• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Kurser
  • Kontakt

Brownies med chokoladeganache og saltede pistacienødder

Brownies med pistacienødder

Hver evig eneste gang der kommer en opskrift på brownies på bloggen, så erklærer jeg at det er den bedste udgave jeg nogensinde har bagt. Og den her gang er ingen undtagelse.

Det her er de bedste brownies jeg har bagt!

Saftige. Søde. Bitre. Saltede. Knasende.

De her brownies har det hele.

Efter en uge med fuld fart på så er det lige præcis, hvad der er brug for ved siden af min fredagskaffe her klokken 15.
Jep, det er en fast begivenhed hver uge, tradition. Fredagskage og fredagskaffe kl. 15. Bedste tid på hele ugen.

Og i dag er fredagen altså ekstra god i selskab med de her browniebidder.

Forestil dig lige hvor svært det har været, at have dem stående i køleskabet siden i går! De larmer altså noget så frygteligt, sådan nogle brownies. Lokker!

Arh okay, jeg måtte da også kapitulere sent i går aftes. Jeg indrømmer det. Larmen ude fra køleskabet blev simpelthen for overdøvende. Jeg kunne overhovedet ikke få ørenlyd til at arbejde på foodstylingskurset, jeg netop planlægger, for råbende brownies, knurrende mave og raslende søde tænder.

De blev godkendt. Og der blev nogenlunde stille ;)

BONUS: Den ultimative kageguide, så du får en perfekt kage – hver gang  Klik her og hent den gratis kageguide

Jeg er altid lidt spændt, når jeg bager brownies. Det burde være så nemt, men i min verden er brownies noget af det allersværeste at bage.
Har vi ikke alle været der? Tørre brownies, halvbagte brownies, kasserede opskrifter og general brownie-frustration?
Vi taler højst 7 ingredienser, som bare skal røres sammen. Og alligevel er det en kunst, en livslang øvelse at bage den helt perfekte brownie. Du ved, den der hvor englene kommer med truthorn og skønsang. Jeg vil strække mig så langt til, at mene det er en snært af meningen med livet; Pragtfulde brownies!

Jeg har samlet mine 8 bedste tips til perfekte brownies i en gratis guide til dig. Bare hvis du også synes, at det med brownies kan være lidt frustrerende. Livet er alt, alt for kort til dårlige brownies.

 

IMG_5014-3

Brownies med pistacienødder

Print opskrift Pin opskrift
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 12 stk.

Ingredienser

Brownie

  • 175 g smør, stuetemperatur
  • 125 g sukker
  • 50 g brun farin eller muscovadosukker
  • 1/4 tsk salt
  • 30 g kakao
  • 65 g sirup
  • 3 æg
  • 100 g hvedemel

Ganache

  • 2 dl fløde
  • 0,5 dl sirup
  • 200 g chokolade, 60%
  • Pistacienødder, hakkede
  • Flagesalt
Opskriften fortsætter efter annoncen

Sådan gør du

  • Pisk smør, sukker og farin lyst og luftigt.
  • Tilsæt salt, kakao og sirup og pisk det i dejen.
  • Tilsæt æggene et af gangen og pisk godt mellem hvert.
  • Vend til sidst hvedemelet i dejen - rør kun lige til dejen er samlet.
  • Kom dejen i en bageform (20x20 cm) og bag den ved 175 grader i ca. 20 minutter. Hold godt øje med kagen, den må ikke blive tør!
  • Tag den ud og lad den afkøle helt inden glasuren kommes på og du skærer brownies ud.

ganache

  • Kom fløde og sirup i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet.
  • Hak chokoladen fint. Hæld lidt af den varme fløde ud over chokoladen rør det godt sammen. Gentag med mere fløde indtil al chokoladen er smeltet og ganachen er blank. Det tager lidt tid.
  • Kom ganachen på køl indtil den tykner.
  • Smør/hæld den ud over brownien, drys med pistacienødder og flagesalg.
  • Skær brownien ud i små bidder.

Del din mad med mig på InstagramTag @louiogbearnaisen - det bedste er at se en opskrift blive brugt af dig :-)

 

Previous Post: « Food Trends 2016
Next Post: Brød i støbejernsgryde | Grydebrød »

Reader Interactions

Comments

  1. Nadja

    Øv! Min masse skildte da jeg piskede æggene i (1 ad gangen), hvad kan være gået galt?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Øv, det er så træls, når det bare ikke vil lykkedes!

      Du kan evt. tilsætte 1 spsk hvedemel sammen med hvert æg, når du pisker det i, så undgår du nemlig, at dejen skiller.

  2. Thea

    Hejsa. Jeg har tænkt mig at lave disse lækre brownies på fredag. Men jeg vil bare lige høre dig, om det er muligt at bage dem som muffins og ikke i en bradepande. Så er det nemlig noget lettere at skulle transportere med.

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Thea,

      Det kan du godt, men jeg tænker, du skal gå efter små muffinsforme, ellers kan det blive nogle meget tunge muffins. Og så hold godt øje med bagetiden, som nok skal sættes lidt ned, så du ikke får tørre brownies.

      Prøv det ad og lad os høre om resultatet – god bagelyst 😀

  3. Marianne Henriksen

    Hej
    Kan ganachen også laves dagen i forvejen? Ville være skønt hvis det hele kan laves i forvejen og helst dagen inden :)

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Marianne,

      Tak for dit spørgsmål.

      Faktisk bliver disse brownies endnu bedre, hvis de får lov til at “hvile” en dag i køleskabet, inden de serveres. Så det gør du bare :-)

      Lad mig endelig høre om resultatet.

      Hav en skøn fredag og god weekend!

  4. Sarah

    Hej Louise
    Smeter du smør inden du pisker, eller skal det blot være stuetemp?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Sarah,

      Tak for dit meget relevante spørgsmål :-)

      Smøren skal blot have stuetemperatur, når den piskes i.

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en fantastisk dag.

  5. Pia

    Har du brugt saltede pistagenødder?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Pia

      Ja, jeg brugte saltede pistacienødder, da det er ret lækkert til chokolade.
      Men usaltede kan også sagtens bruges.

  6. Anne-Cathrine

    Hej Louise
    Kan man bage brownie dagen før den skal serveres og så smøre ganache på lige inden servering?
    mvh
    Anne-Cathrine

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Anne-Cathrine

      Jep, så bliver den faktisk allerbedst, hvis den lige får lov at tage et hvil til dagen efter – meget gerne i køleskabet :)

  7. Matilde

    Jeg er efterhånden kommet frem til, at min brownie bliver allerbedst hvis den bages i almindelig ovn og ikke varmluft – og så gør en tur i fryseren den altså ikke ringere ;-)
    God weekend….
    mvh Matilde

    Svar

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk p Alt i en gryde, 30 minutter og der er fuld smæk på både duft og smag med den her tunesiske gryde med kylling og couscous 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og det var tiltrængt på den her mandag! For den er altså svær at komme efter sådan en uge med madgilde i Dubai ✨
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Så hurtigt tilbage i arkivet og hive den her sag her frem til aftenmaden. Igen uden autentisk lam, men med kylling fra fryseren. Og lige en bøtte kikærter i også, så der er rester både til tirsdag og onsdag med 🤞
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Sammen med hjemmelavede, fedtede fladbrød (eller en købte i snæver vending, og lige lunet på panden i smør), så er der nem aftensmad med fuld blæs på lune himmelstrøg 😋☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Skal du have en grydefuld med? 😃👋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madinspiration #nemmad #hurtigmad #aftensmadinspiration #spicyfood #kylling #sundmad
Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og Alt godt i én pande med kylling. 30 minutter. Og der er serveret. Genial aftensmad til de der dage, hvor det skal være nemt ☺️☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og den her sag med kylling og kartofler i spinat/parmesansauce er en alt-i-en-favorit, som bare storhitter på bloggen.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Har du prøvet den? 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvis ikke, så sus over på bloggen (link i bio) og kast den på næste uges madplan 📋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#aftensmad #madinspiration #nemmad #kylling #hurtigmad #madplan #onepotmeal
FREDAGSKAGE: Rabarbercrumble 🌸
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Syrlige, søde rabarber. Pakket ind i sprød, lun crumble. Og med 3-4 scoop is …uh, eller lige en omgang cremefraiche rørt med vanilje 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
35 minutter, så kan du dykke ned i herligheden 🥄
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Det var planen herfra. Den helt store ske, et lunt hjørne på terrassen og en god podcast i ørene. Meeen med udsolgte rabarber og dem i haven, der kun lige kigger op over jorden, så må planen nok justeres ..til en lørdagscrumble, når jeg har været på jagt 😄

Har du til gengæld rabarber på lager, så nap opskriften ovre på bloggen nu (eller smid en 😋, så sender jeg dig det direkte link til rabarbercrumblen ☺️)
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
God weekend ☀️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#fredagskage #kageinspiration #rabarber #bagetid #crumblecake #rabarbercrumble #fredagsfeeling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Ingen bagning.⁠ Ingen baks.⁠ ⁠ Okay, du skal Ingen bagning.⁠
Ingen baks.⁠
⁠
Okay, du skal lige have gang i 3 skåle og en mellemvask af piskeris til håndmixeren.⁠
⁠
Men altså..⁠
⁠
Næsten ingen baks 😄⁠
⁠
Det er bare “riiitch”, at hive posen til chokolade-påskeæggene op, kaste dem på toppen og håbe på gæsterne ikke spiser hele molevitten af den her..⁠
⁠
Cheesecake med citron - og små påskeæg.⁠
⁠
Den er nemlig også god dagen efter 😋⁠
⁠
Nap opskriften til påskeferien ovre bloggen (smid en 👋, hvis du lige skal have det direkte link) 
⁠
Og husk: i aften kl. 21.00 lukker dørene (og tilbuddet) for Foodstyling Masterclass, så skal du med, så er det oppe over ⏰☺️ Klik på link i bio ⁠
⁠

#cheesecake #kageinspiration #påskekage #bagetid #sødesager #påskeæg #kage 
⁠
⁠
Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt Chokoladekage? Banankage? Bananbrød? Den er lidt af den hele. En hybrid. Lad os sige banan-chokoladekage 😀

Svampet, saftig og spækket med chokolade.

Og opskriften er nem; ingen fedteri med piskning af smør og sukker (som altid flyver rundt i hele køkkenet). Det er næsten bare at få fyldt kanden med kaffe og råbe weekend 😊

Og sådan en kunne jeg snildt bruge en halv af på et madbillede for år siden 👀.

Lækker kage, frem med kameraet. Flytte rundt. Tage billeder fra 1, 2, 3, ..7 vinkler. Ny opstilling. Justere kameraet. Om igen. Og igen.

…3 timer, 274 billeder, køkkenet var k-a-o-s og ud af de 274 billeder .. well, der var det måske 3 billeder, som sad i skabet. Eller de lignede egentlig ikke helt de billeder, som jeg havde håbet på. 

Foodstyling endte oftest i halve dage med frustration over ikke, at kunne være kreativ og finde på en smart foodstyling på kommando 🤦‍♀️

Måske har du også prøvet det her med winge den? Prøve dig frem. Eller tro på, at du burde finde på en smart foodstyling på kommando? 

Problemet er bare, at det er virkelig svært. Og det betyder altså ikke, at du er håbløs til foodstyling (det bildte jeg mig selv ind i alt for lang tid). 

I stedet skal du bruge 5 minutter på planlægning. 

For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨ 

👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props. Komposition. Vinkel, der er bedst. Hvor lyset skal ramme. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvor du skal bruge dit billede og til hvem - alt så du ved præcis, hvilke værktøjer og konkrete metoder, du skal bruge for at komme derhen.

Og sammen med et specifikt workflow, så bliver billederne bliver markant bedre (og du kan fotografere langt hurtigere 🙌 ).

Det kan du nemt lære - lige nu kan du springe med på Foodstyling Masterclass til forårspris (+5 sprøde bonusser). Mit step-by-step online kursus, hvor du lærer at at planlægge, opbygge, style, fotografere og redigere gode madbilleder med enkle metoder og teknikker 📸😀⁠
⁠⁠
Vi er hele vejen rundt, så du ikke skal gætte, håbe på det bedste og tro på du bare ikke har ‘det’. ⁠⁠
⁠⁠
Det har du 💪⁠

Kom med og krudt op for dine madbilleder. Klik på link i bio
Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet o Saftig, blød krumme. Krydret tomatsauce. Fedtet ost. Og et hint af oregano og salt. 

Pizzasnurrer! 

Eller det er faktisk lyv.

Vi er mere ude i en jaa…hip pizza-svirvel 😄

Geniale både på madpakken og som lækre madbrød 😋

Både med den helt nemme tomatsauce og lige din favorit ost eller varierer med en af dem her:

👉 Pesto 
👉 hvidløgs- eller kryddersmør
👉 flødeost med smag 

Nap opskriften ovre på louiogbearnaisen.dk (link i bio), dobbelt op og frys ned - så er madpakken klaret helt ind i april ☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#madpakke #madpakkeinspiration #madtilbørn #pizzasnegle #pizzasnurrer #frokosttid #børnikøkkenet #mellemmåltid #madfotograf #bagetid #lunchideas #foodblogfeed #foodphotographyandstyling
Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kar Nemme og lækre æggemuffins fyldt med skinke, kartofler og spinat 😋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Lige hevet på brunchbordet, måske til påske? Eller bare som nem, mættende snack på madpakken - de er ret geniale.
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Og endnu bedre, så kan de varieres i det uendelige 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Nap listen med de 7 ekstra ideer til fyld og den spritnye opskrift på de forrygende gode æggemuffins ovre på bloggen nu (link i bio og story)☺️
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#æg #æggemuffins #æggekage #brunchideas #morgenmadsinspiration #madpakke #madinspiration #sundmad #proteinrecipes #madfotograf #brunchbuffet #børnikøkkenet #lunchboxideas #frittata #eggmuffins #foodblogfeed #foodphotographyandstyling 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at Hvad siger du til et stykke (eller 3) lige til at starte ugen på? 😋🫖🍋
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#citronkage #bageglæde #kagetid #kageinspiration #madfotograf #mandagsinspo #foodstylish #lemoncake #foodblogfeed #droolclub 
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Privacy Manager
Cookie-og privatlivspolitik

Copyright © 2022 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework