• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Louiogbearnaisen

madblog med nemme og lækre mad opskrifter + tips til madfotografering og foodstyling

  • Blog
  • Opskrifter
  • Foto-guides
  • Om
  • Webshop
  • App
  • Kontakt

Brød i støbejernsgryde | Grydebrød

Grydebrød er verdens bedste og nemmeste brød. En støbejernsgryde gør det nemt at bage rustik brød med sprød skorpe og store huller.

Gå til opskrift Udskriv

 

grydebrød - brød i støbejernsgryde - koldthævet - brød i gryde - opskrift (1)
Skulle jeg vælge én ting i køkkenet, som jeg ikke kunne leve uden, så er det mine støbejernsgryder. I flertal. Efterhånden kan der vist tælles 4 styk! Men hey, de bliver så også brugt til alt; gryderetter, supper, fond, brød og simremad i stride strømme.

Og så spekulerer du måske; “Støbejernsgryder – er de ikke lidt kras?” 

…jooo, det kan vi nok godt blive enige om.

 BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det bedste basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste  

Støbejernsgryder er ret besværlige (og tunge som et ondt år!), de kræver nemlig en smule omsorg for at holde sig fit for fight. Men klarer du det, så holder de sådan cirka for evigt! 20. 30 40. 50 år. Og mere til. Du slipper simpelthen ikke af med gryden igen!

Jeg har både støbejernsgryder med og uden emalje. Gryderne med emalje er ret nemme, de kan nemlig tåle sæbe (dog ikke opvaskemaskine) og de skal ikke olieres.
Gryderne uden emalje er en helt anden sag – de ruster SÅ nemt! De tåler ikke sæbe, kan være møg vanskelige at rengøre, skal tørre på komfuret eller i 100 år, og skal med mellemrum have en omgang madolie. Men ualmindelige lækre, det er de!

Jeg er kæmpe fan! Der er bare sådan lidt cowboy, Western over sådan en støbejernsgryde. Man kan næsten høre bålet knitre, vindheksene blæse henover prærien og ulvene hyle i baggrunden..

Yes. Hør godt efter når du smækker det her brød i gryden ;)

For det er det, det skal handle om;

Grydebrød!

Verdens bedste brød. V

erdens nemmeste brød.

Eller det siges der i hvert fald.

Well, nemt og nemt – det er vi nok lidt uenige om. Brødet kræver sin indsats. Og ikke mindst tid.

 BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det bedste basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste  

Hvis det skulle være helt efter forskrifterne, så skulle du sidde mandag og tænkte; Uhm, jeg kunne godt spise nybagt brød. På søndag! Bruge 5 dage på surdej. 1 dag på ventetid. 1 formiddag på hævetid, bagning og hviletid. Og så endelig søndag, efter 7 dage, kunne du sætte tænderne i et nybagt brød.

Jeg ved ikke med dig, men det holder ikke i min verden. Jeg kan strække mig til planlægning et døgn i forvejen, men så heller ikke mere.

Øj, øj, øj – det døgn er så også helt godtaget. Top lækkert brød med sej krumme, kæmpemæssige huller og en skorpe som taler for sig selv. Arhmen, kig på det! Lige præcis sådan skal et vaskeægte brød se ud. Og al takken går til støbejernsgryden, som udøver ren magi. Trylleri.

Frem med smør. Ost og den gode spegepølse. Får du fremtryllet det her grydebrød, så kan du godt glemme alt om aftensmad. Den er klaret.

Jeg fik klaret min frokost – en ualmindelig farlig steakssandwich, som jeg flashede et glimt af her – sammen med en håndfuld madfotograferingstips.

Kommer sandwichen på bloggen?

Oh yea, det kan du tro – du kan godt krudte op for støbejernsgryden og gøre brødet klar :)

 

grydebrød - brød i støbejernsgryde - koldthævet - brød i gryde - opskrift (1)

Brød i støbejernsgryde | Grydebrød

Print opskrift Pin opskrift
Forb. tid12 timer
Tilb. tid45 minutter
Samlet tid12 timer 45 minutter
Antal: 1 stk

Ingredienser

  • 5 g gær
  • 400 g vand
  • 100 g rugmel, eller anden grov meltype
  • 400 g hvedemel
  • 10 g salt

Sådan gør du

  • Opløs gær i vandet.
  • Tilsæt groft mel, hvedemel og salt.
  • Rør dejen godt sammen - men ælt den ikke. Den skal være som en meget tyk grød.
  • Kom madfilm eller en plastpose over skålen og sæt den i køleskabet i min. 10 timer.
  • Tag skålen ud og lad den stå og "få varmen" på køkkenbordet 1 time.
  • Skrab dejen ud på et meldrysset bord (2 spsk mel). Fold den forsigtigt 3-4 gange sammen og kom den tilbage i skålen. Lad den efterhæve 1 time.
  • Varm imens ovnen op til 250 grader med en støbejernsgryde i.
  • Tag den varme gryde ud af ovnen, drys 1 spsk mel i bunden. Hæld forsigtig dejen heri og sæt låget på.
  • Kom gryden tilbage i ovnen og bag ved 250 grader i 30 minutter.
  • Tag låget af gryde, skru ned til 225 grader og bag brødet i 15-18 minutter.
  • Tag det ud, vip det ud af gryden og lad den afkøle mindst 2 timer på en bagerist før du sætter tænderne i det.

Find også opskriften i min app!Download Louiogbearnaisens opskrifts-app
 BONUS: Bag med succes hver gang! Få min gratis tjekliste til det bedste basis bageudstyr >> Klik her og hent din gratis tjekliste  
Previous Post: « Brownies med chokoladeganache og saltede pistacienødder
Next Post: Hvad er et godt madfoto? »

Reader Interactions

Comments

  1. Klrsten Hansen

    Hej, hvor mange liters gryde bruger du, jeg har kun en 3 1/2 liters der kan gå i ovnen
    Måske jeg kan dele opskriften , hvis jeg ved hvor mange liter din gryde er ?
    Venlig hilsen Kirsten

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kirsten,

      Den er 3 liter 🙂

  2. Anni pedersen

    Hej Louise
    Kan man bruge lidt surdej 😄
    Vh Anni

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Anni,

      Sagtens :-)

      Kom lidt mindre gær i, hvis du bruger lidt surdej også.

      God bagelyst!

  3. Hanna

    Hej. Det brød ser vildt lækkert ud! Jeg fik en støbejernsgeyde fra LeCruset i studentergave, og den skal helt sikkert afprøves nu. Jeg satte sejen iver i går aftes, men det er, som om den slet ikke er hævet – jeg brugte ølandshvedemel og speltmel, kan det have noget at sige? 😬

    Svar
  4. Frank

    Til brødbagning, foretrækker du en støbejernsgryde med- eller uden emalje?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Frank,

      Tak for dit spørgsmål.

      Personligt bruger jeg altid dem med en grov, matsort emajle indeni, da de tåler højere temperaturer end dem med blanke emajler indeni.

      Håber det kan hjælpe dig – og sig endelig til hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en fortsat god dag.

  5. Kenneth

    Hejsa
    Tak for en lækker og “nem at gå til” opskrift.

    Hvis man nu ønsker at fordoble mængden af ingredienserne, er det så blot dobbelt op af alle ingredienser. Og hvad tænker du i forhold til bagetiden…
    Grunden til jeg spørger er at en af mine gryder er væsentligt større en 3 ltr. og brødet bliver meget “fladt”

    De bedste hilsner

    Kenneth

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Kenneth,

      Tak for dit spørgsmål til opskriften.

      Jep, du skal blot “dobbel op” på ingredienserne :-)

      I forhold til bagetiden kan det være lidt svært, da man ikke bare kan “dobbel op på tid” også. Jeg har ikke prøvet at fordoble opskriften, så kan desværre ikke give dig et konkret svar – men brug gerne et termometer og gå efter en kernetemperatur på 94-96 grader. Så kan det ikke gå helt galt :-)

      Håber du kan bruge opskriften og skriv endelig igen og fortæl os om resultatet.

      Hav en fortsat god dag.

  6. Lykke

    Hejsa. Kan brødet fryses efter bagning ? – og hvis det kan skal det så køle helt af inden det fryses?

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Lykke,

      Tak for dine spørgsmål.

      Ja, brødet kan sagtens fryses – lad det køle helt af inden du fryser det ned.

      Håber du kan lide opskriften :-)

      Hav en forrygende dag.

  7. Svend Williamsen

    Jeg bor i Canada og kan kun få tør gær + hvordan omsætter jeg de 5 gr til tørgær?
    På forhånd tak!
    Svend

    Svar
    • Louiogbearnaisen

      Hej Svend,

      Tak for dit spørgsmål.

      Du kan bruge tommelfingerreglen, at 1 gram tør gær svarer til ca. 3 g frisk gær.

      Skriv endelig igen hvis du har flere spørgsmål.

      Hav en dejlig dag.

  8. Emma

    Hej Camilla :)
    må det godt hæve længere tid end f.eks. 24 timer ??

    Venligst
    Emma

    Svar
    • Emma

      og mente selvfølgelig ikke camillla .. Loui&bearnaisen
      læste lige den nederste kommentar mens jeg var i gang med at skrive.. ih pinligt :i

    • Louiogbearnaisen

      Hej Emma,

      Tak for dine beskeder og bare rolig – det er helt i orden 😄

      Du kan sagtens lade brødet hæve i længere tid. Du skal blot være opmærksom på, at smagen vil blive mere intens.

      Sig endelig til hvis du har flere spørgsmål :-)

    • Christina

      Hej
      Jeg er kommet til at vække dejen/ folde/ ælte men kan ikke nå at få det bagt før i aften (om 10 timer). Kan jeg min sætte den på køl indtil og så gentage?
      Hilsen
      Christina

    • Louiogbearnaisen

      Hej Christina,

      Ja, det burde du godt kunne :-)

      Held og lykke med det og lad os gerne høre om resultatet!

      Hav en fortsat dejlig dag.

  9. Karina

    Hej du 😊

    Skal ovnene være på varmluft eller?

    Mvh Karina

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Det skal være alm. ovn :)

  10. Nadia

    Bare for at være sikker – er det 5g gær som der står , (tænker det er meget lidt 😶 ) Eller 50 og 0’er bare har rullet sig en tur. ? :)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Nadia

      Den er god nok, det er 5 g gær :)

  11. Jette Jelbo

    Man kan købe en støbejernsgryde fra Bloomingville, der er emaljeret udenpå og indeni. Den er på tilbud hos Isabella Smith

    Svar
  12. Birthe Ellegaard

    Jeg ønsker mig så meget en støbejernsgryde. Jeg har længe godt kunne tænker mig at lave grydebrød. Kan man (indtil jeg får anskaffet mig gryden), bruge en stegeso?

    Kh Birthe

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Birthe

      Det kan du sagtens. Hvis din stegeso er af ler, så husk at lægge den i blød i vand, så den er godt mættet – ellers så suger den fugten fra brødet. Jeg tror måske også jeg vil smøre stegsoen med lidt olie eller i hvert fald en hel del mel. Hvis din stegeso er af glas eller keramik, er der en risiko for at glasset revner pga. af varmeforskellen fordi du jo ikke varmer stegesoen op med brødet, som du vil gøre hvis det var mad.

      Håber det var lidt hjælp :)

  13. Henriette

    Det skal prøves! Hvor stor er din støbejernsgryde? (liter eller diameter?)

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Henriette

      Jeg brugte en gryde på 3L :)

  14. CK

    Det ser lækkert ud! Ejer dog endnu ingen støbejernsgryde. Tænker den skal være med emalje – kan du anbefale nogle specifikke? Hvor er dine fra?

    Svar
    • Loui&bearnaisen

      Hej Camilla Kirstine

      Tak :) Jeg har både LeCruset, Ikea og Morsø.
      Både Lecruset og Ikea har emalje/overfladebehandling, så de er ret nemme at have med at gøre.
      Hvilke der er bedst synes jeg er svært at sige. Jeg synes faktisk at Ikeas støbejernsgryde til 300,- er præcis ligeså god som Lecruset til 1500,- ifh. til hvad jeg bruger gryderne til.

Skriv en kommentar: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primary Sidebar

Louiogbearnaisen - altid sulten

For dig, som er ualmindelig glad for nem mad, velsmagende øjeblikke og mundvandsløbende madbilleder - gerne tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre.
Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

Kontakt Louise

  • Email
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest

Hent min Opskriftsapp

Gør som over 22.000 andre

Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

guide til fotoudstyr

Footer

Følg @louiogbearnaisen på Instagram

FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀ ⁠⠀ Lad FOODSTYLINGTIP #14: Skab sammenhæng⠀
⁠⠀
Lad mig bare være ærlig her; det er ikke altid min første famøse styling-plan, som sidder lige i skabet. Og jeg var da også lige et par forskellige baggrunde til pizza-festen her ☺️⠀
⁠⠀
Festen, den består af en: ⁠⠀
⠀
🍅 vegetarisk pizza med pesto og tomater ⁠⠀
🥔 Moderne pizza med kartoffelskiver, parmesan og laks⁠⠀
🍕 Klassisk pizza med mozzarella, choriza og peberfrugt⁠⠀
⁠⠀
Den første plan var rustik og varm. Du ved, med træbaggrund og “tilfældige” elementer fra sådan en pizzafest. ⁠⠀
⁠⠀
Det blev noget rod. Fordi træ-baggrunden gjorde alt andet end samle billedet - den overskyggede og pizzaerne druknede.⁠⠀
⁠⠀
Så frem med den lyse kammerat af en baggrund med kun en anelse tekstur.⠀
⁠⠀
Såå...færdig? ⁠⠀
⁠⠀
Arh, de kører stadig hver deres show, de pizzaer. ⁠⠀
⁠⠀
Frem med den grønne dusk basilikum og skab sammenhæng mellem de 3 forskellige pizzaer med det samme gennemgående element 🙂🌱⠀
⁠⠀
Og så er det vist også tid til den pizzafest skal startes 🍷🥳⠀
⁠⠀
Hvilken af pizzaerne napper du? ⁠😀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #pizzanight #veggiepizza #madfotograf #aftensmad #madinspiration #hjemmelavetpizza #fredagshygge #takeawayfood #foodphotooftheday
FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀ ⁠ FOODSTYLINGTIP #13: Arbejd med din rød ⁠⠀
⁠⠀
Der er en farve i fotografering, som kan få selv den mest rolige fotograf til at hive en tot hår eller 7 ud 😑⁠⠀
⁠⠀
Rød 🔴. ⁠⠀
⁠⠀
Yrk. Den farve, som uanset, hvilket kamera som du har, driller at få rigtig. ⁠⠀
⁠⠀
Men der er et trick. Selvfølgelig 😉⁠⠀
⁠⠀
Fotograferer du dine billeder i raw-format, kan du i Adobe Lightroom hoppe ind i develop-modulet. Scrolle helt ned i bunden og her finder du ‘Calibration’. ⁠⠀
⁠⠀
Ved at justere din primære røde farve, så kan du kalibrere dit billede, så den røde farve bliver så naturlig i forhold til det, du fotograferede 👌⠀
⁠⠀
Det gør en markant forskel for både rød i dine billeder - og mængde af hår 😅⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀

#21foodstylingtips #madfotografering #pandekager #jordbær #pancakes #fingermad #madinspiration #dessertoftheday
FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀ ⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #12: Hånd-teknikken ⁠⠀
⁠⠀
En af mine yndlingsteknikker i foodstyling er hånd-teknikken 🖐 Den giver liv, storytelling og den hiver vores øjne ind i billedet, fordi der pludselig er noget genkendeligt i det. ⁠⠀
⁠⠀
Og så er den nem. Det er virkelig bare en kæmpe vinder, når du vil spiffe et enkelt billede op eller virkelig vil drage fokus til det vigtigste i billedet 😊⠀
⁠⠀
Et fif til hånd-teknikken: ⁠⠀
⁠⠀
➡️ Frem med kamerastativet ⁠⠀
⠀
➡️ Sæt en genstand under det element/motiv, som du vil holde, så det får den højde du vil have og det støtter på noget⠀
⠀
➡️ Sæt fokuspunkt på dit kamera⠀
⠀
➡️ Brug timer på dit kamera eller en ekstern trigger⁠⠀
⠀
➡️ Grib fat om skålen.⠀
⁠⠀
Dine hænder bliver ikke senet ved vægten af at skulle holde fx. en skål op eller klemme om et stykke kage⁠.⁠ Og så du sikrer du dig et knivkskarpt fokus, fordi du ikke flagrer rundt med højden 😀👊⠀
⠀
⁠Phew! Det var tip 12 af de #21foodstylingtips, vi drøner derudaf 😄👊 Men vi har stadig en bunke endnu, så jeg håber du er med på endnu flere fif 🤓
Og hey husk, at komme med på foodstylinglisten, du finder linket i bio 📩⠀
⁠⠀
⁠⠀
⁠⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #huffposttaste #forkfeed #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #tastemade #instayum #foodphotographer #foodstylist #OnMyTable #foodandwine #buzzfeast #f52grams #buzzfeedfood #thekitchn #foodgawker #food52 #tastingtable #todayfood #salat #quinoasalad #frokosttid #madinspiration #sundmad
FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀ FOODSTYLINGTIP #11: Den perfekte kageopsats⁠⠀
⁠⠀
I dag får du en hemmelighed 🤫⠀
Har du nogensinde overvejet, hvordan det virker til alle kan finde pæne kageopsatser og du kun kan støve et enten alt for stort kagefad eller farvestrålende, plastikopsats op?⁠⠀
⁠⠀
Well, det er der en ret god grund til; Rigtig mange af de kageopsatser, du ser i madbilleder er nemlig snyd. De er et hack mellem en tallerken og en bund 😉 Det kunne være en ikea-skål som her (Swipe og tag et kig 👉)⠀
⁠⠀
Det gør, at du kan få præcis den kageopsats, som passer både til din størrelse af kage og det udtryk, du vil have i billedet 🙌⠀
⁠⠀
Og bonus: du skal ikke bakse med at få plads til 3 kageopsatser, som er noget bøvlet at stable på hylden 🙈⠀
⁠⠀
⁠(👋 Hey, ovre i bio kan du lige nu finde link til foodstylinglisten 💌.)⠀
⁠⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#marblecake #bagetid #bageglæde #kage #marmorkage #sødesager #foodstylingandphotography #madfotograf #madfotografering #droolclub #cakeoftheday #f52community #lækkerkage
FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀ ⁠⠀ En underk FOODSTYLINGTIP #10: Fyld op⁠⠀
⁠⠀
En underkop. En skål. Eller bare et halvt æble eller løg - i bunden af den dybe skål og salaten er “bobbet” op 😄⠀
⁠⠀
Jeps, et rigtig “snyde-trick”, som er top effektivt: ⁠⠀
⁠⠀
✔️Salaten fylder lige 50% mere i skålen⁠⠀
✔️Du behøver ikke lave salat til 10 mennesker, men kan “snyde” dig til størrer portion⁠⠀
✔️Fyldet i salaten kan placeres, så det “hviler” på skålen og dermed kan ses i billedet, fremfor det bare ender i bunden⁠⠀
✔️Salaten falder ikke sammen så hurtigt - den strutter lige lidt længere.⁠⠀
⁠⠀
Du kan bruge tricket ved det meste. Ris, gryn og gryderetter, hvor du gerne vil have fyldet ikke dykker ned på bunden, men kan ses på toppen 🍲⠀
⁠⠀
Eller hvor opbygningen af madbilledet råber på den store, dybe skål, men du har kun mad til det den halve 😅⁠⠀
⁠⠀
Måske fordi, du lige skulle prøvesmage og kom til at køre halvdelen af den lune kartoffelsalat med forårsgrønt til frokost 😋⁠⠀
⁠⠀
🙋‍♀️ Husk smid #21foodstylingtips på når du deler dit madbillede eller tag mig, hvis du hiver fat i en af de her 21 tips og bruger dem i dit madbillede.⁠⠀
⠀
⠀
⠀
#aftensmad #kartoffelsalat #sundmad #madfotografering #foodstylingtips
FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀ ⠀ “Godt begy FOODSTYLINGTIP #9: Hav en plan⠀
⠀
“Godt begyndt er halvt fuldendt.”⠀
⠀
Bliver du også sådan lidt halv irriteret og oprørsk når du hører det. Well, så det nu, du skal drøne videre i feedet 😉⠀
⠀
For det at være forberedt er det halve af et godt madbillede ✨⠀
⠀
👉 At vide hvilken baggrund, som du skal bruge. Hvilket props du skal finde frem. Hvilken vinkel, som maden ser bedst ud i. Hvor lyset skal ramme. Hvilken farveteori du snupper. Hvordan du vil indstille dit kamera. Hvad du vil sige med dit billede og til hvem, så du ved hvilke værktøjer du skal bruge for, at komme derhen.⠀
⠀
Og den plan, den er så nem lige at springe let og elegant over - bare winge den bag kameraet 🙈⠀
⠀
Jeg er skyldig 😅 Men jeg ved også at jeg så næsten gang er 100% tilbage på sporet, fordi billederne bliver markant bedre (og kan fotografere langt hurtigere 🙌 ), hvis jeg lige bruger fem minutter på planen og følger mit 5 step workflow.⠀
⠀
Det var ret essentielt med de her farlig gode gin-ispinde, som bare skulle fotograferes lynhurtigt! ⏳☀️😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
1️⃣ Opstille og indstille billedet med papirkugler i skålen før, isene blev hevet frem.⠀
⠀
2️⃣ Men isterningerne - de var faktisk i skålen fra start for at give dem “liv”. Isterninger direkte fra fryseren kan godt få det der lidt døde fryser-look 🙈⠀
⠀
3️⃣ Ekstra: Fordi is-pindene var så neutrale i sig selv og det er dem, som er hovedfokus, var planen at holde resten af billedet lige så neutralt, så der ikke var noget, som kom til at stjæle opmærksomheden.⠀
Derfor er baggrunden lidt ud af fokus, for at give fokus til skålen med ispinde. Og der er brugt en skål med sort kant for at sikre vores fokus er i skålen og ikke flyder ud til resten af billedet. Altså en hjælpende fokus-cirkel omkring det vigtigste i billedet 👀⠀
⠀
Og hey, har du også spottet det? 1, 2, 3, 4, 5 - selvfølgelig har vi også et ulige antal is-pinde - teknikken fra vores første tip af de #21foodstylingtips 🙌⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#foodblogfeed #foodlover #foodart #eatwell #sweetmagazine #ispinde #tablesituation #storyofmytable #eeeeeats #ginogtonic #instayum #foodphotographer #foodstylist  #beautifulcuisines #foodandwine #f52grams #hjemmelavetis #foodgawker  #madfotografering
FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀ ⁠⠀ Je FOODSTYLINGTIP #8: Hold det enkelt⁠⠀
⁠⠀
Jeg har en bekendelse. Jeg har en hemmelig mission. En mission om at få manet “foodstyling er lig med props” til jorden 🤭⠀
⁠⠀
Både fordi, at jeg ikke så vild med madbilleder med mange ting. Det betyder ikke, at jeg aldrig tager billeder med mange elementer og props. Eller nåhr ja, har tætpakkede hylder 😅 Min personlige stil (og tålmodighed) er bare svært glad for det enkle udtryk, hvor maden er i fuldt fokus.⁠⠀
⁠⠀
Men mest af alt så er missionen der, fordi props holder alt for mange tilbage i deres madfotografering 😔⠀
⁠⠀
Så inden du får fyldt flere props på hylderne eller mister modet, fordi du ikke føler, du kan finde de samme lækre sager, som du ser i andres madbilleder. Du ved, de der unika keramikskåle, tilpas slidte vintage-sager og helt rigtige bageriste, så spring på udfordringen i weekenden: ⠀
⁠⠀
➡️ Skab et madbillede med kun en baggrund, max. 1-2 props og så maden. Hold det enkelt og brug maden, toppings, råvarer og ikke mindst lyset til at skabe interesse i billeder. #challengeaccepted? 😃
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
De bagte, fyldte aubergine med grønne linser, quinoa og yoghurtdressing her 🌱 - de er lagt på metalbaggrund med struktur og flere farver, som er samme farvenuancer, som vi finder i maden. Det understøtter maden og giver et sammenhængende og harmonisk udtryk, som giver et billede, som føles “helt” og hvor der er fuld fokus på det vigtige; maden! ✨⠀
⁠⠀
Ja da! Props er sjove. Men de skal ikke holde dig tilbage. Vi har så mange teknikker og metoder i foodstyling, som også kan bruges til at opbygge et madbillede - næsten bedre end props kan gøre det 😊⁠⠀
⁠⠀
Har du nogensinde følt, at mangel på de “gode props” har holdt dine madbilleder tilbage?⁠ 🙂⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
#21foodstylingtips #roastedveggies #roastedeggplant #aubergine #sundmad #vegetarisk #veganskmad #vegetarianrecipes #nemaftensmad #eatgreen #foodphotography #markedsføringstips #madfotografering #foodstylingprops #canonnordic #moodyphotography
FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀ ⠀ Har du prøvet FOODSTYLINGTIP #7: Få fokus⠀
⠀
Har du prøvet det med, at dit kamera bare slet ikke kan stille skarpt, når du tager dine prøve-billeder for fx at indstille dit kamera? 🤨⠀
⠀
Kameraet fokuspunkter arbejder bedst med kontrast. Så hiv fat i dit objektiv og pil kapslen af. Det er din bedste ven, når du skal forberede et madbillede 🙂⠀
⠀
Smid den ind, hvor du ved, du vil have fokus i dit billede (Swipe og se 👉) Så kan du meget nemmere få indstillet din eksponering i dit kamera inden, at du skvulper varm suppe ind… som lynhurtig for det der ærgerlige skind, hvis du bruger for lang tid på at indstille kameraet 😅⠀
⠀
Host, og husk så altid at få hevet kapslen ud igen! Det er noget bøvl at få den rengjort for fx tomatsuppe (been there…) 🙈⠀
⠀
⠀
⠀
⠀
#tomatosoup #soupseason #madfotografering #onmytable #foodphotography #madopskrifter #21foodstylingtips #aftensmad #suppe #tomatsuppe #nemaftensmad #sundmad #vegetarisk
Følg @louiogbearnaisen

Mere sulten? Få nye opskrifter, tips og guides!

Copyright © 2021 · www.louiogbearnaisen.dk

Foodie Pro Theme On Genesis Framework