• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Food Trends 2016

food trends 2016
Hvad skal vi spise i 2016 for at være med på noderne? Jeg har været igennem en håndfuld rapporter og plukket nogle af de smarteste Food Trends ud for 2016.
Well, de fleste Food Trends rapporter er amerikanske, så jeg tvivler på at vi ser dem allesammen på scenen her i det kolde nord, men mon ikke der sniger sig en enkelt eller to madtrends ind her i 2016 – jeg er i hvert fald ikke i tvivl om et par stykker af dem!

Skal vi bare sige det sådan her; kan du ikke lide grøntsager, så bliver 2016 et virkeligt hårdt år, at komme igennem på madscenen. Her er det dem, som spiller Kong Gulerod der styrer showet.

Lad os se på Food Trends for 2016. Jeg har samlet et udsnit herunder og så er det bare, at give los. Blive den smarteste på de sociale medier og ikke mindst i kantinen på studiet eller arbejdet.

 Food trends 2016

Dehydreret mad

..Altså tørret mad. Beef Jerky i ny, smart udgave specielt til kvinder. På vegetarsiden har vi lækker tørret broccoli, rosenkålsblade og pastinakker. På kødsiden erstatter udpint laks, bison og kylling den klassiske beef Jerky.

Afrika

Mexicansk mad er “so last year”, du kan godt pakke din mexicanske taco-madbiks sammen. I år skal vores mad være afrikansk. Mad med couscous til afrikanske gryderetter i form af tagine og selvfølgelig bunkevis af krydderier.

TANG

Kålchips, kålsalater, kåljuice bliver selvfølgelig erstattet af tang. Og ja, smagen er omtrent den samme. Ualmindelig bidsk.

FERMENTERING

Af alt! Fermentering kom for alvor på banen i Danmark sidste år og har udsigt til at blive hotteste hotte i år. Så glæd Jer til lækre, slatne grøntsager fyldt med rigelige mængder bakterier, kefir i stride strømme og litervis af fermenteret te.

Alternativ mel

Gluten er stadig bandlyst i 2016. Vink farvel til hvedemelet og luftige boller – sig hej til mel lavet på; kikærter, nødder, amaranth og græs. Ja, græs! Har du ikke allerede en bageblog, så er det den her niche du skal slå dig på.

Drinks uden alkohol

Fordi det overhovedet ikke er smart at drikke alkohol i 2016. Så hiv danseskoene på og skål i grapejuice og kække sodavand i baren. Til samme priser, som hvis du købte en drinks selvfølgelig.

Snacking

Der skal snackes til den helt store guld medalje. Og ikke af den søde slags. Snup en håndfuld chips lavet på linser, kikærter quinoa eller en bar med kød(!) og tørret frugt – faktisk bare alt proppet med protein.
Kan du ikke undvære lidt sødt til kaffen, så kom godt med mælk i kaffen. Den søde snack er nemlig smurt ind i stærke sager, såsom jalapeno og chili. Det skal jo helst ikke være sjovt, at spise snacks.

ACAI

Det nye super-duper bær, som overtager Frozen Yoghurt shops i USA. Juicer og smoothies skal laves på acai-bær. Allerhelst serveret i en skål toppet med granola på hampefrø eller andre superfrugter på toppen. Faktisk kan du bare spise Acai-bær resten af året, så er sundheden i hus og du lever snildt 100 år.

MATCHA

Grønne te-blade, som er knust til pulver og spækket med “alt det gode” i te.  Glem alt om at bruge den til te, den skal i år bruges til latte med masser af laktosefri mælk og sund sukker. Værs’go, te som smager som marshmallows(!?). Husk at instagramme!

VEGETAR

Grøntsager bliver hovedretten og faktisk alt – både rod og top bliver brugt. Ingen madspild her. Og hvis du allerede synes vegetarbølgen var heftig sidste år, så bare vent til 2016. Hold godt fast i guleroden, det bliver fuldstændig vildt og plantebaseret. Køerne hopper og danser ude på marken. Hvilket faktisk også er en kæmpe trend for 2016 – dyr på græs.

Poke

En ultra frisk ret fra Hawaii. Glem alt om sushi, poke er det nye inden for rå fisk. Altså rå fisk i velvoksne stykker – helt uden ris til at kamuflere den “friske” smag.

Måltidslevering

Aarstiderne griner hele vejen til banken her i 2016. Hvem gider købe ind, når det hele kan blive leveret til døren. Okay, vi vil gerne sige, at vi selv har lavet maden, det er jo kvalitetstid ikke. Især på en tirsdag kl. 17.21, sammen med børnene.. Så det skal være måltidskasser med ingredienser, for guds skyld ikke take away!
Og hvis der står lokalt, økologisk, bæredygtigt, paleo, glutenfrit eller det indeholder kikærter, så smider vi gerne dobbelt op på pris for det. Det er jo sundt!

Fried Chicken

Serveret i sandwichs. En trend, som er til at forstå. Hvis det da bare lige ikke var fordi, at frituredejen skal laves på kikærtemel! Men altså, så er opvejer det sunde mel vel for frituren?

 

Previous Post: « Mål og planer for 2016
Next Post: Brownies med chokoladeganache og saltede pistacienødder »

Reader Interactions

Comments

  1. Kamilla

    Super indlæg!
    Jeg kunne vildt godt tænke mig og få fingrene i den rapport eller kilde hvor der står noget omkring drikke uden alkohol. Jeg er igang med at skrive min bachelor og jeg har rigtig svært ved at finde kilder til hvor meget lækre juicer og safte vinder frem.
    Glæder mig til at høre fra dig!
    Ha’ en dejlig dag.

    Mvh.
    Kamilla Borg

    Svar
    • Sofie

      Jeg er også interesseret i at vide hvad det er for nogle rapporter du henviser til? :)

    • Loui&bearnaisen

      Hej Sofie og Kamilla

      Jeg har brugt de tilgængelig rapporter, som kommer ud om Food Trends: baumwhiteman, The National Restaurant Association’s osv.
      Herudover så skrev jeg bachelor sidste år, hvor Food trends indgik og i den forbindelse fik jeg 3 og 5 års rapporter fra trendbureauer- dem har jeg også brugt til indlægget her.

      Håber det var lidt hjælp :)

  2. Anne

    Hvad med Ramen altså Japansk nudelsuppe? Jeg har spist det på små fyldte barer i Japan og for nylig på smart restaurant San Diego. Nu åbner der også Ramen restauranter i København.
    Hvis det er lavet som Japanerne så smager det fantastisk.
    Tak for en hyggelig blog om mad. Kh Anne

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      JA DA! Havde faktisk den på listen sidste år (2015 trends), men den har været alt for lang tid undervejs til DK!
      Ej, er misundelig over du har smagt Ramen “rigtig”, jeg har kun eksperimenteret med det herhjemme.
      Glæder mig til at slå et smut forbi, når det er muligt her i Danmark.

    • Anne

      Gør det endelig – eller tag til Japan, kan virkelig anbefales hvis man elsker at spise godt. Japanerne laver fantastisk mad.
      2015 listen👍

  3. Tekla Bach

    Glutenallergikeren her danser lige så meget, som køerne på græs. Mere mad til mig!

    Og skulle nogle få lyst til let og luftigt glutenfrit brød, så har jeg de gode tricks inde på http://www.glutenfriforbegyndere.dk ;)

    Svar
  4. Rasmus

    Spot on! Godt med glimt i øjet og herligt informativt 😃

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Tak, Rasmus – skønt at høre, at det kunne bruges :D

  5. Kathrine

    Fedt indlæg!
    Både lidt informativt og med humor :)
    Kan det passe du lavede noget lignende sidste år?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Kathrine

      Tak :) Jep, det var et ret populært indlæg sidste år, så tænkte det også måtte laves for i år :)

  6. Mikael Laursen

    Fed artikel! Er meget enig – man kan roligt sælge sine aktier i chiafrø, stevia og goji og investere dem i acai i stedet.
    Jeg tror Afrika tendensen suppleres af det filipinske og sydamerikanske køkken. I de store byer vil restauranterne bevæge sig væk fra Nyt Nordisk.

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Spot on, Mikael :) Er helt enig i dine betragtninger, især for de hippe verdenskøkkener- bliver super spændende, at se hvordan det Nyt Nordiske kommer til at klare sig her i 2016!

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig k Mexican Night 🥳 Hjemmebagte tortillas, syrlig kålsalat, krydret oksekød og spicy dressing!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
..Eller nap den på søndagsfacon i turboversion med hjemme-bragte tortillas og rester fra lørdagen. Måske en rest mørbrad eller pulled pork? Det er planen her med sidstnævnte sag, der er genial med den syrlige kålsalat og stærke dressing 😋🌮
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du rester på sønsdagsmenuen? 🍽
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#mexicanfood #aftensmadinspiration #nemaftensmad #tortillas #lækkermad
Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt Hvidløgsbrød 😋 Knasende, blødt, salt, skarpt, sødt og bare helt igennem genialt.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jojo, nemmest  er det at hive posen med de to færdigbiksede flutes op af køledisken. Men skal du lige prale lidt ekstra henover sommerens sidste rosé, så napper du det her hvidløgsbrød 🍷
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
7 ingredienser. 3 minutters arbejde. Ind i ovnen og vent på duften. Oh yea – den siver ud i alle afkroge og bliver hængende (Husk lige at få stillet det nyvaskede tøj bag lukkede døre 🙈).

Og så er det bare at hive det varme, sprøde hvidløgsbrød ud og servere til .. Well, alt eller bare helt for sig selv, som weekend-snack– der er ikke meget, som hvidløgsbrødet ikke kan klare 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #hvidløgsbrød #nemaftensmad #garlicbread #aftensmad #grillmad #snack #hvidløg #aftensmadinspiration
Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rab Pavlova med sommerfriske bær? Eller måske en rabarberkompot med de sidste fra sæsonen? Det kunne man, meeen vi gør noget andet 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lemon Curd 🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og ovenpå sprød marengsbund med blød, skumfidus-midte, luftigt flødeskum rørt med frisk mascarpone og lige toppet med knasende, ristede mandelflager, så der genial kage til nem dessert.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
(Yup, måske har du luret den, det er en copy paste af min populære citron marengs roulade ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Der nu er den nemmeste pavlova, der ligner en halv million og smager som en hel 😋 Både om du går med lemon curd. Kompot. Eller hiver de friske frugter på toppen. Hvad er du på? 🙈..🍓🍒🍋🫐🥝..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften på pavlova, guide til sagen og endnu flere ideer til fyld ovre på bloggen nu 👋☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #pavlova #dessert #madinspiration #kagetid #sommermad
Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ne Nemme, bløde fladbrød 😋 Bag en bunke, frys ned og så der lækre brød til både aftensmad, frokost og madpakken. Måske med..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️En omgang hummus, krydret kylling og salat
☀️Som tilbehør til græske oksespyd og heftig tzatziki (den er jeg på 🙋‍♀️)
☀️ Eller lige bagt på grillen sammen med pulled pork og en omgang coleslaw⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup. Fladbrødene dur til det meste ☺️ Nap dem ovre på bloggen nu (link i bio) + endnu flere madideer, hvor du kan hive fladbrødene med til. 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#fladbrød #nemaftensmad #madinspiration #bageglæde #flatbread #madpakke #nemmad
Sommerens nemmeste jordbærkage 🍓☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Jeps, glem fedteri med mørdej i sommervarmen, baks med mazarinmasse og den der gelé!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
I stedet får du: Sprød mandelbund, frisk (topnem) flødecreme og søde, spændstige jordbær 😊⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Kan den slå jordbærtærten?
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Well..
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften over på bloggen (link i bio) og så er det bare at bedømme ..måske til en #fredagskage? 😃 🌟🌟🌟
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #jordbærtærte #madinspiration #nemmad #bageglæde #jordbær
Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige fro Tilbehør til aftensmad eller lige den hurtige frokostsalat her i de lune (okay, liiidt lunkne) dage? ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Prøv den her: Salat med asparges, ærter, radiser, nødder og feta.

Den er ret go' ☺️ Sammen med sukkerærter, radiser, agurk og knas, så har du en grøn, mættende salat som går til det meste.

Og laver du et ekstra stykke krydret kylling eller måske en den grillede laks, så der topnem måltidssalat til madpakken, som kommer til at hive lange øjne efter sig i kantinen 😄😉
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap opskriften ovre på bloggen (link i bio)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ 
⁉️Noo! Ingen asparges i grøntafdelingen? Eller bare ikke vild med de grønne kammerater? Hiv de grønne bønner med hjem. Både friske og frosne dur også perfekt i salaten. 

 

#aftensmadinspiration #nemmad #madinspiration #sundmad #madpakke
Gæt et jordbærdyr? 😄 ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gæt et jordbærdyr? 😄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Yup, min indre 5 årige Louise har været banen igen med sukkerøjne, som bare gør alt sjovere ☺️ ..også de klassiske chokoladedyppede jordbær!
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
4 ingredienser:
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
☀️Jordbær
☀️Smeltet chokolade 
☀️Sukkerøjne
☀️M&M’s i gul
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
.. en anelse fingerfærdighed, smule tålmodighed og så er der fine jordbærfugle 🍓

Og hey, giver du fuglen en af de der små bordpynts studenterhuer på, så kunne den i snæver vending næsten gå som den ugle, den egentlig var tiltænkt som. Sådan da 🙈 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#jordbær #børnikøkkenet #frugtdyr #snack #appetizers #kidsfoodideas #partyfood #madtilbørn
Har du været på de første jordbær? 😀 ⠀⠀ Har du været på de første jordbær? 😀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ellers så nap den første (liiidt syrlige) bakke og kast på den her lækre omgang af en bagt cheesecake med dobbelt op på jordbær! Yup, både i den friske version på toppen og lige serveret med en jordbærsauce også 🍓😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det er rent sommergilde ..måske i weekenden? ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#kageinspiration #cheesecake #bageglæde #danskejordbær #kage #kagetid
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework