• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Chorizo Meatballs – bagt i ovnen

Chorizo Meatballs - krydrede kødboller - kødboller med chorizo

Jeg har spicet dellen op! Ikke bare med et drys krydderurter – den har fået fuld gas med hvidløg, ost, chili, spidskommen, persille og yea – prikken over i’et; chorizopølse! Vi taler smæk på smagen, så du bliver blæst ned af spisebordsstolen.

Glem alt om #frikadellegate, #madkultur og #dkpol for et øjeblik. Om du er på den ene eller den anden side af diskussionen, det er jeg egentlig ret ligeglad med. Det her er dunser, som kan noget og det er dem det skal handle om. Om du så laver dem med svinekød, oksekød, hestekød eller på kikærter. Jeg løfter ikke et øjenbryn – kun hvis du ikke smider dem på madplanen. For så kommer jeg efter dig!

Og ja..chorizopølsen? – der fås også ret gode, krydrede oksepølser med saft og kraft. Det kommer ikke så nøje om du vælger det ene eller andet, bare der er fuld fart på smagen.

Det er smagen, det handler om!

Meatballs.

G.e.n.i.a.l.e.

Til pasta. Til supper. Til pitabrød. Til salater. Som en snack!

Jep, jeg har spist dem som snacks her i ugen – de er rocker gode, også selv når de er kolde.
Og så lige en dip ved siden af til dyp. Uhm, hjemmelavet hummus var pivlækkert.
Arhmen, så er frokosten faktisk klaret og ingen kommer i nærheden af dig resten af eftermiddagen med din ånde ;)

Jeg lavede de her meatballs på oksekød, for at balancere smagen med chorizopølsen. Kombinationen af oksekød og chorizo duede særdeles godt.
Men med en plan om den ultimative Meatball Sandwich (!!), så har jeg faktisk også testet kødbollerne både med svinekød og kalvogflæsk.

24 + 24 +24 styk meatballs på halvanden uge..

Haps!

Ikke engang den mest kradse mundskyl har kunne klare drageånden fra alle de gode sager i de meatballs. Ualmindelig fredelig uge bag computeren. Så meget, at jeg har fået skriblet årets første nyhedsbrev til dig.

BONUS: Kom Chorizo Meatballs på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Jeg sendte en mail ud i går. Med virtuel hvidløgsånde.  Måske har du fået den, hvis du er på nyhedslisten?

Well,  der er allerede 22 som har unsubcribet! Og jeg har fået en meget bidsk mail henover min morgenkaffe –  hvor ordene “smart i en fart” var de pæneste at finde blandt.
Den gemte jeg. For når jeg træder nogle over tæerne, så ved jeg at Louiogbearnaisen er lige præcis som det skal være; Personlig. Autentisk. Og bare mig.

Nå. Men jeg sender en mail igen om 14. dage – det er nemlig en af mine ekstra planer for bloggen i 2016; at skrive mails. Mængde mig i din indbakke. På den rare måde.

Meeen, det er ikke for alle, det ved jeg godt.

Får du nok af mig her inde på bloggen, så skynd dig at afmelde dig nyhedsmailen, hvis du fik den i går. Det er fjollet, at jeg ligger i din indbakke – roder, fylder og gør dig tvær.

Både for dig og mig.

Vil du til gengæld gerne have spekulationer, tips, tricks, flere opskrifter, lækker ånde og en sprød opsamling på alt det du gik glip af i ugen, der gik på bloggen – så kan du hoppe med på listen.

Der er jo netop kommet frie pladser ;)

Og det er bare sjovere at skrive, hvis du rent faktisk læser det og kan bruge det til noget :)

Jeg håber i al fald, at du kan bruge opskriften på de her krydrede meatballs.
Og den der sandwich? Skal vi aftale, at den kommer på bloggen i næste uge?

Det lyder som en plan.

Chorizo Meatballs

Udskriv Pin Recipe
Tilb. tid 12 min
Samlet tid 12 min
Antal 24 stk.

Ingredienser
  

  • 500 g hakket oksekød
  • 175 g chorizopølse i små tern
  • 1/2 løg finthakket
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1/2 dl letmælk eller sødmælk
  • 1 æg
  • 1/2 dl rasp
  • 1/2-1 dl cheddarost revet (eller en peberet ost)
  • 1/2 tsk chili
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 tsk oregano tørret
  • Salt/peber
  • 1/2 dl finthakket frisk persille

Sådan gør du
 

  • Bland alle ingredienserne i en stor skål.
  • Rør med en elmixer med dejkroge farsen sammen. Den skal være godt "luftig".
  • Kom madfilm over skålen og stil den i køleskabet i 30 minutter.
  • Tag skålen ud og form kødboller ud af farsen (med en teske; små kødboller, med en spiseske; store kødboller)
  • Mas ikke farsen for meget sammen, når du ruller kødbollerne, så bliver de kompakte - de skal blot formes forsigtigt.
  • Læg kødbollerne i en bradepande med bagepapir.
  • Bag dem ved 225 grader i ca. 10-18 minutter afhængig af størrelse. De skal være faste, men stadig "saftige".
  • Tag kødbollerne ud og flyt dem over i et nyt fad, hvis du ikke spiser dem med dem samme.
  • De afgiver en del fedt.

 

BONUS: Kom Chorizo Meatballs på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

 

Previous Post: « Steak Sandwich med grydebrød og løgmarmelade
Next Post: 3 grunde til, at du skal bruge madbilleder som branding »

Reader Interactions

Comments

  1. Lene

    Vil bare sige, at dine meatballs jævnligt er på menuen her på matriklen – de smager forrygende. Synes bare, det kan være svært at finde den gode chorizo, men så Bliver den erstattet af peperoni 😋

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lene,

      Dejligt at høre, at I er vilde med opskriften 😍

      Chorizo eller peperoni er et fedt…de smager begge vældig godt i disse meatballs 😋

      Hav en forrygende dag!

  2. lisbeth

    kan man fryse dellerne ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lisbeth,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, dellerne kan sagtens fryses :-)

      Hav en skøn dag!

  3. Flemming Nielsen

    Hej Louise – dem glæder jeg mig til at servere – med kartoffelsalat – til beboerfesten. Kan vel ikke skade at røre i aften, og så smide i ovnen i morgen? Mange varme – ca.32°! – hilsner, med tak for fed blog.
    Flemming.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Flemming,

      Tak for dit spørgsmål og dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne på bloggen :-)

      Du kan fint røre dem om aftenen og så bage dem i ovnen dagen efter.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet – lyder lækkert med kartoffelsalat til :-)

      Hav en fortsat skøn dag.

  4. Marie

    Lavede disse kødboller i dag – de var gode! Tak for en god opskrift.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marie,

      Tak for din kommentar!

      Dejligt at høre at du kunne bruge opskriften og at kødbollerne var et hit :-)

      Hav en skøn dag!

  5. Ly

    Jeg påtænker mig at lave din “kødboller i tomatsauce” imorgen. Tror du det ville gøre den bedre at lave disse kødboller til istedet og så samme sauce?

    Svar
  6. Lise B

    Mums de ser lækre ud! Jeg har god erfaring med at stege chorizoternene sprøde også hælde dem i farsen. Har også prøvet lignende med hakket kylling, også et hit! 😊👌🏼

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Foodstylingtip #18: Brug farveteori
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
For 10 år siden på en højskole havde jeg, ikke helt frivilligt, billedkunst 😅🎨 Jeg har tidligere delt en historie på foodstylinglisten omkring min oplevelse med det fag og en åbenbaring jeg, som jeg har taget med mig i mine madbilleder siden ☺️⁠
⁠⁠
Well, udover den, så lærte jeg om farveteori. Dem findes der et hav af. Altså farveteorier.⁠⁠
⁠⁠
En af dem er den analoge farveteori. At bruge farver, som ligger ved siden af hinanden på farvecirklen. Den kombination giver et harmonisk og roligt billede. ⁠⁠
⁠⁠
Og yes, det er selvfølgelig den, som jeg har brugt i billedet med fersken-iste 🍹⁠⁠(...med en sjat gin i, så der både til nerverne efter aftenens håndboldkamp og sommerlængsler her i snevejret 😄 skal du have et sip med?)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Orange og gule nuancer 🟠🟡 - og så et hint af grøn 🟢 For mest effektivt med den analoge farveteori, så skal der være en dominerende farve og så en sekundær farve.⁠
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Flere tips (og historier 😉), klik på linket i bio og kom med på foodstylinglisten 👉 @louiogbearnaisen⁠
⁠
⁠⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#happyhour #iste #icetea #peachicetea #drinksofinstagram #foodstylingtips #madfotografi #cocktailgram #foodphotographyandstyling 
⁠
⁠
⁠
⁠
Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀ ⁠ Foodstylingtip #17: Kill your darlings. ⁠⠀
⁠⠀
Altså dine lidt for gode, kreative eller forklarende ideer i et madbillede 👩‍🎨⠀
⁠⠀
Sådan et madbillede, det skal opbygges og det har vi mere end 18 byggesten - og endnu flere metoder og teknikker til! Så den der begrænsning - ouuch, den kan være så svær 😅⠀
⁠⠀
Se bare her 👉 swipe og se billedet med mine “darlings” 😉⠀
Drinks med appelsinskal og så lige servietten. Arhmen, jeg var SÅ begejstret over scenen og storytellingen, som det skabte i min plan. De der drinks, sammen med indbagt brie og osteplatten. Fuld stemning på hygge foran pejsen 😁🔥⠀
⁠⠀
Problemet er bare at drinksene hiver fokus til sig og kommer til at rode i et allerede tætpakket billede med masser af forskellige elementer. De tager, mere end de giver til billedet 👋⠀
⠀
Ofte så står et madbillede bare stærkere ved at gøre det mere enkelt, udvælge og bruge få byggesten og metoder fra værktøjskassen 🧱🧰⠀
⁠⠀
Så “Kill your darlings” – gå indimellem efter klarhed og enkelhed, selvom det nogle gange kan være svært at fjerne  eller du føler dit billede bliver for simpelt og kedeligt. Har du prøvet at hænge fast i det? 👀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⁠⠀
⁠⠀
#osteplatte #ostebord #appetizers #hyggemad #cheeseboard #bakedbrie #foodstylingtips #cheeseaddict #comfortfood #foodandwine #beautifulcuisines #madfotografi #madinspiration #foodphotography #snacktime #21foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀ ⁠⠀ Er der no FOODSTYLINGTIP #16: Burn it⁠⠀
⁠⠀
Er der nogle redskaber, som er uundværlige i foodstyling? Pincetter? Forstøverflaske? Pensler? Marmorbaggrunde? Runde bageriste? ⠀
⠀
Næ. ⠀
⠀
Men der er dog én ting, som jeg ikke kan leve uden ☺️⠀
⁠⠀
En ting, som altid er med i værktøjskassen. En ting, som har fulgt mig de sidste 10 år. En ting, som er blevet brugt i utallige madbilleder.⁠⠀
⁠⠀
Min lille gasbrænder. Bedre kendt, som flammekasteren herhjemme 😄🔥🔥⠀
⁠⠀
For uanset, hvor meget du svitser, griller og bakser med en skorpe - well, så kan den ofte med fordel få et “whooosh af gasbrænderen. Give maden det helt færdige look 😀⠀
⠀
Her er det alt-i-en-pande citronkylling med kartofler, porrer og kikærter, som fik det sidste touch #21foodstylingtips 🔥☺️ ⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #aftensmadinspiration #kylling #chickendinner #chickenrecipes #madinspiration #nemmad #healthycooking #nemmeopskrifter #onepanmeal #madfotografering #sundaftensmad #easydinner
FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀ ⁠⠀⠀ Fo FOODSTYLINGTIP #15: Clean up⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Forleden var vi ovre i Adobe Lightroom. Der skal vi også over igen i dag. Til værktøjet, som hedder "Spot Removal".⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Eller vi kan også bare kalde det "vaskekluden". For det er præcis, det som værktøjet kan; tørre alt op, som er fedter i dit billede 😄⠀⠀
⁠⠀⠀
For uanset, hvor skarpt dit øje er, så sniger der sig noget ind. Krummer, et stykke persille, som er lidt slatten, hår, eller bare smuds fra maden. Marinade fra kød, glasur fra kagen eller en sauce på kanten af tallerkenen 🙈. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Der er altid noget! Så fremfor at bakse for meget med det under fotografering og risikere, at maden bliver ødelagt, så.. ⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
Fjern det i efterredigering med "vaskekluden" og tag dit madbilledet de sidste 10% ✨☺️ ⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
⁠⠀⠀
#dinnerrecipes #barbecuetime #aftensmad #madinspiration #grillspyd #21foodstylingtips #madfotografering #droolclub #foodandwine #grillmad #sommermad #foodphotography
FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework