• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Det allervigtigste spørgsmål nye madfotografer skal stille sig selv

Du ved hvordan din opskrift smager og derfor går du ud fra, at det gør dine læsere også. De kan jo bare læse opskriften.

Well, lad mig breake for dig.

Det gør de ikke!

De færreste kan forestille dig en ret ud fra ingredienser eller en smart overskrift!

Hvad gør at vi skal vælge din chokoladekage frem for en anden?

Præcis!

Der hvor vores søde tænder begynder at rasle – det er den opskrift, vi vælger.

Lad mig skære det ud i pap. Jeg var nemlig den mest stædige på det her punkt for 4 år siden: “Hvis bare mine opskrifter er gode, så er billederne jo ligemeget…”

Altså cirka det her scenarie:

Mel, smør, kakao, æg.. Pisk. Bag.

Blaaah…

I stedet for det her:

Et overdådigt billede af et stykke svampet, mørkt chokoladekage. Der bare ligger klar på en tallerken med en kop kaffe i baggrunden og en gaffel i siden. Klar til at du kryber ind i billedet og snupper stykket. Sætter dig til bords.

Hvad tror du mon læserne på Google, Facebook og Instagram vælger?

madfotografering - foodstyling
Der er en grund til at fødevarevirksomheder, supermarkeder, magasiner og kogebogsforlag smider mange, mange tusinde kroner efter madfotografer og foodstylister!

En opskrift. Eller et produkt. Kan. Ikke. Stå. Alene.

Så enkelt er det.

..og jeg ærgrer mig så meget over, at det skulle tage mig 3-4 år, at blive overbevist!
Mens jeg skulle have taget billeder, som passede til Louiogbearnaisen, sad jeg bare og mulede med korslagte arme. Skråsikker på, at alle andre var galt på den. Også magasiner og kogebøger. Faktisk især dem.

Madbilleder?
Phif..
Fuldstændig ligemeget.
Min opskrift med 47 ingredienser er pivlækker.
Og ingen kan gennemskue den…

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

 

Hvad vil du sælge mig?

Men jeg har ikke 50.000 kroner til en professionel fotograf!

Well, så er det jo heldigt at du kan klare det selv. Igen og igen.

Om du har en madblog. Sælger måltidskasser. Eller hjemmelavet marmelade. Om du så tager billeder til en webside om din marmelade. Eller de sociale medier.

Uhm..friskbagte scones og te på et slidt hvidt bord. Det er morgen, lyset er blødt og lige der i midten står dit produkt. Hjemmelavet stikkelsbærmarmelade og stråler. Jeg vil række hånden ind og snuppe det – snuppe et stykke af en helt perfekt sommer morgen!

Et billede af alle de ingredienser som er i måltidsposen. Spredt ud over et køkkenbord og alle de ting, som jeg skal bruge for at lave opskriften – jamen, de ligger jo også på billedet. Det hele ser så nemt og friskt ud. Jeg snupper det hele, sparer en tur i supermarkedet.

Og hov, endnu et billede.

Gryderetten er sat på et bord. Der er tallerkener, gafler, glas, servietter. En lækker salat ude i siden. Yes! Jeg er klar til at sætte mig om bordet, med min familie. Tirsdagsmiddagen ligner en million!

Jeg køber den brune måltidspose. Jeg køber lækkerhed. Jeg køber familietid om bordet. Jeg køber samvær og sunde, sprudlenede ingredienser. Jeg køber tid og overskud. For jeg behøver slet ikke tænke, ikke over maden, men heller ikke over hvad der så er i den måltidskasse jeg køber.

Jeg gætter på, at det er noget fantastisk i det, som du prøver at sælge mig eller vil få mig til at læse på din blog.
Problemet er bare at din opskrift, dit syltetøjglas eller din brune pose ikke sælger mig noget mere. Jeg vil have det perfekte liv – det skal du give mig gennem en illusion.
Jeg køber ikke dit produkt, jeg køber det som jeg ser på et billede.

Vi spiser med øjnene, vi køber med øjnene.

Lad os sige du sælger Ramen, altså nudelsuppe i bæredygtigformat og selvfølgelig sundt. Pantentglas pakket med nudler, grøntsager og krydderier – klar til, at du skal hælde kogende vand over. Jo, det ser lækkert ud… Eller faktisk ved jeg ikke hvorfor, jeg skal købe det – det er jo bare ingredienser blandet sammen i et glas.

Lad os tage dit produkt til det næste niveau. Også selvom dit produkt måske er unikt, så lad os lige tredoble dit salg!

Et madbillede.

En computer, tablet – måske et skrivebord med redskaber og bøger. Ræ’tig smart og stilet. Og så glasset med nudelsuppe der ude i siden. Skødeløst sat ind, som sad jeg selv ved skrivebordet og spiste. Og instagrammede min ultra hippe mad.
Haps, jeg snupper sådan en middag to-go. Now we’re talking!

Sådan et billede kan du selv tage til netop dit brand!

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid

Hvorfor tager du dit madbillede?

Tænk på din målgruppe. Tænk på hvornår de skal spise dit produkt/opskrift eller hvad dit produkt skal få dem til at føle.

Byg så scenen.

Madfotografering er et fantastisk værktøj, som kan have en markant og værdifuld indflydelse på din blog eller business.

Men du er nødt til at kende dit brand og din målgruppe, før du kan tage de billeder, som tager din blog eller business til det næste niveau.

For at kommunikere med din målgruppe ved hjælp af det visuelle medie, madbilledet, så er du nødt til at forstå, hvad du vil fortælle med dit billede, og hvorfor du overhovedet tager netop det billede.
Dengang jeg begyndte at spørge mig selv om det inden jeg trykkede på knappen på mit kamera, der skete der noget. Jeg begyndte at fotografere og foodstyle på en ny måde.
Knips efter knips blev mine billeder bedre. Det handler ikke om “sådan skal et madbillede se ud”, men i stedet om kommunikation, ikke kun formidling.

Hvem er billedet til? En producent, magasin, blog, bog, website?

Hvad skal det fortælle?

Det hele kan koges ned til to linjer:

Det gode madfoto af xx

eller

Det gode madfoto om xx

Der er ikke noget rigtig eller forkert svar her, det hele handler om hvorfor du tager madbilledet og til hvad.
Men der er en kæmpe forskel på de to linjer i forhold til, hvordan madfotoet skal opbygges og fotograferes. Skal objektet, altså maden/produktet, være i centrum?
Eller sætter du scenen, skaber en følelse/stemning i dit billede – fortæller en historie?

Så stil dig selv de her spørgsmål inden du trykker på kameraknappen:

Hvorfor tager jeg det her madbillede? Hvad er formålet med mit madbillede?

Når du kender dit “hvorfor”, så kan du begynde at tænke på hvordan billedet skal tages. Dit hvorfor definerer dit hvordan. Har du ikke dit hvorfor, så kan du ikke begynde at fotografere dit madbillede. Hvordan bliver ligegyldigt, altså foodstylingen bliver ligegyldig uden et hvorfor.

Hvad vil du fortælle mig med dit madbillede?

Kan du ikke definere, hvorfor du gerne vil fotografere denne råvare/ret/opskrift/mad, så kan du ikke besvare hvordan du gerne vil foodstyle det og dermed bliver dit madfoto aldrig rigtig godt.
Du kan tage tusindevis af billeder, uden at komme nogle steder.

Men får du løst det spørgsmål inden du trykker på knappen på kameraet, så er du på vej til at tage lækre madfotos. Dit hvorfor vil nemlig ofte besvare dit hvordan og hvad du skal have fokus i din foodstyling af billedet.

Det vil automatisk tage dit madbillede (og brand) til et nyt niveau.

BONUS: Tag bedre madbilleder – få 7 genveje til professionelle madbilleder på rekordtid
Previous Post: « Chokoladekage med chokoladeganache
Next Post: Butterdejssnacks med grøn pesto, serranoskinke og ost »

Reader Interactions

Comments

  1. Anna Emilie

    Skal man have taget dit “SPEJLREFLEKS FOR BEGYNDRE” kursus for at få glæde af dit nye Food Styling arrangement?
    Det gør jeg med glæde…

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anna Emilie :)

      Nej, ikke nødvendigvis – kan du blot bruge dit spejlreflekskamera nogenlunde, så kan du sagtens deltage på foodstylingkurset.
      Vi kommer til at gennemgå noget fototeknik undervejs.

      Men er du fuldstændig nybegynder i dit spejlreflekskamera og usikker på hvordan du skal bruge det, så vil jeg anbefale dig at starte med fotokurset for begyndere.

      Mange hilsner
      Louise

  2. Anna Emilie

    I “KURSUS” har jeg orienteret mig om dine kurser og hvor i landet de er…
    Hos mig selv, kan jeg forstå!

    Tak!

    Svar
  3. Anna Emilie

    Kompliment til bloggen, Louise!
    Den er ny for mig og jeg vil glæde mig til at følge “Loui & Bearnaisen” ❤
    Jeg googlede faktisk fotokurser og da jeg selv blogger om mad er dit kursus garanteret noget for mig!
    Jeg koncentrerer mig om farver, kompositioner og en dramatisk lys/skygge kontrast… Jeg vil gerne blive bedre til at udnytte lysets potentiale.
    Hvor i landet vil kurset være?

    – Venligst Anna Emilie

    Svar
  4. Michael Holm

    Hvad er det man siger ? “Smagen starter i øjnene”

    Svar
  5. Marian

    Spot on, Louise!

    Jeg tager ofte mig selv i at knipe løs af billeder uden at have tænkt over dem og de bliver aldrig gode. Men når jeg planlægger dem, så bliver de tit meget bedre.

    Virkelig godt blogindlæg og meget relevant.

    Svar
  6. Lisa P.

    Tak! Det er virkelig fedt at du deler ud af din viden. jeg vil rigtig gerne være bedre til madbilleder og lærer så meget af dine guides.

    /Lisa

    Svar
  7. Maria

    Fedt indlæg!
    Sådan har jeg aldrig tænkt på fotografering før, men det giver super god mening.
    Glæder mig til at høre mere om dit kursus, det kunne godt være noget for mig.

    Mvh. Maria

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Gæt et jordbærdyr? 😄 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gæt et jordbærdyr? 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, min indre 5 årige Louise har været banen igen med sukkerøjne, som bare gør alt sjovere ☺️ ..også de klassiske chokoladedyppede jordbær!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4 ingredienser:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️Jordbær
☀️Smeltet chokolade 
☀️Sukkerøjne
☀️M&M’s i gul
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.. en anelse fingerfærdighed, smule tålmodighed og så er der fine jordbærfugle 🍓

Og hey, giver du fuglen en af de der små bordpynts studenterhuer på, så kunne den i snæver vending næsten gå som den ugle, den egentlig var tiltænkt som. Sådan da 🙈 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jordbær #børnikøkkenet #frugtdyr #snack #appetizers #kidsfoodideas #partyfood #madtilbørn
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework