• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Chorizo Meatballs – bagt i ovnen

Chorizo Meatballs - krydrede kødboller - kødboller med chorizo

Jeg har spicet dellen op! Ikke bare med et drys krydderurter – den har fået fuld gas med hvidløg, ost, chili, spidskommen, persille og yea – prikken over i’et; chorizopølse! Vi taler smæk på smagen, så du bliver blæst ned af spisebordsstolen.

Glem alt om #frikadellegate, #madkultur og #dkpol for et øjeblik. Om du er på den ene eller den anden side af diskussionen, det er jeg egentlig ret ligeglad med. Det her er dunser, som kan noget og det er dem det skal handle om. Om du så laver dem med svinekød, oksekød, hestekød eller på kikærter. Jeg løfter ikke et øjenbryn – kun hvis du ikke smider dem på madplanen. For så kommer jeg efter dig!

Og ja..chorizopølsen? – der fås også ret gode, krydrede oksepølser med saft og kraft. Det kommer ikke så nøje om du vælger det ene eller andet, bare der er fuld fart på smagen.

Det er smagen, det handler om!

Meatballs.

G.e.n.i.a.l.e.

Til pasta. Til supper. Til pitabrød. Til salater. Som en snack!

Jep, jeg har spist dem som snacks her i ugen – de er rocker gode, også selv når de er kolde.
Og så lige en dip ved siden af til dyp. Uhm, hjemmelavet hummus var pivlækkert.
Arhmen, så er frokosten faktisk klaret og ingen kommer i nærheden af dig resten af eftermiddagen med din ånde ;)

Jeg lavede de her meatballs på oksekød, for at balancere smagen med chorizopølsen. Kombinationen af oksekød og chorizo duede særdeles godt.
Men med en plan om den ultimative Meatball Sandwich (!!), så har jeg faktisk også testet kødbollerne både med svinekød og kalvogflæsk.

24 + 24 +24 styk meatballs på halvanden uge..

Haps!

Ikke engang den mest kradse mundskyl har kunne klare drageånden fra alle de gode sager i de meatballs. Ualmindelig fredelig uge bag computeren. Så meget, at jeg har fået skriblet årets første nyhedsbrev til dig.

BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

Jeg sendte en mail ud i går. Med virtuel hvidløgsånde.  Måske har du fået den, hvis du er på nyhedslisten?

Well,  der er allerede 22 som har unsubcribet! Og jeg har fået en meget bidsk mail henover min morgenkaffe –  hvor ordene “smart i en fart” var de pæneste at finde blandt.
Den gemte jeg. For når jeg træder nogle over tæerne, så ved jeg at Louiogbearnaisen er lige præcis som det skal være; Personlig. Autentisk. Og bare mig.

Nå. Men jeg sender en mail igen om 14. dage – det er nemlig en af mine ekstra planer for bloggen i 2016; at skrive mails. Mængde mig i din indbakke. På den rare måde.

Meeen, det er ikke for alle, det ved jeg godt.

Får du nok af mig her inde på bloggen, så skynd dig at afmelde dig nyhedsmailen, hvis du fik den i går. Det er fjollet, at jeg ligger i din indbakke – roder, fylder og gør dig tvær.

Både for dig og mig.

Vil du til gengæld gerne have spekulationer, tips, tricks, flere opskrifter, lækker ånde og en sprød opsamling på alt det du gik glip af i ugen, der gik på bloggen – så kan du hoppe med på listen.

Der er jo netop kommet frie pladser ;)

Og det er bare sjovere at skrive, hvis du rent faktisk læser det og kan bruge det til noget :)

Jeg håber i al fald, at du kan bruge opskriften på de her krydrede meatballs.
Og den der sandwich? Skal vi aftale, at den kommer på bloggen i næste uge?

Det lyder som en plan.

Chorizo Meatballs

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid12 minutter
Samlet tid12 minutter
Antal: 24 stk.

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 175 g chorizopølse, i små tern
  • 1/2 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 1/2 dl letmælk, eller sødmælk
  • 1 æg
  • 1/2 dl rasp
  • 1/2-1 dl cheddarost, revet (eller en peberet ost)
  • 1/2 tsk chili
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 tsk oregano, tørret
  • Salt/peber
  • 1/2 dl finthakket frisk persille
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne i en stor skål.
  • Rør med en elmixer med dejkroge farsen sammen. Den skal være godt "luftig".
  • Kom madfilm over skålen og stil den i køleskabet i 30 minutter.
  • Tag skålen ud og form kødboller ud af farsen (med en teske; små kødboller, med en spiseske; store kødboller)
  • Mas ikke farsen for meget sammen, når du ruller kødbollerne, så bliver de kompakte - de skal blot formes forsigtigt.
  • Læg kødbollerne i en bradepande med bagepapir.
  • Bag dem ved 225 grader i ca. 10-18 minutter afhængig af størrelse. De skal være faste, men stadig "saftige".
  • Tag kødbollerne ud og flyt dem over i et nyt fad, hvis du ikke spiser dem med dem samme.
  • De afgiver en del fedt.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)
BONUS: Kom opskriften på din madplan – hent gratis den ultimative madplan, som frisker ethvert køleskab op

 

Previous Post: « Steak Sandwich med grydebrød og løgmarmelade
Next Post: 3 grunde til, at du skal bruge madbilleder som branding »

Reader Interactions

Comments

  1. Michelle

    Hej,
    Ville det være muligt at lave farsen idag samt forme dem, og så først smide dem i ovnen imorgen når de skal bruges?
    :))))

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Michelle,

      Jeps, de bliver gode at af trække lidt og gerne til dagen efter…

      Hav en skøn dag!

  2. Lene

    Vil bare sige, at dine meatballs jævnligt er på menuen her på matriklen – de smager forrygende. Synes bare, det kan være svært at finde den gode chorizo, men så Bliver den erstattet af peperoni 😋

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lene,

      Dejligt at høre, at I er vilde med opskriften 😍

      Chorizo eller peperoni er et fedt…de smager begge vældig godt i disse meatballs 😋

      Hav en forrygende dag!

  3. lisbeth

    kan man fryse dellerne ?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lisbeth,

      Tak for dit spørgsmål.

      Ja, dellerne kan sagtens fryses :-)

      Hav en skøn dag!

  4. Flemming Nielsen

    Hej Louise – dem glæder jeg mig til at servere – med kartoffelsalat – til beboerfesten. Kan vel ikke skade at røre i aften, og så smide i ovnen i morgen? Mange varme – ca.32°! – hilsner, med tak for fed blog.
    Flemming.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Flemming,

      Tak for dit spørgsmål og dejligt at høre, at du kan bruge opskrifterne på bloggen :-)

      Du kan fint røre dem om aftenen og så bage dem i ovnen dagen efter.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet – lyder lækkert med kartoffelsalat til :-)

      Hav en fortsat skøn dag.

  5. Marie

    Lavede disse kødboller i dag – de var gode! Tak for en god opskrift.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marie,

      Tak for din kommentar!

      Dejligt at høre at du kunne bruge opskriften og at kødbollerne var et hit :-)

      Hav en skøn dag!

  6. Ly

    Jeg påtænker mig at lave din “kødboller i tomatsauce” imorgen. Tror du det ville gøre den bedre at lave disse kødboller til istedet og så samme sauce?

    Svar
  7. Lise B

    Mums de ser lækre ud! Jeg har god erfaring med at stege chorizoternene sprøde også hælde dem i farsen. Har også prøvet lignende med hakket kylling, også et hit! 😊👌🏼

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework