienser blandet sammen i et glas.

Lad os tage dit produkt til det næste niveau. Også selvom dit produkt måske er unikt, så lad os lige tredoble dit salg!

Et madbillede.

En computer, tablet – måske et skrivebord med redskaber og bøger. Ræ’tig smart og stilet. Og så glasset med nudelsuppe der ude i siden. Skødeløst sat ind, som sad jeg selv ved skrivebordet og spiste. Og instagrammede min ultra hippe mad.
Haps, jeg snupper sådan en middag to-go. Now we’re talking!

Sådan et billede kan du selv tage til netop dit brand!

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

Hvorfor tager du dit madbillede?

Tænk på din målgruppe. Tænk på hvornår de skal spise dit produkt/opskrift eller hvad dit produkt skal få dem til at føle.

Byg så scenen.

Madfotografering er et fantastisk værktøj, som kan have en markant og værdifuld indflydelse på din blog eller business.

Men du er nødt til at kende dit brand og din målgruppe, før du kan tage de billeder, som tager din blog eller business til det næste niveau.

For at kommunikere med din målgruppe ved hjælp af det visuelle medie, madbilledet, så er du nødt til at forstå, hvad du vil fortælle med dit billede, og hvorfor du overhovedet tager netop det billede.
Dengang jeg begyndte at spørge mig selv om det inden jeg trykkede på knappen på mit kamera, der skete der noget. Jeg begyndte at fotografere og foodstyle på en ny måde.
Knips efter knips blev mine billeder bedre. Det handler ikke om “sådan skal et madbillede se ud”, men i stedet om kommunikation, ikke kun formidling.

Hvem er billedet til? En producent, magasin, blog, bog, website?

Hvad skal det fortælle?

Det hele kan koges ned til to linjer:

Det gode madfoto af xx

eller

Det gode madfoto om xx

Der er ikke noget rigtig eller forkert svar her, det hele handler om hvorfor du tager madbilledet og til hvad.
Men der er en kæmpe forskel på de to linjer i forhold til, hvordan madfotoet skal opbygges og fotograferes. Skal objektet, altså maden/produktet, være i centrum?
Eller sætter du scenen, skaber en følelse/stemning i dit billede – fortæller en historie?

Så stil dig selv de her spørgsmål inden du trykker på kameraknappen:

Hvorfor tager jeg det her madbillede? Hvad er formålet med mit madbillede?

Når du kender dit “hvorfor”, så kan du begynde at tænke på hvordan billedet skal tages. Dit hvorfor definerer dit hvordan. Har du ikke dit hvorfor, så kan du ikke begynde at fotografere dit madbillede. Hvordan bliver ligegyldigt, altså foodstylingen bliver ligegyldig uden et hvorfor.

Hvad vil du fortælle mig med dit madbillede?

Kan du ikke definere, hvorfor du gerne vil fotografere denne råvare/ret/opskrift/mad, så kan du ikke besvare hvordan du gerne vil foodstyle det og dermed bliver dit madfoto aldrig rigtig godt.
Du kan tage tusindevis af billeder, uden at komme nogle steder.

Men får du løst det spørgsmål inden du trykker på knappen på kameraet, så er du på vej til at tage lækre madfotos. Dit hvorfor vil nemlig ofte besvare dit hvordan og hvad du skal have fokus i din foodstyling af billedet.

Det vil automatisk tage dit madbillede (og brand) til et nyt niveau.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid
Previous Post: « Chokoladekage med chokoladeganache
Next Post: Butterdejssnacks med grøn pesto, serranoskinke og ost »

Reader Interactions

Comments

  1. Anna Emilie

    Skal man have taget dit “SPEJLREFLEKS FOR BEGYNDRE” kursus for at få glæde af dit nye Food Styling arrangement?
    Det gør jeg med glæde…

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anna Emilie :)

      Nej, ikke nødvendigvis – kan du blot bruge dit spejlreflekskamera nogenlunde, så kan du sagtens deltage på foodstylingkurset.
      Vi kommer til at gennemgå noget fototeknik undervejs.

      Men er du fuldstændig nybegynder i dit spejlreflekskamera og usikker på hvordan du skal bruge det, så vil jeg anbefale dig at starte med fotokurset for begyndere.

      Mange hilsner
      Louise

  2. Anna Emilie

    I “KURSUS” har jeg orienteret mig om dine kurser og hvor i landet de er…
    Hos mig selv, kan jeg forstå!

    Tak!

    Svar
  3. Anna Emilie

    Kompliment til bloggen, Louise!
    Den er ny for mig og jeg vil glæde mig til at følge “Loui & Bearnaisen” ❤
    Jeg googlede faktisk fotokurser og da jeg selv blogger om mad er dit kursus garanteret noget for mig!
    Jeg koncentrerer mig om farver, kompositioner og en dramatisk lys/skygge kontrast… Jeg vil gerne blive bedre til at udnytte lysets potentiale.
    Hvor i landet vil kurset være?

    – Venligst Anna Emilie

    Svar
  4. Michael Holm

    Hvad er det man siger ? “Smagen starter i øjnene”

    Svar
  5. Marian

    Spot on, Louise!

    Jeg tager ofte mig selv i at knipe løs af billeder uden at have tænkt over dem og de bliver aldrig gode. Men når jeg planlægger dem, så bliver de tit meget bedre.

    Virkelig godt blogindlæg og meget relevant.

    Svar
  6. Lisa P.

    Tak! Det er virkelig fedt at du deler ud af din viden. jeg vil rigtig gerne være bedre til madbilleder og lærer så meget af dine guides.

    /Lisa

    Svar
  7. Maria

    Fedt indlæg!
    Sådan har jeg aldrig tænkt på fotografering før, men det giver super god mening.
    Glæder mig til at høre mere om dit kursus, det kunne godt være noget for mig.

    Mvh. Maria

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.


guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 .. 100% garanti for hvidløgsånde 😮‍💨😄 ..med de her små hvidløgsbrød med 2x ost!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemmest er det at hive posen med de to færdigbiksede hvidløgsflutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover weekenden, så napper du de her hvidløgsbrød med ikke bare ost..men dobbelt op på ost 🙌 Glem alt om at få den skive brød, hvor Hatting var nærig med smørret. Her er rigelig smør, hvidløg og ost til alle 😁
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeg har lavet hvidløgsbrødene i mini-udgave, som en hurtig hapser..snack til 🍷🍺 Er du mere på et hvidløgsbrød til aftensmad, så drop at dele trekanterne og lav i stedet store horn. Nap opskriften herunder.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvidløgshapser med ost 🧄🧀🥐
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1 rulle croissant-dej (eller hjemmelavet, blød dej, evt. pølsehornsdej)
50 g blødt smør
1 fed hvidløg, presset
1/4 tsk hvidløgspulver
1 spsk friskhakket persille 
6 spsk revet parmesanost
50 g revet mozzarella

Bland smør, hvidløg, hvidløgspulver og persille sammen. 
Fold dejen ud og del i trekanter. Smør hver trekant med hvidløgssmør og drys med parmesan. Del trekanten i to på langs og kom revet ost på den brede ende. Rul hver af de smalle trekanter sammen omkring osten til et horn.
Læg på bageplade med bagepapir. Bag ved 180 grader i ca. 10 minutter til de gyldne og bagte. Server lune.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
📍 Note: Jeps, du kan sagens bruge en pre-made hvidløgssmør, hvis det skal være ræ’tig nemt 😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#hvidløgsbrød #madinspiration #appetizers
Cremet pasta med bacon, svampe og parmesansauce 😋 Jeps, vi er ude i alt-i-en-pande, 20 ..23 minutter og så er den helt nemme aftensmad klaret👌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Er du på endnu mere mæthed? Steg er par kyllingfileter inden, du kaster svampene på panden. Eller hey, måske der er en rest lørdagskylling, som lurer i køleskabet. Den tilsætter du bare sammen med spinaten og får lunet igennem lige inden servering ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find den cremede pastaret med flere tips ovre på bloggen nu (link i bio og story) 👉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemaftensmad #lækkermad #pastarecipe #onepanmeal
Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella Nutellafyldte pandekager 🤭🥞 Vild med nutella på pandekager (eller kender du nogen, som er😄)?, så er de her geniale til weekenden! Tykke, amerikanske brunch pandekager med nutella bagt ind i midten 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sådan laver du pandekagerne:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Sæt en stor tsk nutella på et stykke bagepapir og smør ud til 7 cm i diameter.
2️⃣ Kom i fryseren indtil nutellaen er gennemfrossen - ca. 1 time.
3️⃣ Forbered en brunch-pandekagedej 👉find link til opskrift i profil og story (og har du ikke kærnemælk, så brug mælk og udelad natron i opskriften - det har jeg gjort ved dem her).
4️⃣ Kom pandekagedej på en pande. Løsn med en kniv den frosne nutella og kom den straks ovenpå pandekagedejen. Fordel ca. 1
spsk dej på nutellaen, så den er skjult. Bag pandekagen færdig og spis løs ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og jeps, de kan også sagtens fryses og nemt lunes 🙌
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#brunch #brunchideas #pandekager #madtilbørn #nutella #morgenmad
Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så Cremet one pot pasta på 20 minutter ⏱️ Og så er det bare at hive panden på bordet, finde gaflen frem og dykke ned i en forrygende omgang one pot pasta med chorizo, tomat og ost, som klarer selv den hårdeste mandag ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften ovre på bloggen med guide til sagen (link i profil og story) 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#nemmad #onepotpasta #onepotmeal #madinspiration #nemaftensmad #aftensmad
Nutella-roser til fredagen og weekenden med 🌹☺️ Jeps, de kræver lidt fingerfærdighed, men så har du også de fineste små “happere” til kaffen fyldt med Nutella ..marcipanremonce, vaniljecreme eller den gode marmelade - du bestemmer 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nutellaroser (12 stk)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
10 g gær
1 dl mælk
1 æg
2 spsk sukker
1 nip salt
100 g blødt smør
Ca. 250 g hvedemel
Nutella 
1 æg , til pensling
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Rør gæren ud i mælken og rør ægget i.Tilsæt sukker, salt, halvdelen af melet og rør det hele godt sammen.
2️⃣ Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt mel lidt efter lidt.
3️⃣ Dæk skålen med madfilm og lad dejen hæve i 1 time.
4️⃣ Del dejen i 12 stykker og form til kugler. Rul en kugle ud til en cirkel. Lav 4 snit 3/4 del ind mod midten på hver side af cirklen.
5️⃣ Læg en stor tsk nutella på midten og fold siderne skiftevis op omkring nutellaen. Fold dejsnipperne rigtig godt(!) ind under bunden, så de ikke bobber op under bagning. 
6️⃣ Læg roserne på en bageplade med bagepapir og pensl med sammenpisket æg. 
Bag ved 200 grader (alm. ovn) eller 175 grader (varmluft) i ca. 15 minutter til de er gyldne. 
7️⃣ Tag nutellaroserne ud og lad dem afkøle på en bagerist.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fredagskage #nutella #kageinspiration #bageglæde #nutellacake
Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør ti Annonce @visit.dubai Forårets bedste tilbehør til aftensmad ☺️ For den klassiske tabbouleh har fået ekstra bid med gode, mættende kerner i stedet for bulgur. Og lige til et stykke kylling, så er der toplækkert tilbehør, som giver baghjul til både pastasalat og de klassiske kartofler i ovnen 😊
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Fuld blæs på feriestemningen? ☀️ Server med krydrede oksespyd og grillet halloumisalat og så er det bare at spæde op med hjemmebagte (eller bragte) naanbrød og du sidder næsten under palmen i Dubai med bukserne ‘brattet’ godt op over de blege vinterankler 🌴😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find opskriften på hele molevitten i den nye, gratis kogebog nu (link i bio og story) 👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#visitdubai #dubaicookbookdenmark #madinspiration #tabbouleh #nemmad #aftensmad #sundmad #lækkermad
5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen 5 ekstra-gode sandwich til madpakken, weekendturen (eller hvis det er rugbrødsdag på madplanen, den ikke rigtig rykker i smagsløgene og du liiige skal have den spiffet lidt op 😄)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hiv det gode grydebrød, heftige surdejsbrød eller hjemmebagte rugboller op af fryseren - eller sus forbi favoritbageren.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og fyld løs:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Bagels med Avocado/kikærte-spread med pistacienødder og basilikum
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Grydebrød med steak-rester, bacon og løgmarmelade (eller syltede rødløg)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Rugboller med hjemmelavet hønsesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Surdejsbrød med æggesalat
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
🌟Baguettes med hønsesalat på græsk yoghurt
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er bare at mixe og matche i dit brød - om du er på kylling, æg, vegerarsagen eller måske har en rest lørdagssteak i køleskabet 😋 Hvad siger du, hvad er du på? 😃🥪
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Find alle de nemme sandwich-opskrifter ovre på bloggen under “frokost og madpakke” (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#madpakke #madinspiration #sandwich #nemmad
Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke Hurtige butterdejssnacks med pesto, ost og skinke 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nemme, sprøde og knasende perfekte til weekenden - om det er til det gode glas rødvin, lækre mocktail eller bare som en hurtig happer, når du lige skal prale lidt over for gæsterne, mens de venter på den indbagte mørbrad.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
👉 Nap opskriften ovre på bloggen (link i profil og story nu)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#appetizers #snacks #butterdej #nemmad #puffpastry
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2023 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework