• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Grove fladbrød med frisk kålsalat, kryderede søde kartofler og avocado-dip

Fladbrød med kålsalat, søde kartofler og avocado - sandwich - madpakke - opskriftSund januar, siger du? Jamen skal vi ikke bare starte januar med et brag her på louiogbearnaisen.dk? Der er knald på farverne, smagen og alt det gode til både krop og sind. Det bliver faktisk ikke meget bedre end de her lune fladbrød med sprød kålsalat, krydrede søde kartofler og frisk avocado-dip. Årets første opskrift. Og der er smæk for skillingen!

Grib fat i bordkanten!

Kan du næsten mærke sundhed og energi blive kastet ud gennem skærmen til dig?

Yes, det er nemlig umuligt, at blive andet end glad i låget over de her farver. Smage. Dufte. Konsistenser. Sammen.

Fladbrød med kålsalat, søde kartofler og avocado - sandwich - madpakke - opskrift

Jeg håber, at du er kommet springende ind i det nye år og havde en forrygende nytårsaften med herligheder på bordet. Og i glasset. Bobler skal der til – sammen med kransekagen.
Well, host host, vores kransekagestykker faldt sammen i ovnen, så vi nappede kransekage-pandekager i stedet. Og så taler vi ikke mere om det!

Det er et nyt år, de fleste er tilbage på pinden. Hård mandag, hva? Og ude i gangen står løbeskoene, osende af samvittighed. Enten til den gode eller dårlige side.

Mine er smidt i skabet. Det er ikke et nytårsforsæt, som jeg praktiserer. Isbjørnene vader jo også frem og tilbage ude i haven – jeg tager ikke chancen og bliver ædt af kulden. Arh, så hellere mosle rundt nede i et svedigt fitness-center.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Til marts. April.. Når den værste sildetønde her fra januar er overstået.

Det er ikke lige et forsæt, som er særligt højt på min nytårsliste, kan du godt fornemme.

Men noget som er, altså højt på listen, det er endnu mere god mad! Af den sjove slags. Med masser af farver, krydderier og comfort inkluderet. Det rykker gevaldigt på mit humør i de her bistre vintermåneder.

Starten er gået med de her fladbrød med fyld, og skal jeg selv sige det, så er det gået mægtig godt ;)

Er du knap så vild med søde kartofler, så fortvivl ej, der er masser af andre muligheder for lækkert fyld til fladbrødene.

Skift kartoflerne ud med:

  • Lammekød/oksekød i strimler- vendt med de samme krydderier og stegt på panden.
  • Laks i tern – vendt med de samme krydderier og stegt på panden.
  • Kikærter – vendt med de samme krydderier og stegt på panden eller bagt i ovnen.
  • Fladbrød med kålsalat, søde kartofler og avocado - sandwich - madpakke - opskrift

Grove fladbrød med kålsalat, kryderede søde kartofler og avocado-dip

Print opskrift Pin opskrift
Antal: 4 pers.

Ingredienser

Grove fladbrød/naanbrød (10 stk)

  • 20 g gær
  • 2 dl lunken vand
  • 2 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 1,5 dl græsk yoghurt 2%
  • 100 g groft mel, jeg brugte hvid hvedemel
  • 450-500 g hvedemel
  • 100 g klaret smør eller ghee
  • Nigellafrø eller tørrede krydderier

Krydrede søde kartofler

  • 2 søde kartofler
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 2 tsk chiliflager
  • Salt/peber

Kålsalat

  • 1/2 spidskål, lilla (eller rødkål)
  • 2 gulerødder, medium
  • 1 rødløg
  • 1 frisk chili
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 lime
  • Salt/peber

Avocado-dip

  • 2 avocado
  • 2 spsk cremefraiche 18%
  • 1 fed hvidløg, finthakket.
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1/4 tsk chilipulver
  • 1/2 lime, saft
  • Salt/peber
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

Grove fladbrød/naanbrød

  • Opløs gæren i vandet, tilsæt herefter salt, sukker, yoghurt og groft mel.
  • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens dejen æltes. Ælt dejen rigtig godt til den er smidig og glat – det tager ca. 8 min.
  • Dejen kommes tilbage i skålen og dækkes til med et viskestykke, lad den hæve ca. 2 timer til dobbelt størrelse.
  • Kom smørret i en lille gryde og smelt den ved svag varme. Når det hele er smeltet tages smørret af blusset og sættes til side. Her vil der dannes et hvidt bundfald, mælkeproteinet, som sigtes fra. Hvis du bruger ghee skal det ikke klares, da det er klaret smør.
  • Del dejen i 10 stykker. Kom lidt mel på bordet og rul hvert stykke meget tyndt ud, formen må gerne være lidt rustik og aflang.
  • Varm en pande med lidt klaret smør på, når panden er varm lægges et brød på panden og steges ca. 2-3 minutter på hver side til det er gyldent og gennembagt.
  • Brødet tages af panden og pensles med lidt smeltet smør og drysses med nigellafrø eller anden krydderi.

Krydrede søde kartofler

  • Skræl og skær kartoflerne i mindre tern. Fordel dem i et fad og vend dem med olivenolie og krydderier. Bag dem ved 200 grader i ca. 15-20 minutter - til de er møre. Tag dem ud og afkøl lidt.

Kålsalat

  • Skær spidskål i fine strimler. Riv gulerødderne groft. Skær rødløget i fine tern. Fjerne kernerne i chilien og skær den i fine tern. Hak persillen fint. Bland det hele sammen til en salat.
  • Pisk olivenolie, lime, salt og peber sammen til en dressing. Vend dressingen med salaten.

Avocado-dip

  • Mos avocadokødet fra de to avocadoer sammen med cremefraiche. Tilsæt hvidløg, lime og de øvrige krydderier. Smag til.

Servering

  • Spis brødene med fyld af kålsalat, søde kartoflerne, avocado og masser af lime.

Noter

Søde kartofler kan udskiftes med lamme/oksekød i strimler eller frisk laks i tern. Brug de samme krydderier og steg kødet/fisken på panden.
Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

Fladbrød med kålsalat, søde kartofler og avocado - sandwich - madpakke - opskrift

Previous Post: « Bøf stroganoff
Next Post: Mål og planer for 2016 »

Reader Interactions

Comments

  1. Nadia WH

    Det lyder virkelig lækkert og er straks røget på madplanen til på tirsdag.
    Glæder mig allerede :-)

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework