Lækre, hjemmebagte havregrynsboller med yoghurt, så de bliver ekstra saftige. Perfekt til morgenmad eller til madpakken. Find opskriften her:
Efter en måned med fastelavnsboller i alle afskygninger er min kagelyst styret for en rum tid. De søde tænder har fået så hatten passer. Det er tid til gulerodsstænger og bladselleri..
Arrh..
Kalenderen råber fredag i morgen. Den gode kaffe er næsten allerede smidt i stempelkanden. Der er brug for en treat “on the side”. Og nu de søde tænder er gået i strejke, så er glutenmaven altid klar. Klar på hjemmebag, tandsmør og ost. Det slår aldrig fejl.
Eller brødbagningen kan nu godt drille en smule. Tørt brød. Kompakt brød. Kedeligt brød.
Ræk din hånd i vejret, hvis du også har været ved at kløjs i det tørreste hjemmebag, ved hvert tyg kunne der blæses en seriøs melsky ud!
…jeg sidder og dingler med begge hænder i vejret her bag skærmen!
Boller med havregryn
Men det kommer ikke til at ske på min vagt i dag! Jeg garanterer dig #failureisnotanoption havregrynsboller i dag!
Du skal seriøst tabe melposen i skålen, lade dem hæve et halvt døgn på radiatoren og glemme dem i ovnen, hvis bollerne skal blive tørre og kedelige
Ja, okay, sidstnævnte er ikke noget usædvanligt herhjemme..
Men lad os sige, at du er en af de smarte, som sætter en timer. Så er der saftige, luftige, pivlækre hjemmebagte havregrynsboller.
Hemmeligheden? Danskvand og yoghurt. Plus klistret dej. Jeg gentager lige her; vær nærig med melposen!
Såå, hvad siger du? Mættende boller, som ligger godt i maven og er mere end spændstige.
Du får i hvert fald opskriften her, så kan du lige overveje #failureisnotanoption -bollerne til imorgen eller weekenden.
Koldhævede havregrynsboller
Jep, dukan sagtens bage dem koldhævet. Brug 10 g gær og kom dejen i køleskabet natten over. Tag den ud og lad den hæve 1 time på køkkenbordet, bag dem og du har de lækreste boller med masser af smag.
Flere gode opskrifter med havregryn?
Tjek dem her ud:

Ingredienser
- 25 g gær
- 2 dl lunken danskvand, eller alm. postevand
- 3 dl græsk yoghurt 10%, Kan udskiftes med alm. yoghurt
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 2 dl finvalsede havregryn
- 8-9 dl hvedemel
Sådan gør du
- Smuldr gær i en skål og tilsæt vandet.
- Opløs gærren helt.
- Tilsæt græsk yoghurt, honning, salt, havregryn og 3 dl hvedemel.
- Rør dejen godt sammen ved medium hastighed med en elpisker eller en røremaskine.
- Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens der røres. Dejen skal være ret klistret. Rør dejen igennem i ca. 6-8 minutter, til den er sammenhængende/smidig, men stadig meget klistret/våd.
- Dæk skålen til og lad dejen hæve ca. 1.5 time.
- Fyld en skål med vand eller tænd for vandhanen. Gør dine hænder godt våde, tag et stykke af dejen og form til en rustik bolle. Læg den på en bageplade med bagepapir. Forsæt med resten af dejen.
- Lad boller efterhæve 40 minutter.
- Bag dem ved 225 grader i ca. 15-20 minutter. Det er vigtigt, at din ovn er godt varm, så bollerne hurtigt "sætter sig".
- Tag dem ud og afkøl på en bagerist.
Noter
Jeg har bagt bollerne 3 gange nu, og hver gang byttet 1-3 dl hvedemel ud med fuldkornshvedemel og solsikkekerner og chiafrø. Kæmpe succes! l dag vil jeg prøve med lidt revne gulerødder, tror jeg :)
Mums, hvor lyder det lækkert – dejligt at høre, at du kan bruge opskriften :-)
Lad os endelig høre hvordan bollerne bliver med gulerødder i.
Hav en skøn dag!
Hvor mange kalorier er det cirka i en bolle eller i portionen?
Hej Signe,
Det har jeg desværre ikke regnet på, så der må jeg blive dig svar skyldig.
Hav en skøn dag!
Hej Louise
Jeg har igår lavet din opskrift på boller hvilket fik stor ros.
Lavet mange forskellige men min søn er vild med denne opskrift
Mvh Anja
Så dejligt at høre Anja :-)
Hav en fortsat dejlig dag!
Hej!
Kan man ælte dem i hånden? Jeg har ikke en elpisker eller røremaskine her på Hawaii. Eller har du måske en lignende opskrift på boller, der kan æltes i hånden? :)
Hej Malene,
Du kan ikke ælte den her dej i hånden, da den er for blød.
Men der er rigtig mange opskrifter, som er lavet med at ælte i hånden inde under brødkategorien her: https://www.louiogbearnaisen.dk/broed
Håber du finder, det du søger og god bagelyst :-)
De ser så lækre ud på billedet – mine blev desværre også helt flade.
Dansk Vand var stuetemperatur og jeg brugte alm. ovn.
Har du et bud på, hvad jeg gør forkert?
Hej Mia,
Tak for din kommentar og øv altså, at resultatet ikke blev som forventet :-(
Det er svært at sige, hvad det præcis er, som er årsagen. Men da de bliver flade kan det lyde som om, at du enten ikke har fået æltet dejen nok, eller at du har overæltet eller overhævet dejen, så den er blevet slap og ikke kan holde sig selv.
Prøv igen og se om resulatet ikke bliver bedre:-)
Kan man bytte hvedemel ud med speltmel?
Hej Jeanett,
Tak for dit spørgsmål.
Jeg har ikke så gode erfaringer med at bage med ren speltmel, da gluten i speltmel opfører sig lidt anderledes. Men i teorien kan du godt kan bytte hvedemel ud med klassisk speltmel.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet :-)
God weekend!
Hej..
Ville man kunne gi dem 10 gram gær ælte dem 20 min ( gluten test)sætte dem i køleskabet natten over og så hakke dem ud og løftet dem over og give den i Ovnen..??
Ville dejen værer værer for tung til det..?
Hej Sarah,
Tak for dine spørgsmål og interesse i opskriften.
Ja, det kan du godt, men jeg ville nok lade dem stå 30 min på køkkenbordet og få “liv i dem igen”, før du hakker dejen ud og bager bollerne.
Prøv det ad og lad os høre om resultatet i en kommentar her på bloggen :-)
Mmmhh de er rigtigt gode, mor og jeg har bagt i dag og de smager lækkert, tak for en dejlig opskrift, der kan leges med hvad man selv syns der evt. skal i :-D
Hej Charlotte,
Tak for din kommentar og fine ord.
Hvor er det skønt at høre, at I kunne bruge opskriften og at havregrynsbollerne blev gode :-)
Hav en forrygende dag.
Åhhh nogle lækre og flotte boller jeg har bagt efter din opskrift🤗
Sikken en masse ros⚘jeg har fået.
Tak for en god opskrift🌻
Hilsen Hanne C
Hej Hanne,
Tusinde tak for din kommentar og de fine ord :-)
Så dejligt at høre at du kunne bruge opskriften.
Jeg håber, du får en fantastisk dag.
Hej . Jeg. I, høre om jeg kan komme kerner i eller bliver de for tunge ? Hilsen Kathleen
Hej Kathleen,
Tak for dit spørgsmål.
Du kan sagtens komme kerner i – skær evt. ned på mængden af havregryn og byt dem ud med kerner.
Håber bageprojektet går godt – skriv endelig igen og fortæl os om resultatet.
God weekend :-)
Super lækre boller!
Jeg er fan 👌
Tusinde tak Marianne! Ja, de er også bare gode :-)
God weekend!
Supergode og saftige boller! Jeg eksperimenterer lidt hver gang, hælder lidt kornblanding i, bruger grovhvalsede gryn og udskifter halvdelen af melet med grahamsmel og rugmel. Det funker også! Man kan godt bruge varmluftovn, man skal bare skrue både varme og tid ned. Flade boller skyldes måske, at vandet har været for varmt til gæren?
Har bagt de her boller flere gange nu og de er bare fantastiske. Rigtig lækre og saftige. Anbefaler opskriften til alle.
De bedste boller!
Fantastiske boller.
Jeg har bagt dem med 2% græsk youghurt og grovvalset havregryn og det fungere lige så godt.
Min søn som er meget kræsen med nye ting siger de er mega mega mega mega ….. gode
Fantastiske boller!
Hej Anders
Dejligt at du kunne bruge opskriften :)
Hej Louise
Vil bare sige at mine boller blev rigtig gode og jeg havde ingen problemer med opskriften.
Hilsen Nanna
Hej Nanna
Det var dejligt at høre – det har jeg heller ikke selv haft de gange, hvor jeg har bagt dem :)
Tak for en super opskrift!
Det er de bedste og mest saftige boller, som jeg har bagt længe.
Hej Carin
Velbekom :) Skønt, at du kunne bruge opskriften.
Mine blev også helt fuldstændig flade. Det blev også godt mørke udenpå men forblev rå indeni. Jeg skruede ned for varmen gav dem extra 8 minutter i håb om at de ville bage igennem uden at brænde mere. Detsværre var de alle lige til at kassere. Jeg fulgte opskriften! Hvad gik der galt?
Hej Karen
Øv – bagte du bollerne ved varmluft? Ofte så bliver de bagt udenpå, men ikke indeni når der bruges varmluft.
Opskriften er til alm. ovn.
Hej Louis
Der ligner de er pendlede med æg eller mælk el lign – er de det?? :-D
Hej Sandra
De er penslet med kold kaffe :)
Kan man lave det som flettet franskbrød istedet eller er dejen for klistret? :-)
Hej Karen
Dejen vil være for klisret til det – den her opskrift vil være bedre til det formål: https://www.louiogbearnaisen.dk/2014/09/franskbrod-luftigt-og-laekkert.html
Hej
tak for flot website med gode opskrifter. Kan jeg bruge grovvalsede havregryn i stedet for fine (har to poser stående… )
mvh
Hej Lykke
Tusinde tak :) Det kan du godt, men du vil få et andet resultat, da grovvalsede havregryn suger vandet på en anden måde og giver en dej med mere struktur.
Men giv det et forsøg – evt. kan du blende havregrynene en smule, så de er knap så grove.
Kan man godt bruge skyr i stedet? :)
Hej Ida
Det kan du sagtens – dog er skyr noget mere syrligt end græsk yoghurt, så bollerne vil få en anden smag.
Har lige bagt dem – og de blev desværre fuldstændig flade :( har du nogen ide om hvorfor?? har fulgt opskriften
Hej
Det ligner nogle boller jeg skal bage ❤
Skal der stå 255° eller er der ment 225?
Og er det varmluft?
Tak for mange lækre opskrifter 😍
Hej Ann Britt
De skal bages ved 225 grader ved over- og undervarme :)
Tusinde tak, godt at høre at de kan bruges :)
Tak for konkurrencen, jeg har lige deltaget.
Jeg vil elske at tage så fantastiske billeder som dig!
Hilsen Mette
Fantastisk giveaway :) Jeg har delt og er på 15 lodder ;)
Wow!!!! Jeg elsker dine billeder !